Şimdi Ara

usb 2.0 yoksa 1 mi nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anakartımda hem 1.1 hem 2.0 usb çıkışı vardı yanlış hatırlamıyorsam
    (hatta kart okuyucu takmıştım kasaya o zaman onu bağlarken görmüştüm anakartta)

şimdi harici hdd bağladım. ama acaba 1 liğe mi 2 liğe mi taktım nasıl anlarım?

xp kurulu, arkadaki usb girişine taktım.

2.0 olup olmadığı bir şekilde anlama şansım var mı? program falan var mı? ya da ne biliyim windows içinden ????

• en basitinden bir flash disk taktığınızda bu aygıt 2.0 bağlantı noktasında daha hızlı çalışır uyarısı alırsanız usb 1.1 yada 1.0 dır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 3 Aralık 2009; 21:46:58 >
  • harici hdd'wn sadece usb kablosu ile çalışıyosa 2.0 dır elektriği kasadan alır ama adaptörlü ise 3,5 tir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

en basitinden bir flash disk taktığınızda bu aygıt 2.0 bağlantı noktasında daha hızlı çalışır uyarısı alırsanız usb 1.1 yada 1.0 dır.

bu şekilde bir uyarı çıkmadı. o zaman 2.0 mıdır yani?

9,37gb veriyi dahili harddiskten bu hariciye 7 dakikada -kopyalama- yaptı. (bu arada makine sürekli downloaddaydı, ben de nette geziyordum, sadece kopyalama işlemi yapmıyordu yani)

quote:

Orijinalden alıntı: aLFoNs0

harici hdd'wn sadece usb kablosu ile çalışıyosa 2.0 dır elektriği kasadan alır ama adaptörlü ise 3,5 tir

usb girişinin hızını sordum. hdd 2,5 ya da 3,5 mu diye sormadım. yanlış anlama oldu galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 3 Aralık 2009; 21:56:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nocnoc

quote:

en basitinden bir flash disk taktığınızda bu aygıt 2.0 bağlantı noktasında daha hızlı çalışır uyarısı alırsanız usb 1.1 yada 1.0 dır.

bu şekilde bir uyarı çıkmadı. o zaman 2.0 mıdır yani?

9,37gb veriyi dahili harddiskten bu hariciye 7 dakikada -kopyalama- yaptı. (bu arada makine sürekli downloaddaydı, ben de nette geziyordum, sadece kopyalama işlemi yapmıyordu yani)

quote:

Orijinalden alıntı: aLFoNs0

harici hdd'wn sadece usb kablosu ile çalışıyosa 2.0 dır elektriği kasadan alır ama adaptörlü ise 3,5 tir

usb girişinin hızını sordum. hdd 2,5 ya da 3,5 mu diye sormadım. yanlış anlama oldu galiba.

Alıntıları Göster
    7 dk da yaptıysa kesin 2.0 dır yoksa 1.1 ile o kadar sürede kopyalaması zor biraz.

• quote:

7 dk da yaptıysa kesin 2.0 dır yoksa 1.1 ile o kadar sürede kopyalaması zor biraz.

Alıntıları Göster
    bu arada anakartının marka modelini yazarmısın !
  • quote:

bu arada anakartının marka modelini yazarmısın !

Alıntıları Göster
    anakart Asus P5VD2 MX
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

anakart Asus P5VD2 MX

Alıntıları Göster
    anakartının usb 2.0 desteği var.
  • quote:

anakartının usb 2.0 desteği var.

Alıntıları Göster
    anakartın 2.0 desteği var ama kart üzerindeki usb çıkışlarında 3 tane 1.1 , 1tane 2.0 çıkışı gözüküyordu yanlış hatırlamıyorsam.
    ama zaten uyarı verirdi diyorsanız 2.0 dır şu an bağlı olan. çünkü herhangi bir uyarı vermedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: nocturneox

anakartın 2.0 desteği var ama kart üzerindeki usb çıkışlarında 3 tane 1.1 , 1tane 2.0 çıkışı gözüküyordu yanlış hatırlamıyorsam.
    ama zaten uyarı verirdi diyorsanız 2.0 dır şu an bağlı olan. çünkü herhangi bir uyarı vermedi

allah allah

sitesinde 8 port usb 2.0 yazıyor . ( 4 port anakartta 4 port isteğe bağlı harici takım)

http://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=neVcvuSgEUZcO3rK&templete=2#

• quote:

quote:

allah allah

sitesinde 8 port usb 2.0 yazıyor . ( 4 port anakartta 4 port isteğe bağlı harici takım)

http://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=neVcvuSgEUZcO3rK&templete=2#

Alıntıları Göster
    özelliklerde

2 x USB 2.0 bağlayıcı desteği ek 4 USB 2.0 port

yazıyor. akşama üşenmezsem bi açıp bakayım.

• quote:

özelliklerde

2 x USB 2.0 bağlayıcı desteği ek 4 USB 2.0 port

yazıyor. akşama üşenmezsem bi açıp bakayım.

Alıntıları Göster
    USB 1.1 maksimum 12Mbits/sn hızı destekler. Bu hızda da 9.37 GB lık verinin transferi için 107 dakika gerekir.

Kesinlikle USB 2.0
  • quote:

o şöyle olmasın usb_1 usb_2 usb_3 usb_4 vs gibi portları gösterir, yani senin usb girişlerinin bana kalırsa usb 1.1 olması çok zor.
  • quote:

quote:

o şöyle olmasın usb_1 usb_2 usb_3 usb_4 vs gibi portları gösterir, yani senin usb girişlerinin bana kalırsa usb 1.1 olması çok zor.

Alıntıları Göster
    evet dediğiniz gibiymiş. açtım baktım , benim daha önce dediğim gibi bir yazı yokmuş. heralde hepsi 2.0

yardımlarınız için teşekkürler

• quote:

evet dediğiniz gibiymiş. açtım baktım , benim daha önce dediğim gibi bir yazı yokmuş. heralde hepsi 2.0

yardımlarınız için teşekkürler

Alıntıları Göster
    veri aktarım hızından USB 2 olduğu anlaşılıyor..
    Ama istersen aygıt yöneticisi --> Evrensel seri yol denetleyicisi yazan kısmın altına bak
    Enhanced host controller yazanlar USB2 dir..
    saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

veri aktarım hızından USB 2 olduğu anlaşılıyor..
    Ama istersen aygıt yöneticisi --> Evrensel seri yol denetleyicisi yazan kısmın altına bak
    Enhanced host controller yazanlar USB2 dir..
    saygılar..

Alıntıları Göster
    hiçbirinde "Enhanced host controller" yazmıyor ama hızdan 2.0

• quote:

hiçbirinde "Enhanced host controller" yazmıyor ama hızdan 2.0

Alıntıları Göster
    Aşağıdaki şekildede görüldüğü gibi bir tane USB2 Enhanced host controller var, (en altta)

• quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

Aşağıdaki şekildede görüldüğü gibi bir tane USB2 Enhanced host controller var, (en altta)

Alıntıları Göster
    anakarttan anakarta ve chipsetin üreticilerine göre değişir durum usb 2.0 yazmazı mühim değil @nocturneox sen bu usb 2.0 olayına çok taktın ya korkma senin usb portlar 2.0

• quote:

anakarttan anakarta ve chipsetin üreticilerine göre değişir durum usb 2.0 yazmazı mühim değil @nocturneox sen bu usb 2.0 olayına çok taktın ya korkma senin usb portlar 2.0

PEKİ TAMAM NE KIZIYONUZ YAAAAAA
  • quote:

quote:

PEKİ TAMAM NE KIZIYONUZ YAAAAAA

Alıntıları Göster
    nocturneox VIA cihpsetli anakartlarda enhanced,yerine "VIA Rev 5" yazar,, yani senin anakartın VIA chipsetli,, yani 4 tane USB2 bağlantı noktası var,,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.