Şimdi Ara

Ustalarin Hep Fazla Yag Koymasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sanayideki ustalarin bana denk gelen hepsi yag degisiminde fazla yag koyuyordu.

Gecen hafta aracimi ilk bakim icin Yetkili servise goturdum.

Bugun zamanim vardi bi bakaykm dedim o ustacik da fazla yag koymus.

Max. cizgisinin 1 cm kadar uzerinde.
    Ya bu cizgiyi ayarlamak bu kadar zor olmamali.

Simdi düşünüyorum fazlasını nasil alirim diye.

500 km yol yaptim bu sekilde umarim biyerlerden yag kacirmamistir.

Sizin de basiniza geliyor mu bu durum, yag degisiminden sonra kontrol ediyo musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendim benzer bir durumdan, yağ fazlalığından şikayetçiydim, soğukta yağ pompası gürültü çalışıyordu. Bakım yaptırdıktan sonra yetkili serviste kontrol ettiğimde tam çizgideydi, fakat bir gün beklettikten sonra kontrol ettiğimde yağ fazlaydı. Motorun üst kısmındaki yağ aşağı inmişti böyle yaklaşık 0.35 litre fazla yağ vardı. Onu boşalttım kışın yağ pompasının gürültülü çalışma sorunu çözüldü. Velhasıl o fazla yağ motorun üst kısımlarındaki yağın aşağı inmesi dolayısıyla olabilir. Çoğu kişi fazla yağdan birşey olmaz diyebilir ama soğukta yağ pompasının viyaklaması, bunu söyleyenlere zerre kadar itibar edilmemesi gerektiğini haykırmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 26 Şubat 2021; 20:26:2 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman sizde ustanıza giderken yağınızı kendiniz internetten alıp geri kalanı ustanız veya parçacınız alsın. Yıl olmuş 2021 hala motor yağını ustanın tercihine ve emanetine bırakan var. Arabasını yetkili serviste yaptırana sözüm yok ancak dışarda yaptırıyorsa yağını filtresini kendisi alsın en azından onu yapsın yani. Kendi yağım dışında yaptırmam diyen ustanında kapısının önünden geçmeyin ciddiyim usta dediğin en hallicesinden işçilikten alacağı parayı bile düşünür sırf geri çevirmez. Kendi malzemesini kullandırtmayan adamda o günkü 100-150 liralık (işçilik fiyatı neyse) ondan mahrum evine döner. Böyle ustalara hiç acımam batarsa batsın

Sizde yağınızı alırken motorunuzun kapasitesi neyse o kadarının fazlasını evde bi kaba boşaltın yağınızın kapağını kapatın verin ustanın eline böylelikle istesede fazla yağ koyamaz.

Bende kendi arabamın ilk bakımını dışarda yaptırdığımda 4.7 litre alan motoruma 5 litrelik bidonu direk boşalttı komple, bende bişey olmayacağını düşündüm fakat araç menüsünde "aşırı motor yağ basıncı, yağ seviyesini azaltın" gibisinden uyarı verdi. Gittim başka bi yerde üstten çektirdim

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS

• Arac turbo benzin .

Tahminim 0.5 lt fazlalik var ki ben ust çizgiden de biraz asagida istediğim icin 0.75 lt falan cekecem cekebilirsem

Yoksa tum araclarimin yagini filtrelerini kendim degistiririm. Isim geregi 7 adet aracim var. Ve hepsine orijinal filtre kaliteli yag kullanirim. Max cizgisinin az aşağısına kadar doldururum.
    Kendim ustalardan daha ozenli yaptigimdan eminim.

Bunu yetkiliye goturmek zorunda kaldim.

Ama beklemek muhtemelen işlerine gelmediği için bu şekilde yapılıyor. Ben bir tane ustanın videosunu izlemiştim.

Normal bir usta 5 dk bekliyorsa o usta rahat 20-25 dk yağın boşalmasını bekledi. Daha sonra yağı çubukla vakumladı.

Adam sormuştu hatta neden böyle yapıyorsunuz diye. O da yağ tamamen çökmüyor, araba yeni geldi buraya o yüzden acele etmem ben dedi.

Yeditepe Üniversitesi - iPhone 11 - Macbook Air - Sony Vaio SVE1712W1EB - Sony Alpha A37M 18:135mm
  • Vaktiyle Insignia ya 1 lt den fazla yağ konmuştu. Eczaneden en büyük enjektör alıp ince hortum ile çekmiştim. YouTube ta videosu vardı.
    Gelelim ustaların niye yaptıklarına; ozellikle yağcı dediğimiz usta kesimi bunu bilerek yapıyor.
    Çünkü günde 10-20 aracın yağını 0.5 lt fazla koysa, günde 5-10 lt ayda 100-150 lt yılda 1200-1800 lt fazladan yağ satmış olacaklar.

Ayrıca bilmeyenler için anlatayim, belli bir kotayı gecerlerse hem indirim hem tatil gibi bonus var bu sektörde, hatta dükkan kirasını anlaşmalı yağ firmasına ödetmek gibi seçenekler bile var. Ama tüketimi çok olan atölyeler için geçerli bunlar.
  • crdi haricinde euro 6 dizelleri çoğu zaten yağa mazot karıştırıyor ve yağ seviyesi yükseliyor.

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Hocam konuyu okumamissiniz ya da gozden kacirmissiniz.
    Aracimin ilk bakimi mecburen servise biraktim.

Yoksa tum araclarimin yagini filtrelerini kendim degistiririm. Isim geregi 7 adet aracim var. Ve hepsine orijinal filtre kaliteli yag kullanirim. Max cizgisinin az aşağısına kadar doldururum.
    Kendim ustalardan daha ozenli yaptigimdan eminim.

Bunu yetkiliye goturmek zorunda kaldim.
    Yetkili serviste bakımı yapan usta kimse bakımı yapılırken ısrarla müşteri temsilcisini zorlayın bakım yapılmadan önce ustayla konuşmak istiyorum diye ustanın yanına indirsinler. İki bağırıp biraz agresiflik yapın zaten götürceklerdir. Ustayada rica edersiniz bence kırmaz sizi

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • Haklisiniz. Bidahaki sefere basinda durcam.

Servis 40 km uzaklikta artik kendim cekcem yagi.

Motorda en sevmedigim sey sağından solundan yag kacagi, terlemesi v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 26 Şubat 2021; 22:45:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wanpo

Turbolu arabada fazla yag koyulmaz hocam turbo moku yer asiri yaglamadan.

Aşırı mı yağlanma?? O nemenem bişi?

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Yetkili serviste bakımı yapan usta kimse bakımı yapılırken ısrarla müşteri temsilcisini zorlayın bakım yapılmadan önce ustayla konuşmak istiyorum diye ustanın yanına indirsinler. İki bağırıp biraz agresiflik yapın zaten götürceklerdir. Ustayada rica edersiniz bence kırmaz sizi

Alıntıları Göster
    Hep kibar ve ehven davrandığımı belirterek yetkili servislerde hep epey fazla (max seviyesinden tepeleme) yağ konulmasına muhatap oldum bende. Berberlerin fazla saç kesmesi gibi özel bir zevk veya alışkanlık gibi, ama bizler için olumsuz olan birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hep kibar ve ehven davrandığımı belirterek yetkili servislerde hep epey fazla (max seviyesinden tepeleme) yağ konulmasına muhatap oldum bende. Berberlerin fazla saç kesmesi gibi özel bir zevk veya alışkanlık gibi, ama bizler için olumsuz olan birşey.

Alıntıları Göster
    Siz bide fiat yetkili servislerin selenia yağ kullanmak yerine opar yağ kullandığına tanık olsanız o kibarlık falan kalmazdı ya bu gözler önceki arabam fiatın yedek parça için servise indiğimde araçlara harıl harıl opar yağ koyduklarını gördüm. Kaliteli yağ olsa anlayacağım buharlaşma yağ eksiltme korumasının o kadar iyi olmadığı bi markayı niye koyarsın sırf yerli diye. Fiatın selenia/petronas ile bi bağı var selenia/petronas niye koyma prosedürü yok anlayamadım

• Usta ne ettin usta deseydin :D

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.