Şimdi Ara

Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
27.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |


    Oyun Hakkında

    Şu an Türkiye’de çok fazla oynayanı ve seveni olan bir online oyun.

    Combat Arms Güney Koreli Doobic Studios ekibi tarafından geliştirilen ve Nexon tarafından yayınlanan ücretsiz(free to play, F2P) çoklu çevrimiçi savaş oyunudur. Oyun tamamiyle ücretsizdir. İsteyen oyuncular, Nexon marketlerinden satın aldıkları Nexon Cash'le karakterlerine ait dış özellikleri değiştirebilirler. Nexon Cash'in, oyunun oynanışına(premium-f2p ayrımı) hiçbir etkisi yoktur.

    Combat Arms sunucularında lag(gecikme) yok denecek kadar azdır. Nexon tarafından yapılan, sunucu bazlı bazı optimizasyonlarla lagın(gecikmenin) önüne geçilmiştir. Oyundaki hack(oyun dosyalarıyla oynanıp hile yapılması) ve hacker(oyun dosyalarıyla oynayıp haksız şekilde yarar sağlayan kişi) sayısı son derece azdır.

    Devasa online oyun pazarının lider oyuncularından biri olan Nexon, 1994 yılında Güney Kore'de kuruldu. İlk grafik tabanlı devasa online oyun olan "The Kingdom of the Winds"'in 1995'de geliştirilmeye başlanmasından beri, Nexon online oyun sektörüne yenilikler getirmeye devam eden bir şirket olarak yaşamına devam etmekte.

    Nexon'un oyun sektöründe birçok endüstriyel başarısı bulunuyor. Dünyanın ilk internet quiz oyunu olan QPlay, Çin'deki 700.000 oyuncusuyla Crazy Arcade BnB ve Güney Kore'nin en çok oynanan online oyunu olan KartRider(ülke nüfusunun yaklaşık %30'u) Nexon'un geliştirdiği oyunlar arasındadır.

    Bu gelişmelerin dışında item bazlı iş modeliyle Nexon öncü şirketlerden biri olma ünvanını da eline geçirmiştir. Oyuncular tüm oyuna ücretsiz olarak erişebilirler, oyuna ücretsiz olarak devam edebilirler ve isterlerse bazı itemleri satın alabilirler(avatarlar, oyuncaklar gibi...) Nexon bu yeni iş modeliyle, eğlencenin ana öğesini herkesin sevebileceği şekilde yeniden tanımlamış ve bu eğlence türünü sevecekleri şekilde tüm oyunculara aşama aşama sunmuştur.

    Nexon'un ana merkezi Güney Kore'de bulunmaktadır. Japonya, Çin ve Amerika'da ofisleri; Tayvan, Tayland, Singapur ve Malezya'da uluslararası ortakları bulunmaktadır.

    Oyunun Hikayesi

    20. yüzyıldaki soğuk savaşın kalıntıları arasında, -bir ideoloji diğer ideolojiyle yüzleşirken- dünya iki kutuplu bir eksen etrafında dönmeye başladı. Her kutup limitsiz bilimsel teknoloji ve askeri güç elde etmek için çalışmalara başladı. İronik bir şekilde, iki kutubun birbirine üstün gelme çabası iki güç arasında garip bir denge oluşturdu. Güçler arasındaki bu garip barış, hassas tansiyonun fırlamasıyla kırılgan bir hale gelip tamamen yok olabilirdi.

    Havadaki savaş kokusu, insanları barış ve birlik içinde tutmak için alternatif planlara yöneltti; ama ne yazık ki iki kutup arasındaki barış fazlaca uzun sürmedi. Daha sonrasında iki kutup arasındaki savaş her zamankinden daha vahim bir hal aldı.

    Süper güçler soğuk savaşı; kaos bölgelerinde etkin olabilmek, global yatırımları ve askeri bölgeleri elde etmek için uzatmakta kararlıydılar. Zengin ve fakir arasındaki fark açıldıkça, bazı ülkeler koalisyonlardan ayrılma kararı aldılar ve yeni bir oluşum içinde yeniden yapılanmaya başladılar. Dünya yeniden iki kutuplu bir hale gelmeye başlamıştı.

    Combat Arms Oyun Türleri

    Şu an için sekiz tane oyun türü bulunmaktadır:

    ● Elimination (Yok Etme):

    Oyunun klasik ve en çok oynanan modudur. Bu modda iki takım vardır (Alpha-Bravo). Takımlar birbirlerini yok etmeye çalışırlar (DeathMatch). Modda öldükten 3 saniye sonra yeniden doğarsınız.

    ● One Man Army (Tek Kişilik Ordu):

    Bu modda herkes tek olur ve önünüze geleni öldürmeye çalışırsınız. Öldükten 3 saniye sonra yeniden doğarsınız.

    ● Search & Destroy (Bul & Yoket):

    Bu mod iki takım halinde oynanır. Bir takım belirli bölgeyi bombalamaya çalışır. Diğeri ise buna engel olmaya çalışır. Bu modda öldükten sonra roundun bitmesini beklemek zorundasınız.

    ● Capture the Flag (Bayrak Kapma):

    Bu mod da iki takım halinde oynanır. Göreviniz karşı takımın bayrağını alıp kendi bayrağınızın yanına getirmektir. En çok bayrağı getiren kazanır.

    ● Spy Hunt (Casus Avı)

    ● Fire Team :

    Bu mod bilgisayara karşı oynanır. Göreviniz bilgisayarın yönettiği oyuncuları öldürerek kaçış bölgesine ulaşmaktır.

    ● Quarantine Mode (Zombi Mod):

    Bu mod bir devrim niteliği taşıyabilir. Çünkü MMOFPS'lerdeki ilk zombi moddur. Oyunun en zevkli modlarından biri olan Quarantine Modda round başlangıcında 10'dan geriye sayılır. Geri sayım bitince oyunculardan 1 veya 2 kişi Zombi olur. Zombiler 3 dakika içinde insanları zombi yapmak zorundadır. Yapamazsa roundu İnsanlar kazanır.

    ● Hired Guns :

    Altın kaçırıyorsunuz.

    Rütbeler

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |


    Oyun Odası Açmak & Bağlanmak



    Lobiye girdikten sonra, o oyundaki Oyun Odalarıyla (Game Rooms) karşılaşırsınız. Bazı bilgiler:

    Sizi otomatik olarak bir odaya aktaracaktır. Game Room listesine tıklayınız ve girmek istediğiniz odayı belirlediyseniz, butonuyla odaya giriş yapınız.Size otomatik bir oda oluşturacaktır. Kendi odanızı açarak, Oda Sorumlusu (Room Moderator) olursunuz.Bu sayede odayla ilgili düzenlemeleri kendinize göre yapabilirsiniz.

    Oyun odası, oyuncuların savaşa hazırlandıkları yerdir!

    Oda sorumlusu, sağdaki menüden odayla ilgili bilgileri düzenyebilir. Buradan, haritayı, oyun modunu (Game Mode), oyunun amacını (Match Goal) ve odaya kaç oyuncunun girebileceğini belirleyebilirsiniz. Ordu Ayarlar (Arms Settings) butonuyla, silah kısıtlamalarını belirleyebilirsiniz. Örneğin, sadece tabancalar gibi...
    Hazır olduğunuzda butonuna tıklayınız. Takımların eşit olup olmamasıyla ilgili bir endişeye kapılmayınız. Oyun başladıktan sonra da, oyuncular odalara girebilirler. Ön tanımlı olarak gelen Mid Combat butonu bu fonksiyonu sağlamaktadır. Mid Combat seçeneğiyle oyuna sonradan girişleri kısıtlayabilirsiniz.
    Oda Sorumlusu (Room Moderator) değilseniz butonuna tıklayarak oyunun başlamasını bekleyiniz. yardımıyla takımınızı değiştirebilir, farklı güçlere katılabilirsiniz. Kısa bir geri sayımdan sonra oyun başlayacaktır.

    Oyunun Arayüzü



    1. Öldürme/Ölme
    2. Üstünlükler (Özel ölüm şekilleri ve özel oyuncu performanslarına ait bilgiler bu bölümde gösterilir.)
    3. Takım Bilgileri ve Oyun Puanlamaları
    4. Radar ve Harita
    5. Seçili Silah / Silah Modifikasyonları
    6. Oyuncunun Mühimmat Durumu / Atış Modu
    7. Oyuncu Sağlığı (HP-Health Power) ve Zırh Bilgileri(AP-Armor Points)
    8. Sohbet Kutusu
    9. İletişim
    10. Hedef Göstergeci/Nişangah

    Silah Modifikasyonu



    Tüm silahlara ekstra özellikler katabilirsiniz. Bu modifikasyonlar; susturucular, ekstra mermiler ve zoom araçları olarak sınıflandırılabilir. Oyunda modifikasyon ekranına geçtikten sonra, yeni özellikler satın alabilir ve bu özelliklerle silahlarınıza yeni fonksiyonlar katabilirsiniz.

    Silah kategorisini seçtikten sonra(AR, SMG, Pistol, vb.), bu silahlara uygun modikasyonları görebilirsiniz. Silahınıza uygun konfigurasyonu bu ekrandan yapabilirsiniz. Satın aldığınız modifikasyonları, farklı silahlarla da kullanabilirsiniz; ama unutmayınız ki, her modifikasyon, her silahla kullanılamaz. Bu noktada bir kısıtlama söz konusudur. Örneğin, ekstra mermileri; makinalı tüfeklerde kullanamazsınız Bununla birlikte, makinalı tüfeğinize susturucu takabilirsiniz. Oyun içi modifikasyonları oyunda daha sık vakit geçirdikçe daha hızlı kavrayabilirsiniz. Modifikasyonlar üç ana başlık altında toplanmıştır. Bunlar:

    Yeni Namlular : Silahınızın atış gücünü arttırmak için yeni namlular satın alabilirsiniz.

    Dürbünler : Silahınızın üstüne taktığınız bu kitle, uzakları yakın edebilirsiniz.

    Ekstra Şarjör : Alacağınız ekstra mermilerle, mermi sıkıntısı çekmeden oyuna devam edebilirsiniz.

    Karakter Düzenleme

    Karakterinizi ve Silahlarınızı Combat Arms'ta Düzenlemeniz Mümkün.
    Oyundayken Shop/Storage Tuşuna basarak Düzenlemeye Başlayın.Düzenleme için bazı eşyalar satın almak zorundasınız.Bu eşyalarıda, GP (Oyun Parası) kullanarak satın alabilirsiniz.

    Shop/Storage (Dükkan)
    Oyunları kazandıkça GP ve yeni silah modifikasyonları kullanılabilir duruma geçecek.Kazandığınız GP'leri Shop/Storage tuşuna basarak işinize yarar hale getirebilirsiniz.

    Bir Askerde Görülebilecek 5 Çeşit Silah Vardır.

    Primary Weapon (Ana Silah)
    Ana Silahlar olan Piyade Tüfekleri, Makineliler,Hafif Makineliler ve Keskin Nişancı Tüfeklerini bu bölme için kullanabilirsiniz.

    Secondary Weapon (Alt Silah)
    Tabanca veya Saç* Forum Kuralları *ı Tüfekleri bu bölme içinde kullanabilirsiniz.

    Melee Weapon (Kesici Aletler)
    Çeşitli bıçakları ve diğer kesici aletleri bu bölmede saklayabilirsiniz.

    Miscelleous/Thrown Weapon (Diğer Donanımlar)

    Bu bölmede ise mayın ve el bombalarını saklayabilirsiniz.

    Backpack Slots (Sırt Çantası)
    Sırt çantaları önceki dört malzeme tipinin herhangi birisini içerisinde tutabilen bir araçtır.Standart sırt çantası tek bölme ile gelir.İle düzeydeki sırt çantaları daha çok bölmeye sahiptir.



    Bölmeye tıkladığınızda yeni bir pencere açılır.Eğer o pencerede silahın üzerinde Equip yazıyorsa kullanılıyor demektir.







  • İpuçları - Kısa Bilgiler

    Genel

    1) Hareket ederken crosshair'i(ekran ortasındaki yeşil artı) sürekli rakibinizin kafa hizasında tutmaya çalışın.

    2)Ateş ederken sabit durmayın. Sürekli hareket edin ve rakibinizin düşünemeyeceği hamleleri yapmaya çalışın. Sabit kalırsanız kolay hedef olursunuz.

    3) Kısa mesafeler için shifte basıp koşmayın. Koşarken ateş edilememektedir.

    4)Yerde gördüğünüz her silahı almaya çalışmayın. Kolay hedef haline düşersiniz.

    5) Kamp(Sote-pusu) kurmak iyi bir taktiktir. Ama kurduğunuz yerlere dikkat edin. Popüler kamp yerlerine kamp kurmayın. Çoğu oyuncu bu yerleri bilmektedir ve kontrol etmektedir.

    6)Uzun mesafedeki hedeflere accuracysi düşük silahlarla vurmaya çalışmayın.

    7) Uzun mesafede tek tek ve kafaya nişan alarak atış yapın. Eğer rakip sniper ise sizi farkettiği anda kaçın.

    8) Silahların ağırlığına dikkat edin(portability). Ne kadar ağırsa sizi de o kadar yavaşlatır.

    9) Çoğu silah ilk 6 mermi atışından sonra crosshairi sapmaya başlar. Bunu aklınızda bulundurun.

    10) Sniper iseniz, sürekli yer değiştirin. Susturucu kullanın. Büyük haritalarda yerinizin ses ile tesbit edilmesini engeller.

    11) Silahınız çok sekiyor ise susturucu kullanaktan çekinmeyin. Unutmayın isabetli 1 mermi bile ortalama 25 can götürür.(bel üstü)

    12) İlk başladığınız accountu alıştırma yapmak için kullanın. Yeterince öğrendiğinizde yeni hesap açın. Yüksek levellerde KD oranınızı iyileştirmek zor olacaktır.

    13) Başlar başlamaz paranızı çar çur etmeyin.

    14) Yerdeki silahları deneyip kendinize uygun olanı seçin.

    15) Fazla oynamıyorsanız günü birlik silah alın.

    16) G36E ve AUG silahlarının dürbünleri dahildir, fakat kullanılması zordur.

    Oyun stillerine göre ipuçları :

    Elimination:


    1) Bir yerde fazla oyuncu birikmişse oradan uzaklaşın, bomba atılabilir.

    2) Ramboluk yapmaya çalışmayın. Direk rakip grubun arasına zıplamayın.

    3) Doğduğunuzda birsüre ölümsüz olursunuz. Bunu kullanın size ateş edenlerin üstüne yürüyebilirsiniz. Ama aynı zamanda rakip yeni doğmuşsa uzaklaşın, öldüremezsiniz.

    One Man Army

    1) Hareketli olun.

    2) Doğan kişilere ateş edin. Burada doğdunuz anda korunma süreniz kısa.

    3) Şarjör değiştirecekseniz, sakin bir yerde değiştirin.

    Capture the Flag

    1) Burda amaç bayrak kapmak. Kill yaparak birinci olmanız zor. Bayrak almayı öldürmekten daha fazla önemseyin.

    2) Bayrağı aldığınızda etrafta rakip oyuncu yoksa elinize bıçak alıp koşun. Bıçakla çok daha hızlı koşarsınız.

    3) Bayrağınız etrafını mayınla döşeyin.

    4) Mayın döşenmiş rakip bayrağa bomba atarak mayınları imha edebilirsiniz.

    5) Flash ve sis bombası bu oyun modunda işe yarar. İmkanınız varsa edinin.

    6) Takım oyununa önem verin. Bayrağı taşıyan arkadaşınızı koruyun.

    Spy Hunt'da Allah ne verdiyse dalın.

    Silah Tavsiyeleri:

    Yeni başladıysanız, aşağıdaki silahlar size uygun bir seçim olabilir.

    1) M4A1 Assault Rifle ( Tam bir profesyonel silahıdır. Tavsiye ederim. )
    2) Scar-L MK16 Assault Rifle (AS)
    3) Standart Silah (M16A3)

    Geri Tepen silahları kullanamıyorsanız:

    1) MP5 (SMG)
    2) M4A1 (AS)
    3) SCAR-L (AS)

    Geri tepen/yüksek damage veren silahları kullanabiliyorsanız

    1) AK-47 (AS)
    2) G36E (AS)
    4) M60 (MG)
    5) MK48 (MG)
    6) M14 (AS)

    Hızlı silahları seviyorsanız,

    1) UZİ (SMG)
    2) MAC-10 (SMG)
    4) K7 (SMG)

    Orta düzey bir silah istiyorsanız,

    1) UMP (SMG)
    2) K2 (AS)
    3) AK-74

    Ben anlamam onu bunu sadece tarıycam diyorsanız

    1)MK48 (MG)
    2)M60 (MG)
    3)MINIMI (MG)
    4)K3 (MG)
    5)P90 (SMG)

    Sniper kullanıyorsanız,

    Yeni başlayanlar:
    Otomatik seven
    SR25
    Bolt Action isteyen
    M24

    Profesyoneller için

    Otomatik
    MSG
    Dragunov
    Bolt Action
    L96A1

    Sistem Gereksinimleri

    İşletim Sistemi: En Düşük Windows 2000 | Önerilen Windows XP yada üzeri
    İşlemci: En Düşük Pentium 3-1 GHz+ | Önerilen Pentium 4-2.4 GHz veya üzeri
    Bellek: En Düşük 256Mb Ram | Önerilen 512Mb Ram veya üzeri
    Ekran Kartı: En Düşük GeForce 2 MX | Önerilen GeForce FX 5600 veya üzeri
    DirectX: En Düşük Version 9.0C | Önerilen Version 9.0C veya üzeri
    Sabit Disk Alanı: En Az 2.0 Gb | Önerilen 2.0 Gb veya daha fazla
    İnternet Bağlantısı: En Düşük Kablo/DSL | Önerilen Kablo/DSL veya üzeri


    Combat Arms EU İndirmek İçin :

    Oyunun tam versiyonunu aşağıdaki linkten indirin.Bu link kesinlikle Nexon tarafından verilen resmi oyun indirme linkidir.
    Başka bir adresten indirmeniz önerilmemektedir
    Oyunu İndirmek İçin Tıklayın
    (Resmi Linktir)

    Combat Arms | FireTeam | Cabin Fever Taktikleri


    KAPILAR :

    Ön kapı: Hangara bakan kapıdır. Pek önemli olmasa da, puan toplamak için ideal bir mekan.

    Orta kapı: Bulunduğumuz evin orta kısmındaki yıkılmış duvardır. 11. seviyeye gelince, hemen yanındaki kapı, zombiler tarafından kırılacak. Kritik bir nokta.

    Arka kapı: Büyük olan kapıdır. Çok çok önemlidir. En fazla düşman buradan gelir. Extreme zorluğunda 16. seviyeye gelince, arkasındaki tel kapı zombiler tarafından açılır.

    Tahta kapı: Hard veya Extreme zorluğunda 11. seviyeye gelince, bu kapı açılır. İlk defa Commagene02 (benim klan) klanı tarafından "Mavi" ya da "Öküz" olarak adlandırılan zombiyle burada tanışırız. Bu kapı boş bırakılırsa orta kapı düşer. Orta kapı düşerse oyun biter. Binanın alt katına açılır.

    Tel kapı: Extreme zorluğunda 16. seviyeye gelince. bu kapı açılır. Dikkat etmekte fayda var. Dikkat edilmezse arka kapı düşer, arka kapı düşerse siz de zorda kalırsınız. Binanın üst katına açılır.

    ZOMBİ TÜRLERİ:

    Noob:
    Üzerinde asker elbisesi bulunan, kafasına sıktığınız iki mermiyle geberen zombiler. Üzerinize çok fazla geliyorsa, bir tane bomba sallayın ya da yardım isteyin.

    Bombacı: Öldürdüğünüz zaman patlayan zombiler. Fazla yakına gelmelerine izin vermeyin. Kafaya çalışın.

    Dişi: Hızlı koşan zombiler. Adı üzerinde, dişi zombiler bunlar. Öldürdüğünüz zaman 2-3 tane topa benzer cisim düşürür. Bunların yanına gitmeyin, hasar alırsınız. Kafaya çalışın. Pek fazla gelmiyor.

    Öküz: Commagene02 klanı tarafından, milyonlarca kez öldürülmüş olup, boşta bırakılırsa takımı eşşekler cennetine yollar. Gördüğünüz zaman, kafaya dikkatli şekilde bir şarjörü boşaltın ya da 2-3 kişiden yardım isteyin. Ölecektir. Öldüğü zaman zehirli gaz ve bir sıvı bırakır. Bunlardan uzak durun. En fazla tahta kapıdan geliyor.

    PÜF NOKTALARI:

    1- Kapıları mutlaka paylaşın. Her zaman bir kapıda olsun gözünüz. Ancak yardım istendiği zaman, meşgul değilseniz koşun yardıma.

    2- Mermiler burada hiç olmadığı kadar değerli. Mutlaka 2. bir silah bulundurun. Kafalara çalışın. Hem aldığınız puan artacaktır, hem de mermileri idareli kullanmış olursunuz.

    3- Bu haritaya girmek üzere iken, yanınızda mutlaka ağır makineli tüfek bulundurun. (K3, MK48, FN MİNİMİ, M60 vesair.) Ama "Yok hacı ben alırım hepsini." diyorsanız, siz bilirsiniz.

    4- Yardım istendiği zaman koşun demiş miydim?

    5- Shotgun kullanmayın, bu haritada çok kullanışsız. Onun yerine, geri tepmesi az ve vuruş gücü yüksek olan M16A3, M4A1, FAMAS, MP5 ya da UMP kullanabilirsiniz.

    6- 13. Seviyeden sonra, elektrikler kesilmeye başlıyor. Aşağıya inip ışıkları açabilir ya da gamma seviyenizi artırarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

    7- Zombilerin, özellikle öküzlerin, aggrosunu pencereden çekmek çok önemli, zombiler pencereden vuramıyor.

    8- 10. ve 15. seviyelerden sonra açılan katlarda kutular içerisinde silahlar bulabilirsiniz. Kullanmayı bilmiyorsanız, başkasından kullanması için rica edin. Zira bu silahlar çok güçlü...

    Cabin feverde flame + medkit işinizi halledecektir. Tek başınıza bile bitirirsiniz.

    Cabin Fever: Silah Mekanları

    L96A1 Siyah Magnum

    Statları oldukça yüksek seviyede bir silahtır.
    Bir atış düzenli ile bir zombiyi öldürebilecek güce sahiptir, özellikle head shotlarda %100 ölüm sağlar.
    Bir silah sandık içinde bodrum katında saklı. Oda açıldığında bu silahı bulabilirsiniz.

    M32 - Taşınabilir 12 mermi bombaatar.

    Bir el bombası gücü ile hasar verir.
    Bodrum içinde saklı. Siyah Magnum ile aynı kutuda olmalı.

    M134

    500 mermi kapasiteli bir silahtır!
    Firerate' si zayıftır.Tur 20 de ikinci katta bulunabilinir.


    Golden Double Barrel Punisher

    Güçlü silahlatır, mouse' la sağ tıklandığında iki mermi birden ateş eder, ve tek bir mermide zombiyi öldürebilirsiniz.Sandık içinde ikinci katta karanlık odada gizli.

    Airstrike: Napalm

    Yağmur cehennem yangınları şeklinde bir alev topu atar, bu teçhizatla hava desteği çağtısında bulunabilirsiniz. Ikinci katta Gizli. Altın Punisher ile aynı kutuda.

    Combat Arms Terminolojisi

    Ace - Bir takım oyuncusu tek bir turda diğer bütün takım oyuncularını öldürdüğünde kullanılır.

    AFK - "Away From Keyboard". Sıkça kullanılan bu terim oyuncunun bilgisayar dan uzakta olduğunu veya belirli bir süre oyuna bakamayacağının kısaltılmışıdır.

    Aimbot - Oyun dosyalarına ek olarak program ve scriptler ile oyun içerisinde hack / illegal birşekilde oynayan kişiye denilir, özellikle aimbot illegal oyuncunun klavye ve mouse'yi hiç kullanmadan tamamen programın oyun içerisinde hareket etmesine denilir.

    AP - Oyun içerisinde kalan veya mevcut olan enerjinizin kısaltılmışıdır, oyun içerisinde genelde What HP (Enerjin ne kadar kaldı) gibi veya (What AP) olarak kullanılır.

    Ammo - Kısaca "Cephane" anlamınada gelen bu kelime oyun içerisinde genelde no ammo (mermi bitti) olarakta kullanılır.

    AWP - Temel olarak, L96A1 nişancı tüfeğinin kısaltılmışıdır.

    Baddy - Oyun içinde kötü oynayan veya kötü skora sahip olan kişi için yazılır.

    Black Market - Oyuncuların Özel ve modifiye edilmiş silah ve teçhizatları Nx Cash ile alabilecekleri bölüm.

    BRB - Genel terminolojisi olan "Be Right Back", cümlesinin kısaltılmışıdır, oyun içerisinde "döneceğim veya geri geleceğim" anlamını taşıyan cümlelerin kısaltılmışıdır.

    Camp - Oyun içerisinde devamlı, sürekli olarak belirli biryerde durarak, saklanarak savaşan kişiye Camp veya Camper denilir, eğer bu olayı yapan takımın büyük bir çogunluğu ise Campers olarakta yazılır. Bağzı ülkeler Camp kelimesini Kurwa cümlesi olarakta kullanmaktalar.

    Chams - Genelde bukalemun skil olarakta bilinir, oyuncular illegal programlar aracılığı ile duvar arkadasını görmeleri için kullanılır, yasal birşey değildir, ve bu tür illegal yapanlara "Chams" kelimesi de sık sık kullanılır.

    Clan - Oyun içerisinde oyuncuların birleşerek oluşturdukları arkadaş takımına verilen isimdir.

    Clutch - Genelde Search and Destroy, gibi karşılaşmalarda 5 v 2 - 2 v 1 gibi durumlarda yazılıyor fakat tam olarak ne için kullanıldığını anlayamadım bilen arkadaş konu üzerinde belirtirse burayı değiştiririz.

    Crosshair - Chams kelimesinin bir başka versionudur, illegal oyuncu hiç kıpırdamadan saklandığı yerden bütün düşman oyuncuları illegal programlar ile öldüren kişiye yazılır bu kelimenin bir diğeride "Ghost hack" olarak oyun içerisinde yazılmaktadır.

    CTF - "Capture the Flag" cümlesinin kısaltılmışıdır, oyun içerisinde bir bayrak kapma oyun modudur. Oyun içerisinde genelde 3 veya 7 point olarak yarışılır.

    GF - "Good Fight". Cümlesinin kısaltılmış halidir, her iki taraf içinde övgü ve saygı anlamını taşır ayrıca iyi ve sert bir mücadele olduğunuda belirtir.

    GG - "Good Game". Cümlesinin kısaltılmış halidir, GF ile benzerlik taşır "iyi oyundu" veya "güzel oyun" gibi anlamlara değinir nezaket çerçevesinde oyun bitişlerinde yazılır.

    Glitching - Oyunun teknik hata ve özellikle Map problemlerini suistimal ederek illegal kullanan kişiye yazılır.

    God Mode - Diğer illegal programlarla benzeri kullanılan bir tür, illegal kullanan oyuncunun silahından çıkan mermiler hedefe %100 olarak işleyerek ölmesine sebep olur, ayrıca bu illegal türünde HP 0 olsa dahi AP her zaman 100 dür, bu yüzden öldürülmelemezlerde, Nexon God mode açığını kapatmış gibi görünüyor en azdından yok denilebilecek kadar az olduğuna inanınıyorum bu illegal türünün.

    Hacker - Oyun içerisinde her nekadar illegal kullanan tüm oyunculara yazılan bir terim olsada aslında oyunu diğer oyunculara karşı haksız bir avantaj sağlamak için üçüncü taraf programlar veya oyun kodunu değiştirmeyi kullanan kişidir. Yukarıda belirttiğim diğer illegal kullanan oyuncuların bir çogu lamer olarak tabir ettiğimiz kedine öz güveni olmayan kişilerdir yani "Hacker" lık ile uzaktan hiçbir bağlantısı yoktur yanlızca onların yaptığı programları kullanırlar.

    HP - "Health Points" yada "Hit Points", kelimelerin kısaltılmışıdır, oyun içerisinde karakterinizin sağlık derecesini gösterir.

    Mercenaries - "Paralı askerler" Black Markette bulunan ve NX cash ile alınabilen itemlerdir. Bunlar Viper, Scorpion, Mei, Zadan, Deckland, Hauser,Rocco,HANA,Kamara ve barondur. Viper ve Scorpion hariç diğer karakterlerin alışverişin yapıldığında, 7 günlük alınandan 10,000GP, 30 gün alınandan 50,000GP. hediye verilmektedir, bu karakterlere hiçbir extra elbise almaya gerek yoktur hepsi alındığında donanımlıdır.

    Newb - Oyuna yeni olan birisinin kısaltmasıdır, tecrübelisi sınırlıdır, veya oyun kontrolleri, haritalar hakkında bilgi, ve oyun biçimleri konusunda zayıftır. Bu, Noob'dan farklıdır.

    Ninja - Aşırı derecede oyun içerisinde sinsi olanlara verilen addır, araziyi kullanarak düşmanının üzerinde avantaj sağlar, hızlı savaşır, hızlı hareket eder.

    Ninja Defuse - SnD maçlarında meydana gelir, alfanın, bombayı aktif hale getirdiği zaman, Bravo'nun bir üyesi bomba ekilinceye kadar saklanır, daha sonra bombaya dosdoğru doğru hareket eder, ve düşmanların, uzaklaştığı bir zamanda bombayı imha eder, veya devre dışı bırakır.

    Noob - Gevşekçe alışık bir terim, skorda negatif olan kişilere ve yalandan oynayan kişilerede denilebilinir, bu tür kişilere oyun birşey ifade etmez rasgele oynarlar , Noob'kelimesinin diğer versionları "Newb, n00b, neeb, narb, naps" kelimelerinide kapsar. Ayrıca bağzende oyunda yeni olan birisi içinde kullanılır.

    OMG - "Oh My God". kelimesinin kısaltılmış halidir oyun içerisinde, öfke, hayal kırıklığı, mutluluk... vb. duygu dizinleri için kullanılır.

    OPK - "Over Power Kill" veya "One Player Kill", veya "One Position Kill", kelimelerinin kısaltmalarıdır, oyun içerisinde illegal programlar sayesinde havada uçarak duvarlardan geçerek illegal kullanan ve oyuncuları bu yollar ile öldürenlere OPK denir.

    Professional - Oyun içerisinde ortala becerinin üst seviyelerinde oynayan kişi veya kişilere verilen sıfattır, mükemmel bir takım çalışması ile oynarlar oyunun tüm yönlerini iyi bilen oyunculardır. Oyun içerisinde çoğunluk ile "Pro" olarakta yazılmaktadır.

    Scrub - "Noob" kelimesine yakın bir ifadede kullanılır, düşük beceriyi ifade etmektir, ayrıca clanlar içinde kullanılan bir kelimedir oyun içerisinde çoğunlukla "scrub clan" olarak kullanılır, beceride düşüktürler ve üyelerinin rank seviyeleri düşüktür.


    SnD - "Search and Destroy", kısaltması olarak kullanılır, Combat Arms'ta beğenilen oyun modlarından biridir, iki bomba yeri vardır, bir takım bombayı kurmaya çalışırken, diğer takım bomba kurmaya çalışanları öldürmeye veya kurulan bombayı imha etmeye çalışır, Clan savaşları arasında popüler bir moddur.

    WOGL - "World Online Gaming League". kelimelerinin kısaltışmış halidir, adayları iyi yöneticilerden ve tecrübeli oyunculardan oluşmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lurn -- 11 Şubat 2012; 19:59:43 >




  • Rezerve.
  • Rezerve.
  • Hangi item ne işe yarar ?

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |




  • Nx Full Speed & Gp Full Speed ve Paralı Askerler

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |




  • Special Karakterler

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |
  • Sniper Kullanım, Strateji ve Taktikleri.

    Sniper oyuncu türleri ve özellikleri

    2 tür sniper vardır. Strateji ve taktik olarak ikiye ayrılır Ofansif sniper ve defansif sniper.

    Ofansif Sniper

    Bu sniper türü hızlı ve etkilidir. Çok mermi kullanır ve gördüğü anda atışa başlar. Hata yapma payı yüksektir ve fazla sabırlı değildir. Bu türde iyi olabilmek için elinizin yatkın olması ve ayrıca elinizin hassas olması önemlidir. Yoksa yapacağınız atışlar isabetsiz olur. Bu sniper türü hızlı düşünmeli ve çabuk ateş etmelidir. Yerinde fazla durmaz, 1-2 atışda yer değiştirir. Haritaya hakim olmalıdır, gördüğüne anında nişan alabilmelidir. 2. slotu çok kullanır.

    Defansif Sniper

    Bu sniper türü sabırlı ve etkilidir. Az mermi ve az atış yapar. Gördüğü hedefe atışını en doğru zamanda yapar. Gördüğü her hedefe saldırmaz, bazılarını es geçebilir. Fazla yer değiştirmez ancak güzel yerlere saklanır. 2. slotu diğerine nazaran daha az kullanır. Sabırlıdır, mermisini ofansiflere göre daha iyi kullanır. Ama bazen bazı hedefleri göremez ve iyi bir yer bulamazsa hedeflerini beklediğinden yem olabilir.

    1. Savaş kolları;
    - Combat Arms realist bir oyun ve takım savaşının etkili olduğunu bir strateji mevcuttur. Bir Sniper takımıyla uyumlu olmalıdır, sniper 'ın takımdaki rolu büyüktür, kimi zaman sonu onlar getirdiği gibi kimi zamanda arkadaşlarını diğer düşman oyunculardan korumak veya kurtarmak için savaşır.

    2. Sakin olmak
    - Sniper sabır ve beceri mükemmelleştirmek için pratik ister. Öncelikle Sakin ol! Sabret, takip et ve ateş et !

    3. Yer
    - Bir keskin nişancı olarak başarı için anahtar konumdur, genellikle yüksek ve geniş çevreyi kapsayan yerler seçilir, ama eğer bu yoksa, bir duvarın arkasında, bir köşe veya bir ağaç, arkasında pusu kurarak hedeflerinizi bekleyebilirsiniz, bu size düşmanın sizi görmelerini ve öldürmelerini engelleme şansı verir. Ama unutmayın! Öldürdüğünüz kişi sizin orada olduğunuzu öğrendiği için eğer yakın bir mesafede tekrar doğdu ise ilk işi sizi öldürmek için geri gelmektir, bu yüzden iki seçeneğiniz mevcut ya yerinizi yakın bir mesafe ile değiştirirsiniz yada düşmanın doğacağını tahmin ettiğiniz yerleri dürbün ile kontrol edersiniz,bir oyuncunun öldüğünde tekrar doğma süresi 3 saniyedir !

    4. Kamuflaj ve ağırlık;
    - Kamuflaj; Oynadığınız haritaya göre doğru kamufulajı seçmek iyi bir fikirdir, bu sayede gerek pusu kurduğunuz yerler olsun gerekse hareket halinde ilerlerken olsun düşmanın silahı size doğrultuda değilse sizi görmeleri zordur, örneğin Snow valley bu harita karlı bir alandır ve eğer bu alanda Arctic Camo elbisesini seçerseniz ve pusuda beklediğiniz yerde yogun karlı bir yer ise düşman sizi seçmekte zorlanacaktır.
    Ağırlık; Bu konuyu ikiye ayırmak gereklidir çünkü iki çeşit sniper vardır "Ofansif Sniper ve Defansif Sniper", Ofansif Sniper stratejisini kullanıyor iseniz "Light Vest" kullanmanız size + %10 hız katacaktır buda hızlı hareket ederek düşmanlarınızı vurmanız için en ideal seçimdir ayrıca kaçmanız gerektiği zamanlarda da sizlere çok büyük avantaj sağlar ve 2. slotu sık kullanıyorsanız düşmanlarınıza ani saldırılarınızı da gerçekleştirmenizde yardımcı olur, baş için rütbenize uygun % speed kazandıran başlıklar seçmenizi öneririm hızınızı % olarak arttırmanıza yardımcı olacaktır bu ağırlığın (vest) dezavantajı ilse - %10 armor kayıbınızdır buda makinalı kullanan bir düşmanla karşılaştığınızda sizi öldürme biraz fazladır.
    Eğer Defansif Sniper stratejisi ile oynuyor iseniz "Balanced Vest" kullanmanız gerekmektedir bu vest size + %10 Armor sağlayacaktır dezavantajı - %8 hız kaybıdır defansif sniper olduğunuz için hıza ihtiyacınız pek olmayacağından dolayı doğru bir ağırlık (vest) seçimidir ve size makinalı ile saldırıda bulunan birisinin sizi öldürmesinide zorlaştıracaktır. ,baş için rütbenize uygun Head Shot Protector tarzı bir teçhizat almanızı öneririm bu sayede Head Shot'lardan % olarak daha fazla korunmuş olursunuz.

    5. Zamanlama
    - Sniper için zamanlama en önemli özelliklerden birdir, örneğin koşu halinde olan bir düşmanı vurmak ani refleks ile %25 gibi bir vurma şansı vardır fakat dürbün açısının yarım inç" kadar bir mesafesi ile doğru zamanlamada düşmana ateş edilirse, düşmanı öldüme olasılığı % 90 civarlarındadır. Sniper zamanlamayı iyi ayarlamalıdır örneğin koşu halinde kaçan bir düşmanı son anda vuramayarak kaçırmasından sonra düşmanın görüş alanına tekrar çıkacağı yeri takip etmesi ve çıktığı anda ateş etmesi gerekmektedir. Bir diğer örnek ise sniper'ın silahının mermisi yüksek hasar vermektedir bu sebepten ötürü bağzı haritalardaki alanlarda bulunan bölümleri delerek geçtiğini biliriz bu gibi alanlarda yine yukarıdaki gibi hedefinizden kaçan bir düşmanın ortalama koşu hızını hesap ederek bu tür delinebilir alana doğru zamanlamada ateş etmesi düşmanı öldürmesini sağlar, bu türdeki atışlarda en büyük etken 2.ci madde de belirttiğim sakin olmaktır.


    6. Güç
    - Kullanacağınız silah türü sizin seçiminizdir ve strateji, taktik etkenleriyle karar sizindir.

    M24 - Uzun mesafelerde, yüksek vuruş gücü sağlar. Hafif yapısı, taşınmasını ve kullanılmasını kolaylaştırır.
    L96A1 - Geri tepmesi düşük keskin nişancı tüfeğidir.İsabet gücü yüksektir
    SR-25 - Susturucusu ve yarı-otomatik mekanizması silahın fonksiyonları arasındadır.
    MSG-90 - Standart keskin nişancı tüfeğidir.
    Dragunov SVD - "SR 25 'in yükseltilmiş versionudur.

    Yukarıda belirttiğim Sniper silahları haricinde tavsiye olarakta 2. slot'a yakın mesafede savaşabileceğiniz hafif makinalı silah almanızdır, bu sayede yakın mesafede size ani saldırıda bulunan düşmanlarınıza karşılık vermekte etkili olursunuz.

    7. Takım çalışması.
    - İkinci bir kişinin gözleri sizin için büyük bir avantajdır, gizlenmiş düşmanların yerini saplar, sizde o bölgedeki düşmanın açığa çıkması için pusu beklemiş olursunuz veya düşman diğer kişi ile oyalandığı sırada onu öldürebilirsiniz, Bu tür düşman pozisyonları kimi zaman hayatınıza kimi zamanda ölmeden 10 can almanızı sağlar, ayrıca arkadaşlarınızın ölmesini engellemiş olursunuz. Bir diğer takım taktiği ise düşman mevkinde gizlenmiş düşmanı arkadaşlarınız oyun içerisinde sohbet bölümünden sizlere bildire bilir ve sizde silahınızla uzak mesafelere isabetli atışlar yapabildiğiniz için öldürme şansınız daha fazla olur veya arkadaşlarınızın önünü açmış olursunuz. (Snow Valley Capture Flag) modlarındaki gibi.

    Ben TPG-1 kullanıyorum. Tavsiye ederim.




  • Bilinmeyenler - Birkaç Önemli Bilgi

    -Mayınları attiktan sonra herbirine birkez ates etmek. Bu sayede bir mayin patladiginda hepsi havaya uçar..
    -Mayınları daha hızlı atmak için Quick Scopede yapdığımız gibi Mayın ile yapabiliriz. Bu size 2-3 saniye kazandırır..
    -arkadaşlar oyunu iyi oynamak istiyorsanız zevk alarak oynayın. mesela ben tanıdık bi arkadaşımla oynarken oyundan zevk almam. çünkü 1. olabilmek için fazla heyecan ve telaş yaparım. buda kötü oynamama sebep olur By Pchcotr
    -SnD de rush yapmayin atilirsiniz
    -D.T de Binaya girince yukarı ateş edip spawn yapmayın atılırsınız.
    -B.L'de Kapılar 12 de kapayın yoksa atılırsınız.
    -Eliteye hs atmayin atilirsiniz
    -Only Knifeda Düsmanin dibine kadar kosun ve çömüm bu sekilde öldürürsünüz.
    -Eğer biri yukardakini size yapıyorsa ziplayin ve arkasina geçin bu sekilde biçaklayin.
    -Whispers özelliğinizi açık tutun oyun içi özel mesajlaşmak için
    -Oyun başlar başlamaz bombanızı kullanmayın ilerde çok güzel yerlerde lazım olabilir (tavsiye)
    -2 mermi de atsa jarjör değiştirme huyundan vazgeçin o ara önünüze adam çıkacaktır .
    -Özellikle death room'da rakipte turret varsa ya üstte kalırsınız ya kendi basenizde camp yaparsınız. Sayınız yüksekse takımdaki çoğu kişinin ilk hedefi turret olacaktır.




  • Light Vest mi Heavy Vest mi ?

    Oyun içerisinde şüphesiz en çok tercih edinen teçhizat türü karakterin hız değerlerini yükselten techizatlardır ki Nexon da bu konuda bu tür teçhizatlara daha fazla değer vermektedir, örneğin en son oyuna dahil olan special karakter Codename: Raven.

    Fakat kendi görüşüm, eğer defansif tarz bir oyuncu iseniz hıza ihtiyacınız çok olmadığı için heavy teçhizatları, eğer ofansif bir oyuncu iseniz light türü teçhizatları tercih etmeniz sizin için herzaman daha uygun olacaktır
  • Bıçak Modu Taktikler

    1- Başlangıçda verilen bıçak veya o tarz bıçak kullanıyorsanız rakiple karşı karşıya geldiğinizde shift'e beraber sadece sağ ve sadece sol yaparak bıçak sallarsanız karşı rakibi yenmeniz daha kolay olur.

    2- Bir diğer taktik, Karşı rakib'in saldırmasını bekleyeceksiniz rakip üzerinize yürürken geri zıplayacaksınız aranızda mesafe olucak siz oradan kafasına doğru sağ tıkla bıçakla tam vurun.

    3- Kürek gibi yavaş ama yüksek damageli eşya kullanıyorsanız zıplayarak kafa tarafına doğru vurursanız adamın canı baya azalacakdır. Ondan sonra hızlı bir şekilde sağ sol yaparak rakibe kürek sallıyorsunuz zaten canı az kalan adam bu hafif darbeyle yeniliyor.
  • Voice Chat Kullanımı

    (1) Altta görüldüğü gibi ayarlara giriyoruz ve oradan sound ayarlarına giriyoz ve altta Voice Settings ayarlarımızı yapıyoruz Test için test butonuna basılı tutup konuşuyoruz sesimizin nasıl geldini anlayabiliriz...

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |


    (2) Odaya girdigimizde konusmak için alttaki işaretli küçük icona basılı tutarak konuşuyoruz bu konuşmamızı her iki tarafta duyabiliyor oyunda olanlar hariç...

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |


    (3) Oyuna girdiğimizde konuşmak istemiyorsak F8 den tüm sesleri kapatıp açabiliyoruz...

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |


    (4) Oyun içerisinde konuşmak istediğimizde ise klavyeden ( T ) tuşuna basılı tatarak konuşmamızı yapıyoruz bu konuşmayı sadece sizin takım duyar One Man ve Spy hunt gibi mod larda oynarsanız konuşmayı oyundaki herkez duyar...

    (5) Oyun içinde konuşan birinin kafasının üstünde bu şekilde icon görünür...

     Combat Arms EU | Yardımlaşma & Fan Club |


    Not: Bu sistemi kullanmak için standart bir mikrofonlu kulaklık olması yeterli kulaklık yoksa elinizde WebCam kameranızın mikrofonunu Pc nizin mikrofon girişine takın ve sesleri duyabilmek içinde kolonlarınızı kullanın bu şekildede işinizi görür




  • Combat Arms Hatalar ve Çözüm Yolları

    ErrorCode= -10
    Bu geçici bir sorundur.Çözümü için aşağıdaki adımları izleyin.
    Bilgisayarınızı kapatın
    Modeminizi kapatın
    Yaklaşık 5 dk bekleyin, tekrar bilgisayarınızı ve modeminizi açın.
    Tüm ek programları kapatarak tekrar oyuna girebilirsiniz.

    ErrorCode= -11
    Bu hata, sisteminizin güncel olmayan bir DirectX yazılımı kullandığının habercisidir.Çözümü için aşağıdaki adımları izleyin.
    Buradan DirectX 9'u indirin. (Combat Arms için ideal versiyonudur.Sisteminize göre daha yükseğini yükleyebilirsiniz.)
    İndirdikten sonra, yazılımı kurun
    Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp oyuna girebilirsiniz.

    ErrorCode= -12
    Bu hata, executable dosyaların (exe uzantılı uygulama dosyalarının) bulunamadığı zaman meydana gelir.Çözümü için aşağıdaki adımları izleyin.
    Hatayı kesinleştirmek için bilgisayarınızı yeniden başlatıp tekrar deneyin.Olmuyorsa, aşağıdaki adıma geçin.
    Oyunu Ekle/Kaldır'ı kullarak silin.C:/ içinden Nexon klasörü duruyorsa silin.
    Oyunun en son versiyonu yoksa, tekrar indirip, oyunu tekrar kurun

    ErrorCode= -13
    Bu hata, geçici şebeke kararsızlıklarından meydana gelebilir.Bir diğer sebebi ise, indirme sırasında sunuculara aşırı yüklenme sonucu oluşabilen küçük çaplı başarısız/hatalı veri indirme olabilmektedir.Çözümü için aşağıdaki adımları izleyin.
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın.Eğer sorun çözülmezsen aşağıdaki adımlarla devam edin.
    Denetim Masası/Ağ ve İnternet Bağlantıları/İnternet Seçenekleri burada, Geçici İnternet Dosyalarını silin.(Dosyaları Sil tuşu varsa, bu da aynı işlevi görür)
    Combat Arms'ın son sürümünü tekrar indirin.
    Tekrar kurulumunu yapın.

    ErrorCode= -14
    Bu hata, geçici şebeke kararsızlıklarından meydana gelebilir.Çözümü için aşağıdaki adımları izleyin.
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın.Eğer sorun çözülmezsen aşağıdaki adımlarla devam edin.
    Oyun, firewall veya anti-virus programlarınca engelleniyor olabilir.Yazılımların kontrol panelinden oyunun exe uzantılı programlarını güvenli olarak programa tanıtın.Ayrıca oyuna girerken tüm bu güvenlik programlarını devre dışı bırakıp oyuna girin.
    Bir diğer seçenek ise, oyunu silip tekrar kurmak olabilir.

    ErrorCode= -20
    Bu hata, oyunun bilgi dosyalarının bozuk olduğunun ve sistemin okuyamadığını belirtir.Çözümü için aşağıdaki adımları takip edin.
    Oyunu Ekle/Kaldır'ı kullarak silin.C:/ içinden Nexon klasörü duruyorsa silin.
    Oyunun en son versiyonu yoksa,tekrar indirip, oyunu tekrar kurun

    ErrorCode= -30/31
    Bu hata, oyunun çalışamayacak şekilde hasar gördüğünü ifade eder.Ya da sisteminizden kaynaklı bir sorun bu hataya sebep olabilir.Çözümü için aşağıdaki adımları izleyin.
    Oyunu Ekle/Kaldır'ı kullarak silin.C:/ içinden Nexon klasörü duruyorsa silin.
    Oyunun en son versiyonu yoksa, tekrar indirip, oyunu tekrar kurun

    ErrorCode= -40
    Bu hata, geçici şebeke kararsızlıklarından meydana gelebilir.Bir diğer sebebi ise, indirme sırasında sunuculara aşırı yüklenme sonucu oluşabilen küçük çaplı başarısız/hatalı veri indirme olabilmektedir.Çözümü için aşağıdaki adımları izleyin.
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın.Eğer sorun çözülmezsen aşağıdaki adımlarla devam edin.
    Denetim Masası/Ağ ve İnternet Bağlantıları/İnternet Seçenekleri burada, Geçici İnternet Dosyalarını silin.(Dosyaları Sil tuşu varsa, bu da aynı işlevi görür)
    Combat Arms'ın son sürümünü, flasget gibi download yöneticilerini kullanmadan, normal olarak tekrar indirin.
    Tekrar kurulumunu yapın.

    ErrorCode= -50
    Bu hata, geçici şebeke kararsızlıklarından meydana gelebilir.Bir diğer sebebi ise, indirme sırasında sunuculara aşırı yüklenme sonucu oluşabilen küçük çaplı başarısız/hatalı veri indirme olabilmektedir.Çözümü için aşağıdaki adımları izleyin.
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın.Eğer sorun çözülmezsen aşağıdaki adımlarla devam edin.
    Denetim Masası/Ağ ve İnternet Bağlantıları/İnternet Seçenekleri burada, Geçici İnternet Dosyalarını silin.(Dosyaları Sil tuşu varsa, bu da aynı işlevi görür)
    Combat Arms'ın son sürümünü, flasget gibi download yöneticilerini kullanmadan, normal olarak tekrar indirin.
    Tekrar kurulumunu yapın.

    ErrorCode= -60/10060
    Bu hata, geçici şebeke kararsızlıklarından meydana gelebilir.Çözümü için aşağıdaki adımları izleyin.
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın.Eğer sorun çözülmezsen aşağıdaki adımlarla devam edin.
    Oyun, firewall veya anti-virus programlarınca engelleniyor olabilir.Yazılımların kontrol panelinden oyunun exe uzantılı programlarını güvenli olarak programa tanıtın.Ayrıca oyuna girerken tüm bu güvenlik programlarını devre dışı bırakıp oyuna girin.

    ErrorCode= PI, 30004
    Hesabınızın, kullanım koşullarına aykırılıktan dolayı bloke edilmiş olduğunu ifade eder.

    ErrorCode= -22/30022
    Combat Arms Avrupa versiyonuna sadece, Avrupa, Doğu Asya ve Afrika ülkeleri giriş yapabilmektedir.Yaşadığınız kıtaya göre, Nexon Amerika veya Nexon Kore şirketlerine bağlı Combat Arms versiyonunu indirebilirsiniz.Her biri için farklı ID almalısınız.

    "Cannot locate NGM module" Hatası
    Bu sorunun birçok sebebi olabilir.İlk adım olarak bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız.Sorun çözülmediyse, NGM.exe dosyasını anti-virus programının kontrol panelinden güvenli olarak işaretlemen gerekiyor.NGM, Nexon Game Manager (Nexon Oyun Yöneticisi)'dir ve anti-virus programları bu dosyayı genellikle ya siler yada engellerler.Bu yüzden, bu dosyayı güvenli olarak güvenlik yazılımlarınıza tanıtmalı, eğer olmuyorsa önceden aldığınız bu dosyanın yedeğini her oyuna girerken Combat Arms dosyasının içine tekrar tekrar atmalısınız.

    Sistemim MAC.Combat Arms Oynayabilir miyim?
    Combat Arms'ı BootCamp üzerinden MAC'ten oynayabilirsiniz.

    Combat Arms'ı Açtığımda Siyah Ekran ile Karşılaşıyorum.Sadece İmleci Görebiliyorum.Neler Oluyor?
    Firewall ve anti-virüs yazılımlarınıza, Combat Arms'ı güvenli olarak tanıtmalısınız.

    Oyunu Oynarken, Birden Ekran Kararıyor ve Masaüstüne Geri Dönüyorum.Neden?
    Bu sorun, genellikle sistem gereksinimlerini tam karşılamayan sistemlerde karşımıza çıkmaktadır.Oyunun sistem gereksinimlerini tam karşılamak için gerekli konfigrasyona sahip olmalısınız.

    Unable to run the game due to the client file being corrupted Hatası
    Oyunu ekle/kaldır'dan silin.
    C'ye girip varsa Nexon Klasörünü silin.
    Başlat/Çalıştır'a regedit yaz, enter'a basın.
    HKEY_LOCAL_MACHINE'yi bul, SOFTWARE dizinini genişletin, onun içinde eğer Nexon yada Combat Arms yazan bir klasör görürseniz silin.
    Daha sonra bilgisayarınız yeniden başlatın.




  • Süper konu olmuş. Boş bırakmayalım burayı
  • çok güzel bir çalışma, eline sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yolların Sonu

    Süper konu olmuş. Boş bırakmayalım burayı

    Sağol hocam, desteklerinizle konuyu büyütürüz..
  • RankCalculator (Erbaz)

    CSM ve üstü rütbelerde aşarıdaki linkten ne zaman hangi rütbeye ulaşacağınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıyetten yeni bir Option eklenmiş “All Time”; “7 Days”; “30 Days” göre öğrenebilirsiniz.


    www.erbazcastat.altervista.org/rankCalculator.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lurn -- 14 Şubat 2012; 16:33:00 >
  • MAC Ban ve Account Tracing hk. bilgilendirme

    Örneğin siz bilgisayarınızda oynuyorsunuz 2 accountunuz var 1 sinde hack kullanıyorsunuz diğerinde ise normal oynuyorsunuz hack olanı tespit ediyorlar ve eğer Gordon Hack veya OPK Hack kullandıysanız Nexon size kullanmış olduğunuz hesabın ve giriş yapmış olduğunuz PC nin MAC Adresini banlıyor diğer hack kullanmadığınız hesabınızı banlamıyor (tabiiki banlanan PC nizde banlanan hesablar, hack kullanmadığınız hesabınıza kayıt ediliyor ister istemez, çünkü MAC Adresleriniz kayıt altına alınıyor ve ileriki zamanda eğer bir nedenden dolayı sizlere Account Tracing yani hack kullanmadığınız hesabınızda „hesap araştırılması“ yapılırsa MAC Adresinizden banlanan hesaplarınızı buluyorlar ve asıl hesabınız hack kullanmadığınız halde böylelikle banlana biliyor). Böylelikle eğer MAC Ban yerseniz yani hiç bir hesab ile veyahutta yeni açmış olduğunuz hesab ile PC nizden giriş yapamıyorsanız artık normal şartlar ile o PC nizden oyunu oynayamayacağınız anlamına gelir (tabiiki bununda programları var MAC Adresinizi değiştirirseniz oyunu oynayabilirsiniz,bu tür programları kullanmak yasaktır.

    Bu durum Internet Cafelerde büyük sorun açabilir, örnek vermek gerekirse:
    Siz hiç bir zaman hack kullanmadığınız hesabınız ile internet cafe’ye gidip oynuyorsunuz

    Internet Cafe: PC 1 ; PC 2 ; PC 3 ; PC 4 ; PC 5 ; PC 6 …

    Örneğin bir gün internet café ye gidiyorsunuz, PC 1 de o gün veyahutta genelleme 10 kişi Combat Arms oynamış; 5 oyuncu hack kullanmış diğerleri kullanmamış sizde normal bir şekilde hiç bir illegale başvurmadan oynuyorsunuz ve örneğin çok fazla lag yaptığından PC 2 ye geçmeyi tercih ediyorsunuz örneğin PC 2 de genel oynayan oyuncu sayısı 150 kişi; 100 kişi hack kullanmış 50 kişi kullanmamış ve daha sonra evinize gidip oradan oynuyorsunuz siz zannediyorsunuz ki sizin hesabınızın üzerinde tek sizin hesabınızın kaydı var fakat yanılıyorsunuz Internet Café oynadığınız PC 1 ve PC 2 deki hesablar da sizin hesabınızın üzerine kaydediliyor, yani sizin hesabınızın üzerinde 10 kişi (PC1) + 150 kişi (PC 2) + 1 Evinizden kendi hesabınız = 161 hesab (105 hack kullanılmış hesab) görülmektedir örneğin bu hack kullanılmış hesablar banlanıyor ve sizin kullanmadığınız halde MAC dan dolayı sizin hesabınızın üzerine kaydediliyor.


    Bu durum sizi nasıl etkiler:

    Örneğin yüksek levellli (yüksek veya düşük levelli rütbe birşeyi değiştirmiyor ama genelde yüksel levelli rütbelerde uygulanıyor) bir oyuncusunuz ve hakkınızda rapor açılmış fakat deliller tam net bir banlanacak deliller değil:

    Örnek1: Bir çok kişinin bir hesabı kastığından şüphelenıyorsunuz, bu oyuncu genel olarak her zaman değişik isimler ile muhattap ediyor ve rapor ediyorsunuz bu tam bir teşekkürlü kaynak olmasada, Account Tracinge (hesap araştırılmasına) taabi tutulabilir ve hesab üzerinden bir çok hesab çıkar ise yukarıdaki örnek gibi 161 (105 banlanmış olan), kesin banlanır (100%).
    Örnek2: Nexon Forumlarında hesabınızı kuralları bilmediğinizden dolayı satmak istediniz sizin kim olduğunuz gerek imzanızdan olsun gerekse profil bilgilerinizden olsun belli olmuyor, Forum Moderatörleri sizin hakkınızda Nexon’ dan Account Tracing (hesab araştırması) talep eder, ve yukarıdaki örnekdeki gibi hesabınızdan hangi hesablar çıkar ise ve hangi hesabınızı oynuyor iseniz banlanır.
    ....
    Yani bu şekilde herhangi bir şüphe çeken veyahutta anormal bir konu durum içerisinde iseniz Account Tracing (hesap araştırılması) yapılır ve kurallara aykırı hesab geçmişiniz var ise banlanırsınız.

    Ayrıyetten bir çok kullanıcının yazmış olduğu yorumlarda okudum, Nexon IP banlıyor diye yorum yapmışlar, kesinlike Nexon oyunculara IP banlama yapmıyor, böyle bir durum olsa static ve dynamic IP den dolayı bir yarar sağlamaz ve bu tür bir uygulama çok gereksiz ve başarısız olurdu!




  • arkadailar oyunu yeni yükledim arkadaşımda jobs kısmı açık http://a1208.hizliresim.com/10/8/bmnwh.jpg
    ama bende kapalıhttp://a1208.hizliresim.com/10/8/bmp05.png
    napabilirim yardım edin nasıl açılır jobs kısmı




  • error code 2,10060 hatası veriyor bende nolur yardım edin allah aşkına
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.