Şimdi Ara

usb den win7 kurulumu boot sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
14.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar daha önce toshiba laptop uma usb den win7 kurdum geçen aynı usb ile masaüstü pc ye de kurmak istedim fakat anakart usb boot seçenekleri olmasına rağmen bir türlü boot ekranına girmeden windows açılışa geçiyor yani usb den görmüyor gibi sorunu çözemedim bir türlü... iso dosyasını usb ye atmak için m.softun win7 tools programını kullanıyorum anakart gigabyte g31m-es2l...önerileriniz lütfen ???

Bu imza kime batıyorsa ona girsin. bir laf söyledim sonuna kadar da arkasındayım. kime batıyorsa gelsin söylesin ona batacak şeyleri ben bulur ona tekrar sokarım.
  • dostum o dediğini zaten yapmadan girmez boot ekranına 1.sırada zaten ama yine de girmiyor direk windows u açıyor...
    Bu imza kime batıyorsa ona girsin. bir laf söyledim sonuna kadar da arkasındayım. kime batıyorsa gelsin söylesin ona batacak şeyleri ben bulur ona tekrar sokarım.
  • usb hdd tabiki daha önceleri dvd ile format attığım boot seçeneklerinden bahsediyorum...

Orijinalden alıntı: exeter

bende bunu soruyordum.
    siz once usb belleginizi takip hdd priority kismindan usb bellegi 1. siraya alir misiniz?

hard disk boot priority seçeneğinden usb flaşı birinci sıraya alınca ctrl+alt+del hatası veriyor...
  • xp iso'sunu winrar gibi bir program ile bir klasöre çıkartın.
    wintoflash programını kurup usb belleğe dosyaları bu program ile atıp bir de öyle deneyin format atmayı.

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

xp iso'sunu winrar gibi bir program ile bir klasöre çıkartın.
    wintoflash programını kurup usb belleğe dosyaları bu program ile atıp bir de öyle deneyin format atmayı.

usta ne fark edecek benzer programın microsoft bandıralı olanını kullanıyom flaş ve içindekilerde sorun yok yani laptop a yükledim win 7 yi aynı flaş ile...

Orijinalden alıntı: martin_eden

quote:

usta ne fark edecek benzer programın microsoft bandıralı olanını kullanıyom flaş ve içindekilerde sorun yok yani laptop a yükledim win 7 yi aynı flaş ile...

Bu ms onaylı bandrollü sertifikalı yazılımla usb belleği hazırladığınızda;
    usbden boot ettiğinizde
    bir tuşa basın yazısı çıkıyor mu?bir tuşa basıp mı kuruluma başlıyorsunuz?

Ona göre üstteki mesajınıza bir cevap yazacağım da :)

• quote:

Orijinalden alıntı: martin_eden

quote:

Şu anda flash ile başka bir cihaz boot ediyorsa: yani flash antivirüs yazılımlarıyla bozulmadıysa:

G31 anakartta kesinlikle yanlış bir ayar yapıyorsunuz ya da biz anlatamadık.

İki ayrı topiği takip etmekten de yoruldum artık

ek not: microsoftun yazılımıyla bir keresinde bootable flash disk yapamamıştım o zamandan beri ultraiso kullanıyorum.

ek not2: usb den takılı hdd veyta benzeri bir cihaz var mı bu arada makinede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 10 Ocak 2012; 16:51:46 >

• Selam
    Üstadlar yeteri kadar öneri yapmışlar.. Aşağıdaki yazacaklarım da benim önerim olsun..

1. Bilgisayarı kapatın ve flash belleğinizi takın.
    2. Bilgisayarınızı açın ve ardından F12 tuşuna aralıklarla basın. Ekranda beliren boot menüden USB HDD'yi seçin veya + Hard Disk yazan yere girerek oradan flash belleğinizi seçerek boot etmesini gerçekleştirin.
    3. Bu durumda yine boot etmiyorsa, flash belleğinizin mutlaka GRUB4DOS FAT32 veya NTFS olarak biçimlendirilmesi gerekiyor. Çünkü bazı flash bellekler, bazı anakartlarda boot etmiyorlar. Eğer GRUB4DOS formatı yaparsanız hiç bir anakart veya bilgisayarda sorun yaşamadan çalışmasını sağlayabilirsiniz.
    Olayı sizin gibi bizzat yaşadığım için durumu iyi bilenlerdenim ve çözümünü de yukarıdaki yazdığım şekilde buldum.

Bana göre günümüzün en iyi flash belleğe işletim sistemi atan programı WinSetupFromUSB'dir. Bununla GRUB4DOS formatını da gerçekleştirebilirsiniz. Microsoft'un yazılımı bu programa göre çok pasif kalıyor ve güncelleme entegre edilmiş çoğu Win7 dosyalarınıda okumuyor.

Şimdilik bu kadar ve kolay gelsin..

• ustalar şimdiye kadar yazmış olduğunuz önerileriniz anladığım kadarıyla şu yönde hard disk priorty den 1.sıraya usb-hdd alın first boot dan da usb hdd yi seçin bunu yapınca a read disk error occurred ctlr+alt+del restart hatası alıyorum... yani biosta yapılacak her türlü ayarı kurcaladım onlarca kez deneme yaptım yine de olmadı. Önerdiklerinizden yapmadığım tek şey iso programını değiştirmek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Üstadlar yeteri kadar öneri yapmışlar.. Aşağıdaki yazacaklarım da benim önerim olsun..

1. Bilgisayarı kapatın ve flash belleğinizi takın.
    2. Bilgisayarınızı açın ve ardından F12 tuşuna aralıklarla basın. Ekranda beliren boot menüden USB HDD'yi seçin veya + Hard Disk yazan yere girerek oradan flash belleğinizi seçerek boot etmesini gerçekleştirin.
    3. Bu durumda yine boot etmiyorsa, flash belleğinizin mutlaka GRUB4DOS FAT32 veya NTFS olarak biçimlendirilmesi gerekiyor. Çünkü bazı flash bellekler, bazı anakartlarda boot etmiyorlar. Eğer GRUB4DOS formatı yaparsanız hiç bir anakart veya bilgisayarda sorun yaşamadan çalışmasını sağlayabilirsiniz.
    Olayı sizin gibi bizzat yaşadığım için durumu iyi bilenlerdenim ve çözümünü de yukarıdaki yazdığım şekilde buldum.

Bana göre günümüzün en iyi flash belleğe işletim sistemi atan programı WinSetupFromUSB'dir. Bununla GRUB4DOS formatını da gerçekleştirebilirsiniz. Microsoft'un yazılımı bu programa göre çok pasif kalıyor ve güncelleme entegre edilmiş çoğu Win7 dosyalarınıda okumuyor.

Şimdilik bu kadar ve kolay gelsin..

teşekkürler usta güzel bilgi ve program gerçekten iyi çalışıyor

ek olarak fat32 de işe yarıyor
    fakat gerçekten windowsun kendi boot usb programı işe yaramıyor yeni çıkan anakartlarda

• Aga hort olmuş biraz
  • first boot u usb olarak değilde normal hdd olarak ayarlayıp boot disk priorty seçeneğini takılı olan flash belleğini seçerek yapmıştım Aynen yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi (exeter)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martin_eden -- 21 Eylül 2014; 11:14:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rotsenz0NZ0

usb toola yazdınızmı win7 yi usb ye

win 7 usb tool ile yazdım...
    ile de farklı ISO dosyalarını entegre ettim. Farklı usb bellekler denedim yine olmadı. Açılışta boot
    seçeneklerinden usb yi seçiyorum ama 3-4 sn. ekran kararıyor ve tekrar Windows başlıyor. Ne yapmam gerek ?
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.