Arkadaşlar bu durum çok başıma geldiği için daha yakıt deposu kapağını açar açmaz adama pompa attıktan sonra daha fazla koymayın, zaten kartla ödeyeceğim diye tane tane açıklayıp uyarıyorum. Tamam diyor hepsi. Buna rağmen bazıları fiyat tam sayıya gelsin diye depo dolduktan ve pompa attıktan sonra doldurmaya devam ediyor. Bugün bunu bana ikinci defa yapan dayıya dalıyordum ama adam babam yaşında. Daha önce bunu yaptığında hem kendisine kızıp bunun zararlarını açıklamış hem de içeride kasadaki herife şikayet etmiştim. Bir ay sonra bugün yine aynı adama denk geldim ve yine uyarmama ve kartla ödeyeceğemi söylememe rağmen ("Tamam" deyip anladığını teyit etmişti) yine depo dolduktan sonra biraz daha bastı. Lafı uzatmayayım adama bağırdım bu sefer. 99'da kalmasın diyor. Arkadaşım ben seni özellikle uyarmışım, isterse 99'un ebesinde kalsın. Bunu bana kadın erkek çeşit çeşit pompacılar yaptığı için buraya yazmak istedim arkadaşlar. Aranızda pompacı varsa selamlarımı gönderiyorum. |
Pompa Attıktan Sonra Doldurmak: Bilmeniz Gerekenler
Yakıt alırken, özellikle dizel yakıt alırken pompa attığı durumlarla karşılaşabilirsin. Bu, depolarının dolmasından önce oluşan bir sorundur ve birkaç nedenden kaynaklanabilir.
Mazot Neden Köpürür ve Pompa Atar?
- Hava Kabarcıkları: Yakıttaki hava kabarcıkları pompaya ulaştığında, köpürme ve pompa atmasına neden olabilir.
- Hızlı Doldurma: Yakıt deposunu çok hızlı doldurmak da köpürmeye ve pompa atmasına yol açabilir.
- Kirli Yakıt: Kirli yakıt, pompanın doğru şekilde çalışmasını engelleyebilir ve pompa atmasına neden olabilir.
- Arızalı Pompa: Nadiren olsa da arızalı bir pompa da pompa atmasına neden olabilir.
Pompa Attıktan Sonra Doldurmak Ne Zaman Tehlikelidir?
Genel olarak, pompa attıktan sonra küçük miktarlarda yakıt doldurmak genellikle güvenlidir. Ancak, depon dolduğunda ve yakıt dışarı taşmaya başladığında doldurmayı derhal durdurmalısın. Aşırı doldurma, yakıt sistemine zarar verebilir ve yangın riskini artırabilir.
Pompa Attığında Ne Yapmalısın?
Pompa attığında şu adımları izle:
- Pompayı kapat.
- Yakıt deposunun dolup dolmadığını kontrol et. Dolduysa, doldurmayı durdur.
- Depo dolmadıysa, pompayı yavaşça yeniden başlat ve doldurmaya devam et.
- Pompa tekrar atarsa, farklı bir pompaya geçmeyi dene.
- Sorun devam ederse, yakıt istasyonu personelinden yardım iste.
Önemli İpuçları:
- Yakıt alırken pompayı her zaman izle ve pompa attığında hemen kapat.
- Yakıt deposunu aşırı doldurma.
- Kirli yakıt kullanmaktan kaçın.
- Pompa arızalıysa, kullanmaktan kaçın ve yakıt istasyonu personelini bilgilendir.