Şimdi Ara

Üniversiteyi birakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lisans 3.sinifa geçmiş birinin yapması mantıklı mı? Ozel sektörde torpilsiz is bulmak zor, kpssde artik sıkıntılı 90+. Verilen maddi, manevi emeği çöpe atmaya değer mi? Başka bölüme geçmek mantıklı mı? Bölüm söylemeyeceğim popüler bölümlerden sıralama ve okul ortalamanın üzerinde. Sınavlar zor dersleri geçiyorum ama sonu nereye varacağı belirsiz çok kararsız kalıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• hangi okul?

• bence devam et çünkü zor dersler ama olayı mantığı anlamışsın öğretmenlerin sorularını az çok biliyorsundur mesela düşünsene senin bölümüne biri geçiş yapıyor kim bilir nasıl afallardı ben de bazen bırakmayı düşünüyorum ama aklıma bu durumu getirip aman diyorum benim de bitirmeme 1 sene kaldı önlisans benim

• patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Selcuk

• quote:

Orijinalden alıntı: meola147of

bence devam et çünkü zor dersler ama olayı mantığı anlamışsın öğretmenlerin sorularını az çok biliyorsundur mesela düşünsene senin bölümüne biri geçiş yapıyor kim bilir nasıl afallardı ben de bazen bırakmayı düşünüyorum ama aklıma bu durumu getirip aman diyorum benim de bitirmeme 1 sene kaldı önlisans benim

Derslerin zorluğunu geçtim, sonu nereye varacak belli değil okuduğuma degmezse asıl sıkıntı.

• Başka bir planın yoksa devam et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 3. sınıfta okulu bıraktım memnunum halimden :) yedek plansız bırakma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    okulu bırakmak istiyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ayıp ayıp yarılamışın bari devam et ayıp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisans 3. sınıfa geçmişsen ve okul uzamayacaksa bence bir an önce bitirmeye bak. Eğer başka bir bölüm okumak istiyorsan sonrasında tekrar başlarsın. 3. sınıf değil de 2. ya da 1. sınıf olsaydın merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilirdin ama şimdi yatay geçiş yapsan da azami süre sıkıntı çıkaracak. Mesela önümüzdeki sene başka bir bölüme geçersen 4 yıl içinde bitirmen gerekecek. Ayrıca açıköğretimde ikinci üniversite ile sınavsız kayıt imkanın var. Eğer açıköğretimde okumak istediğin bir bölüm varsa bunu değerlendirebilirsin. Bunun dışında okulu bırakıp piyasada "LİSE MEZUNU" olarak iş aramanı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Alanın dışında bir iş yapacak olsan bile özel sektörde 4 yıllık bölüm mezunu olmak pek çok iş için şarttır.

• RitalinDelisi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam cevap için, myp ile başka bölüme geçmeyi düşünüyordum dediğiniz gibi olmuyorsa sıkıntı. Onlisansa geçmeyi düşünüyorum piyasada işsiz ve kpss deneyen atanamayan mimar, mühendisleri görünce bende onlisans sağlık mı okusaydım keşke diyorum bazen. Bölümüm piyasaya göre fena değil ama çok zorluyor + şehir disi okumakta zor geliyor. Verdiğim emeğe acıyorum.

• Bir planın varsa bırakılır ama plansız bırakmanın bir mantığı yok.

• Okulunu bitir. Sonra tekrar okur ya başka işlere bakarsın. O diploma hiçbir zaman eksi olmaz sana. Zaten önümüzdeki iki yıl seçim, savaş, resesyon derken verimsiz geçecek. Çok fırsat kaçıracağını sanmıyorum. Şu an tam okumalık, dinlenmelik, adım atmamalık dönem. Asıl yarış ekonomiler tekrar büyümeye başlayınca başlayacak. O zamana dek kendinizi geliştirin.

• 3.sinifa kadar gelmişsin bu saatten sonra bitirmek daha mantıklı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.