Şimdi Ara

Uygulamalardan Aldığım 2. El Sorunlu Ticaretler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • UK PAL koleksiyonu yaptığım için arka ve ön kapak ingilizce olan oyunları uygulamalardan satın alıyorum. Bu başlık altında sorun yaşadığım veya dolandırıldığım satışları yazacağım.

Horizon Zero Dawn

Aldığım fiyat 354 TL - 2. el piyasasına göre normal bir fiyat.

Hatasız diye satılan bir ürün, satıcı ile konuşma aşağıda.

Bana gelen ürün :)

İlk görseldeki çizik belli oluyor.

2. görsel kutusu kırık

3. görsel üst kaplama poşeti ve kağıdı yırtık

4. görsel alt kısım poşette yıpranma var

Bu satıcıya denk gelirseniz dikkat edin.

Dolap Profili: kusadasisatis

Diğer sorunlu alışverişlerde gelecek. Canım çok sıkılırsa savcılık yoluylada uğraşabilirim, zamanım biraz çok :), ilerleyen süreçte bunları YouTube ve Instagram'a taşıyacağım.

-------------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApexiRubber -- 18 Eylül 2025; 14:1:4 >

• Ben de ne zaman 2.el kutulu oyun alsam çoğu hiç bahsedildiği gibi güzel tertemiz gelmiyor.

yahu insan bir siler temizler.

maden ocağında mı muhafaza ediyorlar nedir.

kitapçıklarda haritada vb yırtık var mı diye soruyorum yok diyorlar, ürün geliyor yırtıklar var.

ben de iade ediyorum. Bu durumda sistem alıcıyı koruyor zaten 100%e yakın olacak şekilde sorun olmaksızın iade imkanı var.

kargoyu ise “rica ediyorum balonlu naylon veya kutuya koyun, yoksa en kötü 2 parça gazeteye veya poşete koyun” diye, ama yok direk kargo poşeti içinde geliyor.

sıfır kutulu varsa sıfır satanlardan almalı gizala trendyoldaki yüksek puanlı satıcılardan. Ama onlar da koleksiyonerler için sıkıntı olabillecek başka dil yazılara sahip oyunlar olabiliyor. Onu da almadan önce satıcıya sorup teyit etmek gerekiyor.

ülkede resmi satıcı olmadığı için kutulu oyun alımı sıkıntılı.

yurtdışında ne güzel ikinci el dükkanlar var online satışı olan. Sosyal medyalarda görüyorum temizliyorlar özel solüsyonlarla, kutuları temizliyorlar, poşete koyuyorlar, disk yüzeyini temizleme makinesi var. Her şey var ve tüm eski oyunlar neredeyse mevcut adamlarda ama türkiyede böyle dükkanlar çok nadir.

horizon gibi bir oyun aslında sıfır mevcut bulunabilir. Artık sıfırı satışta olmayan oyunları alırken de bol şanslar diliyorum. Bol sabırlar.

mağaza olarak düzgün satan yerler; gizala, blackbox (idefix), ercshop memnun kaldım. Eskiden d&r, vatan bilg satardı olar da bıraktı artık.

varsa düzgün satan başka satıcılar öneri alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iceman0 -- 8 Eylül 2025; 20:27:47 >

• iceman0 kullanıcısına yanıt

Horizon'u çok araştırdım kapalı kutu oyunlar birden çok dilli oluyor koleksiyon yapanlar için çok kabul edilebilecek bir şey değil söylediğin gibi, fiyat düşük olduğu için iadeyi geçip direkt olarak olumsuz yorum yazdım başka insanların işine yarar diye düşünüyorum.

Ben de öneriye açığım 2. el satıcı tavsiyesi için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu arada güzel konu. Koleksiyonculuk yapmasam da yapan arkadaşlar eminim ki bu sayfadan çokça yararlanacaktır. Paylaşımların için teşekkürler. Ellerine, emeklerine sağlık!

görsellerde dahi kırık yırtık belli oluyorsa bulaşmamak almamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iceman0 -- 8 Eylül 2025; 20:28:21 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    0-1,99 küçük paket
    2,00-5,99 orta paket
    6,00 üzeri büyük paket

Kargolar ölçüleri yuvarladıkları için örneğin 1.8 desi olarak değil 2 desi olarak sisteme giriyor. Haliyle orta boy paket kargosu kesiliyor.

Satıcı lehine olması için,
    0-2,00 küçük paket
    2.01-6,00 orta paket
    6,01 üzeri büyük paket olarak düzenlenmiş olsa yuvarlamadan kaynaklı fazla ödeme olmaz.

Ben müşteri hizmetlerine ilettim talep te oluşturdum ama karşılık bulmadı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam bunun için telefon tutucu aldım, her gelen kargoyu kayıt altına alıcam artık, uygulama veya e-ticaret siteleri fark etmeksizin.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.