Şimdi Ara

Ustalar böyle bir bağlantı olabilir mi ? 2xÇift Çıkışlı LNB + Diseqc + D-Smart + SkyStar2.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Uydu bilgisi olan arkadaşlardan aşağıda ki konuda bana yardımcı olmalarını rica ediyorum:

Yapmak istediğim şu çatıya 2 çıkışlı LNB'leri olan 2 ayrı çanak kurmak ve bu LNB çıkışlarını çatıda 4x1 Diseqc ile birleştirip tek bir kablo ile 1. kattaki evime indirmek. Çünkü ikinci kabloya apartmanda izin vermiyorlar.

Evde ise hem D-Smart receiver'ı ile hem de SkyStar2 uydu kartı ile aynı anda istediğim çanaktan istediğim kanalı seyredebilmek istiyorum. Bu bazen aynı kanal, bazen de farklı uydu, farklı frekans, farklı polarizasyon bile olabilir.

Geçmişte bu tarz denemelerim olduğu için biliyorum ki. Tek LNB'yi aynı anda iki uydu kullanmaya kalktığında birbirlerini engelliyorlar ve birçok sorun ile karşılaşılıyor. Bir receiver Horizontal bir kanal açtıysa diğer reciverda verticallar çalışmıyor vs vs. İşte bu yüzden bu işlemlere başlamadan önce ne yapmam gerektiğini öncelikle size sormak istedim. Zira düşündüğüm şeyi aşağıda şema ile açıklamaya çalıştım fakat olur mu olmaz mı bilmiyorum. Doğrusunu siz öğretin lütfen.

Ustalar böyle bir bağlantı olabilir mi ? 2xÇift Çıkışlı LNB + Diseqc + D-Smart + SkyStar2.

Yukarı da ki şema eşliğinde şöyle bir mantık yürütebilirmiyiz?: D-Smart Diseqc'in 1 ve 4 nolu kanallarını kullanacak, SkyStar2 Diseqc'in 2 ve 3 nolu kanallarını kullanacak ve bunlar hiç çakışmayacak, horizontal, vertical sorunları vs olmayacak. Yani sonuç olarak 2 receiver da ayrı LNB'lerle çalışmış oluyor. Bu switch denen aletin mantığını doğru anladıysam şemada görünen sistem ile sorun olamadan çalışmalı değil mi ? Ya da ne yapılabilir doğrusu nedir paylaşımlarınız bekliyorum.

NOT: "Forumda arasaydınız neden topic açtınız" vs tarzı mesaj atmadan önce bilmelisiniz ki çok okudum, çok aradım. Lakin konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmadığım ve sorunumun aynısı ile karşılaşmadığım için sorumun yanıtını bulamadım. Ben 2 çanak ve 2 adet çift çıkışlı LNB kullanarak tek kablo indirip 2 ayrı receiver da kullanmak derdindeyim. Okuduğum mesajların hepsinde ortada ya merkezi sistem söz konusu ya da tek çıkışlı LNB'ler söz konusuydu. Bu yüzden köstek değil destek olun lütfen...

Okuma zahmetine giren herkese teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 4 Mart 2010; 5:19:01 >

• ilk kısmını bilememde ikinci tarafta lnb outtan aldığınız çıkışla; recevierden horizontal seyrederken bilgisayardan da horizontal yayınları seyredebilirsiniz diye biliyorum
  • olur ama saglıklı çalışmaz
  • Denemekte fayda var
  • Ben soruyu sorduktan sonra bu ve benzeri sistemlerle baya uğraştım. Son gelişmeler eşliğinde söyleyebilirim ki malesef olmuyormuş. Başka birkaç çözüm daha var fakat ne yazık ki hiç birisi işimi görmüyor. Bende katlanıyorum işte sök tak yapıyorum şimdilik.
  • Konu hort olacak biraz ama, tekrar aynı konuyu açmayayım dedim.
    Bende de benzer bir sorun var çift çıkışlı lnb den iki kablo çekip diseqc ile teke indirsem kabloyu ve evin içinde splintter ile tekrar ikiye bölsem iki farklı uydu alıcısından aynı anda horizantal vertical ayrımı olmadan tüm kanalları izleyebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: #CannibaL#

Konu hort olacak biraz ama, tekrar aynı konuyu açmayayım dedim.
    Bende de benzer bir sorun var çift çıkışlı lnb den iki kablo çekip diseqc ile teke indirsem kabloyu ve evin içinde splintter ile tekrar ikiye bölsem iki farklı uydu alıcısından aynı anda horizantal vertical ayrımı olmadan tüm kanalları izleyebilir miyim?

Çift çıkışlı LNB varsa, iki kablo çekmelisiniz. Bahsettiğiniz şekilde olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Peki bağlantıyı bu dediğim şekilde yaparsam, sonuç ne olur vertical/horizantal problemi mi yaşarım yoksa daha başka problemlerde olabilir mi?
  • quote:

quote:

quote:

Peki bağlantıyı bu dediğim şekilde yaparsam, sonuç ne olur vertical/horizantal problemi mi yaşarım yoksa daha başka problemlerde olabilir mi?

Sorun yaşarsınız.

Horizontal yayınlarda LNB'ye 18 V. voltaj gönderilir. Diseqc sviçten 18 V. gönderildiğinde, vertical polarizasyondan kanal izleyen uydu cihazının yayını kesilir. Vertical 'ler 13 vol ile çalışır.

Gerçi bu teknik izahate de gerek yoktu. Çünkü verdiğim bilgi, kullanıcı seviyesi bir bilgi değildir.

• quote:

İlla ki, tek kablo kullanmak istiyorum diyorsanız;

Twin LNB kullanılmak şartıyla ve tek kablo çekilerek birinden bağımsız iki receiver çalıştırılabilir.

Almanlar yapmış. Cihazın link'i ;http://www.ariasat.de/index.php?cl=details&anid=28144fd4089ac7db0.24613709&lang=1

Ama fiyatı tuzlu.

Tek kablo üzerinden birbirinden bağımsız çalışacak şekilde iki uydu cihazı çalıştırmak isteyenler için, ikinci kablo çekme imkanı olmayanlar için, yine de böyle bir seçenek mevcuttur.

Ama bu fiyatlara bu çözüm kullanılmaz dersek, doğru bir yaklaşım sergilemiş oluruz.

Saygılar, sevgiler.

• quote:

quote:

İlla ki, tek kablo kullanmak istiyorum diyorsanız;

Twin LNB kullanılmak şartıyla ve tek kablo çekilerek birinden bağımsız iki receiver çalıştırılabilir.

Almanlar yapmış. Cihazın link'i ;http://www.ariasat.de/index.php?cl=details&anid=28144fd4089ac7db0.24613709&lang=1

Ama fiyatı tuzlu.

Tek kablo üzerinden birbirinden bağımsız çalışacak şekilde iki uydu cihazı çalıştırmak isteyenler için, ikinci kablo çekme imkanı olmayanlar için, yine de böyle bir seçenek mevcuttur.

Ama bu fiyatlara bu çözüm kullanılmaz dersek, doğru bir yaklaşım sergilemiş oluruz.

Saygılar, sevgiler.

Keşke ben soruyu sorduğum zamanlarda bu çözümü birisi bana önerebilseydi. Fiyatına değer bir çözümmüş doğrusu. Lakin artık kendi adıma çok şükür ki ihtiyacım yok. Yine de aklımızda bulunsun sonuçta olmaz olmaz değilmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Elaman

Keşke ben soruyu sorduğum zamanlarda bu çözümü birisi bana önerebilseydi. Fiyatına değer bir çözümmüş doğrusu. Lakin artık kendi adıma çok şükür ki ihtiyacım yok. Yine de aklımızda bulunsun sonuçta olmaz olmaz değilmiş

Selam dostum,

Bu çözüm şekli henüz yeni diyebiliriz. Bir yıldır kullanılan bir yenilik yani...

Sizin başlığı açtığınız tarihe 3 yıl olmuş.

Belirttiğiniz gibi, "Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz" sözü her devir için geçerlidir.

Sistemin çalışma mantığına da kısaca değineyim.

Evde duran üniteden çatı arasında duran üniteye iki farklı sinyal gönderilebiliyor. Çatı arasında duran ünite ise, üzerine ulaşan sinyale göre LNB'ye 13 yada 18 volt gönderiyor.

LNB'ler çift çıkışlı olduğu için, LNB'lerin her bir çıkışı yine bir voltaj türünde hizmet veriyor. Yani ya 13 volt'ta, yada 18 voltta çalışıyor.

Kablonun içinden daireye iletimde ise, önce üniteye uğramak zorunda olduğu için, ünite sinyali dönüştürerek, daire içindeki üniteye iletiyor. Bu şekilde iki farklı sinyal tipi belirlendiği içinde, tek kablo üzerinden iki farklı cihaz çalıştırılabilir hale geliyor.

Kısaca; tek kablo kullanmaktan başka çaresi olmayanların kullanabileceği bir sistemdir.

Tek kablo demişken; tek kablo çekmek isteyenler, mevcut çekili durumdaki kablosunu şu kablo ile yenilerse/yenileyebiliyorsa, yukarıdaki pahalı sistemin kullanılmasına gerek kalmaz.
    http://www.antes.com.tr/tr/cctv-koaksiyel-1-2-rg6-u-4-2x0-75-kmr-kablo-464956.html

Saygılar, sevgiler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.