Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (311. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.601
Cevap
110
Favori
751.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NameLessKnight

    quote:

    Orijinalden alıntı: kerem

    quote:

    Orijinalden alıntı: NameLessKnight

    Arkadaşlar merhaba 750w psu lu kasam var birde led tv ups almak istiyorum elektrik kesintisinde yanma problemi yaşamak istemediğimden sizce ne alayım ne tavsiye edersiniz öneriniz nedir.?

    Led tv de olduğu için şebeke gerilimi ile aynı çıkışı olan ups önereceğim.http://www.hepsiburada.com/liste/necron-lift-2000va-line-interactive-ups-sinus-cikis/productDetails.aspx?productId=bd101318&categoryId=60001544




    Hocam fiyatı çok yüksek maksimum 200 tl ye kadar arıyorum

    O zaman tv yi yüksek akımdan korumak için yüksek akım koruyuculu priz, bilgisayara da ups almanız gerekiyor.

    http://www.vatanbilgisayar.com/bnt-1000ap-1000va-line-interactive-ups.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/tsk2517-surgepro-1li-enerji-koruma-prizi-306-joule--beyaz.html




  • kerem kullanıcısına yanıt
    Fatura tarihi Şubat 2012. 3 sene olacak nerdeyse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarumlore

    Fatura tarihi Şubat 2012. 3 sene olacak nerdeyse.

    Yeni akü almanın zamanı gelmiş. İçinde 2 adet 12 volt 7ah akü bulunmakta 9ah takabilirsiniz.

    http://www.hepsiburada.com/liste/yuasa-12v-9a-bakimsiz-kuru-aku/productDetails.aspx?productId=bd97467&categoryId=60001545
  • Ben bu işlerden biraz anlarım. Yük. Bilg. Müh olarak, kendi osilatörümü, SMPS inverterimi yapacak kadar falan...

    Piyasayı aradım taradım, ne yazıkki adam akıllı bir sinüs UPS bulamadım. Aslında arasında maliyet farkı yok neredeyse. +20-30 TL maliyet farkı olur o kadar. Neden adam gibi sinüs veren ucuz UPS yapmazlar anlamış değilim. Neyse...

    Öncelikle şu marka iyi bu kötü... Hangisi iyiyse kötüyse verdiği enerji bakımından hiç bir şey değişmez. Arkadaş, alacağımız tüm UPS ler modifiye sinüs, Yani kare dalganın yandan yemişi. İstediğin kadar kalitelisini al, çıkış aynı olacak. Yani cihazlara bindireceği stress aynı. APC de alsan, en ucuzunu da alsan bir şey değişmeyecek. APC-650 Pro kullandım zamanında, görüntü güzel Allah için, ama o para etmez.

    Valla aradım taradım en güzelini buldum:
    POWERFUL PL-1000VA L.INTERACTIVE 2x7Ah akülü UPS
    http://www.novabazar.com/POWERFUL-PL-1000VA-LINE-INTERACTIVE-AVR-5-13dk_35825.html?ref=akakce&v=1.7

    Neden en güzeli?

    O zaman diğerlerinden farklı olan faktörlere yöneleceğiz. Nedir onlar?
    1. Çalışırken ses yapıyor mu?
    2. Pili ne kadar uzun süre gidiyor?
    3. Pilden çalışırken gıcık sesi kesebiliyor muyuz?
    4. Şebeke değerlerini falan görebileceğimiz bir arayüz var mı?
    5. Sorun çıktığında servisi ne alemde?

    1.Bu linkini verdiğim UPSin çalışırken çok az ses çıkardığı söyleniyor.
    2. İçerisinde 2x7Ah pil olduğundan diğer tek pil UPS lerden 2x uzun pil ömrü var. Ayrıca bu piller kullanımda ömürlerini çabuk tüketir. Hareketi sevmez. Yani bir elektrik kesintisinde diğer UPS ler ile tamamen boşalacaksa, bu aynı sürede %50 boşalacak. Bu da pil kullanım ömrünü uzatır. Ayrıca 2xAkü demek giriş gerilimi 24v demektir. Bu da 20:1 değil 10:1 oranlı trafo kullanıyor, yani trafo kayıpları daha az oluyor dolayısı ile daha yüksek verimle çalışıyor demektir.
    3. Evet.
    4. Hayır. Ne şebeke voltajını gösteriyor ne bilgisayara bağlanıyor... İnsan merak eder yahu şebeke kaça çıktı indi bindi. O kadar para veriyoruz. Yada pil gerilimi/doluluk oranı nedir bir görelim dimi? Yok bunda böyle bişi. Ha diğer UPS lerin windows yazılımı da zaten berbat. Linuxda Mac da hiç çalışmıyor zaten. O yüzden büyük eksi değil. "AMA PC ELEKTRİĞİN GİTTİĞİNİ ANLAYIP KENDİNİ KAPATAMAYACAK." Bu kritik bir problem bence.
    5. Adamın birinin pilleri bitmiş 6 ayda, değiştirmişler garantiden. Pil kullanıma bağlıdır. Pis bir firma olsalar değiştirmezler.

    Bir de türk malı falan diyorlar. Zannetmiyorum, çinde ürettiriyorlardır zannımca. En azından dandik çin malı "Tunçmatik" leri ittirmiyorlar faiş fiyatla.

    Alternatif olarak Necron Spedy 1000VA var.
    http://www.mormani.com/necron-sp-serisi-1000va-line-interaktif-kesintisiz-guc-kaynagi-gri/p_194871/
    1. Sessiz olduğunu söyleyen birine rastladım bu forumda.
    2. 2x7A. Yukardaki gibi.
    3. ???
    4. Var! Bilgisayar zınk diye kapanmaz en azından. Şebeke değerlerini görebiliriz.
    5 Hiç bilmiyorum.

    İlginçtir, necron'un kullanım klavuzunda pure sinüs yazıyor. Yani modifiye değik, gerçek sinüs. Ama internet sitesinde modifiye sinüs... Bazı şeyler yanlış yazılmış galiba...

    Bence en alınası UPSler bunlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EUA_ -- 18 Kasım 2014; 6:25:45 >




  • _EUA_ kullanıcısına yanıt
    Necron konusunda bazı sıkıntılar var. Daha önce yazdığım yazıyı kopyalıyorum aşağıya. Eğer Necron bu saçmalıkları giderirse fena değil. Sık voltaj dalgalanması olan bir yerdeyseniz hiç tavsiye etmem, sinirlerinizi çok çabuk bozar.




    quote:

    Orijinalden alıntı: talbotlago

    Bir kaç ay önce, Inform 1000va lık gerçek sinüslü ups imin içindeki bir devre yandığı için, fazla para ödemeden ve fena da gözükmeyen Necron 1500 va lık bir ups almıştım. Kısa zamanda beni pişman etti. Bunu alma sebebim, kolay arıza yapmaması ve servislerden mümkün olduğunca uzak durmak istemem, cihazın tam sessiz olması vs gibi sebeplerdi.

    Bulunduğum toplu konutlar yeni olmasına rağmen, bol rüzgarlı ve yağmurlu fırtınalı günlerde (sık sık) voltaj dalgalanmaları oluyor (İkitelli organize sanayi bölgesine de yakınız, bunun da etkisi olabilir bilemiyorum). Bazen gün boyu 100-200 defayı buluyordur tahminen.

    Gelelim esas probleme.
    Necron hangi akla hizmet yaptı bilemiyorum ama ilk aldığım günden beri cihazı açma kapama düğmesinden kapattığım zamanlarda bile cihaz sanki açıkmış gibi hoparlöründen yüksek bir uyarı sesi veriyor, elektronikten gelen tıngırdama sesinden bahsetmiyorum, o kabul edilebilir şu an. Yukarıda yazdığım sıklıkta voltaj dalgalanması olunca tam bir işkenceye dönüyor iş. Artık fişini çekmeye başladım cihazın, dayanılmaz oldu. Voltaj dalgalanmıyorken hiç ses yok ama. :)

    Ayrıca bilgisayara usb ile bağlantısı da 1-2 haftadır çalışmıyor, muhtemelen bozulmuştur. Zaten açma kapama düğmesi nadiren de olsa takılıyor, çok uzun ömürlü ve sağlam görünmedi bana.

    Şimdi baya zaman ayırıp servisi aramam gerekecek. Muhtemelen cihazı yollamamı isteyecekler, haliyle 1 aydan önce gelmez geri. Hiç uğraşmak istemediğim türde bir sıkıntı. Uygun olduğumda yapmam gerekecek mecburen.

    Kısaca şunu söyleyebilirim; eğer ses konusunda çok hassassanız (bu durumda hassas olmayan kulaklar da çok rahatsız oluyor) ve bol voltaj dalgalanmalı bir yerdeyseniz asla bunu almayın. Eski Inform ups imi mumla aratıyor diyebilirim.






  • ev içerisinde emerson online ups kullanıyorum tv ve ses sisteminin şebeke elektriğinden kaynaklanan dalgalanmalarını hissetmemesi için online ups in yeterli olduğunu sanıyordum ancak bir arkadaş "online ups'in çıkışındaki elektriksel gürültü, şehir şebekesinden çok daha fazladır" gibi bir iddia da bulundu online ups e ek olarak monster in Power Center HTS-1000, 2600 vs gibi cihazlarını kullanmaya gerek var mı yoksa online ups yeterli midir?
    teşekkürler
  • İddia işte, gülüp geçeceksin...
    Online UPS lerde yüksek frekanslı SMPS devreler kullanılır, harmonikler falan fazladır ama uygun devrelerle bunlar sönümlenir zaten normal olarak.Gürültü "şehir şebekesinden fazla" dır belki ama, "bizim" şehir şebekemiz ne kadar olması gerektiği gibi ki? Yani ölçüm yaparak bazı gürültü değerleri bulursun ama o kadar yani. Anca bulursun...

    "Daha" sını söyleyeyim, hemen hemen her cihaz enerjiyi doğrultarak kullanır. Yani 220v AC değil de, 315V DC verseniz cihazlarınızın %90'ı yine sorunsuz olarak hatta daha iyi şekilde çalışır. "AC Motor" ihtiva eden kombi, fan, eski tip klima, buzdolabı ve de eski tip 50hz trafolu adaptörler hariç.

    Ve bu yeni cihazlarda enerji sadece DC ye de çevrilmez, 315v DC ye çevrilen enerji bir de SMPS devreler ile istenilen gerilime getirilir 5v, 12v gibi.
    Hatta bu cihazların gerilim girişlerinde kullanılan transistörlerin %99'u da 400v ya kadar dayanıklı elemanlardır. (geri kalanı da 350v destekler). Yani gürültü gerilim cinsinden bi +-80v falan olması gerekir ki değil online UPS de, en dandik modifiye sinüsde bile öyle gürültü olmaz.Bu yüzden, sinüs veren online UPS'in ardına bir de sinyali düzeltsin gibi cihaz kullanmaya hiçbir şekilde anlam veremem.

    Geçen bir forumda adamın biri niye AC kullanıyoruz ki, atrık AC yi bırakıp DC ye geçmek gerek, daha verimli, daha sorunsuz diyordu. Haksız da değil. En azından elektrik çarpmalarından kurtuluruz. (DC elektrik toprağa akmayacağı için AC gibi tek kabloya dokunmayla çarpamaz.) AC motorlu ünitelere de DC kontrol devresi eklenir biter gider.

    talbotlago kardeş. Gönderdiğin iyi oldu. Bende bundan alayım demiştim kendi kendime. Hoparlörden gelen uyarı sesi çok sıkıntı değil. Buzzeri çıkartırım devresinden keser sesini :)
    Ama elektrik gittiğinde SMPS'nin çıkarttığı tıngırdama sesi var ise o zaman almaktan vaz geçerim. O tıngırdama sesi var mı? Rahatsız edici mi? Sitesinde <42db yazıyor. Aslında kullanım klavuzunda pure sinus de yazıyorya neyse... O ses nasıl?




  • _EUA_ kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkür ederim cevabınız için
    ben ups i özellikle ses sistemi ve 55" led tv için kullanıyorum online ups in çıkış gücünü 220 watt yerine tam olarak 315 watt a çıkarma seçeneği var daha mı iyi olur dersiniz?
    hatta servis 330 watt kullanabilirsiniz demişti
  • hüseyni kullanıcısına yanıt
    O ne demek oluyor? Çıkış gücünü sistem kendisi ayarlamıyor mu zaten otomatik olarak? Elle mi ayar yapılıyor? O nasıl bi online UPS miş arkadaş biz anlamadık.
    Ne kadar elektrik çekersen sistemden o kadar çıkar otomatik olarak diye biliyorum...
    Sizdeki cihazın kendine has bir ayarı var demekki.
    Kullanım klavuzunu okuyunuz, 315 e ne şekilde çıkıyor, faydası, zararı nedir bakınız. Ona göre ayarlayın. Bilgim olmayan konuda konuşmayayım.
  • _EUA_ kullanıcısına yanıt
    online ups lerin çoğunda çıkış seçeneği var benim kullandığım emerson online ups in 220, 230, 240 çıkış seçenekleriyle beraber 224, 236 vs gibi artırıp düşürebilme imkanı da mevcut yanlız teknik servis e danışıp ayarlayın diye de uyarı var
    315 te daha iyi şekilde çalışır dediğinizden dolayı faydasını zararını size sordum
  • hüseyni kullanıcısına yanıt
    AMAN HA. Onlar Watt değil, Volt çıkışı. Gerilim ayarı. Gücü değiştirmiyor. 220 de bırak. 315 Volt buradaki cihazlara iyi gelmez!
    Çünkü 315V AC de Peak DC değeri 400 ü geçer. Sonra seyreyle gümbürtüyü. Ben DC den bahsettim, AC değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _EUA_

    talbotlago kardeş. Gönderdiğin iyi oldu. Bende bundan alayım demiştim kendi kendime. Hoparlörden gelen uyarı sesi çok sıkıntı değil. Buzzeri çıkartırım devresinden keser sesini :)
    Ama elektrik gittiğinde SMPS'nin çıkarttığı tıngırdama sesi var ise o zaman almaktan vaz geçerim. O tıngırdama sesi var mı? Rahatsız edici mi? Sitesinde <42db yazıyor. Aslında kullanım klavuzunda pure sinus de yazıyorya neyse... O ses nasıl?




    Hoparlöründen o kadar yüksek bip sesleri geliyor ki bahsettiğiniz tıngırdama seslerini bastırıyor. Aslında bip uyarı sesi olmasa boş bir tenekeye vurunca çıkan sese benzer tıngırdama sesi de rahatsız edebilir. Yalnız bu tıngırdama sesleri sadece voltaj dalgalanmalarında ve elektrik kesintilerinde oluyor, normalde hiç ses duyulmuyor (varsa da rahatsız edici seviyede değildir).

    Benim önceki, yanan Inform informer compact gerçek sinüs çıkışlı line interaktif güç kaynağım hiç rahatsız etmiyordu ses olarak. Elektronikten anlasam belki tamir yolunu seçerdim, yeni ups in sıkıntılı olacağını bilseydim tabi. İçindeki eski ve yeni sıfır aküler de duruyor. Belki cihazı bir meslek lisesine bağışlarım inceleme için. :)
    Arızayla ilgili daha önce gönderdiğim mesajlarımı da aşağıya yazıyorum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: talbotlago

    Elimdeki inform informer compact 1000va patlayınca bilgisayar korumasız kaldı. Eskisi ile uğraşmamaya karar verdim (alalı 5 seneden fazla olmuştur sanırım, orjinal aküler 3 yıl, sonradan taktıklarım 2 yıl gitti, yenisine yetişemedik). Tamir işi hem zahmetli olacaktı benim için, hem de çok ucuza gelmeyeceğini tahmin ediyorum. Nispeten uygun ücrete halletsem bile tekrar kısa zamanda bozulmayacağının garantisi yok.

    Patlayan cihaz şudur:
    (Inform informer 1000VA, "gerçek sinüs çıkışlı" line-interactive)
    http://www.inform.com.tr/kesintisiz_guc_kaynagi_informer_1000_2000_3000.html
    Şimdi bir kez daha baktım da fiyatı da pek ucuz değilmiş:
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/inform-1000-comp-1kva-kgk-5-15dk-sinusrs232-.aspx

    Sonuç olarak 5 yıl dayandı. Son 1 yıldır yeni bilgisayarımı, monitörümü ve 50W 'lık 2+1 hoparlörleri besliyordu. Başka cihaz bağlı değildi. Yeni KGK'ya da sadece bu cihazları bağlayacağım için bunların gücüne uygun bir model seçmeliyim. Tabi ki kıtı kıtına yetecek bir model yerine bir kademe daha üst KGK olabilir.

    Özetle sistem şu:
    24 inç monitör (lcd ama led değil, tüketimi biraz fazla olabilir, 75w 'a kadar)
    Z87 anakart, 850 W PSU (yaklaşık %85-90 verimlilikte)
    Intel i7 işlemci ve 12cm fanlı soğutucu
    2 adet ddr3 ram 1,65V (belki sonra artırabilirim)
    nvidia 550ti ekran kartı
    1 adet SSD sürücü
    4 adet sabit disk (3 'ü önceki sistemden kalma) (yeni disk ekleyebilirim)
    1 adet DVD yazıcı
    Kart okuyucu ve ekstra USB 3.0 çıkışları
    2 adet 20 cm fan
    2 adet 12 cm fan

    Bu donanıma uygun bir KGK lazım.

    Önceliğim sistemi tam olarak besleyebilsin (tahminim 1000 - 1500 VA olanlar yeter, güç karşılığını bilmiyorum) ve kesinlikle sessiz olsun (sadece fan sesi değil, eskiden kullandığım Tunçmatik'te fan yoktu ama cızırdama sesi vardı, trafo mu nedir bilmiyorum, kesinlikle böyle ses olmamalı).

    Gerçek sinüs çıkışının önemli olduğunu eski bir konuşmadan hatırlıyorum. Bu tiplerin geneli Online, çok az sayıda Line-interactive olan model de var (biri benim patlayan model). Sadece bilgisayar, monitör ve ses sistemi için kullanacağımı düşünürsek hangisi uygun olur?


    Gerçek sinüs çıkışlı olanlar pahalı. Ayrıca benim için çok gerekli olur mu şu an için, emin değilim. Online olanlarda fanlı soğutma var sanırım, bu da
    sesli olacakları anlamına geliyor, eğer çok sesli ise (yorumlarda öyle demişler) vazgeçme sebebim.

    En uygun fiyatlıları şunlar:

    Online:

    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/inform-sinus-premium-lcd-1-kva-on-line-5-12dk-kesintisiz-guc-kaynagi.aspx

    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/tuncmatik-newtech-pro-1kva-lcd-online-siyah.aspx

    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/necron-dt-serisi-1-kva-11-online-lcd-515-dk-kesintisiz-guc-kaynagi.aspx
    (belki bu olabilir, iyi gibi duruyor, kaliteli midir bilmem)
    http://www.necron.com.tr/TR/Urun_43_14_DT-Serisi-Online-UPS.aspx
    bir de bu var Necron'da:
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/necron-cs-1kva-1-1000va-online-ups-fiyati,73809.html

    Yukarıdakilerin ses seviyelerini pek bilmiyorum (Tunçmatik için sesli diyorlar, zaten bu markayı almayacam, öylesine yazdım)


    Line-interactive olup gerçek sinüs çıkışlı olanlar:

    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/inform-1000-comp-1kva-kgk-5-15dk-sinusrs232-.aspx
    (benim cihaz)

    http://www.hepsiburada.com/liste/necron-lift-2000va-line-interactive-ups-sinus-cikis/productDetails.aspx?productId=bd101318&categoryId=60001544

    Bu ikisi de pahalı sayılır. Neredeyse online olanlar kadar, değer mi emin değilim.


    Gelelim uygun fiyatlı olanlara (modifiye sinüs). Eğer al bir tane line-interactive, sorun olmaz derseniz aşağıdaki modellerden birini seçeceğim.

    İnform:
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/inform-guardian-1000ap-kgk-siyah-1000va-usb-line-interactive-kesintisiz-guc-kaynagi.aspx
    http://www.hepsiburada.com/liste/inform-guardian-1000ap-kgk-avr-7-20dk-siyah-usb-ups/productDetails.aspx?productId=bd302427&categoryId=60001544
    (1000VA az olur derseniz 1500 lük olanı da varmış ama nette göremedim, gerekirse 2000 VA 'lık olanı da alabilirim)

    Necron:
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/necron-spidy-1000va-g-line-interaktif-ups-fiyati,73800.html

    ve son olarak APC, normalde bunun modelleri çok pahalı diye bilirdim ama ucuzları da varmış. Kalitesi hakkında nette iyi diyenler de, kötü ve sorunlu diyenler de var. Benzer fiyata çin malı uyduruk ürünler yerine bu APC alınır mı? Resimden anladığım kadarıyla tek kötü tarafı fanlı olması, bu da ses demek. Ama APC. :)
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/apc-back-ups-1100va-avr-schuko-outlets-bx1100ci-gr-fiyati,114409.html?gclid=COCnmMGz1L4CFWqWtAodzRsA-Q#ProductTechnicalProperties
    http://www.hepsiburada.com/liste/apc-bx1100ci-gr-1100va-line-interactive-ups/productDetails.aspx?productId=bd801186&categoryId=60001544

    APC'nin iyi ve pahalı bir modeli de var (almayacam ama yine de yazıyorum):
    http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BR1200G-GR&total_watts=200


    Siz ne önerirsiniz?






    quote:

    Orijinalden alıntı: talbotlago

    Eski patlayan kgk nın iç görüntüleri (patlama öncesi, sonrası ve ilk defa akü değişimi yaptığım eski tarihli fotolar) :

    Eski aküler ile:
     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

    Patlamadan hemen sonra akü bağlantılarını söktüm:
     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

    Patlama sonrası:
     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]



    Aşağıdaki fotolar da ilk akü değişiminden kalma, cihaz sağlamken.

     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 19 Kasım 2014; 8:31:35 >




  • Merhabalar,
    3Kva'lık online UPS cihazım var . 6 adet seri bağlı 9Ah 12V akü grubu var. Şarj akımı 1A. Elimde fazladan 6 adette 7AH 12V akü var. Bu 7AH lık 6 adet aküyü cihaza ekleyebilir miyim? Bu şekilde 16 AH'lık 6 adet akü takılı gibimi olacaktır. Bu kapasite artışının cihaza bir zararı olur mu?

    Servis ile konuştuğumda , ups'in standart şarj kartının bunu kaldırmayacağı ve daha kuvvetli şarj kartı takılması gerektiğini söylediler. Fakat şarj kartı değişimi , akü kabini ve akülerin maliyeti UPS'ten daha yükseğe geliyor.

    İnternetten araştırdığımda ise bu şekilde paralel bağlantı ile akü eklenebildiğini ve dezavantajlarının; şarj süresinin uzaması ve şarj kartının uzun çalışmasından dolayı fazla ısınması olduğunu gördüm. Şarj kartının ısınma problemi olacağını sanmıyorum çünkü UPS'in içinde 4 adet fan ve büyük heatsinkler var. Cihazın tam deşarj durumundan şarj olması 4-5 saat sürüyor , bu sürenin uzamasıda problem olmaz benim için , uzun süren elektrik kesintileri çok sık olmuyor.

    Aküleri ekleyip eklememeye karar veremedim , yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cccg -- 19 Kasım 2014; 12:04:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xcg

    Merhabalar,
    3Kva'lık online UPS cihazım var . 6 adet seri bağlı 9Ah 12V akü grubu var. Şarj akımı 1A. Elimde fazladan 6 adette 7AH 12V akü var. Bu 7AH lık 6 adet aküyü cihaza ekleyebilir miyim? Bu şekilde 16 AH'lık 6 adet akü takılı gibimi olacaktır. Bu kapasite artışının cihaza bir zararı olur mu?

    Servis ile konuştuğumda , ups'in standart şarj kartının bunu kaldırmayacağı ve daha kuvvetli şarj kartı takılması gerektiğini söylediler. Fakat şarj kartı değişimi , akü kabini ve akülerin maliyeti UPS'ten daha yükseğe geliyor.

    İnternetten araştırdığımda ise bu şekilde paralel bağlantı ile akü eklenebildiğini ve dezavantajlarının; şarj süresinin uzaması ve şarj kartının uzun çalışmasından dolayı fazla ısınması olduğunu gördüm. Şarj kartının ısınma problemi olacağını sanmıyorum çünkü UPS'in içinde 4 adet fan ve büyük heatsinkler var. Cihazın tam deşarj durumundan şarj olması 4-5 saat sürüyor , bu sürenin uzamasıda problem olmaz benim için , uzun süren elektrik kesintileri çok sık olmuyor.

    Aküleri ekleyip eklememeye karar veremedim , yardımcı olursanız sevinirim.

    Aynı marka aynı model akü gurubu olsaydı bağlayabilirdiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerem

    quote:

    Orijinalden alıntı: xcg

    Merhabalar,
    3Kva'lık online UPS cihazım var . 6 adet seri bağlı 9Ah 12V akü grubu var. Şarj akımı 1A. Elimde fazladan 6 adette 7AH 12V akü var. Bu 7AH lık 6 adet aküyü cihaza ekleyebilir miyim? Bu şekilde 16 AH'lık 6 adet akü takılı gibimi olacaktır. Bu kapasite artışının cihaza bir zararı olur mu?

    Servis ile konuştuğumda , ups'in standart şarj kartının bunu kaldırmayacağı ve daha kuvvetli şarj kartı takılması gerektiğini söylediler. Fakat şarj kartı değişimi , akü kabini ve akülerin maliyeti UPS'ten daha yükseğe geliyor.

    İnternetten araştırdığımda ise bu şekilde paralel bağlantı ile akü eklenebildiğini ve dezavantajlarının; şarj süresinin uzaması ve şarj kartının uzun çalışmasından dolayı fazla ısınması olduğunu gördüm. Şarj kartının ısınma problemi olacağını sanmıyorum çünkü UPS'in içinde 4 adet fan ve büyük heatsinkler var. Cihazın tam deşarj durumundan şarj olması 4-5 saat sürüyor , bu sürenin uzamasıda problem olmaz benim için , uzun süren elektrik kesintileri çok sık olmuyor.

    Aküleri ekleyip eklememeye karar veremedim , yardımcı olursanız sevinirim.

    Aynı marka aynı model akü gurubu olsaydı bağlayabilirdiniz.

    Cevap için teşekkür ederim.
    Marka aynı hocam, hepsi Necron marka aküler. Cihazın içindeki grup seri bağlı 6 adet 12V 9 Ah lık , eklemek istediklerim ise 6 adet 12V 7 Ah lık. 72V 9Ah lık gruba , 72V 7Ah lık grubu paralel bağlamak istiyorum. Paralel bağlarken Amper farkı olması problem çıkarır mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xcg

    quote:

    Orijinalden alıntı: kerem

    quote:

    Orijinalden alıntı: xcg

    Merhabalar,
    3Kva'lık online UPS cihazım var . 6 adet seri bağlı 9Ah 12V akü grubu var. Şarj akımı 1A. Elimde fazladan 6 adette 7AH 12V akü var. Bu 7AH lık 6 adet aküyü cihaza ekleyebilir miyim? Bu şekilde 16 AH'lık 6 adet akü takılı gibimi olacaktır. Bu kapasite artışının cihaza bir zararı olur mu?

    Servis ile konuştuğumda , ups'in standart şarj kartının bunu kaldırmayacağı ve daha kuvvetli şarj kartı takılması gerektiğini söylediler. Fakat şarj kartı değişimi , akü kabini ve akülerin maliyeti UPS'ten daha yükseğe geliyor.

    İnternetten araştırdığımda ise bu şekilde paralel bağlantı ile akü eklenebildiğini ve dezavantajlarının; şarj süresinin uzaması ve şarj kartının uzun çalışmasından dolayı fazla ısınması olduğunu gördüm. Şarj kartının ısınma problemi olacağını sanmıyorum çünkü UPS'in içinde 4 adet fan ve büyük heatsinkler var. Cihazın tam deşarj durumundan şarj olması 4-5 saat sürüyor , bu sürenin uzamasıda problem olmaz benim için , uzun süren elektrik kesintileri çok sık olmuyor.

    Aküleri ekleyip eklememeye karar veremedim , yardımcı olursanız sevinirim.

    Aynı marka aynı model akü gurubu olsaydı bağlayabilirdiniz.

    Cevap için teşekkür ederim.
    Marka aynı hocam, hepsi Necron marka aküler. Cihazın içindeki grup seri bağlı 6 adet 12V 9 Ah lık , eklemek istediklerim ise 6 adet 12V 7 Ah lık. 72V 9Ah lık gruba , 72V 7Ah lık grubu paralel bağlamak istiyorum. Paralel bağlarken Amper farkı olması problem çıkarır mı?

    Problem çıkarmaz yalnız kablo bağlantılarını doğru yapın.




  • talbotlago kullanıcısına yanıt
    Biz anlarız elektronikten. Sanırım mosfeti patlatmışsın.
    İstanbuldaysan, Bakırköye getirebilirsen UPS'i bir bakayım. Muadil MOSFET/PowerTransitör takıp çalıştırmayı deneyebilirim.
    Ölü yatacağına değerlendirelim. Bakarsın çalışır.
  • _EUA_ kullanıcısına yanıt
    İstanbul'dayım da vakit bulmak zor oluyor. Necron için bile servisi arayamadım. :)

    Resimdeki siyah parça patladı ama, patlamadan önce aküleri değiştirme sebebim göstergedeki uyarı lambasının yanması ve lcd göstergenin gelip gitmesi idi. Yine akü bitmiştir diyerek bu işe başlamıştım. Belki patlayan parçadan başka bir arızası vardır.
  • talbotlago kullanıcısına yanıt
    Ya benim az yanda yatan, ana kartı tamamen yanmış APC Back-Pro 650 UPS'im var. Yeniden anakart yapıyorum. Mikrokontrolcüsüydü, mosfetiydi filtresiydi, 24Bit ADC li (voltajı, akımı, güçü miliwatt'a kadar ölçen) enerji çipiydi :)
    Hemde sinüs modifiyeyi pure sinüs olarak tasarlayacağım inşallah. Harmoniği marmoniği ne olur bilmem da sonuçta modifiye sinüsten yeğdir. :D
    Öyle şeyler işte. Arabasız zor ama. Gavur ölüsü gibi oluyor aküsüz hali bile. Trafo sağolsun. Yeni trafolar yüksek frekans olduğundan hafifcecik. Olmadı onlardan koyarım da şimdilik eldeki trafo ile birşeyler yapayım ki "dönüşüm" olsun.
  • _EUA_ kullanıcısına yanıt
    Bozulan Inform ups de gerçek sinüs çıkışlı idi. Keşke bunun yenisinden alsaydım dedim. Gayet iyiydi, yazılımı falan da iyiydi.
    .
    Sıfırdan anakart filan uğraşıyorsanız baya ilgilisiniz demek ki. Kimbilir belki gerçekten kullanışlı iyi bir ups çıkar ortaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 21 Kasım 2014; 8:22:30 >
  • 
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.