Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Pxe-mof exiting Pxe rom hatası %100 çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
5.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sorunu laptobumda yaşamaya başladım ve çözemiyordum, sonunda çözdüm. Arkadaşlar bilgisayarınıza format atarken UEFI olarak format attıysanız bu sorunu yaşamaya başlıyorsunuz. UEFI format yönteminin daha iyi olduğu aşikar ama neden bu sorunu yaşattığını tam olarak kavrayamasamda, BIOS pilinin bitmiş olması BIOS ayarının kendi kendine sıfırlanmasına ve başlangıçlarda bu sıkıntıyı yaşamamıza sebep olduğunu düşünüyorum.

    BIOS ayarı sıfırlandığında UEFI Boot ayarı disabled olduğu için bilgisayar kendisini başlatamıyor. Benim yaşadığım sıkıntı bu şekildeydi ve bunu çözdüm.

    Çözüm yolum.
    Öncelikle Bilgisayarınızın biosuna girmeniz gerekiyor. F8 tuşuyla girebilirsiniz, giremiyorsanız bilgisayar açılırken altta yazan F ile başlayan tuşları deneyin.

    BIOS açıldıktan sonra
    [ÇÖZÜLDÜ] Pxe-mof exiting Pxe rom hatası %100 çözümü
    klavyedeki ok tuşlarıyla Boot menüsüne gelin. Yine klavye yardımıyla UEFI Setting yazan kısma gelip enter'a basın.



    [ÇÖZÜLDÜ] Pxe-mof exiting Pxe rom hatası %100 çözümü
    Açılan bölümde UEFI Boot yazan kısmın yanında Disabled yazdığını göreceksiniz, bu kısma gelip enter'a basın, oradan Enabled'i seçtikten sonra tekrar enter'a basın.

    Bunları yaptıktan sonra üstten Exit bölümüne basın oradan Save changed and reset kısmına basıp Y tuşuna basıp enterlayın işlemi onaylayın. Bende bu şekilde oluyor umarım sorununuz düzelecektir.

    Edit: Eskiden internetten araştırdığımda harddiskim galiba bozuldu diye bile düşünmüştüm. Şuan kesinlikle sorunum çözüldü. Bios pili bitmesi sebebiyle BIOS ayarları sıfırlanıyor bu yüzden yukarıdaki ayarı BIOS menüsüne girerek tekrar yapmazsanız bilgisayar açılmayacaktır. Bu korkunç şey yüzünden defalarca bilgisayarı açtım kapattım, yüzlerce video izledim hiçbirinde bu çözüm aktarılmamıştı. Diliyorum sorunlar karşılaşanlar bu çözümü kolayca bulurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erturkcan2 -- 20 Ocak 2020; 12:32:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba bizde de aynı sorun var ama bizim bilgisayar bios kısmı biraz farklı yardımcı olabilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.