Elektrik uzmanı olduğum bir iş değil o yüzden ne önerir ne yapar tam olarak fikrim yok. Akım koruyucunun zayıf olan elektrik hattına, düşük olan şebeke gerilimine faydası olmaz.
kerem
kullanıcısına yanıt
Kerem Hocam size bir soru sordum bir ara bakarmısınız ?
quote:
Orijinalden alıntı: hüseyni
beş sene tunçmatik 1 kva online ups kullandım cihaz durup dururken patladı (aküler sağlam) servis anakartla ilgili 01 arızası, dc bar arızası gibi bişey dedi dedi masrafı fazla çıkınca yenisini almaya karar verdim 55" led tv+ receiver+ notebook+avr yi hepsini aynı anda çalıştırdığımda bile ups in yarı gücü kullanılıyordu şimdi yine 1 kva online ups almak istiyorum 1000 tl yi geçmeyecek şekilde yine tunçatik mi tavsiye edersiniz yoksa bildiğiniz daha kaliteli markalar var mı ? teşekkürler
İyi günler arkadaşlar ben eski nesil tunçmatik online 3kva kgk kullanıyorum içindeki fanın değerleri ne idi hatırlayamıyorum ben 12V 0,60A lik fan taktım iyide hava üflüyor yaklaşık 2 sene kullandım sesiz calışsın artık diye fanları değiştirmeye karar verdim gittim noctua nf b9 aldım kgk taktım dün akşam odam sessiz oldu sadece pcden gelen fan sesi var upsilon ile baktım kgk sıcaklıgı 35,5 darece idi ama önceki fanlarda kaçtı ona bakmadım:( bu sıcaklı normal mi vede kaca kadar normaldir ? orjinalinde fan kaç A olarak geliyor ? @yucelkrc sizin kullandıgınız upsilonun sürümü ne acaba ? @kerem
35 derece gayet normal, yazın yoğun kullanımda 50-55 dereceyi geçmezse iyi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: marionn
Arkadaşlar Merhaba, Pil ömrü tükendi diye birkaç senedir kullanmadığım Tunçmatik 650 VA cihazım var. Ben bu cihaza yeni pil alıp tekrar kullanmak istiyorum. Elektrik kesintilerinde modemi ve tasarruflu ampülü uzun süre çalıştırırsa yeterli olur. masaüstü bilgisayar bağlamayacağım, belki laptop şarj edebilirim. İçinde, CSB 12 Volt GP1272 F2 model akü bulunmakta. Çalışma süresini uzatmak için daha yüksek amperli bir akü alırsam bir sıkıntı olurmu? yada max kaç amper akü ile çalışır? Yuasa 12V 9A akü nasıldır yada önereceğiniz akü varmı? cevaplarınız için teşekkürler saygılar.
Yuasa 9Ah veya 12Ah kullanabilirsiniz daha yüksek güçte akü almayın.
kerem
kullanıcısına yanıt
Yogun kullanımı bilmiyorum ama yük durumu %20 yi geçmiyor eger dogru ölçüyorsa, yazın odamın sıcaklıgı 38 dereceyi görüyor umarım 50 - 55 dereceyi görmez bu fanla, hem sessiz calışacak hemde iyi hava üfleycek bir fan bulamdım acaba sizin öneriniz varmı ? bu fana baktım da 0,08A cekiyormuş eski fan 0,60A
Arkadaşlar peak 400W çeken bir PC için kaliteli bir UPS önerebilir misiniz? 30dk vs dayanması tercihim. Bütçe 300-400TL.
kerem
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim cevabınız için. son bir şey sormak istiyorum; 9 Ah ile 12 Ah arasındaki fark daha uzun süre kullanımmı sağlar?
quote:
Orijinalden alıntı: Ali Arslan
Yogun kullanımı bilmiyorum ama yük durumu %20 yi geçmiyor eger dogru ölçüyorsa, yazın odamın sıcaklıgı 38 dereceyi görüyor umarım 50 - 55 dereceyi görmez bu fanla, hem sessiz calışacak hemde iyi hava üfleycek bir fan bulamdım acaba sizin öneriniz varmı ? bu fana baktım da 0,08A cekiyormuş eski fan 0,60A
Silentx vardı benim bildiğim sessiz fan üreten.http://www.silenx.com Fanları Artık Türkiye de yok, hem 1-2 cfm daha az performanslı. Şuan üzerinde takılı olan fan yeterli gelir diyorum. Yazın duruma göre tekrar düşünülür.
quote:
Orijinalden alıntı: Sinerfru
Arkadaşlar peak 400W çeken bir PC için kaliteli bir UPS önerebilir misiniz? 30dk vs dayanması tercihim. Bütçe 300-400TL.
Çok teşekkür ederim cevabınız için. son bir şey sormak istiyorum; 9 Ah ile 12 Ah arasındaki fark daha uzun süre kullanımmı sağlar?
Evet amper artıkça kullanım süresi artar.
kerem
kullanıcısına yanıt
eyvallah hocam yazın gelsin bakalım ne olacak :)
kerem
kullanıcısına yanıt
Hocam teşekkür ediyorum.
660W/1100va olarak gözüküyor. Ama APC diğer ürünlere nazaran kaliteli sanırım.
Aynı paralara FSP nin 1500-2000va veya Powercomun 1500-2000va ürünleri alınabiliyor. Hangisinden daha fazla verim alabilirim. APC'nin va değeri biraz düşük geldi.
merhaba arkadaşlar
benim pc 500w güç kaynağı ile çalışıyor elektrik kesintilerinde kapanmaması için ve 15-20 dk ekstra kullanım için bir güç kaynağı arıyorum. öneriniz varmıdır. Bütçem max 150 tl
online ups için emerson almaya kara verdim 1 kva olan iki farklı modeli var aralarındaki fark nedir anlamadım EMERSON Li34101ct32 modeli özellikle " online kesintisiz güç kaynağı" olarak model isminde belirtilirken diğeri EMERSON LIEBERT GXT-MT+ "online ups" şeklinde geçiyor aralarındaki fark nedir acaba? acil yardım lazım duruma göre siparişi değiştirebilirim
quote:
Orijinalden alıntı: Sinerfru
Hocam teşekkür ediyorum.
660W/1100va olarak gözüküyor. Ama APC diğer ürünlere nazaran kaliteli sanırım.
Aynı paralara FSP nin 1500-2000va veya Powercomun 1500-2000va ürünleri alınabiliyor. Hangisinden daha fazla verim alabilirim. APC'nin va değeri biraz düşük geldi.
1100VA lık ups sisteminizi rahat yarım saat çalıştırır. Kaliteden ödün veririm derseniz Powercom veya Fsp'nin 2000VA lık ups'ini alarak çalışma süresini en az 1 saate çıkartırsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: hüseyni
online ups için emerson almaya kara verdim 1 kva olan iki farklı modeli var aralarındaki fark nedir anlamadım EMERSON Li34101ct32 modeli özellikle " online kesintisiz güç kaynağı" olarak model isminde belirtilirken diğeri EMERSON LIEBERT GXT-MT+ "online ups" şeklinde geçiyor aralarındaki fark nedir acaba? acil yardım lazım duruma göre siparişi değiştirebilirim
Liebert GXT-MT Plus olanın akü sayısı daha fazla başkada fark yok gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: asarburak
merhaba arkadaşlar
benim pc 500w güç kaynağı ile çalışıyor elektrik kesintilerinde kapanmaması için ve 15-20 dk ekstra kullanım için bir güç kaynağı arıyorum. öneriniz varmıdır. Bütçem max 150 tl
Liebert GXT-MT Plus olanın akü sayısı daha fazla başkada fark yok gibi.
üstad çok teşekkür ederim ilginize akü sayısının farklı olabileceğini düşünmemiştim ancak iyi oldu benim için gxt-mt yi satın aldım Tunçmatik fanı değiştirseydim + toz temizliği vs yapsaydım biraz daha giderdi dediler ancak genel olarak ups için tunçmatik vasat diyebilirim