Şimdi Ara

Oyuncu telefonu önerisi - Detaylı konu - Sadece Yurtdışı ve İkinci El

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Öncelikle konuda gerçekten bilgi sahibi olanlara yönelik bir konu olacağını söyleyerek en başta Samsung A serisi falan önerecek arkadaşları konu dışına alabiliriz :)


    Burada işlemcilerden - malzeme kalitesinden ve daha detaylı konulardan konuşacağız.


    Sıklıkla çevreme yurtdışı telefon öneririm, alırım. Tabi genel olarak çoğunlukla tahmin edeceğiniz üzere Redmi Note Pro serisi cihazlar denk gelir. Normalde iphone kullanıcısıyım. 10 yıldır tekil şekilde android kullanmadım ancak dönem dönem başta xiaomi olmak üzere yurtdışı ve easycep - getmobil gibi yenilenmişçilerden de samsung cihazlar aldım kullandım. Tabi ek telefon olarak.


    Geçenlerde bir yakınıma redmi note 12 pro aldığımda 7500 lira verdim. Bu iyi bir fiyata oldukça iyi bir telefondu ve hoşuma gitti. Dedim ki bir tane de kendime alıp bir dönem kullansam olabilir sanki. Genelde hat vs takmıyorum, oyun ve iş için kullanıyorum sonra satıyorum. O yüzden garantili kayıtlı telefonlar bana gelmiyor, gereksiz.


    Öyle başka bu tarz neler bulurum diye bakınırken tanınmış yurtdışı telefoncuların sitelerini gezdim. Bir tanesinde Redmi K50 Gaming diye bir telefon vardı. Telefonun SD 8 Gen 1 olması ve oyuncu tuşlarının olması çok hoşuma gitti. Ve 10 bin lira yazmıştı. 2500 lira fark için değer bir yükselişti. Ancak satıcının elinde telefon yoktu, dedim ki ne olacak başka satıcılarda buluruz, ilanlar vardı ama tümü geçen senenindi ve satıcılar ilanları kaldırmıyorlardı. Hiçbirinde bu telefondan kalmamıştı.


    Poco F4 GT ile K50 Gaming aynı telefon olarak geçiyordu (Aslında değil biri AMOLED diğeri OLED panel, ufak tefek farklılıklar da var) ben de Poco F4 GT aramaya başladım ama yine yoktu. İstanbulda sadece tek bi kişide 13600 liradan satılıyordu. Tabi ram ve depolama yüksekti ama bu kadar da yükselmeye gerek yok diye düşündüm ve bu seçenekten vazgeçtim. Aslında vazgeçmem fiyattan ziyade SD 8 Gen 1'in çok ısınması beni bu işten soğuttu. Ama oyuncu tetikleri ve 120 watt şarj çok manyak olay.


    Sonrasında Blackshark araştırdım, ancak çok fazla satan yok ve fiyatlar gereksiz yüksek geldi, Blackshark olmasını istedim çünkü aslında yolun başındaki redmi k50 gaming gibi tuşlar var, bu tuşlar ilgimi çekiyor çünkü sınırlı da olsa oyun dışında da kullanım imkanı veriyor ve bu ilgimi çekiyor doğrusu.


    ZTE Nubia Red Magic serisinden cihazlara baktım, ancak bunda da içime sinmeyen bazı detaylar vardı. En büyük sorun da dahili fan olması. Yahu arkadaş bu fan illa kirlenecek ve temizlenmesi vs bir bakım gerekecek. Bu çok da tutarlı ve uzun ömürlü bir hadise gibi gelmedi sanki? Ardından Lenovo baktım ama güncel bir seçenek yoktu.


    Sonra ASUS baktım, evet olay buydu. Asus ROG telefonlar gerçekten çekici seçenekler. Fiyatları çok yüksek olduğundan dolayı biraz korkutucu ancak ROG 6 hem işlemci hem de fiyat yönünden güzel gibi, ancak bir sıkıntı var ki ikinci el satan tek kişi var şu an bu yazıyı yazarken. ASUS'un diğer avantajları ise 32-bit/384kHz bir jak girişi mevcut ve evet kablolu bir stüdyo kulaklığı kullanıyorum, özellikle jak girişi olan samsung telefonları beğeniyorum.


    Sonrasında dedim ki bu iş böyle olmayacak, Google Pixel bakayım nasılsa hat sorunum yok. İkinci el Pixel 7 Pro baktım, İstanbul'da birkaç telefoncuda 13500-16000 bantlarında vardı, ama 16 bine kadar yükselince de Pixel 8 insanın aklını çeliyor. Belki 6 Pro olur ama düz 7'yi 120 hz muhabbeti yüzünden eledim. Ve ikinci elde de ne kadar bir yıpranma payı kabul edilebilir seviyede tartışılır.


    En sonunda dedim ki bırak ikinci eli falan Red Magic devam ama fiyat o kadar yüksekti ki içime sinmedi. Sanırım bu işin sonu ya hepsini bırakıp Redmi Note 12 Pro'ya dönmek ya da en azından oyuncu kısmını eleyip Nubia Z60 Ultra alıp 21-22 binden devam etmek.


    Telefon sistemlerine ve pek çok şeye hakim değilim ancak okuyan ve zamanını veren dostlarımın daha farklı model önerileri olacağına eminim. Şimdiden teşekkürler :)


    Bu arada fiyatları yurtdışı ile sık sık karşılaştırırım. En birbirine yakın olanlar Z60 ultra (yurtiçi yurtdışı yakınlık yani)








  • Hocam Redmi note 12 pro neyini beğendiniz 🤔mevcut olarak kullanıyorum cihaz bana mobile legends gibi basit bir oyunu bile oynatmıyor düşük fps, fps dropları ve ısınmalarla can çekişiyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba hocam, açıkçası mobile legends denememiştim bilgilendirmeniz için teşekkürler. Aslında genel olarak fiyat aralığı sebebiyle hoşuma gitmişti. Yani 7000-7500 lira aralığında sanki oldukça güzel bir seçenek şeklinde düşündüm. İş görür ama dediğiniz gibi belkide oyun anlamında kanser edecek. Cok oyun deneme şansım olmadı kendime almadığımdan geçirdiğim süre kısıtlı idi. Ama bu paylaşımınız önemli oldu teşekkür ediyorum.


    Size cevapla birlikte bir durum güncellemesi de paylaşayım aynı mesajda:


    Aslında biraz daha emin olmak için 10 bin tl bantlarına çıkıp sd 8 gen 1 gibi işlemcilere yönelmiştim.

    Ancak son araştırmalarıma göre alınması gereken en düşük işlemci sanırım sd 8 + gen 1 olmalı. Cünkü düz versiyonunda ciddi anlamda ısınma problemi varmış.


    Maddi olarak herhangi bir kısıtta kendimi tutmaya çalışmıyorum atıyorum 20 bine her şey on numara olan bir cihaz da alabilirim. Ama baktığımda 10 bin ila 20 bin arası ciddi bir yükseliş değil gibi de bir yandan. O yüzden 20 bine çıkmaktan vazgeçtim, ha çok iyi bir telefon denk gelir gerçekten orası ayrı. Sanki istediğim aralık için en ideali 13 bin tl bandı gibi.



    Kadıköyde 1-2 telefoncuda 2. el pixel 7 pro vardı. Alma imkanı bulamadan satılmışlar. Sanırım senaryoma en uygun telefon 13-14 bandında pixel 7 pro idi, tekrardan bakıyor olacağım. Bir yandan da yurtdışı sıfır Redmi K70 satılmaya başlandı o da ilgimi çekti, şu an için 16-17 bin tl bandında.


    Redmi gibi serilerin olumsuz yanı çok hızlı eskimeleri, 1 sene sonra maalesef bu tarz telefonların esamesi okunmuyor. Keza Poco X ve M serileri de buna dahil. Güzel bir telefon arıyorum işin doğrusu, niş.


    Marshall London kullanmıştım. Niş bir telefondu. ZTE bir müzik telefonu çıkarmış, bakalım türkiyeye gelirse ilk tercihim o olur.





  • Valla hocam benim en sevdiğim ve en keyif aldığım cihaz s20fe olmuştu. Beni her anlamda çok mutlu etmişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElViento -- 1 Mart 2024; 13:51:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dayı aklın varsa poco x6pro al kaçırma 512 hafıza 12+8 ram 8 çekirdek 3.35 ghz pasif soğutmalı 120 hz ramlerde ddr5 oyunculuk için istiyorsun bide tıklama algılama seviyesi de çok yüksek seviyelerde mükemmel bir telefon kusuru yok denilecek az

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.