Şimdi Ara

Üzerine mal yoksa icra borcu ne oluyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuzenin 700 k borcu var. Üzerine mal yok. Fabrikada çalışıyor maaşı 50 k. Bankaya borcunu 3 aydır ödemiyor. Banka icraya vereceğini söylemiş. Bu durumda borç direk varlık fonuna mı devrediliyor? Tam olarak ne oluyor bu süreçte?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sniper Man -- 18 Ocak 2026; 19:53:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ssk lı işi varsa maaşının bir kısmına haciz gelir. Hayatı boyunca ödeyemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Maaşa hacizle hiçbir zaman odeyemeyeceği bi parayı kapamaya çalışacak. Muhtemelen kesilen tutar faizi bile ödemez. O yuDen kapatana kadar her ay öder

Daha Fazla Göster
  • Bizim bir arkadaş vardı onun da çok borcu vardı. Bankanın haczi maaşına düşmenden, bir arkadaşına haciz açtırmıştı. Banka 2. sırada olduğu için ilk haczin bitmesini bekliyordu. Arkadaş da maaşından kesilen parayı her ay arkadaşından elden alıyordu.

Ne insanlar var be akla bak!

Yardıra yardıra alırlar

Bankaya borç takıp ödemeyende hiç kafa yok maalesef. Bana kredi kartı veriyorlar, bunlar öyle yapıskan ki, o kartı bir sekilde ittirmeyi başarıyorlar, ben banka borc sistemine uyuz oldugum icin kartları kapattırıyorum, bazen de uğraşmamak icin burada bir cekmece var, kart cöplügü olarak kullanıyorum, oraya atıyorum. Aidatı yok nasılsa 0 sekilde devam ediyor ama en güzeli direkt arayıp kapattırmak.

Banka borcuna girmekten nefret ederim açıkçası. Ben malı alayım, sen taksit yap mevzusu bana uymaz. Gücümün nakitte yetmedigi malı hic almam. Simdiye kdar böyle bir mal olmadı ama diyelim ki gücüm yetmiyor, o seyi almam.

Güc yetmiyorsa almazsın. Taksitle ödeyeyim saçmalıgına karşıyım..

Tek cekimlerde banka debit kart kullanıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Temmuz 2026; 8:32:11 >

Kredi kartı mantıklı kullanınca çok mantıklı

en basitinden misal aylık giderim 200 bin. Ben 200 bin tl mi debit karttan harcamıyorum. 200 bini bankaya koyuyorum kredi kartı harcıyorum 1 ay boyunca. 200 bin ödeme tarihi gelene kadar 207 bin oluyor. Harcadıgım aynı. Ama elime geçen para daha fazla

misal 3 kartım vardı 1 milyon limitli. İşsizlik sigortam vardı. 1m limitli. Firmam kapanacaktı bunun bilgisini alınca, laptoplar yurtdışı seyahatleri (4 kere ingiltere iskoçya galler) elektrikli bisikletler kanolar aklına gelebilecek harcadım ve firmam kapandı. Sigortam ödedi. Ha işsiz kalınca 1m kartı sigortaya ödettim 2 ye yakın da tazminat aldım şirketin kapanması 3m yi cebime koydu.

mesela elimdeki telefon 120 bine aldım ticari karta 6 ya böldürdüm peşin ödemesi kolay oldu kartı akıllıca kullanırsan vezir, aptalca kullanırsan rezil olursun

Sen sistemi kurmuşsun, millet senin gibi yapmıyor. Pesin ödeme gücün var istesen pesin de ödersin, onların pesin ödeme gücü yok. Taksite bölüp alıyorlar ve üstelik yine pesin alamayacakları seyleri almaya devam ediyorar

Bunun sonu icra dairesinde sürünmektir..

Gelir gideri karşılamıyorsa kredi kartına kapılırsan sonun hüsran. O hatayı 1 defa yaptım, yaklaşık 50 bin tl zarara mal oldu bana. O yüzden şimdi harcamalarıma dikkat ediyorum. Ama çoğu insan etmiyor maalesef. Nasılsa öderim diye harcıyor. Mesela sen asgari ücret alıyorsan 30 bin tl ekstre geliyorsa bu sorun demektir. Ödeyemezsen kapılıp gidersin. Mesela adamın maaşı 70 bin o adam 20 bin ödeyebilir belki. Ama sen ödeyemezsin. Ha evli olup, ihtiyaç yüzünden borçlanmış bişey diyemem . Ben keyfi harcayanlara söylüyorum

Ihtiyac yüzünden ödeyemeyecegi mala borclanma da olmaz. Herkesin herşeye ihtiyacı var ona bakarsan. Fakirse spotcudan ikinci el buzdolabı, ikinci el esya alacak, "ben almam, ben ödeyemeyecegim borcu yaparım" olmaz. Para yok = mal yok. Yoksa banka melettirir... Duygulara yer yok. Bunu anlamaları gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Temmuz 2026; 9:38:37 >
    Bak mesela demek istediğim, ben telefonumu taksitle aldım ama 5000 tl ödemem vardı. Telefon orta segment. Ama 5000 tl beni sarsmadığı için sorun olmadı. Ama ben 100 bin tllik telefon alsam zorlanırdım. Yönetibileceğim borca girdim yani. Eğer borcun karşılığı varsa veya gelirine göre düşük miktarda kalıyorsa mesele yok.

Gelir gideri karşılama hususu değil. Borcun ağırlığı onemli

misal 30 bin tl kazanan adamın 30 bin borclandıgını ve 100 bin kazanan adamın da 100 bin borclandıgını düşünelim. Yani herkesin 1 maaşı kapattığında borcu kapanıyor

ama asıl ağırlık burada ortaya çıkıyor. 30 bin kazanan adam hayati harcamaları kalacak şekilde harcamalarını kıssa 25 bin harcama yapar. 5k para biriktirir. Borcunu ödemesi 6 ay sürer.

100 bin gelirli adamın maasına güvenerek yaptıgı taksitleri de oldugunu düşünürsek hayati ihtiyaçları ile 50 bin ile hayatta kalıp 50 bin biriktirebilir. Ama borcunu 2 ayda öder. Üstelik hayat standartları da düşmez. 25 binlik adamın 2 katı standartta yaşayarak bu borcu oder.

hesaplarınız çok yanlış ve tamamen batmak üzerine oynuyorsunuz

Yüksek maaş alan adam parayı daha rahat döndürebilir benim söylemek istediğim o. Bak mesela bir arkadaşım var 80 k maaş alıyor her ay 50 bin ödüyor ve o kadar zorlanmıyor. Bu adam 600 bin tlye araba aldı. Asgari ücretli adam bunu nasıl yapsın ? Geliri yüksek adamın kredi kartı limiti de yüksektir ona göre parayı döndürebilir eğer bu konuda becerikliyse. Ha beceriksizse daha çok batabilir oda ayrı konu.

Bak verdiğin örnekte adam emtia almış. Bu gun borcunu ödeyemese arabayı satar borcunu kapatır. Zaten emtia para biriktirilerek alınmaz. Borçla alınır. bu borç akıllı borçtur. Geri sönüşü olan bir borçtur. Hatta özüne bakarsan borç bile değildir.

Bak şimdi bir banka ya da başka bir kuruluş, sana niye borc verir? Verdigi borctan bir cıkarı oldugu icin borc verir.

Banka sana faiz bindirerek cıkar sağlıyor ve bu yüzden borc veriyor. Hayatta karşılıksız hiçbir şey yok.

Simdi banka sana bu borcu kendi cıkar elde ettigi icin verdi, sen de borcu aldın, faiziyle geri ödeyeceksin..

Burada bankanın cıkarı ne? Senin cıkarın ne?

Bankanın cıkarı, seni borclandırıp faiz kazanmak, senin cıkarın ise erisemeyecegin ya da para biriktirerek sonra erisebilecegin mala derhal sahip olmak.

Banka ve borc alan mevzusu tam anlamıyla bu anlama geilr.

Bunun sadece iste bir istisnaßı olabilir, Kaygerya'nın yaptıgı gibi borcu alırsın, sonra borcu kapatmak icin bir sekilde elindeki parayı değerlendirir, paradan para kazanır borcu o sekilde kapatırsın

Klasik kredi kartı kullanımında, borca girip, bankaya faiz ödeyenler ve ödeyemeyecegi borca girip icra dairelerinde sürünenler vardır

Bunun cok az istisnaßı var. O yüzden X para alıyorum, borcu ceviriyorum vs mevzuları her zman seni zararlı cıkartır cünkü FAIZ ÖDÜYORSUN

Bu faizden daha fazlasını yoktan kazanıp, borcu o sekilde kapatmazsan her sekilde iceridesin demektir.. Cünkü senden faiz paraßı cıkıyor..

3000 liralık malı atıyorum 5000 liraya almayı başından kabul etmis oluyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Temmuz 2026; 10:52:0 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.