Şimdi Ara

Banka ve ptt deki kadın memur bana neden sen demiş olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Bunu paylaşma gereği hissettim çünkü ara sıra denk geldiğim bir durum. 25 ile 30 yas arasında bir gencim

Ozellikle Kadın memurlar hakkında söylüyorum yazdıklarımı. Elimden geldiğince tanımadığım insanlara "siz" diye hitap etmeye çalışırım karşımdakinin mesleği, maddi durumu ne olursa olsun. Fakat bazen bir bankaya, ptt ye gittiğimde şunu yaşıyorum ordaki bazı kadın görevliler biz müşterilere "sen" diye hitap ediyorlar. Yaşım onlara göre küçük olduğu için bu şekilde hitap ettiklerini sanıyorum acaba yaştan dolayımı benden buyukse hani 5 10 yas arasi filan bazılarıda yaşıt olduğum halde sen diye hitap ediyor ama baska. musteriye de siz diye mi hitap eder bilemiyorum. Bende takinti yaptim acaba ben dışarıdan ise yaramaz gariban birimi gözüküyorum da beni küçümsemek gaye almamak için. mi diyor gibime geliyor ama normal görünüşüm var sizce fazla mi abartıyorum neden o sekil konusuyor olabilir ama bazi memurlardan beyefendi hanimefendk diye hitap ediyor özguvenim dustu ya kendimi hayatta gaye alınmayan biri gibi hissediyorum bu sebebten sizce gereksi yerimi abartiyorum. Sizce gaye alınmayacak siradan ezik görünenlerimi böyle davranıyorlar ama asalet var bende.Başkasına siz bana sen diyince kendimi ezik hissettim adaletli olsamda beni gaye almayınca aa beni niye gaye almıyor ki neden sen diyor demekk i ben ise yaramaz biriyim dışarıdan bakınca die dusunceler geliyor niye acaba sen diye hitap eder ki bir bankaci.Bana sen demesine takılmadım aslında neden bana sen diyor memur arkadaşlar bilir kucuk gördüğü ezik görünen kisileremi diyoarlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sen bu takıntıyla fazla yaşamazsın. benim işimi görsün de bana siz desin sen desin çok da umrumda olmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Valla haklisin ama ne bileyim diger müşterilere siz derken bana sen demesi acaba garip kabiliyetsiz serseri ezikmi göründüm ki beni kaye almaz gibi davrandı die insan düşünüyor sonucta birisi seni dışlama böyle davranisla zoruna gider o yuzden taktim yani yetişkin insanim niye bana sen diyor musteriye siz denir die yani ciddiye alınmamakmi die kırıldım biraz peki sana oyle dese senden pekte buyuk olmayan bir kadin memur sen kimligini ver die kendini kötü hissetmez misin beni kendinden alt sınıf olarak mi gördü die.Acaba kadin egoist mi die düşündüm egoist olsada kafaya takar miydin beni disladi durduk yere dislamaz demekki bende sorun var die

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguristanbul34 -- 20 Ocak 2026; 17:49:44 >

Valla haklisin ama ne bileyim diger müşterilere siz derken bana sen demesi acaba garip kabiliyetsiz serseri ezikmi göründüm ki beni kaye almaz gibi davrandı die insan düşünüyor sonucta birisi seni dışlama böyle davranisla zoruna gider o yuzden taktim yani yetişkin insanim niye bana sen diyor musteriye siz denir die yani ciddiye alınmamakmi die kırıldım biraz peki sana oyle dese senden pekte buyuk olmayan bir kadin memur sen kimligini ver die kendini kötü hissetmez misin beni kendinden alt sınıf olarak mi gördü die sonucta beni beyefendi olarak görmeyip suna bak gereksiz biri gibi gözüküyor tipi filan diyip o yuz den mi sen dedi doe düşünme zmisin cunku musteriye siz denir başkalarına sen demedigide oluyordur

BİR MİLLET İKİ DEVLET. TÜRKİYE - AZERBAYCAN 🇦🇿🇹🇷
  • Fazla takılma dostum, zaten hayat zor kendi kendine daha da zorlaştırma. Sen yolunda devam et.

10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sen çoğul bir varlık mısın? Bana bir dil göster. Tekil bir insana çoğul insan gibi hitap edilen.

Kendi öz saygın olduğu takdirde kimsenin saygısına ihtiyaç dumazsın bence. En azından ben öyle düşünüyorum. Hele sen ya da siz gibi bir kelimeye takılmak son kafa yorcağım şey olurdu. Her insanın eğitimi farklı, bilgisi, kültürü, sosyo ekonomik durumu, her şeyi farklı. Sadece kişinin kendine odaklanması en mantıklı hareket.

Evet ama biraz empati yapın yani başkasına siz derken sana sen demesi bir ayrımcılık seni siz beyefendi kategorisine Somaya layık görmüyor mu acaba anlamina gelmez mi?yoksa yasi küçüklere diemi sen diyor bilmiyorum .evet kafaya takacak konu değil ama ben yetişkin insanim bana sen deyince siz niye demedi demekki beni gereksiz asaletsiz gördu die psikolojik düşünceye takılıyorum.Ama söyle durum yokmu o kadinin bana sen diyip emir kipi ile konuşması onu haklı olduğunu göstermez demi?göstermezsen neden durduk yere bazi insanlara belkide sadece bana sen desin demekki bende sıkıntı var die dusunceler düşünüyorum:)ben biraz takintiliyim okb tarz. Bak bankaya gitmeye korkar oldum koskoca benim gibi adama sen deyio beni kucuk düşürmeye calisir egolu olur kadin die:)

Böyle bir durumda gıcık olduğunuz zaman amerikan kökenli misiniz diye sorun. Hayır deyip, sebebini de sorarsa, senli benli konuşuyorsunuz ya amerika ya da taşra kökenli olmalısınız deyiverin. :)

Senin başına gelse benim kadar takmazsin sanirim😀 seni küçük görse bir kadin memur üstten konussa yaaa bana nie boyle davrandı demekki benim dis görünüşüm saf die üzülür muydun benim gibi. Biri bana kötü davraniyorsa memur filan ben bendeki soru var acaba dış görünüşte die senaryo kuruyor kafamda buda beni agır depresyona sokuyor biraz okb takintiliyim yani cogu yerde böyle bana sen demesinde ki sebebin sadece beni kucuk görmesi kendini üstün görmesidir acaba sana dese düşünmez misin bunlari

😀😀😀ya cogu yerde boyle hastanede bile ben bunun anakokenini merak ediyorum sanada illa denk gelir dediğin gibi desem bu sefer üstlük taslar kavga çıkar. Senin başına gelse benim kadar takmazsin sanirim😀 seni küçük görse bir kadin memur üstten konussa yaaa bana nie boyle davrandı demekki benim dis görünüşüm saf die üzülür muydun benim gibi. Biri bana kötü davraniyorsa memur filan ben bendeki soru var acaba dış görünüşte die senaryo kuruyor kafamda buda beni agır depresyona sokuyor biraz okb takintiliyim yani cogu yerde böyle bana sen demesinde ki sebebin sadece beni kucuk görmesi kendini üstün görmesidir acaba sana dese düşünmez misin

• Senin başına gelse benim kadar takmazsin sanirim😀 seni küçük görse bir kadin memur üstten konussa yaaa bana nie boyle davrandı demekki benim dis görünüşüm saf die üzülür muydun benim gibi. Biri bana kötü davraniyorsa memur filan ben bendeki soru var acaba dış görünüşte die senaryo kuruyor kafamda buda beni agır depresyona sokuyor biraz okb takintiliyim yani cogu yerde böyle bana sen demesinde ki sebebin sadece beni kucuk görmesi kendini üstün görmesidir acaba sana dese düşünmez misin

• Ne alakası var ya resmi yerlerde siz denir saygıdan dolayı ve tanimadigin bir insana sen diye nasil samimiyet kurar sanki? Demek istesigimi tam anladigini sanmiyorum. BASKALARINA siz beyefendi diyor ama hitap kuralı musteriye konusma sekli denen şey vardır ya hani bilmem haberin varmi?:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 21 Ocak 2026; 12:31:31 >
  • Bundan birkaç ay önce Türkiye'deyken bankaya yolum düşmüştü müşteri hizmetleri ile çözemediğim ufak bir sorun için. Bankadaki veznedar, benden yaşça küçük olmasına, benim ona "siz" diye hitap etmeme rağmen ilk 2-3 seferinde senli konuşmuş, sonra düzeltmişti üslubunu.

Ben beklerken işlemini yaptıkları orta yaşlı müşteriye de yine "amca sen şimdi git, yarın gel" şeklinde konuşuyordu.

Olayı çalışanın kültürsüzlüğüne yorup geçiştirmiştim. Sonuçta herkes iyi bir aileden gelmiyor, iyi eğitim almış değil, nezaket kurallarını bilmiyor...

• Kendini dövlet memuru ve yuksek perdede goruyor, seni de vatands olarak goruyor, sana "sen" diyor. Ha bana da sen diyen cok ama sen diyenler bsina "abi" eklerler ve bu da saygi ve hürmet ifadesidir, abi demeden sen demezler. böyleleriyle karsılasmıyorum. "abi" kabulümdür zaten.. bazen benden büyük adam bile gelip "abi" der oda tamamen saygı ifadesi zaten ya da sadece ağız alıskanlıgı da olabilir.. bey yerine abi de diyebilirler..

ancak seni bu konuda rahatlatayim ptt memuru bir kadin bana da abisiz "sen" dedi.. yasi benden biraz buyuktu gerci "abi" diyemezdi ama bey diyebilirdi belki neredeyse elliye yakin bir kadindi.. belki benden 10 yıl falan buyuk oldugu icin de soylemis olabilir. fakat dusuncem, memur kfali olduklari icin halkla oyle konusuyorlar.. bir de ben resmi falan giyinmiyorum spor kıyafetler giyiyorum dövmeli ve sakallıyım.. belki de o yüzden "abi" uygun görüyorlardır.. kumas pantolon gömlek ve sakalsız olsam belki bey diyenelr daha fazla olurdu, böyle seylere takma bunların, yani bu hitapların hepsi normaldir.. hakaret ya da kücümseme icermez genellikle.. daha resmi kıyafetler giyenlere belki daha cok bey derler yine de garanti değildir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Ocak 2026; 14:14:18 >

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Sen desin sorun yok ama abi abla edasıyla yumusak ses tonuyla derse sorun etmem ama kadin sen derken tok sesi vardı acaba kaye alinmayacak asaleti olmayan insanlara mi sen diye hitap ediyor die dusundum kendimi sorgulamaya başlamıştım abartıyor muyum

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.