Şimdi Ara

USD 8.50 iken Fiyat Arttıran Çakal Esnaf 7.10 'da Neden İndirmiyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
1
Favori
24.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
426 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler... 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: canskru

    arz talep meselesi tamamen. piyasa alıcı bulabildiği sürece hep en yüksek fiyattan satmaya çalışır. İnsanlar topluca bilinçli olup belirli bir süre protesto ederse fiyatlar inmeye başlar. hatta satış yapamayan bu firmalar hükümeti sıkıştırmaya başlar satış yapamıyoruz diye bişeyler yapın diye. emin olun bu firmaların hükümete yaptığı baskılar sonuç getirir. yurt dışından kozmetik getirtmeyi nasıl yasaklattılar. insanlar türkiyede 500 liraya satılan ürünü yurt dışından 100 tl gibi fiyatlara getirtebiliyordu. Türkiye'de kozmetik satışları iyice düşünce noldu? firmalar gitti hükümete. yine aynısı olur.


    adam çıkmış konu açmış. playstation 5 aldım 8300 tl'ye diye konu açmış. bahsi geçen firmanın görevlisi de buna demişki oyun almazsan konsolu vermem. yok almicam filan etmiş bakmış konsolu alamayacak oyun almış. bu sefer istediği oyunu da vermemişler başka seç demişler. bu hala ordan o konsolu almanın derdinde. bi kere o konsolun ederi 4500 TL. daha fazlası değil. hem iki kat fiyat ödüyorsun hem de sana yapılan pisliğe ses çıkarmıyorsun.


    bu profildeki müşteri kitlesi yüzünden fiyatlar böyle. suçlu satıcı değil kesinlikle. suçlu biziz. emin olun üç ay yaprak kımıldamasın şu piyasada görün bakın neler oluyor. yer nasıl yerinden oynuyor. düşünsenize ben 100 liralık ürünü 1000 tl'ye satsam ve bunu almak için deliler gibi sıraya girenler olsa emin olun bunu yaparım herkes yapar. Firmalar da başka birşey yapmıyor. Onu o paraya alanlarda sorun var.


    E herkesin ihtiyacı var napalım? 3 ay - 4 ay diş sıkılabilir. Çok çok çok zorunluluk olmadıkça alınmayabilir. Bu süreç kolay bir süreç değil. Elbet sancıları olacaktır. Belki de hayatının bir senesinden fedakarlık yapman gerekecek. Ama sonuçta mutlaka birşeyler değişmeye başlayacaktır.

    %100 aynı fikirdeyim.


    O ps5 konusu gerçekten çok güzel bir örnek. Olmazsa olmaz olmayan birşey için bu acele panik niye anlayamıyorum... Duyan da oynayacak yeni nesil oyun kaynıyor ortalık zannedecek.


    Arabalar bile, akıllara durgunluk verecek derecede yüksek fiyatları olduğu halde, gelişmiş ülkelerde ucuz fiyatlarına rağmen satış rakamları çok azalmışken biz covid süresince satışlarda dünya liderliğine oynamışız.


    Bu kafa yapısıyla başa kim gelirse gelsin bu ülke asla iyiye gidemez. Mantık, nüfüsün ezici çoğunluğunda kapıyı çarpıp gitmiş resmen.





  • Valla şu konudaki son üç sayfa muhteşem...Kaliteli ve gayet bilgi içeren bir sohbet oluşmuş,  emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkürler...

  • Gider gider...Emin olun iyiye gider...Lokomotif nereye giderse vagonlar da onu takip eder...Misal; 18 yıl evvel ülke böyle değildi, 12 Eylül 1980 den evvel de ülke böyle değildi, 1950 de de ülke böyle değildi...Meramımı anlatabildim mi acaba?...Yönetime gelen kafalarda bitiyor iş... 

  • Normalde Amazon Tr kur fakını yansıtıyordu, oda şuan zayıf

  • Technotronic kullanıcısına yanıt

    Bu millet paraya tapar oldu. Babasını, amcasını bile kazıklayan var.

  • Millet alıyorsa niye fiyatları indirsinler ben Euro 10 lira olduğundan beri hiç birşey almadım sizde almayın kardeşim almazsanız iner ama nerdeee
  • Başlık Sony gibi firmalardan bahsediyor gibi geldi. Küçük ve daha küçük esnaf grubunun dolar endeksli sattı teknoloji ürünleri olmazsa gerek...

  • Türkiye de hiç bir fiyatın geri gittiği görülmedi,pazarda çarşıda,bayi de akaryakıtta ne zaman kalıcı bir fiyat düşüşü görülmüştür..?Ancak iner 48 saat bile dolmadan yine eskisinden 2 kat daha fiyat artışı yaşar...

  • Ticarette ve ekonomide dünyada bir belirsizlik var haliyle ülkemizde halk bu belirsizliği çok daha fazla hissediyor 'alım gücü düşüyor' olarak. Yılbaşından sonra 2-3 ay içerisinde kur fiyatları tırmanışa geçecektir diye düşünüyorum. Yani hiç bir girdi fiyatlara indirim gelmedi misal ; elektrik, doğalgaz, su, benzin, mazot, gübre, ilaç, tohum... Saymakla bitmez bu girdi fiyatları düşmeden ÜRÜN fiyatları düşmez yerli üretim olsa dahi ne yazık ki. İthal ürünler zaten pahalı döviz ile geldikleri için. Yani ürünlere indirim için doların 3-4 tl bandına reel şekilde düşmesi gerek sanal olarak değil. Bu sayede girdi fiyatları da düşecektir. Anlayana tabikide... Yoksa birbirimizi vatan haini olarak suçlamaya devam ederiz.

  • Hala norveçte isviçrede falan yaşadığını sanan insanları görünce şaşırıyorum  

  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt
    Hala boykotla moykotla bişe olacağını mı düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun çözümü dolarizasyon. Ürünlerin fiyatları dolar cinsinden belirlenip, satış günündeki kur üzerinden TL'ye çevrilerek satılırsa bu çakallar iş yapamaz.

    Oynaklık geçici meçici ayaklarını kimseye anlatmasınlar yemezler. İki ay geçici yaa, düşüş devam ederse indiririz diye numara çekerler. İki ay sonra da nasılsa millet bu fiyatları sineye çekti diyerek, çaktırmadan aynı fiyatla devam ederler. O yüzden geçici oynaklık, moynaklık kimse yemez bunları.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü önce dövize bağlı hammaddedeki fiyat artışı ile fiyatlar yükseldi , yükselen döviz yüksek enflasyona sebep oldu , yükselen enflasyon ile birlikte asgari ücret ve diğer çalışan maaşlarının artış miktarı da ona bağlı yükseldi, döviz düştü hammadde ucuzladı ama bu sefer de işçi maliyetleri yükseldi, kredi maliyetleri yükseldi. Bu bir döngü ve enflasyon olan ekonomilerde fiyat düşmesini beklemek biraz ütopiktir. Ne zaman ki düzgün ekonomi politikaları ile döviz artışı ve enflasyon makul seviyelere çekilir o zaman tüm fiyatlar da bir seviyede tutulabilir. Döviz düşüşü sonrası yaşanan fiyat düşüşleri de ancak kısa süreli olabilecektir.
  • Üretim, paketleme, lojistik ve depolama ne kadar sürüyor? Bunları bilmek lazım. Tabii bazı sektörlerdeki insanlar bunu sömürse de dolar bu seviyede kalırsa marta doğru fiyatlarda düzeltmeler gelecektir.

  • Sıtohları 7.50'den çehtih yiğenim zararmı edelim yani

  • Öncelikle tuikin açıkladığı enflasyon var ve esasen belirgin bir şekilde fiyatların inmeyişinin sebebi ise Hissedilen Enflasyon'dır.

    Durmak yok makarnaya devam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Memleketin alayı fırsatçı.Hele hele zaten şu esnaf ve tüccarla hiç başedilmez.Dolar 8.50 iken benim aracın baskı balata 1900 iken şimdi dolar 7.35 iken 2250 olmuş.Bu millet erdoğanın yönetimini sonuna kadar hakediyor.Çünkü milletin mayası bozuk

    Dediğin gibi ülkede düzgün iş yapan insan kalmamış olabilir fakat fiyatları sadece doların etkilediği gibi bir anlayış oluştu son dönemde oysa son 1-2 yılda birkaç ÖTV artışı olduğu gibi belirttiğin otomotiv parçalarına da 20 mayısta gümrük vergisi %30 artırılmıştı https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/son-dakika-800den-fazla-urune-ilave-gumruk-vergisi-getirildi-5824808/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 31 Aralık 2020; 18:8:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.