< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erturkcan2 -- 20 Ocak 2020; 12:32:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Pxe-mof Exiting Pxe Rom Hatası: Çözüm Rehberi
Bir "pxe-mof exiting pxe rom" hatasıyla karşılaşıyorsan, bu genellikle bilgisayarının işletim sistemini yükleyemediği anlamına gelir. PXE ROM (Preboot Execution Environment Read-Only Memory), ağ üzerinden bir bilgisayara işletim sistemi yüklemek için kullanılan bir firmware'dir.
Bu hatayı düzeltmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- BIOS Ayarlarını Kontrol Et: PXE önyüklemesinin etkinleştirildiğinden emin olmak için bilgisayarının BIOS ayarlarını kontrol et.
- Önyükleme Sırasını Ayarla: Önyükleme sırasını ağ önyüklemesinden sabit sürücü önyüklemesine veya CD/DVD önyüklemesine değiştir.
- Ağ Bağlantısını Kontrol Et: Ağ kablonun düzgün şekilde takılı olduğundan ve İnternet bağlantısının olduğundan emin ol.
- Sabit Sürücüyü Kontrol Et: Sabit sürücünün düzgün şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol et. Gerekirse BIOS ayarlarından kontrol edebilir veya farklı bir sabit sürücüyle deneyebilirsin.
- İşletim Sistemini Yeniden Yüklemeyi Dene: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, işletim sistemini yeniden yüklemeyi dene.
Bu hatayı hala alıyorsan, bilgisayarının donanımında bir sorun olabilir. Bir donanım uzmanına danışmanı tavsiye ederiz.