Şimdi Ara

Micro Sd Kart sorunum ''Windows biçimlendirmeyi bitiremedi''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
106.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sandisk 16 gb 10 class micro sd kartımı bi cahilikle veri aktarırken direk cıkardım sonrasında tekrar telefonda takıp cıkarma ile biçimlemez oldu hatta veri aktarılamaz oldu.

Biçimlendirmeye calıştırğımda ''Windows biçimlendirmeyi bitiremedi'' hatasını alıyorum;

Formatları farklı şekilde denedim(FAT32,Ntfs)

SDFormatter adlı programda denememde ise;

http://imgim.com/5334inciq5269766.jpg

Hatasını alıyorum sd kartı Adapter ile biçimlendirmeyi(kilidini değiştirip),3 farklı telefonda biçimlendirmeyi,micro sd kartı usb ye ceviren aparat ile biçimlendirmeyi denedim sonuç başarısız.

Sd kart donanımsal olarak araştırmalarıma göre meftah oldu fakat olduda daha önce böyle bişey yaşayıp sorunu halleden varsa yardımcı olursa teşekkür ederim.

Forumdan bi arkadaş şöyle bi konu paylaşmış 2012'de fakat tam konuyu kavrayamadım bu işlem ile sd kartı eski haline dönüyor mu?

donanımhaber forum
    Windows Biçimlendirmeyi Bitiremedi(Çözüm) » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_62595751/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolucana -- 19 Ağustos 2013; 16:39:42 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows Biçimlendirmeyi Bitiremedi Hatası Çözümü

Micro SD kartınıza biçimlendirme işlemi uygularken "Windows Biçimlendirmeyi Bitiremedi" hatasıyla karşılaşıyorsanız, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

• SD Kartınızı Kaldırın ve Tekrar Takın: SD kartınızı cihazınızdan çıkarın ve ardından tekrar takın. Bu, karttaki gevşek bağlantıları gidermeye yardımcı olabilir.
    • Farklı Bir USB Portu Kullanın: SD kartınızı farklı bir USB portuna takmayı deneyin. Arızalı bir port, biçimlendirme işlemini engelleyebilir.
    • SD Kartı Olarak Biçimlendirin: SD kartı şu anda FAT32 veya NTFS gibi farklı bir dosya sistemi olarak biçimlendirilmiş olabilir. Windows'ta "Disk Yönetimi" aracına gidin ve SD kartınızı FAT32 veya exFAT olarak biçimlendirin.
    • Dosya Gezgini'ni Yönetici Olarak Çalıştırın: Dosya Gezgini'ni açın, SD kartınızı sağ tıklayın ve "Biçimlendir..." seçeneğini seçin. Ardından, "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğine tıklayın.
    • Diskpart Komutunu Kullanın: Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki komutları sırayla girin:

diskpart list disk select disk <SD kartınızın numarası> clean create partition primary format fs=fat32 quick assign letter=<sürücü harfi> exit

• Chkdsk Aracını Çalıştırın: Bozuk sektörlerin onarılmasına yardımcı olabilecek Chkdsk aracını çalıştırmak için aşağıdaki komutu Komut İstemi'ne girin:

chkdsk /f <SD kartınızın sürücü harfi>:

Bu adımları uyguladıktan sonra SD kartınızı yeniden biçimlendirmeyi deneyin. Sorun devam ediyorsa, SD kartınızın arızalı olması muhtemeldir ve değiştirilmesi gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kardeş şu programı bi denermisin?

Usb diskinizi bilgisayara takın.
    Programı çalıştırın ve device bölümüne usb’nizi seçin.
    File System’e usb’nizde eskiden kullandığınız dosya biçimini seçin. (usb disklerde genelde fat32′dir)
    Volume Label’e usb’nize vermek istediğiniz ismi girin.
    Son olarak da en altta bulunan “Start” butonuna basıp formatlamaya başlayın.

alıntıdır..

http://www.bay-wolf.com/utility/usbkey/usbmemkeyboot.zip

Orijinalden alıntı: T.HAWK

kardeş şu programı bi denermisin?

Usb diskinizi bilgisayara takın.
    Programı çalıştırın ve device bölümüne usb’nizi seçin.
    File System’e usb’nizde eskiden kullandığınız dosya biçimini seçin. (usb disklerde genelde fat32′dir)
    Volume Label’e usb’nize vermek istediğiniz ismi girin.
    Son olarak da en altta bulunan “Start” butonuna basıp formatlamaya başlayın.

alıntıdır..

http://www.bay-wolf.com/utility/usbkey/usbmemkeyboot.zip

Micro Sd Kart sorunum ''Windows biçimlendirmeyi bitiremedi''

Daha önce denemiştim tekrar denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolucana -- 19 Ağustos 2013; 16:49:00 >

• Hocam SD kartının üzerinde on/off vardır.
    Onu off olarak bırakmış olabilirsin küçücük birşey zaten.

Orijinalden alıntı: RAVEN__

Hocam SD kartının üzerinde on/off vardır.

Konuda yazdığım gibi adaptörde iki şekildede denedim micro sd kart da öyle bişey yok zaten.

Orijinalden alıntı: dolucana

quote:

Konuda yazdığım gibi adaptörde iki şekildede denedim micro sd kart da öyle bişey yok zaten.

Adaptör demek istemiştim zaten yazdığını farketmedim.
    Bence elinde kamera , cep telefonu vs. varsa onu takıp biçimlendirmeyi dene.

quote:

quote:

Denedim malesef :(

quote:

quote:

quote:

Şöyle birşey buldum gerçi bakmışsındır ama

quote:

Usb’lerde bazen karşılaşabileceğimiz bir durum. Genellikle usb üzerinde dosya kopyalama, biçimlendirme gibi herhangi bir işlem yapılırken usb’nin çıkarılması sonucu oluşan bir durum. Eğer çok büyük bir hasar yoksa HP USB Disk Format Tool(LİNKİ AŞAĞIDA) ile sorununuzu çözebilirsiniz. Tek yapmanız gereken aşağıdaki adımlar izlemek:

1-)Usb diskinizi bilgisayara takın.

2-)Programı çalıştırın ve device bölümüne usb’nizi seçin.

3-)File System’e usb’nizde eskiden kullandığınız dosya biçimini seçin. (usb disklerde genelde fat32′dir)

4-)Volume Label’e usb’nize vermek istediğiniz ismi girin.

5-)Son olarak da en altta bulunan “Start” butonuna basıp formatlamaya başlayın.

Sorununuzun çözülmüş olması lazım . Bu arada bu programla aynı zamanda boot edilebilen usb disklerde oluşturabilirsiniz. Kolay gelsin…

'' HP USB Disk Format Tool ''

Birde biraz beklemeyi dene.Yaktım dediğim usb birkaç dakika içinde kendine gelmişti.
    Saçma belki ama çöpe atma hemen yani

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şöyle birşey buldum gerçi bakmışsındır ama

quote:

Usb’lerde bazen karşılaşabileceğimiz bir durum. Genellikle usb üzerinde dosya kopyalama, biçimlendirme gibi herhangi bir işlem yapılırken usb’nin çıkarılması sonucu oluşan bir durum. Eğer çok büyük bir hasar yoksa HP USB Disk Format Tool(LİNKİ AŞAĞIDA) ile sorununuzu çözebilirsiniz. Tek yapmanız gereken aşağıdaki adımlar izlemek:

1-)Usb diskinizi bilgisayara takın.

2-)Programı çalıştırın ve device bölümüne usb’nizi seçin.

3-)File System’e usb’nizde eskiden kullandığınız dosya biçimini seçin. (usb disklerde genelde fat32′dir)

4-)Volume Label’e usb’nize vermek istediğiniz ismi girin.

5-)Son olarak da en altta bulunan “Start” butonuna basıp formatlamaya başlayın.

Sorununuzun çözülmüş olması lazım . Bu arada bu programla aynı zamanda boot edilebilen usb disklerde oluşturabilirsiniz. Kolay gelsin…

'' HP USB Disk Format Tool ''

Birde biraz beklemeyi dene.Yaktım dediğim usb birkaç dakika içinde kendine gelmişti.
    Saçma belki ama çöpe atma hemen yani

İlk yorumdaki arkadaş'da aynı seyi söyledi denedim malesef olmuyor

Cüzdanda duruyor olursa yaparsam diye. :)

• Selam,

aynı sorunu ben sandisk marka class10 önce32gb ve sonra 64 gb micro sd kartlarımda yaşadım.
    çok araştırmama rağmen. bu konu ile ilgili hiç kimse bir çözüm bulamamış.

artık artırılabilir bellek olayı bana pek cazip kalmıyor.her an verilerine ulaşamaz ve kartı kullanamaz
    hale gelme ile karşı karşıyayız. artık telefonlarda micro sd kart desteği olmayan modelleri tercih ediyorum.

2 kartımda aynen kenarda öylece duruyor.hiç bir çözüm bulamadım.

böylece ilave artırma bellek teknolojiside cazbesini benim gözümde yitirmiş durumda.

en son sandiske yazmayı düşünüyorum.

Aynı sorunu bende yaşıyorum.
    Blackberry e taktığım 8 GB micro SD hafıza kartı üzerindeki dosyaları siliyorum, yerine 8 gb dosya kopyalıyorum.. çıkarıp takınca tüm değişiklikler kaybolup, eski dosyalar yerli yerinde duruyor.
    Format atarken "Windows biçimlendirmeyi tamamlayamadı" diyor.
    Partition tool, sd format tool vs kullanmadığım program kalmadı. partitionu silemiyorum, değiştiremiyorum, formatlayamıyorum.
    Windows 95 CD si ile dos ta açıp, fdisk ile bile denedim.
    Mücadelem devam ediyor, illa ki kullanacağım bu kartı. :P

Orijinalden alıntı: unsal28

Selam,

Aynı sorunu bende yaşıyorum.
    Blackberry e taktığım 8 GB micro SD hafıza kartı üzerindeki dosyaları siliyorum, yerine 8 gb dosya kopyalıyorum.. çıkarıp takınca tüm değişiklikler kaybolup, eski dosyalar yerli yerinde duruyor.
    Format atarken "Windows biçimlendirmeyi tamamlayamadı" diyor.
    Partition tool, sd format tool vs kullanmadığım program kalmadı. partitionu silemiyorum, değiştiremiyorum, formatlayamıyorum.
    Windows 95 CD si ile dos ta açıp, fdisk ile bile denedim.
    Mücadelem devam ediyor, illa ki kullanacağım bu kartı. :P

Noldu hocam düzeltebildiniz mi? Aynı sorun bende de var, sandisk class10 64 gb. Çözemedim bir türlü.

• TxsMelih kullanıcısına yanıt
    Yok hocam mortingen şıtrayze..

1. Bilgisayarımı açın flash bellekte sağ tık/özellikler/araçlar/hatadenetimi/şimdi denetle/iki kutucuğuda işaretleyin başlatın denetimin bitmesini bekleyin

2. bilgisayarım sağ tık-yönet-disk yönetimi-usb belleğe sağ tık biçimlendir
    kolay gelsin.

Aynı sorun benim kartta da oldu yeni farkettim. Nette araştırdığımda bu yöntemi buldum.
    1. yöntemi uyguladım başarılı.Deneyebilirsiniz.

• ALINTI
    http://www.****.com/windows-isletim-sistemleri/3982826-windows-bicimlendirmeyi-bitiremedi-hatasi-yardim.html

1. Bilgisayarymy açyn flash bellekte sa? tyk/özellikler/araçlar/hatadenetimi/?imdi denetle/iki kutucu?uda i?aretleyin ba?latyn denetimin bitmesini bekleyin

2. Bilgisayarym sa? tyk-yönet-disk yönetimi-usb belle?e sa? tyk biçimlendir
    kolay gelsin

Ayny sorun bende de oldu. Ylk yöntemi denedim ve biçimlendirdi.
    @T.HAWK

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iyi bir programdır
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.