Şimdi Ara

Bios boot menüsünde ssd gözükmüyor, windows ssd'ye kurulmuyor. (Çözüldü.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Daha dün format atmıştım, bugün tekrar format atmak zorunda kaldım. Lakin ssd'ye windows kuramıyorum. '' Windows bu diske kurulamaz. Bu bilgisayarın donanımı bu diske önyüklemeyi desteklemeyebilir. Bilgisayarın BIOS menüsünde disk denetleyicisinin etkin olduğundan emin olun.''

hatası veriyor.

biosun boot menüsünde ise ssd artık gözükmüyor. dün attığım formatta hiçbir sıkıntı çıkmadı ama bugün sıkıntı çıktı.

acaba sorun bundan mıdır: biosun boot kısmından 1. seçeneği flash disk seçtim 2. seçeneği ise ssd yerine disabled yaptım. eskiden ssd seçiliydi onu disable yaptım. yapış o yapış bir daha ssd gözükmedi o menüde ayrıca format ekranında ise ssd gözüküyor ama üstteki uyarıyı veriyor.

çözümü bilen var mı? şimdiden teeşkkürler.

Sorun çözüldü. Alttaki mesajımı okuyabilirsiniz. Orada kendimce çözümü yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zlatan.İbrahimovic -- 22 Ekim 2019; 8:29:55 >

• Biosu resetleyip denediniz mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Sorun çözüldü. Biosun boot menüsünde bir şekilde ssd'yi görünür yaptım. Bu adımdan sonra windowsu ssd'ye kurabildim.

Biosun boot menüsünde ssd'yi nasıl görünür hale getirdim? :

-Öncelikle Msi anakart kullanıyorum. Her anakartın bios menüsü aynı değil. Anakartı Msi olanlar dediklerimi uygulayabilir. Anakartı Msi olmayanlar ise en azından bir fikir edinir bu dediklerimden.

-Boot menüsüne girdim.
    -Boot menüsünün alt tarafında ''...hard disk...'' tarzında bir yazı vardı.
    -O yazıya tıkladım. Karşıma seçenekler geldi, 1. seçenekte Hdd seçiliydi ona tıkladım bir baktım Ssd orada gözüküyor. Ben de Ssd'yi seçtim 1. seçeneğe.
    -Ardından tekrardan boot menüsüne girdiğimde Ssd gözüküyor hale geldi.
    -Sonra format ekranında sistemin kurulacağı disk bölümüne geldiğim zaman windowsumu ssd'ye kurabildim. Hiçbir hata yazısı çıkmadı. Demek ki daha önce biosun boot menüsünde ssd gözükmediği için windowsu ssd'ye kuramıyordum.

Hiç beklemiyordum böyle basit bir şekilde hallolacağını. Sorunu çözmeseydim kasayı bilgisayarcıya bile götürebilirdim. Ama neyse ki kısa bir kurcalamayla sorun düzeldi. Bunu yapmasaydım kim bilir nelerle uğraşacaktım.

Sonuç olarak: Formatımı attım, sistemim hazır şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zlatan.İbrahimovic -- 22 Ekim 2019; 8:33:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd Windows Yükleme Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    UEFI BIOS SSD'yi Görmüyor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.