Şimdi Ara

USD 8.50 iken Fiyat Arttıran Çakal Esnaf 7.10 'da Neden İndirmiyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
1
Favori
24.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
426 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayatım boyunca ucuzlayan bir şey hiç görmedim. Allahım ucuzlayan bir şey görmeyi nasip eder inşalah.


    tüm teknolojik aletler yükselmiş durumda 2500 e alacağım tv 3000 e gelmiş resmen dolar 8,50 iken 2500 tl olan şey nasıl 7,30 a düşünce 3000 oluyor ya

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldr1907

    Bu mesaj silindi.

    Kafan çok güzelmiş güle güle kullan   

  • Kassady kullanıcısına yanıt

    Türk demeyelimde müslüman diyelim daha doğru olur.

  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

    Yabancının yüzde 17 brüt faizle girip bir yılda %20 kazanması için kalan %5 oranında da tlnin değer kazanması lazım. Tl bir yıl içinde yüzde 5lik bir değer kazanımı sağlarsa ülke 3 yıl içinde bir istikrara kavuşur. Faizler de düşmeye başlar. Faizi yüzde 10un altına düşürüp halkın döviz stoklamasına, yatırımcının dövizi çıkarmasının önünü açanlar tl bazında yüzde yıl içinde yüzde 50 fazla ödemek zorunda kaldılar. Asıl sıkıntılı olan durum bu. Bunun iki ucu bklu değnek. Lakin ekonomik stabilite için faiz artırımı bir zorunluluktur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap basit, volativite insanları ve kurumları büyük strese sokar. Bugün sattığın malı yarın aynı fiyatla alabileceğin güvence verebiliyormusun arkadaşım. Veremiyorsun. Yarın doların 10 TL olmayacağına kim garanti verebilir
  • alaboraface A kullanıcısına yanıt

    Bağımsız yargımız eminim bu konuda da gereği neyse yapar(!)

  • Eski kurdan aldığı malın fiyatini kur artinca arttırıp "bana gelişi artti" diyip kar yaparken iyi kur inince "ben bu kurdan aldim" diyo , bana mi sordun bro o kurdan alirken .Kur artinca gecirirken iyi. AHLAK eksik o yüzden düşmüyor fiyatlar.

    Adam 2. elde dolar yaziyo araba fiyatını simdi almak iste tl ile yine kur dusmedenkk fiyatı isticek.
    Herşeyden once ticaret ahlaki olmasi lazim gerisi bi şekilde düzelir
  • Misal; dolar 7.35 den 7.40 olunca anında benzine zam geliyor...Peki 8.50 den 7.35 e geri geldi,bir kuruş indirim duyan var mı?

  • Ülkede vatandaşın 230 milyar dolar döviz mevduatı varmış...İşle ilgili olanlar öyle diyor,burası önemli değil...Önemli olan yeri şu;


    Vatandaş ile karşılıklı oturup dövizini TL'ye çevirmesi konusunda anlaşılsa idi dışarıdan sıcak para gelmesine gerek kalmazdı, paramız da içeride kalırdı...Fakat sorumlular her konuda,her alanda yaptıkları gibi kendi vatandaşından kesip yabancıya vermeyi daha uygun görüyorlar...Yine bizim cebimizden yabancıya birkaç ay içinde belki on yılda kazanamayacağı kadar para hediye edilecek,adamlar da deve yüküyle parayı alıp gidecekler...Biz vatandaşlara,ülkeye ne kalacak peki bu ticaretten?...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Red Fox

    çünkü dolardaki düşüşün sanal olduğunu, faiz hamlesi ile geçici pansuman yapıldığını, yeni normalin, yani 9'un yakında geleceğini bildikleri için zahmet edip etiketleri değiştirmiyorlar.

    O zaman 9 olana kadar yeni zam yapmasinlar? Bahaneye bak. Ben soyleyeyim, 9 olacaksa 7,50’dan itibaren her 50 kurusta tekrar hem de kallavi zam yapilacak, evet, o inmeyen fiyatlarin uzerine. 7.20’den 5.20’ye dustugunde de gorduk. 2 sene boyunca yine 7.20 olamadi ama zamlar durmaksizin gelmeye devam etti. Hatta su anda 2018 seviyesine cok yakin dolar. Peki ya fiyatlar oyle mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Boşu bırak. Hükümet reisden öğrendik dola düştükçe akaryakıta zam yapmayı. Varil fiyatı düştükçe akaryakıta zam yapmayı...
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt

    arkadaşım sen nerede yaşıyorsun? plaket yollamak istiyorum.

  • fiyatların indigini hiç görmedik bu ülkede yazık gerçekten

  • Fiyatlar indirilemez,indirilmesi teklif dahi edilemez ilkesi gereğince fiyatlarda düşüş olmuyor.
    Bu ilkeden haberim yok demeyin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt

    yemeyeceksin de napacaksın? fırında 3090 mı yapacaksın?

  • ekonomi yönetimi özgür bırakılmadığı için fiyat istikrarı sağlanamıyor. hükümet tarafında ekonomi konusunun sadece uzmanlarına bırakılacağı bir sisteme geçilince fiyatlara istikrar ve mantık geri döner. yoksa her türlü saçma fiyatı görmeye devam ederiz.


    örneğin oyun konsoluna ek vergi koyarsan aynı zamanda kendi oyun sektörünü de baltalamış olursun. kısa vadede kurtarılacak 3 kuruş için koca sektöre uzun vadeli zarar vermiş olursun.


    faizi düşük tutacağım derken ithal malların fiyatlarını patlatırsın v.b.


    dolarla mal ithal edip TL ile satan birine doların aniden yükselmeyeceğinin garantisini verebilen varsa o adam fiyatı zaten düşürür.

    fakat öyle birşey yok. hatta yakın zaman kadar faiz silahı kullanılmıyordu. böyle bir ortamda fiyatlar anlık değil geleceğe göre fiyatlanır.


    artık faiz silahı kullanılmaya başlandı. fakat hala ekonomi yönetimi uzmanlara tam olarak bırakılmadı. bu noktada bir şüphe kalmadığında fiyatlar kendiliğinden aşağı düşecektir.





  • Technotronic kullanıcısına yanıt
    Her 1000 TL cep telefonundan 835 TL vergi tahsil ediliyor.

    https://www.haberturk.com/ek-vergi-telefon-fiyatlarini-ne-kadar-artiracak-haberler-2603800-teknoloji

    Bu durumda fiyatların düşmemesi en az %80 devletin sorumluluğunda...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arz talep meselesi tamamen. piyasa alıcı bulabildiği sürece hep en yüksek fiyattan satmaya çalışır. İnsanlar topluca bilinçli olup belirli bir süre protesto ederse fiyatlar inmeye başlar. hatta satış yapamayan bu firmalar hükümeti sıkıştırmaya başlar satış yapamıyoruz diye bişeyler yapın diye. emin olun bu firmaların hükümete yaptığı baskılar sonuç getirir. yurt dışından kozmetik getirtmeyi nasıl yasaklattılar. insanlar türkiyede 500 liraya satılan ürünü yurt dışından 100 tl gibi fiyatlara getirtebiliyordu. Türkiye'de kozmetik satışları iyice düşünce noldu? firmalar gitti hükümete. yine aynısı olur.


    adam çıkmış konu açmış. playstation 5 aldım 8300 tl'ye diye konu açmış. bahsi geçen firmanın görevlisi de buna demişki oyun almazsan konsolu vermem. yok almicam filan etmiş bakmış konsolu alamayacak oyun almış. bu sefer istediği oyunu da vermemişler başka seç demişler. bu hala ordan o konsolu almanın derdinde. bi kere o konsolun ederi 4500 TL. daha fazlası değil. hem iki kat fiyat ödüyorsun hem de sana yapılan pisliğe ses çıkarmıyorsun.


    bu profildeki müşteri kitlesi yüzünden fiyatlar böyle. suçlu satıcı değil kesinlikle. suçlu biziz. emin olun üç ay yaprak kımıldamasın şu piyasada görün bakın neler oluyor. yer nasıl yerinden oynuyor. düşünsenize ben 100 liralık ürünü 1000 tl'ye satsam ve bunu almak için deliler gibi sıraya girenler olsa emin olun bunu yaparım herkes yapar. Firmalar da başka birşey yapmıyor. Onu o paraya alanlarda sorun var.


    E herkesin ihtiyacı var napalım? 3 ay - 4 ay diş sıkılabilir. Çok çok çok zorunluluk olmadıkça alınmayabilir. Bu süreç kolay bir süreç değil. Elbet sancıları olacaktır. Belki de hayatının bir senesinden fedakarlık yapman gerekecek. Ama sonuçta mutlaka birşeyler değişmeye başlayacaktır.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    Ülkede vatandaşın 230 milyar dolar döviz mevduatı varmış...İşle ilgili olanlar öyle diyor,burası önemli değil...Önemli olan yeri şu;


    Vatandaş ile karşılıklı oturup dövizini TL'ye çevirmesi konusunda anlaşılsa idi dışarıdan sıcak para gelmesine gerek kalmazdı, paramız da içeride kalırdı...Fakat sorumlular her konuda,her alanda yaptıkları gibi kendi vatandaşından kesip yabancıya vermeyi daha uygun görüyorlar...Yine bizim cebimizden yabancıya birkaç ay içinde belki on yılda kazanamayacağı kadar para hediye edilecek,adamlar da deve yüküyle parayı alıp gidecekler...Biz vatandaşlara,ülkeye ne kalacak peki bu ticaretten?...

    Mevduatta görünebilir ama vatandaşın öyle bir dövizi yok. Vatandaş evini satıp elindeki TL ile döviz-altın hesabı açıyor .Burada banka %20 küsur zorunlu karşılık olarak döviz bulup MB'ye veriyor banka bu durumda sıkıntıya girdiği için ciddi faizde vermiyor mevduat sahibine. Döviz faizleri çok düşük Türkiye'de oysa Türkiye yüksek faizle döviz arıyor yurtdışında


    Sorun 1 günde çözülür aslında ama hükümet tekrar seçim kazanmak için işi dolandırıyor. Sorunun kaynağı bütçe açığıdır Bütçe %20 açık veriyor emekli-memur ve YİDlerden %20 kesinti yaptığında hem cari açık oluşmaz (çünkü emekli-memur ithal ürün alamaz) hemde talep düştüğü için enflasyon bir anda % bir kaça düşer. Hükümet oy düşüşü için bunu yapamaz ama bu emekli-memurun maaş düşüşünü 3-5 seneye yayarak yapıyor . Fakat 3-5 sene sonra memur ve emeklinin %20 den fazla maaşının eridiğini göreceğiz ayrıca esnaf ve ssk'lılar işverenlerde zarar görecek bu süre zarfında ama halk ne kadar düştüğünü bilemeyecek çünkü TÜİK farklı şeyler söyleyecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.