Şimdi Ara

ÜNİVERSİTELİ OLUPTA OKULUNDAN NEFRET EDEN TEK BEN MİYİM? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
14.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı arkadaşlar sizin yaptığınız nankörlük demişler.

Pardon ama ne nankörlüğü ? Devlet bizi çok düşündüğü için bize gel sana bilimin kapılarını açıyorum diyip beleşe mi üniversiteye soktu ? Bedavaya mı okuyoruz ne nankörlüğü ? Milyonlarca kişinin girdiği sınavda 100 bin içine girmişiz okuduğumuz okulun kalitesi sıfır üstelik deli gibi para veriyoruz (2.öğretim okuyanlar örneğin ) Oda yetmezmiş gibi birde hocaların saçma sapan kompleksleri yüzünden zor durumda bırakılıyoruz.

Nankörlük diyorsun ne nankörlüğü arkadaşım bir daha düşün Fizik bölümü okuyorum fizik dersine prof. giriyordu Vizelerden beri (yaklaşık 2 ay) hoca derse gelmiyor! Prof. maaşlarını aşağı yukarı bilirsiniz annemin babamın toplam maaşını katlıyor çoğu prof maaşı. Ve adam derse 2 aydır girmiyor! Baktılar finaller yaklaşıyor hiç konu işlemeyincede olmayacak asistanın eline bir kağıt vermiş 1 er paragraf konu anlatımı yazmış asistan o paragrafları bize yazdırıp 1 er örnek çözdü ve muhtemelen sınavdada çözdüğü örneği sorup not ortalamasının yüksek olmasını sağlayacak.Diyorsanki iyi işte notun yüksek gelecek daha ne istiyorsun ozaman birşey diyemem.Fakat ben üniversiteye birşeyler öğrenmeye geldim çözülen 1 örneği ezberleyip sınavda çözüp 100 almak için girmedim.50-60 alayım ama birşey öğreneyim anadolu üniversitesinde millet 30-40 zor alıyor bir dersten millet tembel sanıyor aynı adam osmangaziden o dersi aldığında AA düşürüyordu zamanında.

Bir üniversitenin döner sermayesi hocaların derecesi (doç,prof vs... ) bir liseyi yüze katlayacak durumdayken verilen eğitim liseden farksızsa ben o üniversiteye üniversite demem! Labaratuvar dersleri kağıt üzerinde yapılıyorsa ben oraya üniversite demem! Türkiyedeki çoğu üniversitenin durumu böyle olabilir ama bu demek değildir ki yapılan şey normaldir.Eğer diğer üniversiteler de bu durumdaysa hatta daha kötüsü varsa bu benim şükretmem gerekiyor demek değildir.Oda yanlıştır bu da yanlıştır.Düzeltilmelidir.Daha kötüsü var diye minnet duymak zorunda değilim.Birşeyin doğruluğu diğer şeylerin kötülüğü ile ölçülemez üniversite adını taşıyorsan üniversitenin gereğini yaparsın.Kötünün iyisi olup yırtacam diye bir olay yok.Kötünün iyisi olmak iyi olmak demek değildir. Senin sistemin böyleyse sen kötüsündür öbürünün daha beterse o daha kötüdür o kötü sen iyi olacaksın diye birşey yok.

Sonuç itibariyle ben lisede daha bilimsel çalışma yapabiliyordum.Lisede bile labaratuvar kullanımı üniversitedekinden daha fazla ve daha ciddiyetliydi.Ve 2 ay gelmeyen bir hocamız olduğunu da hatırlamıyorum. 2 yıllık üniversite yaşamım boyunca gördüğüm tek şey kendi içinde bağımsız olmuşlar herkes keyfine göre at koşturuyor noluyo lan diyen,DİYEBİLEN kimse yok.Ohh ne ala memleket

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~VeNoM~ -- 26 Mayıs 2009; 15:35:46 >

• arkadaş, bu üniversite olayını galiba herkes kafasında büyütmüş.
    hala futbol takımı ayarlayan bir "kaptan" ve yalakaları dolu.
    ama üniversiteye gidince filozof olmuş öğrenciler beklemek de hata. mesleki alanda yoğunlaşmış dersler verilmesinden başka ne bekliyorsunuz? öğrenci aynı öğrenci sonuçta, 3-5 yaş yaşlanmış ne fark eder? askere gitmeden de bir fark olacağını sanmıyorum.

en azından siz onlar gibi olmazsanız iyi olur. ikili oynamayın, ben aslanım ben kaplanım ben lider olmalıyım havasında olmayın. içiniz dışınız bir olsun. en azından sizin bir farkınız olsun kötü çevrenizden. başka çaresi yok bu işin.
  • valla hikayem falan yok, bunda ilginç bir yan da yok. kesinlikle askeri okulların kabahati de yok. böyle birşey söz konusu bile olamaz. şahsım ve kafamdan geçenlerle alakalıdır.

quote:

Orjinalden alıntı: ~VeNoM~

Bazı arkadaşlar sizin yaptığınız nankörlük demişler.

valla başkasının mesajında "nankörlük" kelimesi geçiyor mu bilmiyorum, ama ben bir yerde bu kelimeyi kullandım.

eğer o mesaj banaysa, ben onu "askeri okulun bana kazandırdıklarını yok sayarsam nankörlük ederim" demek için kullanmıştım.

yok başka birineyse kusura bakma.
  • kaçabiliyorsanız kaçın yurtdışında okuyun. bu devlet bize bir böcek kadar değer vermiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

valla hikayem falan yok, bunda ilginç bir yan da yok. kesinlikle askeri okulların kabahati de yok. böyle birşey söz konusu bile olamaz. şahsım ve kafamdan geçenlerle alakalıdır.

quote:

valla başkasının mesajında "nankörlük" kelimesi geçiyor mu bilmiyorum, ama ben bir yerde bu kelimeyi kullandım.

eğer o mesaj banaysa, ben onu "askeri okulun bana kazandırdıklarını yok sayarsam nankörlük ederim" demek için kullanmıştım.

yok başka birineyse kusura bakma.

Senin dediğine diyecek birşeyim yok.Bir arkadaş köyvari yerde okuyun değerini anlarsınız nankörlük yapıyorsunuz demişte.Ona demek istedim köyvari yerler olması yinede düzgün öğretim yapamayan yerlerin düzgün olduğu anlamına gelmez diye.Sonuçta köyvari yerdeki de kötü böyle yerlerde kötü o daha kötü olabilir ama o kötü bu iyi diye birşey yok.İyi demen için herşeyin tam olarak düzgün yapılması doğru yapılması gerekiyor.Daha kötüsünün olması mevcut sistemi iyi yapmaz.

• quote:

Pardon ama ne nankörlüğü ? Devlet bizi çok düşündüğü için bize gel sana bilimin kapılarını açıyorum diyip beleşe mi üniversiteye soktu ? Bedavaya mı okuyoruz ne nankörlüğü ? Milyonlarca kişinin girdiği sınavda 100 bin içine girmişiz okuduğumuz okulun kalitesi sıfır üstelik deli gibi para veriyoruz (2.öğretim okuyanlar örneğin ) Oda yetmezmiş gibi birde hocaların saçma sapan kompleksleri yüzünden zor durumda bırakılıyoruz.

Nankörlük diyorsun ne nankörlüğü arkadaşım bir daha düşün Fizik bölümü okuyorum fizik dersine prof. giriyordu Vizelerden beri (yaklaşık 2 ay) hoca derse gelmiyor! Prof. maaşlarını aşağı yukarı bilirsiniz annemin babamın toplam maaşını katlıyor çoğu prof maaşı. Ve adam derse 2 aydır girmiyor! Baktılar finaller yaklaşıyor hiç konu işlemeyincede olmayacak asistanın eline bir kağıt vermiş 1 er paragraf konu anlatımı yazmış asistan o paragrafları bize yazdırıp 1 er örnek çözdü ve muhtemelen sınavdada çözdüğü örneği sorup not ortalamasının yüksek olmasını sağlayacak.Diyorsanki iyi işte notun yüksek gelecek daha ne istiyorsun ozaman birşey diyemem.Fakat ben üniversiteye birşeyler öğrenmeye geldim çözülen 1 örneği ezberleyip sınavda çözüp 100 almak için girmedim.50-60 alayım ama birşey öğreneyim anadolu üniversitesinde millet 30-40 zor alıyor bir dersten millet tembel sanıyor aynı adam osmangaziden o dersi aldığında AA düşürüyordu zamanında.

Bir üniversitenin döner sermayesi hocaların derecesi (doç,prof vs... ) bir liseyi yüze katlayacak durumdayken verilen eğitim liseden farksızsa ben o üniversiteye üniversite demem! Labaratuvar dersleri kağıt üzerinde yapılıyorsa ben oraya üniversite demem! Türkiyedeki çoğu üniversitenin durumu böyle olabilir ama bu demek değildir ki yapılan şey normaldir.Eğer diğer üniversiteler de bu durumdaysa hatta daha kötüsü varsa bu benim şükretmem gerekiyor demek değildir.Oda yanlıştır bu da yanlıştır.Düzeltilmelidir.Daha kötüsü var diye minnet duymak zorunda değilim.Birşeyin doğruluğu diğer şeylerin kötülüğü ile ölçülemez üniversite adını taşıyorsan üniversitenin gereğini yaparsın.Kötünün iyisi olup yırtacam diye bir olay yok.Kötünün iyisi olmak iyi olmak demek değildir. Senin sistemin böyleyse sen kötüsündür öbürünün daha beterse o daha kötüdür o kötü sen iyi olacaksın diye birşey yok.

Sonuç itibariyle ben lisede daha bilimsel çalışma yapabiliyordum.Lisede bile labaratuvar kullanımı üniversitedekinden daha fazla ve daha ciddiyetliydi.Ve 2 ay gelmeyen bir hocamız olduğunu da hatırlamıyorum. 2 yıllık üniversite yaşamım boyunca gördüğüm tek şey kendi içinde bağımsız olmuşlar herkes keyfine göre at koşturuyor noluyo lan diyen,DİYEBİLEN kimse yok.Ohh ne ala memleket

Başka ne yazılabilir ki...

• Aslında üniversitelerinden muzdarip olan iyi huylu arkadaşlar aynı üniversiteye gitseler.
  • ben 2. sayfada sana birşey yazmıştım ama pek takmamışsın anlaşılan
  • Bizim afyonun gözünü seveyim yaa
    4 senem geçti orda.
    güzel sanatlar fakültesi vardı mühendislik fakültesi vardı.

seramik müh jeoloji vs çoğu kimse beğenmese de adamlar sürekli uygulamadaydı. güzel sanatlar habire heykel resim seramikçiler cam seramik alçı vs çalışmaalrı jeoloji müh leri sürekli ölçümler deneyler yaaprlardı.

veteriner bölümünü hiç söylemiyom zaten okula bağlı hayvan hastanesi vardı ilde hayvancılıkta çok olduğundan habire deney ameliyat vs yaparlardı.

afyon deyip geçmemek lazım vay be neler varmış neler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 26 Mayıs 2009; 16:47:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2shae

Ben de Yeditepe'ye ilk başladığımda beklediğimi bulamamıştım büyüklerimiz bilip bilmeden o kadar çok atıp tuttular ki içindeki ortamla ilgili ister istemez önyargıyla girdim 1 ay geçti hiç de öyle olamdığını gördüm çok severekten gidiyorum. Sana tavsiyem bu sene finaller falan derken okul bitiyor yazını iyi geçir seneye sanki ilk defa gidiyormuşsun gibi bembeyaz bir sayfa aç umarım yardımcı olur bu sana

Kusura bakma hoca ya inan herkesin yazdığını okudum baştan aşağı tek bir nokta atlamadan ama herkesin yazdığına alıntı yapamam ki

Diyorum işte artık ben de bir şekilde ilerleticem bunu hep mutsuz hep moralsiz gitmiyor yoksa vizelerin hepsinden çaktım en yüksek notum 61 seneye bembeyaz olmasada beyaz bir sayfa açmaya çalışıcam

• quote:

Orjinalden alıntı: Method Man

quote:

Orjinalden alıntı: EdaisY

quote:

Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek

Arkadaş üniversitenin kapısından girebilmek için 11 sene + 1 senede dersanede vakit harcadım başardım ama şimdi mutlu değilim üniversitemden nefret ediyorum.

Şimdi yatakta döndüm durdum uyku bile tutmuyor siz düşünün yahu öyle böyle geçti 1 sene ama yok hiç rahat edemiyorum

İnsanları,ortamı,çevresi vs. vs. birçok şeyinden dolayı hiç isteyerek gitmiyorum okula.Hani ortaokulda falan yapardık ya hasta numaralarıyla annemizi kandırmaya çalışıp o gün okula gitmemek için yırtınırdık utanmasam aynı şeyleri şimdi yapacağım o durumdayım

Tek ben miyim böyle olan yav niye keyif alamıyorum

Bunu önceden de konuşmuştuk,ben de varım

Gazi Üniversitesi / İngilizce Öğretmenliği.
    İngilizceden tiksinmiş durumdayım Ortam bi garip kimse üniversiteli değil gibi.
    Herkes birbirine teklif ediyor,lise gibi aynı.
    Reiscikler var,mini devlet oyununu oynuyorlar.

gaziyi seçerek mini devlete bilinçli olarak katılmışsn

Reiscikler devleti kurtaracak sanki. Onları anaları babaları üniversite okusun diye gönderiyor. Yemiyor yediriyor. Giymiyor giydiriyor. Ama soytarı gidiyor üniversitede terör estiriyor. Kendisi okumuyor okuyana da mani oluyor. El alemin saçına sakalına karışıyor. Bilmiyor ki okuduğu yer üniversite.
    Ve üniversilerin alçak yöneticileri bu türlü insan müsfettelerine destek veriyor.
    Kendi yönetemedikleri üniversiteleri ve yurtları bu reiscikler yönetiyor.
    Önce oku, mezun ol. Mesleğini eline al ondan sonra memleketi kurtarmaya çalış.

Reisciklere kimsecikler birşey demediği için ortalıkta gönüllerince at sektiriyorlar. Okuldan atılan, çalışmadığı için mezun olamayan yada kazara mezun olmuş ama iş bulması imkansız reislerin üniversite sonrası hayatlarına bir göz atmak gerek.
    Çünkü her üniversite aklıma geldiğinde bir posta kayıyorum o insanciklara.

• Şunu da eklemek istiyorum; Reis geçinenler özellikle okuyun..
    Bizim üniversite Türkiye'nin kıyı kesimlerinde bir yerdeydi. (ismini vermek istemiyorum)

Askeriyeye subaylık (yada öyle birşey) için başvuruda bulunan bazı kişiler mülakat için Ankara'ya çağrılmışlardı.
    Mülakatı yapan kişiler üniversitenin yurdundaki reisciklerin hepsini iyi tanıdığını söylemişler. Mülakata giren kişiye bu reislerle olan ilişkisini sormuşlar.

O yıllarda (2000'li yıllardan bahsediyorum)
    Yurtta gece polis baskınında ilk tutukladıkları kişilerdi bunlar.
    zavallı öğrencileri gece yataklarından kaldırıp karakola götürmüşlerdi. Merkeze götürdüklerinde ne yaptılar bilmiyorum ama ertesi gün salıvermişlerdi.

Bir sonraki sene üniversite yönetiminin başına bela olan bu kişilerin hepsi üniversiteden atılmıştıda herkes rahatlamıştı.

Demin dedim ya, kimse birşey demediği için kafalarına göre at sektiriyorlar. Aslında kimse birşey demesede herkes herşeyin farkındaydı.

Gerektiğinde müdahale edilir. Temizlenirler. Atarlar. Ve sokakta kimse yüzüne bile bakmaz.
    Dolaysıyla birilerine hizmet edeceğinize kendinize hizmet edin. Bırakın bu boş işleri de sizden ana babalarınızın ve devletin asıl beklediğini yapın. Okuyun. Büyük adam olunda vatana millete menfaatiniz dokunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Korkmazz -- 26 Mayıs 2009; 20:22:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

Şunu da eklemek istiyorum; Reis geçinenler özellikle okuyun..
    Bizim üniversite Türkiye'nin kıyı kesimlerinde bir yerdeydi. (ismini vermek istemiyorum)

Askeriyeye subaylık (yada öyle birşey) için başvuruda bulunan bazı kişiler mülakat için Ankara'ya çağrılmışlardı.
    Mülakatı yapan kişiler üniversitenin yurdundaki reisciklerin hepsini iyi tanıdığını söylemişler. Mülakata giren kişiye bu reislerle olan ilişkisini sormuşlar.

O yıllarda (2000'li yıllardan bahsediyorum)
    Yurtta gece polis baskınında ilk tutukladıkları kişilerdi bunlar.
    zavallı öğrencileri gece yataklarından kaldırıp karakola götürmüşlerdi. Merkeze götürdüklerinde ne yaptılar bilmiyorum ama ertesi gün salıvermişlerdi.

Bir sonraki sene üniversite yönetiminin başına bela olan bu kişilerin hepsi üniversiteden atılmıştıda herkes rahatlamıştı.

Demin dedim ya, kimse birşey demediği için kafalarına göre at sektiriyorlar. Aslında kimse birşey demesede herkes herşeyin farkındaydı.

Gerektiğinde müdahale edilir. Temizlenirler. Atarlar. Ve sokakta kimse yüzüne bile bakmaz.
    Dolaysıyla birilerine hizmet edeceğinize kendinize hizmet edin. Bırakın bu boş işleri de sizden ana babalarınızın ve devletin asıl beklediğini yapın. Okuyun. Büyük adam olunda vatana millete menfaatiniz dokunsun.

Eve şimdi girdim arkadaşın yazdıklarına baktımda bu forumda böyle güzel tespitlerde bulunanlar olduğundan haberim yoktu arada böyle sohbetlere ihtiyaç duyuyor insan

• Ben çok memnunum.
  • ohh teknik resim belasını da atlattım. şuanda tekrar okulumu çok seviyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Ben de nefret ediyorum okulumdan. Sahte insanlar, meslek öğretmekle alakasız aptal dersler, gıcık hocalar. İnan bela okuyara gidiyorum o okula. İtü Mimarlık Mimarlığı çok hevesli yazmıştım ama nefret eder hale geldim. İnşallah okul bitince hevesim geri gelir.

sen oruç hocayı da tanırsın şimdi
  • bende bu sene ozel bi universiteye gecis yaptim.ve ben hayatimda bi okuldan ortamdan insanlardan bu kadar nefret etmedim.her ne kadar bunlar beni etkilemesin ben buraya okumaya geldim desemde olmuyor malesef.bir sekilde ister istemez etkileniyosun ve derslerim vs.herseyini olumsuz yonde etkileniyor.hem bu kadar sevmedigim ortamda kendimi paralicagima bide ustune milyarlar vericegime okulu birakmaya karar verdim son gunlerimi geciriyorum okulda.en azindan elimde 2.senelik unv.diplomam var bide acik ogretime kayitliyim ordan devam edicem.benimde tesellim bu
  • amac puan yapmak olsaydı konunun başlığı böyle olmazdı daha farklı olurdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkevil_26

Siz siz olun kendi şehrinizde okumayın gidin başka şehirlere..

20 yaşına geldim tam eğlencenin doruk noktasında bi telefon annem
    Koyuyo harbiden

+1905
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

Bizim afyonun gözünü seveyim yaa
    4 senem geçti orda.
    güzel sanatlar fakültesi vardı mühendislik fakültesi vardı.

seramik müh jeoloji vs çoğu kimse beğenmese de adamlar sürekli uygulamadaydı. güzel sanatlar habire heykel resim seramikçiler cam seramik alçı vs çalışmaalrı jeoloji müh leri sürekli ölçümler deneyler yaaprlardı.

veteriner bölümünü hiç söylemiyom zaten okula bağlı hayvan hastanesi vardı ilde hayvancılıkta çok olduğundan habire deney ameliyat vs yaparlardı.

afyon deyip geçmemek lazım vay be neler varmış neler.

Hocam şimdi milleti dolduruşa getirirmeyelim.Bende Afyonda okudum 2 yıl.Öyle ahım şahım bişeyi yok.Hocaların çoğunluğu ,kapak atmacı zihniyete sahip.Tek tük iyi hocalarda var tabi.İlin genelinde öğrencilere karşı bir soğukluk var.Çarşıya çıksan ambaryoulndan başka gezilecek yeri yok.Anbaryolundada paso int cafe ve dönerci kaynıyo.Ben kafeye gitmem ama 3-4 tane kafe var (gidenler için) .Fakat inkar edemem , şu varki ucuz bir yer.Para harcıyacak yer yok.ülkücü- sağcı-solcu takılan insanlar pek yok.Sakin bir okul ortamı var.Bölüm sayısı oldukça fazla.Türkiyenin en şahane rektörlüğüne sahip

vs vs daha aklıma gelse yazardım da başka bişey gelmiyo.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.