Şimdi Ara

Usb ile boot sorunu ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler. Usb ile farklı iki windows 8.1 iso dosyasınıda ayrı ayrı usblere boot img yaptım. Sonrasında boot işlemine başlat diyorum üzgün surat verip yeniden başlatıyor. Ne denesem olmadı. Pc: Asus x59sr Teşekkürler şimdiden ilgilenenlere..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asfoxyas -- 10 Şubat 2015; 14:14:58 >



  • Kimse yardımcı olamayacak mı ?
  • Koskoca forumda bir cevap yazabilecek yok mu? 0x101 - 0x20017 hatası alıyorum.
  • Dostum biraz ayrıntı verir misin? Usb'leri hangi programla hazırladın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wren

    Dostum biraz ayrıntı verir misin? Usb'leri hangi programla hazırladın?

    Rufusla denedim, win 7 usb dvd download toolla denedim. İkisinde de aynı sonuç.
    İso larda sıkıntı yok direk microsofttan aldım başka bir pcye denedim oldu.
  • Eğer HDD'de Win 7'den kalma recovery ve çeşitli sistem bölümleri var ise temizlemen gerek gibi görünüyor. Windows 8.1 USB'si ile yükleme ekranına gelebiliyorsan komut satırında "diskpart" yazıp disk bölümlendirme aracına gir. "List disk" komutu ile hdd'leri listele ve hdd'nin numarasını öğren. (1 tane varsa muhtemelen disk no 0'dır.) "Select disk 0" (ya da disk numarası kaç ise) yazaran hdd'yi seçili hale getir ve "clean" komutu ile diski temizle. Bu komut tüm diski silecek ve boş bir partisyon oluşturacaktır. Eğer diskte önemli verilerin var ise önce yedeklemelisin. (Win 8.1 usb ile yükleme ekranına kadar da gelemiyorsan aynı işlemi Win 7'yi bir usb veya dvd ye yazdırarak kurulum ekranında yapabilirsin.)

    Bir diğer ihtimal ise driver sorunu olasılığı. Eğer bilgisayar içerisinde Win 8.1'in kurulumuna imkan vermeyecek bir donanım var ise yapacak birşeyin olmayabilir.

    Hata kodu bunlara işaret ediyor görünüyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wren

    Eğer HDD'de Win 7'den kalma recovery ve çeşitli sistem bölümleri var ise temizlemen gerek gibi görünüyor. Windows 8.1 USB'si ile yükleme ekranına gelebiliyorsan komut satırında "diskpart" yazıp disk bölümlendirme aracına gir. "List disk" komutu ile hdd'leri listele ve hdd'nin numarasını öğren. (1 tane varsa muhtemelen disk no 0'dır.) "Select disk 0" (ya da disk numarası kaç ise) yazaran hdd'yi seçili hale getir ve "clean" komutu ile diski temizle. Bu komut tüm diski silecek ve boş bir partisyon oluşturacaktır. Eğer diskte önemli verilerin var ise önce yedeklemelisin. (Win 8.1 usb ile yükleme ekranına kadar da gelemiyorsan aynı işlemi Win 7'yi bir usb veya dvd ye yazdırarak kurulum ekranında yapabilirsin.)

    Bir diğer ihtimal ise driver sorunu olasılığı. Eğer bilgisayar içerisinde Win 8.1'in kurulumuna imkan vermeyecek bir donanım var ise yapacak birşeyin olmayabilir.

    Hata kodu bunlara işaret ediyor görünüyor.

    Hocam ilk önce ilginize teşekkür ederim. Win 8 usb ile yükleme ekranına gelemiyorum.Aynı işlemi win7 ile deneyeceğim ama sanırım dediğiniz işlemi denedim ama deneyip tekrar yazıcam.




  • Hocam dediklerinizi denedim yine aynı sıkıntı yaşandı. Elimde bi adet win8.1 pro cd si var onlada denedim boot etmeyi aynı sonuç. kanser olucam.
  • asfoxyas kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar biraz eski. Artık donanım uyumsuzlukları dışında seçenek kalmıyor. Sanırım bilgisayarınızda Win 8'i desteklemeyen donanımlar var.
  • win8 kurdum cd ile sıkıntı çıkarmadı fakat ben 8.1 istedim arayüz ve güncellik açısından. Hatta usb ile win10 technical preview bile denedim aynı hataları aldım
  • Hocam, bende de aynı makine var. Hiçbiri olmadı. Windows 7 den devam. Hortlattik ama mecbur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.