Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (307. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.648
Cevap
110
Favori
757.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kerem

quote:

Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

Mediamarkt`in son dogumgunu kampanyasindan everest 850va ups aldim, bugun geldi, acmaya kalktigimda butun ledler yaniyor tek bip sesi geliyor ve sonuyor, prize bagliyorum butun led isiklar yanip sonuyor ve devamli ses geliyor, bunlar bana bozuk ups mi yolladilar ?

Cihaza hicbir yuk baglamadim, cunku actigim anda bu beep sesi geliyor ve ilk sarji bile yapamadim henuz...

Şarj olması gerek.

Cihaz sarj almiyor, prizde kaldiginda devamli bagirip duruyor... Ve kullanma kilavuzunun hicbir yerinde bu sekilde bagara cagira, tum ledleri yanarak sarj oldugu da yazmiyor...

/>

Bu arada ledler devamli yanip sonuyor ucu birden, yesil led asla devamli yanar duruma gecmiyor, boyle sarj olan bir ups cihazi var mi ? Varsa da kullanma kilavuzunda boyle birsey yazmiyor.

Cihaz AC`de calisirken yesil isigin yanmasi gerekir diyor ama devamli yanmiyor, o da yanip sonuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 22 Ekim 2014; 18:54:11 >

• Aldığınız yere götürmekten başka çare gözükmüyor.
  • quote:

Aldığınız yere götürmekten başka çare gözükmüyor.

Ilginiz ve cevaplariniz icin tesekkur ederim. Dediginiz gibi aldigim yere geri yolladim bugun.
  • Bir kaç ay önce, Inform 1000va lık gerçek sinüslü ups imin içindeki bir devre yandığı için, fazla para ödemeden ve fena da gözükmeyen Necron 1500 va lık bir ups almıştım. Kısa zamanda beni pişman etti. Bunu alma sebebim, kolay arıza yapmaması ve servislerden mümkün olduğunca uzak durmak istemem, cihazın tam sessiz olması vs gibi sebeplerdi.

Bulunduğum toplu konutlar yeni olmasına rağmen, bol rüzgarlı ve yağmurlu fırtınalı günlerde (sık sık) voltaj dalgalanmaları oluyor (İkitelli organize sanayi bölgesine de yakınız, bunun da etkisi olabilir bilemiyorum). Bazen gün boyu 100-200 defayı buluyordur tahminen.

Gelelim esas probleme.
    Necron hangi akla hizmet yaptı bilemiyorum ama ilk aldığım günden beri cihazı açma kapama düğmesinden kapattığım zamanlarda bile cihaz sanki açıkmış gibi hoparlöründen yüksek bir uyarı sesi veriyor, elektronikten gelen tıngırdama sesinden bahsetmiyorum, o kabul edilebilir şu an. Yukarıda yazdığım sıklıkta voltaj dalgalanması olunca tam bir işkenceye dönüyor iş. Artık fişini çekmeye başladım cihazın, dayanılmaz oldu. Voltaj dalgalanmıyorken hiç ses yok ama. :)

Ayrıca bilgisayara usb ile bağlantısı da 1-2 haftadır çalışmıyor, muhtemelen bozulmuştur. Zaten açma kapama düğmesi nadiren de olsa takılıyor, çok uzun ömürlü ve sağlam görünmedi bana.

Şimdi baya zaman ayırıp servisi aramam gerekecek. Muhtemelen cihazı yollamamı isteyecekler, haliyle 1 aydan önce gelmez geri. Hiç uğraşmak istemediğim türde bir sıkıntı. Uygun olduğumda yapmam gerekecek mecburen.

Kısaca şunu söyleyebilirim; eğer ses konusunda çok hassassanız (bu durumda hassas olmayan kulaklar da çok rahatsız oluyor) ve bol voltaj dalgalanmalı bir yerdeyseniz asla bunu almayın. Eski Inform ups imi mumla aratıyor diyebilirim.

• Arkadaşlar Merhaba ups hakkında detaylı bilgi sahibi değilim evimde 2pc var biri 750W pusu diğeri 500W psu bulunmakta ve oturduğum yerde haftada 2-3 defa elektrik kesiliyor .Elektrik kesildikden sonra 30dk idare etse yeter elektriğin gelmesi 30dk sürmüyor çünkü ne almam gerekir yardımınız lazım. bu arada birşey daha sorucaktım modem adaptörünü upsa taktığımız için elektrik gittiğindede netim gitmeyecek değilmi.bütce olarak 300-400tl ayırabiliyorum bilgili kişiler yardım ederse sevinirim...
  • Merhaba arkadaşlar eczane için 2 pc ve elektirik olmadığında kepengi açıp kapatabileceğim bi cihaz arıyorum yardımcı olabilirmisiniz.
    sahibinden de 2. el cihazlar var aküsüz alıp akü taktırsam uzun süre gider mi bide kaç kva almam yeterli elektirik gittiğinde 1 saat idar etsin yeter bana
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtknc

Merhaba arkadaşlar eczane için 2 pc ve elektirik olmadığında kepengi açıp kapatabileceğim bi cihaz arıyorum yardımcı olabilirmisiniz.
    sahibinden de 2. el cihazlar var aküsüz alıp akü taktırsam uzun süre gider mi bide kaç kva almam yeterli elektirik gittiğinde 1 saat idar etsin yeter bana
    teşekkürler

Kepenk için özel üretilmiş upslerden alırsanız daha doğru olur.

Pc'nin donanımı nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 28 Ekim 2014; 19:17:41 >
  • Led ekran ve masaüstü pc
    Ben iste maliyeti düşürmek için ikisini bi arada kullanmak istedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce 3 sene kadar UPS 650 VA BROSS 1065DJ kullandım bip sesinden şikayetim dışında memnundum. lcd tv,uydu, modem, notebook gibi cihazları bağlıyordum. Durduk yere elektrik olduğu halde uğultu sorunu yapmaya başladı cihaz içinde birşey sürekli inilti benzeri sıkıntı çıkardığı için son 1 yıldır kullanmıyorum

Tamamen korumasız bırakmamak için voltaj korumalı prizle birlikte kullanıyorum

BELKIN Conserve Energy Saving 8-Soket Akım Koruma

Ürün Özellikleri
    Ürün Kodu
    BG108000CD2M
    Pil Tipi
    A23 (12V) ALKALINE OR EQUIVALENT (Uzaktan Kumanda İçin)
    Renk
    Beyaz
    Sistem
    "Don't Standbye! Conserve" Özelliği ile Standbye Konumunda Cihazların Harcadığı Enerjiyi Depolar
    Uyumluluk
    Wireless Kumanda Sayesinde Uzaktan Soket Yönetimi
    Soket Sayısı
    8 Soket
    Bağlantı
    Elektrik tesisatına fişle
    Güvenlik
    Çocuk Koruması
    Özellik
    2 Adet Devamlı Çalışan Soket ve 6 adet Uzaktan Kumanda Edilebilen Soket
    Voltaj
    UL1449 330V
    Amper
    75,000 Amper
    Joul
    1449
    Kablo Uzunluğu
    2 Metre
    Bağlı Ekipman Garantisi
    100.000 USD
    Garanti Süresi
    Ömür Boyu

Fakat artık notebook yerine masaüstü sistem topladığım için bir süre çalışmasını sağlayabilecek güç kaynağı araştırıyorum,haswell serisi işlemci ve ekran kartlı sistem kurduğum için max. 250 watt güç çekiyor (monitör dahil)

cihazı kontrollü kapatabilmek için ne önerirsiniz?
    Tuncmatik Lite II 650VA en uygunu gibi geldi ama karar veremedim. bana kaliteli sorunsuz birşey lazım

Aradığım özellik belirli bir yükte değilse mesela 50watt cihaz devreye girmesin.
    eski kullandığım modelde her şey kapalı standby modunda olsa bile gecenin bir yarısı bip bip sesle gereksiz yere çalışıyordu,yük olmadığı için 1 1.5 saat bu bip sesi rahatsız ediyordu.

Şu sitede 50 watt altındaysa kapatıyor, devreye girmiyor demiş ama kendi sitesinde böyle bir özellikten söz edilmemiş

http://www.uzmanabi.com/haberler/tuncmatik-lite-2-ile-elektrikler-kesildiginde-bilgisayarinizdaki-isler-yarim-kalmasin-72493

Elektrik varken (şarj ve bekleme modundayken) uğultu, inleme bobin çınlaması gibi sesler çıkarmaması lazım çünkü uyunan odada kullanılacak.

Ne önerirsiniz?

• Merhaba, yeni pc aldım bizim burada çok elektrik gidiyor o yüzden ups almayı düşünüyorum ama hiç anlamıyorum. 700 watt güç kaynağı var bir de monitor var kaçlık ups almalıyım ? 5 dk açık dursun pc yeter.
  • quote:

Led ekran ve masaüstü pc

Kepenk, pc için üretilmiş olan ups'e uyum sağlayamayabilir.
  • Ups lerin çoğunda enerji tasarrufu modu yani boşta kaldığında veya belli bir yükün altında kapanma özelliği var.

Vızıldama dınıldama sesini yapmayan ups sanırım yoktur. Azda olsa her ups'in kendine göre sesi var. Bence siz vatan bilgisayar, bimeks gibi tekno marketlere gidip 650-850VA aralığında olan ups lerin sesini dinleyin. Duruma göre alın. Tunçmatik, powercom veya fsp gibi markalara bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axeles

Merhaba, yeni pc aldım bizim burada çok elektrik gidiyor o yüzden ups almayı düşünüyorum ama hiç anlamıyorum. 700 watt güç kaynağı var bir de monitor var kaçlık ups almalıyım ? 5 dk açık dursun pc yeter.

En az 1000VA almalısınız. Ups'e ayırabileceğiniz bütçe nedir
  • quote:

quote:

Led ekran ve masaüstü pc

Kepenk, pc için üretilmiş olan ups'e uyum sağlayamayabilir.

Kepengi taktirirkwn ona göre taktormistim uyum sağlar ama kaç kva almam lazım bi de ikinci el akşam sıfır batarya ile sorun çıkar mi

• Arkadaşlar tunçmatik 3kva online ups aldım buna ek 6 adet akü takabilirmiyim

• quote:

Ups lerin çoğunda enerji tasarrufu modu yani boşta kaldığında veya belli bir yükün altında kapanma özelliği var.

Vızıldama dınıldama sesini yapmayan ups sanırım yoktur. Azda olsa her ups'in kendine göre sesi var. Bence siz vatan bilgisayar, bimeks gibi tekno marketlere gidip 650-850VA aralığında olan ups lerin sesini dinleyin. Duruma göre alın. Tunçmatik, powercom veya fsp gibi markalara bakabilirsiniz.

Bahsettiğim ses elektrik kesik olunca çıkardığı ses değil. bekleme modunda boşta dururken uğultu sesinden bahsediyorum. tıpkı hoparlör dip ses uğultusu gibi
  • İnform Guardıan 2000AP Kgk (avr) 7-20dk USB Siyah

http://www.incehesap.com/inform-2000ap-fiyati-12470/

merhaba arkadaşlar linkte yer alan ups yi satın aldım, elektirik kesildiğinde ups devreye girdiği zaman 5-10 saniyede bir bipleme sesi oluyor, bu sesi nasıl kapatabilirim ?
  • arkadaşlar ups ım bozuldu. tunçmatik newtech pro 3kva vardı yenıden almayı düşünüyorum ne tavsiye edersiniz.
    benim aklımda olanlar bunlar sizce hangisini almalıyım. tunçmatikten memnundum. çok da güzel bir ups ama alırken farklı almama gerek var mı acaba?

http://www.exa.com.tr/necron/kesintisiz_guc_kaynaklari/necron_dt-363-22618.html
    www.eksenbilgisayar.com/urun/tuncmatik-newtech-pro-3kva-online-lcd-kesintisiz-guc-kaynagi.aspx?ttype=Instalments#pt
    http://www.exa.com.tr/inform/kesintisiz_guc_kaynaklari/inform_sinus-363-21185.html

• quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

quote:

Ups lerin çoğunda enerji tasarrufu modu yani boşta kaldığında veya belli bir yükün altında kapanma özelliği var.

Bahsettiğim ses elektrik kesik olunca çıkardığı ses değil. bekleme modunda boşta dururken uğultu sesinden bahsediyorum. tıpkı hoparlör dip ses uğultusu gibi

O zaman yeni ups yolu gözüktü.

• quote:

Orijinalden alıntı: yucelkrc

İnform Guardıan 2000AP Kgk (avr) 7-20dk USB Siyah

http://www.incehesap.com/inform-2000ap-fiyati-12470/

merhaba arkadaşlar linkte yer alan ups yi satın aldım, elektirik kesildiğinde ups devreye girdiği zaman 5-10 saniyede bir bipleme sesi oluyor, bu sesi nasıl kapatabilirim ?

Power tuşuna 1-2 sn bastığınızda sessiz moduna geçer.
  • 
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.