Şimdi Ara

ÜNİVERSİTELİ OLUPTA OKULUNDAN NEFRET EDEN TEK BEN MİYİM? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
14.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • off eski günler offf ne güzel günlerdi beee ye iç yat kız bul arkdaşlarınla organiizason yap sıkıcı bi seminere katıl atla arabaya gez dolaş çevre vilayetlere git yeni yerler gör süperdi ya bana taş gibi aslan gibi 3 tane kardeş verdi bu üniversite... her biri için canım feda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murderer_utku

evet. hocaların bir kısmı 2-3 yüzyıl geriden geliyorlar. adam 1960 ta basılan kitaptan ders anlatıyor birde bu kitap benden başka kimsede yok diye bi havalar içinde.sanki takan var.
    bilgisayar yazılımlarını hiçe sayarak ders veriyorlar. ben makina mühendisiyim(adayıyım). bir dişli çifti çizmek için piyasada bir sürü program vardır. hatta ben redüktör projemi bir programa sadece değerleri girerek yaptım. ama adam bize derste bütün formülleri ezberletiyor. 2 dk da pc den çıktı olarak sonuç değerlerini alacağınıza yarım saat 45 dk bir probleme uğraşıyorsunuz. bu mudur yani mühendislik. Türkiye neden gelişemiyor. işte bu hocaların kendini geliştirememesinden dolayı. sonra gelirsin bu adamı prof yaparsın insan dersin. adam prof makina mühendisi ama fatura açmak nedir bilmiyor. sonra çalışmıyorsunuz diye laf aıyor. bir dönemde 9-10 ders alıyorsun hangisine araştırıp çalışacaksın?
    ev arkadaşım kamu yönetiminde okuyor. bir sempozyum olmuş. bir doç gelmiş birisi soru sormuş "bu sınav sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye. adam cevap vermiş:
    -Türkiye'deki öğretmenlerin %99 u öğrencinin neyi bildiğini değil neyi bilmediğini ölçmek için sınav yapıyorlar. Normalde sınavlar verilen bilgilerin ne kadar öğrenildiğini sorgulamalı. Ama Türkiye 'de öğretmenlerin çoğu özellikle de üniversitede kıyıdan köşeden öğrencinin yaşamında ancak bilgi yarışmalarında gelecek ayrıntılı soruları sınavlarda soruyorlar. Böyle olunca öğrenci öğrenme isteğini kaybediyor. Ezberleme uğraşına giriyor ancak ezber çok kolay unutulan bilgilerden oluşur. İnsanları öğrenmeye teşfik etmeliyiz ezberlemeye değil.
    Hani diyoruz ya Türkiye ne zaman gelişecek. Hiç bir zaman. biz %5 büyüyorsak avrupa %20-30 büyüyor. nasıl gelişelim

Harfi harfine katılıyorum. Ben de bu yüzden okulumdan nefret ediyorum!

• quote:

Orjinalden alıntı: murderer_utku

evet. hocaların bir kısmı 2-3 yüzyıl geriden geliyorlar. adam 1960 ta basılan kitaptan ders anlatıyor birde bu kitap benden başka kimsede yok diye bi havalar içinde.sanki takan var.
    bilgisayar yazılımlarını hiçe sayarak ders veriyorlar. ben makina mühendisiyim(adayıyım). bir dişli çifti çizmek için piyasada bir sürü program vardır. hatta ben redüktör projemi bir programa sadece değerleri girerek yaptım. ama adam bize derste bütün formülleri ezberletiyor. 2 dk da pc den çıktı olarak sonuç değerlerini alacağınıza yarım saat 45 dk bir probleme uğraşıyorsunuz. bu mudur yani mühendislik. Türkiye neden gelişemiyor. işte bu hocaların kendini geliştirememesinden dolayı. sonra gelirsin bu adamı prof yaparsın insan dersin. adam prof makina mühendisi ama fatura açmak nedir bilmiyor. sonra çalışmıyorsunuz diye laf aıyor. bir dönemde 9-10 ders alıyorsun hangisine araştırıp çalışacaksın?
    ev arkadaşım kamu yönetiminde okuyor. bir sempozyum olmuş. bir doç gelmiş birisi soru sormuş "bu sınav sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye. adam cevap vermiş:
    -Türkiye'deki öğretmenlerin %99 u öğrencinin neyi bildiğini değil neyi bilmediğini ölçmek için sınav yapıyorlar. Normalde sınavlar verilen bilgilerin ne kadar öğrenildiğini sorgulamalı. Ama Türkiye 'de öğretmenlerin çoğu özellikle de üniversitede kıyıdan köşeden öğrencinin yaşamında ancak bilgi yarışmalarında gelecek ayrıntılı soruları sınavlarda soruyorlar. Böyle olunca öğrenci öğrenme isteğini kaybediyor. Ezberleme uğraşına giriyor ancak ezber çok kolay unutulan bilgilerden oluşur. İnsanları öğrenmeye teşfik etmeliyiz ezberlemeye değil.
    Hani diyoruz ya Türkiye ne zaman gelişecek. Hiç bir zaman. biz %5 büyüyorsak avrupa %20-30 büyüyor. nasıl gelişelim

@Şakaaltıgerçek
    Valla Burda Çok derinlere İnmek istemiyorum kendimden örnekler vererek sizi sıkmakta istemiyorum
    en iyisi Halinize Şükretmeniz Ve Sabır göstermenizdir diye düşünüyorum.
    Bunlar Bana göre Basıt Sorunlar altından kalkılamayacak kadar büyük sorunlar olarak görmüyorum.
    Belki Şimdi anlamıyacaksınız ama Gerçek hayata atıldığınız zaman eskiye bi dönüp baktığınız zaman
    gülüp geçiceksiniz. (:

• şükredin olm. ben e.elektronik okuyorum. İnsanı insanlıktan çıkartıyor. Bölümde kız olmadıgından salıyosun da kendini. Okulun hayatın heycanı kalmıyor valla

Dışarda takılayım diyosun. Her gün projeler raporlar onlarla ugrasıyosun. Tam bitiyo onlar derken finaller geliyor. Mecbur 4 yıl hayattan kopoup dayanıp bitircez. Ki 4 yılda da bitmiyor
  • Ahh dostum ahh...Konuyu görür görmez,ne zaman açtım lan ben bi böle konu dedim.Sen açmasaydın aynısını ben açıcaktım.Sana şu kadar diim bende istanbulda özel bi üniversitede 2 yıllık okuyorum ve bu haftaki finallerimin yarısına girmedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrhusnu

Ahh dostum ahh...Konuyu görür görmez,ne zaman açtım lan ben bi böle konu dedim.Sen açmasaydın aynısını ben açıcaktım.Sana şu kadar diim bende istanbulda özel bi üniversitede 2 yıllık okuyorum ve bu haftaki finallerimin yarısına girmedim

dostum git 4 sene bedava aöf oku bari
  • eklemek istiyorum, birazdan gidiyorum okula. bi 5 saatliğine ben de nefret edeceğim okuldan. autocad sınavı ve milletin 1 haftada yaptığı proje ödevini benim 1 gecede yarım yamalak yapmam bir taraflarıma kaçacak birazdan. bana bina da yaptırmazlar herhalde

quote:

Orjinalden alıntı: Xenom

şükredin olm. ben e.elektronik okuyorum. İnsanı insanlıktan çıkartıyor. Bölümde kız olmadıgından salıyosun da kendini. Okulun hayatın heycanı kalmıyor valla

Dışarda takılayım diyosun. Her gün projeler raporlar onlarla ugrasıyosun. Tam bitiyo onlar derken finaller geliyor. Mecbur 4 yıl hayattan kopoup dayanıp bitircez. Ki 4 yılda da bitmiyor

ben de inşaat müh. okuyoırum burada da yok. en son kriterdir bakacağım.

• hashus bu zaman kadar kız olmadan okumaya alışmışsın zaten

senin için şu an ki özgürlük hissi anlatılmaz yaşanır denen geyik lafla çok güzel anlatılır. kız mış topmuş yaşasın özgürlük gerisi boş.

hashus cumartesi 3000 yardırcam bi fikir ver yaw konu açtım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 26 Mayıs 2009; 7:59:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

hashus bu zaman kadar kız olmadan okumaya alışmışsın zaten

senin için şu an ki özgürlük hissi anlatılmaz yaşanır denen geyik lafla çok güzel anlatılır. kız mış topmuş yaşasın özgürlük gerisi boş.

ooh bir bilseler bunu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

quote:

ooh bir bilseler bunu.

ne ayak kız top felan

• quote:

Orjinalden alıntı: orionsguard

quote:

quote:

ooh bir bilseler bunu.

ne ayak kız top felan

işin gırgırı yahu
    22 ağustos 2003'te çok önemli birşey kaybettim
    22 ağustos 2007'de çok önemli birşey kazandım tekrardan. tabi o arada kazandıklarımı da inkar edersem nankör olurum.

• bende ismi lazım değil bir üniversiteye okumak için gittim ama en fazla 5 ay dayanabildim. hemde 1 şehir uzağımdaydı. ortam berbat, gece dışarı çıkıp gezmek istesen yapacak hiç bir aksiyon yok, öğretmenler gıcık, okul berbat... inanın hayatımda kendimi bu kadar ümitsiz hissetmemiştim. ve sonunda kararımı verdim öğrenci işlerine gidip imzamı attım ve finiş :) siz siz olun her zaman yapmak istediğiniz şeyi yapın, yapmak zorunda olduğunu için yaparsanız olan zamanınıza olur. çünkü bir iş ne kadar istemeyerek yapılıyorsak sonunu görmekte o kadar zorlaşıyor. ben erken bıraktım belki daha da geciktirseydim bu benim için iyi değil kötü olurdu.
  • quote:

quote:

TARİH DERSİ
    5 ilkokul : tamamen ezbere dayalı tarih
    3 ortaokul : hocanın empoze etmeye çalıştığı çeşitli görüşler adaletsiz not dağıtımı
    4 an.lis. : hoca pat diye soru soracak diye heyecanlanmak ve anında eksi alma korkusu
    4 üni : zaten yalandan bi dersti.

üni yi saymıyım 5+3+4 12 seneden aklımda kalan tek bir şey yok.

3 aydır bi dersaneye gidiyorum genel kültür genel yetenek için, hayatımda tanıdığım en iyi tarih hocası Selami hocama buradan saygılar (kendisi 2 sene MEB kadrolarına çalışmış ve istifa etmiş). basit bi örnek. tanzimat, I. ve II meşrutiyet senedi ittifakın yerini sırasını ayırt etmekten, ezberlemeye çalışmaktan içeriklerini bilmiyormuşum. kütahya-eskişehir savaşlarının adı bile yoktu hafızamda. sakarya savaşının önemini bilmiyormuşum. daha neler neler...

yorum sizin.

bunların nedeni, o dersin günü kurtarmak için savuşturulmasıdır. bunun nedeni ise öğretmen ve eğitim sistemi.

yap boz gibidir tarih vs, geçtim onları. zaman doğrusu üzerinde, her olay birbiri ile bağlantılıdır. kitaptan okuyup hocayı tatmin etmeye dayalı tarih öğrenimi tabi hiçbir işe yaramaz. boşu boşuna gitmiş zamandır.

en azından, olayları o zamanın şartlarına göre anlatma işini hallederlerse bir nebze ilerleme olur.

"malazgirtte çok çetin muharebeler oldu, yaralılar inim inim inliyordu. kahraman komutanlarımızın dehası, yürekli askerimizin gözü pekliği ile kazandık."
    işte sözde öğretilen tarih bu. bu tarihmiş

buna benzer birşeyi kitaptan okumuşsun, hiçbir faydası yok.

neyse olayın düzeleceği de yok zaten

Ustam, ben de esogü tarih kazandım aynı memnun olmayan arkadaş gibi bırakma kararı aldım ve 2. döneme gitmedim, ya bütün bunları ilk dönem gördüm gerçekten tam bir travma yaşadım dedim ulan anlatılan bir kelime bile gerçek olmaz mı delinin biri kuyuya taş atmış yazmış liselere ders kitabı bunu da gerçek tarihimizmiş gibi anlatıyorlar bravo size aferim..
    ancak şöyle bir durum var seneye öss yine değişiyor bu riske giremeyeceğim için eylülde yine dönüyorum eskişehire... artı olarak ortam olayı tam bir saçmalık insan bir olgunluk bekliyor ama nerdee sınıfta kar topu oynuyolardı ilkokuldasın sanarsın kendini tüm bunların nedeni bize okulda ,dersanede üniversiteyi kazanmamız için söylenen fitillenmemiz için abartılmış hikayeler haliyle bir beklentiye giriyorsun herkes çok iyi ortamlar vs.vs. birde üniyi kazanınca kendini seçilmiş biri gibi hissediyorsun bi gidiyosun ulan her telden çalan insan var lisede yüzüne bakmadığınız tipler orda... sonra durumumuz bu oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jet lag -- 26 Mayıs 2009; 9:02:40 >

• bende mutsuzum. ailemle aynı şehirde 2 yıllık inşaat okuyorum. hashusun dediği gibi birde derslerin verdiği ekstra çekilmezlik var. bütün sene eşşek gibi hocanın verdiği ödev projeleri çizdiğim çizim dersimden dün kadının finalde sorduğu mükemmel sorulardan dolayı kaldım. ödev ortalamam 95 vizem 60 finalden 50 nin altında aldığım için kalıcam. ilk dönem 3 dersten bu dönemde heralde 3-4 dersten kalıcam. hocaların bazıları bırakmaya oynuyor... eğlence işine hiç girmicem zaten bölüm inşaat aileyle aynı şehir desem yeter
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: orionsguard

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Ben de nefret ediyorum okulumdan. Sahte insanlar, meslek öğretmekle alakasız aptal dersler, gıcık hocalar. İnan bela okuyara gidiyorum o okula. İtü Mimarlık Mimarlığı çok hevesli yazmıştım ama nefret eder hale geldim. İnşallah okul bitince hevesim geri gelir.

way be itü mimarlıkta olupda hosnut olmayan varmış

ulan su insanoğlu ne doyumsuz insan be

dünyayı versen gene doymaz....

olay belki farklı olabilir. ben de orada mutsuz olabilirdim.
    anadolu üni. inşaat mühendisliğindeyim ve buranın mimarlığını inşaatından sonra yazdım. mimarlık olayına girersem başıma gelecekleri biliyorum çünkü. kıytırık bir teknik resim dersinde, döşeme planını çizerken bile yılgınlığa düşüyorum. 3 milimetre ara bırak tekrar çizgi çek, mertekleri düzgün çiz. pilyelerin uzunluklarını doğru yap. adam bir plan veriyor, kolon 20/50 gösterilmiş. hepimiz 20/50 çiziyoruz, adam 4 saatlik dersin son saati söylüyor 20lik kolon olmaz diye

valla bitti de kurtuldum trs den, eğer mimarlığa gidiyor olsaydım herhalde buharlaşmıştım sinirden ya da cinnet geçiriyor olabilirdim.

arkadaşım naptın öle ya mimarlıktan soğudum

• yeterince zamanınız varsa, ömrünüzün 1 yılını daha öss'ye hazırlanmakla harcayabilirsiniz.
    ama şunu size söyleyeyim, üniversiteden sonra sizi zorlu bir hayat bekliyor. türkiye'de herşey değişiyor. ekonomimiz güçleniyor. bundan pay almaya çalışın. sırf üniversiteden nefret ediyorum diye üniversitede geçen bir yılınızı hiçe sayıp sıfırdan öss'ye hazırlanıpta, ömrünüzün yıllarını heba etmeyin.
    bu heba etmeye çalıştığınız hayat üniversiteden sonra çok lazım olacak. bolca bolca zamana ihtiyacınız olacak.
    okuduğum okuldan nefret ediyorumu, yok bilmem ne bölümde okuyorumda tarih dersi görüyorumu bırakın.
    yeni bir çevre edinin kendinize, yurtta kalıyorsanız eve çıkın, ve okuduğunuz okula devam edin.
    pes etmeyin. hayat geçip gidiyor, bu hayatı gerisinden takip edipte ömrünüzü ziyan etmeyin.
    kimse demedi demeyin, bu nefret ediyorum dediğiniz günleri birgün çok arayacaksınız.
    yine de karar sizin.

• quote:

Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek

İstanbul Aydın Üniversitesi

Ya özel üniversite diye mi böyle nefret ediyorum acaba arkadaşlar insanlar para verdiği için okul içindei hizmetlilere öyle bir davranıyor ki sanki o parayı verdikleri için herkes onların emirlerine amade olmak zorunda

Yukarıda bir arkadaş okulların seviyesinden bahsetmiş ya belki topicte liseli arkadaşlar vardır yani arkadaşlar şu kadar diyeyim sizin lisedeki ortamınızdan daha düşük ortamlar.

Benim gibi büyük hayallerle gidipte sonra gecenin bi yarısı kendinizi DHde bulmayın iğrenç bi durum off of.

Bölümümü çok seviyordum okuldan dolayı bölümümden de keyif almaz oldum.Bu sene geçti ama seneye tekrar ÖSS yollarına atıyorum kendimi

Yeni kurulan okullarda hem eğitim sorunları olur hem de öğrenci profili tam oturmamıştır. Burdaki avantaj ise derslerine odaklanıp göze girmektir. Ayrıca üniversite okuyan pek çok kime okulundan memnun değildir, hep diğer yerlerin daha iyi olacağını düşünür ama üç aşağı beş yukarı istisalar hariç her yer de sorun vardır

• bak adamım ben ankarada oturuyorum. ama okuduğum yer doğunun bir köşesinde liseden bozma bir üniversite.bölüm tıp ama yine de hiç beklendiği gibi olmuyor. 1.sınıf bitti hala alışamadım.
  • hayır benim !
  • Ben de Yeditepe'ye ilk başladığımda beklediğimi bulamamıştım büyüklerimiz bilip bilmeden o kadar çok atıp tuttular ki içindeki ortamla ilgili ister istemez önyargıyla girdim 1 ay geçti hiç de öyle olamdığını gördüm çok severekten gidiyorum. Sana tavsiyem bu sene finaller falan derken okul bitiyor yazını iyi geçir seneye sanki ilk defa gidiyormuşsun gibi bembeyaz bir sayfa aç umarım yardımcı olur bu sana
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.