Arkadaşlar şimdi 4x4 2010 model bir kyron var otomatik vites. Pek bilinmeyen bir model ama sorun genel gibi duruyor. Sorun şu ki düz yolda veya rampa çıkarken devir düşerse 1800 1700 devirlerin altına Röterdar sesi gibi mi desem veya sürtme sesi gibi bir uğultu sesi geliyor. Nereden geldiğini anlayamıyoruz. Sanki bozuk klima motoru gibi birden devreye girip çıkan bir ses. İlk başta diferansiyel rulmanı diyen ustalar oldu fakat ses devamlı veya viraj dönerken gelmiyor. Uzun yolda giderken mesela otobanda felan hiç gelmiyor ne zaman araç boğuldu düşük devirde yüke bindi o zaman geliyor. Asıl mesele ise tam o ses geldiğinde ayağımı gazdan çeker çekmez ses kesiliyor. Veya gaza yüklenip devir yükselince yani vites düşünce de kesiliyor. Hangi arızanın ustasına gitsem bu gitmiş diyor. Diferansiyelciye gidiyorum diferansiyel açılacak diyor. Lastikçiye gidiyorum aks yamuktur diyor, (ki baktırdım aks yamuktu yaptırdım ses aynı devam ediyor) Başka bir tornacı teker rulmanı diyor. Şanzımancıya gitsem şanzıman diyecekler ama şanzımanda hiç bir sıkıntı yok. Yan servise götürdüm bir sıkıntı yok diyor. Orginal servise götürdüm orginal yazılımı ile bakıldı edildi herhangibi bir sıkıntısı yok, Tecrübeye çıktık oradaki usta ile arabayı hantal kullanıyorsun araç avans a giriyor ondan çıkıyor o ses dedi. Bu son ustanın dediğine de pek inanmadım dizel aracın avansa girmesi olayını idrak edemedim. otomatik veya manuel çok dizel araç kullandım böyle bir ses duymadım. Kaldı ki Whatsapp grubumuzda yüzlerce arkadaş var mutlaka hantal kullanan başkaları da vardır, böyle bir ses olsa başkası da söylerdi. Aklıma 2 seçenek geliyor, Ülkedeki dolandırıcı ustaları göze alıp düzgün bir usta bulmaya çalışıp diferansiyel kovanı açılacak. Yada Katalizör dolmuştur deyip carbon clean dedikleri kimyasallı temizliği deneyeceğim. Aklına veya deneyimlerinden böyle bir tecrübe gelen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. |
Ustaları buraya alalım çözülemeyen bir problem var :D
-
-
Usta değilim ama sadece yorumlayacağım, Aracın yüke binince o sesi çıkarması ve ayağını gazdan çekince sesin kesilmesi aklıma iki seçenek getiriyor ya şanzıman ya diferansiyel ancak burada şu husus var sen bu 1700-1800 devirlerdeki sesi tüm viteslerde duyuyorsan bence diferansiyelde sorun olma ihtimali yüksek, sadece bir viteste o ses gelseydi şanzıman diyebilirdik. Bu arada aslında o sesi araç yüke bindiği her devirde çıkarır ancak sen 1700-1800 aralığında duyabiliyorsundur, ayrıca teker bilyası olsa araç boşta da olsa o sesi çıkarır, yani teker bilyası olamaz. Benim aklıma gelenler bunlar.
-
Benzer bir ses değil ama fikir vermesi açısından sattığım aracımda araç yüklü iken 70-100 km arası ayağımı gazdan çekince garip bir ses geliyordu gaza basar basmaz kesiliyordu düşük hızda ve yüksüz iken ses yoktu sorun akislerden çıktı bilyeli aks da yağ kalmamıştı yağ basılıp körük değişince duzeldi -
Sorununuz bence egsoz elemanlarindan kaynaklı, bir yerde tıkanıklık var. Kuvvetle muhtemel katalizör ve/veya partikül filtresi, yerinizde olsam araştırmaya buradan başlarım -
Egzos manifoltu çatlak.
Kaynak yaptırmak sorunu çözmez, komple değiştirilmeli...
-
hocam bende ondan şüpheleniyorum. bi egzozcuya gidicem artık
-
valla manifolt a hiç bakmadım. egzoz elemanlarında tıkanıklık veya kaçak olduğunu düşünüyorum ama sanki önden gelmiyor gibi ses. orta veya arkadan geliyor gibi aslında. Neden manifolt ta olduğunu düşünüyorsunuz ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X