Şimdi Ara

Urban Terror oynayanlar toplanalım..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
1
Favori
10.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DH'de görmedim böyle bir konu. Aslında bilinmiyor ama çok güzel bir oyun. Özellikle son zamanlarda Türkiye serverları arttı. Oyunu bilmeyenler için bigilendirmek açısından:

Urban Terror, oyuncu, mekân ve silah modellemelerinde gerçekçiliği hedeflemiş, bunun yanında hızlı bir akışa sahip, hareket dolu bir takım oyunudur. Quake3 motoru ile geliştirilen diğer pek çok oyun gibi harika görsellere ve seslere sahiptir.
    Yetenekleri ve özellikleri

* Kan kaybı ve gelişmiş sağlık sistemi (kanama durdurulmazsa can sürekli azalır, takım arkadaşları sargıyla iyileştirebilir)
    * Kalan can seviyesine göre hızlı veya yavaş koşulabilir
    * Telsiz sistemi ve çok kullanılan telsiz komutları için kısayol tuşları
    * Gerçek silahlar
    İpuçları

* Ağır yaralanırsanız Q tuşuna basılı tutarak kanayan yerinizi sarabilirsiniz. Yaralı arkadaşlarınızı da yine bu şekilde iyileştirebilirsiniz.
    * E tuşuna basarak kalan canınız kadar hızlı koşabilirsiniz.
    * F5'e basarak sağlık yardımı çağırabilir, F10'a basarak size yardım edenlere teşekkür edebilirsiniz.
    * F11 ile ekran görüntüsü çekebilir, F12 ile video kaydı yapabilirsiniz. Kayıtlar ev dizininizdeki gizli olan .urbanterror dizininde saklanacaktır.Ve ancak Urban Terror'un içindeki Setuptan izleye bilirsiniz.
    * Dikkat! El bombasının patlama süresi sunucudan sunucuya değişebilir, elinizde fazla tutmayın :)

Kaynak :http://tr.pardus-wiki.org/Urban_Terror

URBAN TERROR VİDEO

• Oyuncu modellemeleri dışında grafikler fena değil gibi duruyor. Deniyim bi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WockeeZ

Oyuncu modellemeleri dışında grafikler fena değil gibi duruyor. Deniyim bi.

Oyun içinde jump var. Jump yapmak önemli. Bu da daha çok keyif veriyor.CS'den çok daha eğlencelidir bu bakımdan. Deneyin pişman olmazsınız
  • Ben hem UrT ve CS oyuncusuydum, iki oyunda da Türkiye'nin en büyük takımlarında oynadım. Ve diyorum ki CS > UrT...

Çünkü oyunun eksileri, interpolasyon çok büyük. Bunu yeni sürümde gidereceğiz diyolardı, 1 sene önce.
    İkincisi bir hile koruma porgramı yok, onun için herkes rahatça hileyi açıp girebiliyor.
    Oyun bug dolu ve animasyonlar zayıf. Bunlar yeni sürümde giderilecekmiş, o sürüm gelmeden ben bu oyunu mayın tarlasından farksız görüyorum, kusura bakmayın.

Bi de diğer bir nokta, oyuna Türkiye'den destek yok. Ben çok çalıştım buna destek olmak için, çok blog yazısı yazıp haber paylaştım fakat bana yardım edecek pek adam bulamayınca elimi ayağımı çektim. Şu an hala kendi hallerinde devam ediyolar. Ama şunun hakkını yememek lazım, Türk takımları bu oyunda bir yıldız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: qqwertyy

Ben hem UrT ve CS oyuncusuydum, iki oyunda da Türkiye'nin en büyük takımlarında oynadım. Ve diyorum ki CS > UrT...

Çünkü oyunun eksileri, interpolasyon çok büyük. Bunu yeni sürümde gidereceğiz diyolardı, 1 sene önce.
    İkincisi bir hile koruma porgramı yok, onun için herkes rahatça hileyi açıp girebiliyor.
    Oyun bug dolu ve animasyonlar zayıf. Bunlar yeni sürümde giderilecekmiş, o sürüm gelmeden ben bu oyunu mayın tarlasından farksız görüyorum, kusura bakmayın.

Bi de diğer bir nokta, oyuna Türkiye'den destek yok. Ben çok çalıştım buna destek olmak için, çok blog yazısı yazıp haber paylaştım fakat bana yardım edecek pek adam bulamayınca elimi ayağımı çektim. Şu an hala kendi hallerinde devam ediyolar. Ama şunun hakkını yememek lazım, Türk takımları bu oyunda bir yıldız...

Öncelikle CS' de UrT' de oynadıgınız takımları merak ettim. CS'yi 8-9 yıl kadar oynadım ve son 3-4 aydır UrT oynuyorum diyebileceğim CS'den zevk açısından üstün olmasıdır. Bug var evet ama bir çok kişi oynuyor ve ilgi de azımsanacak kadar değil.

Hile konusuna gelince bence dert etmeyin. Public oynamaktan sogutabilir ancak ufak bir takiple hile olan basitçe anlaşılıyor. Bir de demeliyim ki oynayanların kişiliğini oranlarsak CS'den daha üstün.

• urt - zt (ki hala bu takımdayım fakat inaktifim)
    cs - vitality (daha sonra dst olarak tekrar açıldı, ama o günleri ben göremedim tabi)

bi kere hemen falan bulunmuyor, çok hakem arkadaşım oldu. evet hileler tespit ediliyor ama anca lig yarısında, ben çok gördüm lig yarısında puanı silinen takımları. çünkü profesyonel bi radarhack kullananı bulmak çok da kolay olmuyor.

bu arada ilgili olan insanlarda senin gibi değiller işte, örneğin 8-9 yıl cs oynayip gelen adamlar değil. adamlar direk urt den başlamişlar ve çoğu dik kafalı. ben ne kadar ESL ligine katilin dedikçe, daha küçük çapli turnuvaları seçiyolar. Adamlara gerekçelerini de söylüyorum ama yok. Ama kişilik olarak daha iyiler orada haklisin. Hepside iyi insanlar saolsunlar, oyunu oynamasam da hepsiyle görüşüyorum herzaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel
    quote:

Ben hem UrT ve CS oyuncusuydum, iki oyunda da Türkiye'nin en büyük takımlarında oynadım. Ve diyorum ki CS > UrT...

Öncelikle CS' de UrT' de oynadıgınız takımları merak ettim. CS'yi 8-9 yıl kadar oynadım ve son 3-4 aydır UrT oynuyorum diyebileceğim CS'den zevk açısından üstün olmasıdır. Bug var evet ama bir çok kişi oynuyor ve ilgi de azımsanacak kadar değil.

Hile konusuna gelince bence dert etmeyin. Public oynamaktan sogutabilir ancak ufak bir takiple hile olan basitçe anlaşılıyor. Bir de demeliyim ki oynayanların kişiliğini oranlarsak CS'den daha üstün.

Kızdırmayın Tayfur'umu.

qqwertyy benim ev arkadaşım, dolayısıyla onun UrT'ye neler kattığını, neler hedeflediğini ondan sonda en iyi bilen kişi benim herhalde.
    Benim gözümde Türkiye'nin en iyi UrT oyuncusu ve hep de öyle kalacak. Hatta oyunculukla kalmayıp, UrT için harita tasarlayan birisinden bahsediyoruz.
    Üstelik tasarladığı haritalar resmi maçlarda bile tercih edilmeye başlamıştı son takip ettiğim zamanlarda, ESL'de de kullanılması için anket yapılmıştı.
    Ki bana da UrT oynattı saatlerce, az da eğlenmedik hani.

Uzun yıllardır CS oynamış birisi olarak, UrT'yi de beğenmiştim ama hem CS'de hem UrT'de çok bariz belli olan interpolation sorunu yüzünden ben CS'yi bıraktım, Tayfur da UrT'yi bıraktı.

Hile konusu dert edilmeyecek birşey değil malesef. Siz o kadar zamanınızı ayırıyorsunuz, ekipmana birsürü para harcıyorsunuz, google'a 2 kelime yazıp hile indiren yeni yetme oyuncu sizi eziyor. Public oyunda zaten hile kimseye koymaz ama takım maçlarında yapılan hileler insanı oyundan soğutuyor. UrT'de cisimler mermi geçirmediği için biraz daha CS'ye göre şanslısınız ama hile hiledir. Şu an UrT'nin hile koruması resmen yok.

Umarız en yakın zamanda yeni versiyonu çıkar ve vaad edilenler yapılır.

• Şu an Hile korumasını en çok isteyen kişilerden biri de benim.. Evet qwerty şanını çok duydum. Haritaların altında yazıyor. Zt takım da zaten söyleyecek söz yok. Ama şu hile konusu gerçekten sıkıntı. Bir de şöyle bir durum var ki hile olmadığımız halde hileyiz diye banlanıyoruz.
    bugün başıma iki olay geldi :
    Olay 1
    bu durumda serverdan ban yedim ve arkadaşa dedim ki demomu forumda yayınla hilemiyim karar verin. Dedi ki ' Ben izledim kararımı verdim kimseye yollamama gerek yok çık git başka yerde oyna'
    Bu nasıl önyargıdır.
    Olay 2
    Takımım ile maç yapacaktık. Maç öncesi ısınma zamanlarında karşı takım maç başlamadan önce hile durumu olmaz değil mi diye sordu? Bu yaptıkları ayıp hem de büyük ayıp. Yok öyle bir şey dedik ve hiçbir şey demeden çıktılar. Direk hile muhabbeti yaptılar.. Oyuna bile başlamadan!!!

Bu durumda hileden çekenler sadece hile yapmayıp hileler tarafından ezilenler değil. Asıl çekenler Hile sanılanlar!!!!!

• kardeş öncelikle Türk takımları ile maç yapma kesinlikle, yapacaksanız liglerde boy gösteren yabancı takımlarla yapın, yoksa Türkiye'de çirkeflik hat safhada...

Onun dışında dediğim gibi 4.2 gelinceye kadar oyundan uzak duruyorum ve bu hile olayı da çok oyuncu kaybettirdi, yeni sürüm beklediğimiz gibi olursa, ozaman işte CS'den çok çok zevkli bir oyun olacak bu velet. Bi de şu var, 4.2 çıkarsa bizim insanlara o haberi kim verecek çok merak ediyorum. Forumlardan ve resmi sitesinden bakarsan bizimkiler 1 ay geriden gidiyor. Mesela Magnum silahı 4.2 ye gelecek, daha bu haberi paylaşan Türk UrT sitesi görmedim... :)
  • quote:

kardeş öncelikle Türk takımları ile maç yapma kesinlikle, yapacaksanız liglerde boy gösteren yabancı takımlarla yapın, yoksa Türkiye'de çirkeflik hat safhada...

Onun dışında dediğim gibi 4.2 gelinceye kadar oyundan uzak duruyorum ve bu hile olayı da çok oyuncu kaybettirdi, yeni sürüm beklediğimiz gibi olursa, ozaman işte CS'den çok çok zevkli bir oyun olacak bu velet. Bi de şu var, 4.2 çıkarsa bizim insanlara o haberi kim verecek çok merak ediyorum. Forumlardan ve resmi sitesinden bakarsan bizimkiler 1 ay geriden gidiyor. Mesela Magnum silahı 4.2 ye gelecek, daha bu haberi paylaşan Türk UrT sitesi görmedim... :)

Evet olacak gibi değil Türkler bu konuda çok anlayışsız. Az önce Fransız bir takımla maç yaptık. Hem daha iyi oynuyorlar hem de daha anlayışlılar.
    4.2'yi dört gözle bekliyoruz. Şu hile olayına gerçekten çözüm gelirse ne kimse hile yapabilecek ne de kimseye hile denebilecek ve gerçekten de oyunun tadı bambaşka olacak dediğiniz gibi.
    Umarım tez zamanda gelir de siz de dönersiniz UrT'e :) Dust2 falan siz tasarlamissiniz şimdi baya açılıyor bu map.

• Dust2, Train ve Poolday yapmiştim, Bogazicioyun forumlarından haritalar bölümünden bakabilirsin. Evet 4.2 ile yine dönmeyi düşünüyorum, o zamanın en iyi oyunu olabilir belkide. Size de takım olarak başarılar dilerim
  • quote:

Dust2, Train ve Poolday yapmiştim, Bogazicioyun forumlarından haritalar bölümünden bakabilirsin. Evet 4.2 ile yine dönmeyi düşünüyorum, o zamanın en iyi oyunu olabilir belkide. Size de takım olarak başarılar dilerim

Dust2'yi gördüm ama diğerlerini görme şansım olmadı. Bütün CS maplerini yapmişsiniz :)
    Bu arada takımımızın adı "Nessus" CS'den duymuşsunuzdur belki (http://www.nessus-gaming.com/ ). UrT'e de aynı isimle girmeye karar verdik ama pek hoş karşılanmadı :)
    Her ne kadar 4.2 çıkmamış da olsa yakın bir zamanda beraber oynarız umarım. Maksat eğlence ve tanışmak olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anexilea -- 4 Şubat 2011; 23:45:53 >

• Elbette Nessus'u biliyoruz, biz de Dh-Gaming olarak hem CS hem UrT olarak katılmayı düşündük ama yattı o iş, bence iyi yoldasınız. Boğaziçi zaten boş lafların konuşulduğu bi mekan haline geldi, eskisi gibi değil. Belki yakında yeni bir platform açarız.
  • Ben de zaman bulabilirsem bu yazın platform açmayı düşünüyordum. Hem yeni bir server açıp hem UrT forum sitesi oluşturmayı düşünüyordum. 4.2 geldikten sonra bunu başlatmak en mantıklısı olur sanırım.
  • Siz clan vs tartışması yapın ben oyunu indirdim ve gerçekten süper. Kontrolleri de kendinize göre ayarladınız mı iyi oynamamak için bişey kalmıyor...
  • yeni arkadaşlara önerilerim;
    *) Nokta şeklinde crosshair kullanın, sniper ve g36 da bile. Ve noktayı da yeterince küçük tutun. 20-30 mesela.
    *) Ayarlardan Smaller gun seçeneğini kullanın.
    *) Eğer hızlı oynamak istiyorsanız(ki oyunun tadı ozaman çıkar) ekipman olarak kevlar almayın, ama helmet kesin alın, hem hafiftir, hem headshot yediğinizde hemen ölmezsiniz.
    *) Oyuncu karakteri olarak bayan karakterleri seçebilirsiniz, çünkü psikolojik olarak bayanlar ince olduğundan erkeklere göre vurulma oranı daha düşük oluyor.
    *) El bombası pimi çekildikten 4sn sonra patlıyor. 3sn elinizde tutup son saniye atarsanız, çok tehlikelidir.

Şimdilik bunları yapmaya çaliişin, gerisini kendinizde bulacaksınız zaten
  • quote:

yeni arkadaşlara önerilerim;
    *) Nokta şeklinde crosshair kullanın, sniper ve g36 da bile. Ve noktayı da yeterince küçük tutun. 20-30 mesela.
    *) Ayarlardan Smaller gun seçeneğini kullanın.
    *) Eğer hızlı oynamak istiyorsanız(ki oyunun tadı ozaman çıkar) ekipman olarak kevlar almayın, ama helmet kesin alın, hem hafiftir, hem headshot yediğinizde hemen ölmezsiniz.
    *) Oyuncu karakteri olarak bayan karakterleri seçebilirsiniz, çünkü psikolojik olarak bayanlar ince olduğundan erkeklere göre vurulma oranı daha düşük oluyor.
    *) El bombası pimi çekildikten 4sn sonra patlıyor. 3sn elinizde tutup son saniye atarsanız, çok tehlikelidir.

Şimdilik bunları yapmaya çaliişin, gerisini kendinizde bulacaksınız zaten

Tavsiyeler için çok sağol. Bide dust2 mapinin altında senin adın yazıyor ve çoğu serverda kullanılıyor, helal olsun...

• işin garibi Türk serverlarda pek yok neyse efenim rica ederiz, 4.2 ile beraber bump mapping özelliği gelecek, ben de ozaman yeni bir sürüm çıkarmaya çalişacam...
  • quote:

işin garibi Türk serverlarda pek yok neyse efenim rica ederiz, 4.2 ile beraber bump mapping özelliği gelecek, ben de ozaman yeni bir sürüm çıkarmaya çalişacam...

Türkler senin gibi insanların değerini bilmez, boşuna kafamızı yormayalım. Bump mapping nedir bu arada?

Üç sorum daha olacak:
    1-Ben susturucuyla oynuyorum dezavantajı olur mu?
    2-Silahların sırasını değiştirebiliyor muyuz? (Mesela primary weapon 5'te onu 1'e alabilir miyim?)
    3-Otomatik şarjör değiştirme ayarı var mı? (Baya kurcaladım ama )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conquistador -- 22 Nisan 2010; 21:20:00 >

• Bump mapping, günümüz oyunlarının vazgeçilmez öğesi. Mantığı ise şu şekilde, bunun sayesinde bir duvara bi resim yapıştırıyorsunuz mesela, bir harita yaparken, ama oynarken göreceksiniz ki aslında duvarda 3 boyutlu cisim var, girintili çıkıntılı bir duvar mesela. Örnek için şuna bakabilirsiniz.

1) Biyerde bazi testler ve sonuçları vardı ama bulamadım, silahlara takılan ekipmanlar ile ilgili. En iyi olarak sadece lazer takmanız, daha az mermi sekmesine neden oluyor. Susturucu ile mermi saçmasi az da olsa artıyor.

2) Silahların sırasını config dosyandan değiştirebilirsin. Bunun için oyunu kurduğun klasöre gidip q3ut4 klasöründeki q3config.cfg düzenlemek gerekir. Bu cfg dosyasında "ut_weapon primary" veya "ut_weapon secondary" gibi satırlar olması gerekir. Örneğin "ut_weapon pirmary" nin yanındaki "5" rakamını "1" yaparsan ve dosyayı kaydedersen, işlem biter. Bu şekilde diğer tuşları da değiştirebilirsin.

3) Vallahi oyle bir özellik varsa, kullanmadığımdan bilmiyorum, ama sanıyorum ki yok, en iyisi kendin değiştirmen

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.