Şimdi Ara

Üniversitelerde Dil Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Geçenlerde Üniversite'de Hocalarımız Önemli Bir Konuya Değindiler :

Konu : Sınav Kağıtlarında MSN Dilinin Kullanılması...

Arkadaşlar MSN'de Klavyede "V" Harfi Yerine "W" - "K" Harfi Yerine "Q"

Ya da Kısaltmalar Yapıyoruz Ünsüz Düşmesi Gibi....Maksat Hızlı ve Pratik Yazmak...

Ama İnternet Dili İle Gerçek hayattaki Dili Karıştıran İnsanlarımız Var.

Maalesef Bazı İnsanlar Sınav Kağıtlarında :

"Değil" Yerine "Deil" - "Yoktur" Yerine "Yokhtur" - "Verilir" Yerine "Werilir" Kullanıyorlarmış...

Bu Durum Hocalarımızın Dikkatini Çekmiş...Kimbilir Daha Hangi Üniversitelerde Vardır Bu Olay...

Arkadaşlar Lütfen İnternette Ne Dili Kullanıyorsanız Kullanın İster Arapça İster Japonca İster Bozulmuş Türkçe,

Ama Lütfen Bilinçli Olalım Ve İnternet Dili İle Gerçek Hayatta Kullanılan Dili Karıştırmayalım...

Alışkanlıklarınızı Kontrol Edin

Bölümüm : İktisadi İdari Bilimler Fakültesi - İşletme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 19 Ocak 2008; 22:07:25 >

• sıfırı basınca görür onlar
  • Ben hoca olsam 0 basardım bilmem hakkım varmıdır,hakkım olmasa bile bir türlü
  • Bu habere konu olanlar bence gerçekten beyinsizdirler!!!
  • valla haklılar bazen sınavlarda yazı yazarken bende o hataya düşüyorum. neyseki erken farkına varıp değiştiriyorum bazılarını :). arada gözden kaçırdıklarım olmuştur heralde.
  • NEDEN
    quote:

Orjinalden alıntı: adriano10

Bu habere konu olanlar bence gerçekten beyinsizdirler!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: volkan...

NEDEN
    quote:

sordugun şeye bak nedenmiş mantıklı geliyomu sana normal yazı yazarken v yerine w kullanmak k yerine q kullanmak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNGİLTERE DİL OKULLARI
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bikere hoca komposizyon yazin demişti benimki daha cok msn diyologlarina benzedi slm ben .... falan filan öyle bisey asla olamaz böyle seyler uygun deildir. gecen arklarla falan filan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkan...

NEDEN
    quote:

NEDEN mi ?

V yerine W kullanıyorsun ... Yozlaşma bu anlatabildim mi ? Yozlaşma... Ancak ne kadar yozlaşırsan yozlaş bunun bence bir bahane olarak ortaya sürülmesi çok saçma... Sınavdasın ya sınavda! Neden imi var bunun kardeşim... Git o zaman askere dilekçe verirkende aynısını yaz!!! Yada CV yazarken ... Kafayı kullanın biraz bence...

• işte bok olmuş ve bok olduğunu kabul etmeyen gençlik...
  • Hocaların o öğrencileri fakülte içinde hatta üniversite içinde rencide etmesi lazım, herkese rezil etmesi lazım ki bir daha kimse yapmasın.

Buradaki liseli arkadaşlarımda umarım bu olayları göz önüne alıp, o kadar yamuk bir şekilde Türkçe konuştuktan sonra, istenildiği zaman rahat rahat düzgün Türkçe konuşulamayacağını görür ve bu hatadan vazgeçerler.
  • Bizim hoca öyle bişiy görsün direkt bırakır valla.
    Ben bu konuda 9 sayfalık makale yazmıştım vize ödevim olarak,75 almıştım.

Açıkçası,bu tip saçmalıkları ben "yavshak kız dili" diye tabir ediyorum,çoluk çocuğun özentisi birşey.
    Bugün dilimizi kaybederiz,yarın kültürümüzü,öteki gün vatanımızı.Kısa vadede bu söylediğim aptalca gelebilir ama tarihte bu tip örnekler var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş

Hocaların o öğrencileri fakülte içinde hatta üniversite içinde rencide etmesi lazım, herkese rezil etmesi lazım ki bir daha kimse yapmasın.

Buradaki liseli arkadaşlarımda umarım bu olayları göz önüne alıp, o kadar yamuk bir şekilde Türkçe konuştuktan sonra, istenildiği zaman rahat rahat düzgün Türkçe konuşulamayacağını görür ve bu hatadan vazgeçerler.

+1
  • herkes okusun
  • Bizde hoca bu sebepten dolayı 3 kişiye 0 (sıfır) verdi. İşletme bölümünde okuyorum özel üniversitede.

Yukarıda bir arkadaş 9 sayfa makale verdim 75 aldım demiş. Ben 17 sayfa makale verdim elle yazdım üstelik 65 aldım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NuTeRX

Ben hoca olsam 0 basardım bilmem hakkım varmıdır,hakkım olmasa bile bir türlü

Dostum konuya girip okduğumda aynı yorumu yapacaktım bende.
  • Ne yalan söyleyeyim başıma gelmedi değil. En önemli sınavımda ki bu sınav üniversite 4. yılda aldığım dersin sınavı, kalırsam uzuyor okul. Bu sınava sabaha kadar çalıştığım için sınava uykusuz girmiştim. Tabi feleğim şaşmış durumda. O sıralarda da msn'i deli gibi kullanıyordum. Uykusuzluğun verdigi etkiyle ı yerine i ler tamamiyle ingilizce klavyeden yazıyormuşcasına ve arada yutulmuş kelimelerle cümleler kurdum taki ilk soruyu bitirene kadarda farketmedim durumu. Kaldı ki bu hoca bilimsel bir dil kullanmamızı ister, eger farkına varıp değiştirmeseydim bilmiyorum sonunu
  • bu konuda yapılacak bişi yoq mlsf :P
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

bu konuda yapılacak bişi yoq mlsf :P

Yanlış yazmışsınız,
    Doğrusu :
    b knda yplck bş yq mlsf.

olacaktı. Aman dikkat edin. Sonra yanlış anlamalar oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dinçer

işte bok olmuş ve bok olduğunu kabul etmeyen gençlik...

ßen 16 yasındayım öyle yazan geri zekalılara uyuz oluyom gerçekten hadi tmm msn yazarsında kagıttayken yokhtur yazmanın mantıgı ne neden uzatıyorsun?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.