Şimdi Ara

Üniversitede Öğretmen Öğrenciyi Dersten Atabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
10.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, kitap almayanları hoca dersten atıyor devam sorunu meydana çıkıyor haliyle. Kitabı almak istemiyorum, derste hocanın ne dediğini ne anlattığını harfiyen anlıyorum derse bi saygısızlık yapmam kesinlikle. Bu benim insiyatifimde olan bir şey kitap almıyorum hocada 2'dir dersten atıyor beni. Sadece beni değil sınıfın 3/1'ini atıyor.

Bu suç değil midir ya? Kitapsız derse girebileceğime inanıyorum yani, hocanın böyle bi yetkisi var mı?

Not: Ders mesleki ingilizce. Ders ne olursa olsun kitap alma zorunluluğunda değiliz diye biliyordum. Devamsızlık atmaktan dolayı 2 hafta oldu bu haftada almadım atarsa 3 olacak 4.'de artık devamsızlıktan kalıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kortizon1 -- 29 Şubat 2016; 14:32:23 >

• Once danismanina git anlat olmadi bolum baskan,dekan yardimcisi,dekan o sekilde en dusukten en uste dogru dene sansini.

Hangi uni oldugunu merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum atar atmaz onun kendi sorunu ama sende işi bil biraz dersten atarsa yine kapıda bekle çıkınca hocam durumum sıkışık kitap alamıyorum felan salla gitsin ya bedava kitap verir sana yada dersten atmaz artık.
  • Hoca fotokopiye izin veriyor fakat ben bu yayınevine saygısızlık ve o kitabı yazanlara emeğe saygısızlık başta olmak üzere o derse kitap yada fotokopi getirmek istemiyorum. Dersi dinleyeyim dinlemeyeyim, kaldı ki ben dinlerim ve bazı önemli gördüğüm yerleri not bile alırım o dersten bilmediğim şeyleri ki (nadir) kitap veya fotokopi götürmek istemiyorum o derse.
  • Malesef ünide hoca ne derse genelde o oluyor,istediğin yere şikayet edebilirsin eğer arkan sağlam değilse şikayet ettiğinle kalırsın ve bu hocanın kulağına giderse seninle sürekli uğraşır.

Benim tavsiyem hocaya maddi durumum bu kitabı almaya müsait değil gibisinden konuş,hoca olumlu veya olumsuz cevap verebilir eğer ki olumsuz cevap verirse o kitabı almak zorundasın yoksa o dersten kalma ihtimalin var.
  • İsterse bi ömür okuldan uzak tutabilir.

Tamamen hoca 'nın kodamanligina kalmış bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kortizon1

Hoca fotokopiye izin veriyor fakat ben bu yayınevine saygısızlık ve o kitabı yazanlara emeğe saygısızlık başta olmak üzere o derse kitap yada fotokopi getirmek istemiyorum. Dersi dinleyeyim dinlemeyeyim, kaldı ki ben dinlerim ve bazı önemli gördüğüm yerleri not bile alırım o dersten bilmediğim şeyleri ki (nadir) kitap veya fotokopi götürmek istemiyorum o derse.

ben de böyle bir hocaya denk gelmiştim. hoca dersten atmazdı ama derse başlamadan önce her gün kitap kontrolü yapardı. piyasada baskısı olmayan, ikinci eli bile doğru düzgün bulunmayan kitap için her ders eksi verirdi. eksilerle ortalamamın içine etti. kendi hesabıma göre ab ile geçmem gereken dersi cc ile geçtim. üniversiteler hocaların çiftliği, şikayet etsen de sonuç alabileceğini sanmıyorum. en iyisi kitabı al, hoca ile hiç muhatap olma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hoca kitap zorunlu diyorsa sen ise para verecek kadar derse saygı göstermiyor ama saygısızlık olmasın diye de fotokopisini almıyorsan evet seni dersten atmaya hakkı var. Yoklama hocalara bağlı tamamen kimisi dersine gelmesen de onun sorumluluğu der umursamaz ama hocalarımın %80'i hep yoklama aldılar.

Dersine geç gittigim için sadece 10 dakikaydı ve haklı nedenim vardı profesör beni dersine almayacagini söyledi ona sınıfın önünde beni istersen eksik yazın ama ben bu ders için bir saat yol geldim ve dinlemek hakkım diyip adamın tepkisini beklemeden geçip oturmustum iki hafta falan sınıfta gıcık gitti sorularimi görmezden geldi telefonda saatime bakarken geldi aldı falan oyun oynama ders yapıyoruz diye sonra unuttu ama senin durumum böyle değil. Kitabı almalısın ya da fotokopisini çek. Bu senin eğitimin için zorunlu.

• öğretmen mi ? ne öğretmeni ? öğretmen ne arar la üniversitede biz burda hocalar ders veriyoruk :D

Üniversiteler küçük birer devlet gibidirler. Hoca dersten atabilir. Ama bu durumun veya bu durumun aksinin yönetmelikte yeri varmı yokmu bilmiyorum. Yinede itraz etsen sonuç alamazsın. İtiraz edip sonuç alma ihtimalin olduğu tek yer mahkemedir. Oradada adalet tecelli edinceye kadar senin epey bir kaybın söz konusu olacaktır. Evet kitap parası birşey değil ama yapılan insanın zoruna gidiyor değil mi.. Ama köprüyü geçene kadar dayı demekten başka yapacak birşey yok malesef. Şimdi öğrenciler bimere şikayet yazıyor ama bimerde onu yöke gönderiyor. yök üniversiteye, üniversite fakülteye, fakülte de bölüm başkanlığına gönderiyor
  • Evet ders bitti yine sınıftan çıktım attı yani :) Arkadaşlarında dediği gibi parasında değilim, fotokopide hem angarya hem saygısızlık geliyor ama gelin görünki şu durumlardan bu derse kitap alıp götürmek istemiyorum.

1) Hoca'nın branşı ingilizce değil, ezberleyip ezbere anlatıyor kağıttakileri aktarıyor. Bi şey sorduğunda mal gibi kalıyor.
    2)Eminim ki bazı yerlerde onu farkettim, benim İngilizcen hocanınkinden kat kat iyi.
    3)Hoca sanki en doğrusunu biliyor gibi havalarda, translateden çevirmiş çevirmiş gelmiş dersi anlatıyor hocaya 1-2 defa hocam öyle değil böyle dedim takılıyo bazen yardım ediyorum hiç oralı değil sanki sinek vızıldıyo anasını satayım :D

Yani işin özü şu arkadaşlar, hocanında, kitabında bana bir şey katacağını zannetmiyorum yardımcı olacağını da zannetmiyorum.

NOT: Bugün 3.hafta devamsızlığıda oldu yine attığı için 4. haftada devamsızlık sınırında olcam haftaya.

• Hocam sınıfın 3/1 ini atamaz. 1/3 demek istediniz sanırım. 3/1 %300 demek oluyo yani sınıf mevcudunun 3 katını atması gerek

• Yüzde doksan kendi kitabı ya da bir şekilde ilişkisi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Yüzde doksan kendi kitabı ya da bir şekilde ilişkisi var.

Fotokopiye izin veriyormuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet ders bitti yine sınıftan çıktım attı yani :) Arkadaşlarında dediği gibi parasında değilim, fotokopide hem angarya hem saygısızlık geliyor ama gelin görünki şu durumlardan bu derse kitap alıp götürmek istemiyorum.

1) Hoca'nın branşı ingilizce değil, ezberleyip ezbere anlatıyor kağıttakileri aktarıyor. Bi şey sorduğunda mal gibi kalıyor.
    2)Eminim ki bazı yerlerde onu farkettim, benim İngilizcen hocanınkinden kat kat iyi.
    3)Hoca sanki en doğrusunu biliyor gibi havalarda, translateden çevirmiş çevirmiş gelmiş dersi anlatıyor hocaya 1-2 defa hocam öyle değil böyle dedim takılıyo bazen yardım ediyorum hiç oralı değil sanki sinek vızıldıyo anasını satayım :D

Yani işin özü şu arkadaşlar, hocanında, kitabında bana bir şey katacağını zannetmiyorum yardımcı olacağını da zannetmiyorum.

NOT: Bugün 3.hafta devamsızlığıda oldu yine attığı için 4. haftada devamsızlık sınırında olcam haftaya.

Hocayı soru yağmuruna tut mal gibi kalsın küçük düşsün bakalım

• niye atamasın
  • atamaz, atar diyen ilgili maddeyi yönetmeliği göstersin ki eğitim hakkı anayasal haktır ve yönetmelik varsa bile o yönetmelik sakattır zira kanuna aykırıdır.

ben sadece dinleyerek eğitim almak istiyorum, kitap okumak veya not tutmak istemiyorum öyle oturur dinlerim arka sıraya oturur gazete okurum hatta uyurum, hoca hiçbir şekilde beni sınıftan atamaz, ha kanaat notu varsa yüzde 5 derse katılım aktif katılım gibi o notunu kırar sadece

sen derste yüksek sesle müzik falan açıp ya da abuk sabuk hareketler yapıp huzur bozmadıkça hiçbir şekilde seni atamaz, hatta yeri gelmişken bir şey daha hatırlatayım, yok derse 10 dakikadan fazla geç geleni derse almam yok derste başka şeylerle ilgileneni derse almam gibi şeyler de yanlıştır ve eğitim hakkının ihlalidir, eğitim hakkı, tekrar söylüyorum anayasa ile güvence altına alınmıştır.
  • Sınıfın 3/1'i..
    Üniversite öğrencisi birde..

• .... bile kor

• quote:

Orijinalden alıntı: tekir21

quote:

Hoca fotokopiye izin veriyor fakat ben bu yayınevine saygısızlık ve o kitabı yazanlara emeğe saygısızlık başta olmak üzere o derse kitap yada fotokopi getirmek istemiyorum. Dersi dinleyeyim dinlemeyeyim, kaldı ki ben dinlerim ve bazı önemli gördüğüm yerleri not bile alırım o dersten bilmediğim şeyleri ki (nadir) kitap veya fotokopi götürmek istemiyorum o derse.

ben de böyle bir hocaya denk gelmiştim. hoca dersten atmazdı ama derse başlamadan önce her gün kitap kontrolü yapardı. piyasada baskısı olmayan, ikinci eli bile doğru düzgün bulunmayan kitap için her ders eksi verirdi. eksilerle ortalamamın içine etti. kendi hesabıma göre ab ile geçmem gereken dersi cc ile geçtim. üniversiteler hocaların çiftliği, şikayet etsen de sonuç alabileceğini sanmıyorum. en iyisi kitabı al, hoca ile hiç muhatap olma.

Okumayin AB notu

• quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

atamaz, atar diyen ilgili maddeyi yönetmeliği göstersin ki eğitim hakkı anayasal haktır ve yönetmelik varsa bile o yönetmelik sakattır zira kanuna aykırıdır.

ben sadece dinleyerek eğitim almak istiyorum, kitap okumak veya not tutmak istemiyorum öyle oturur dinlerim arka sıraya oturur gazete okurum hatta uyurum, hoca hiçbir şekilde beni sınıftan atamaz, ha kanaat notu varsa yüzde 5 derse katılım aktif katılım gibi o notunu kırar sadece

sen derste yüksek sesle müzik falan açıp ya da abuk sabuk hareketler yapıp huzur bozmadıkça hiçbir şekilde seni atamaz, hatta yeri gelmişken bir şey daha hatırlatayım, yok derse 10 dakikadan fazla geç geleni derse almam yok derste başka şeylerle ilgileneni derse almam gibi şeyler de yanlıştır ve eğitim hakkının ihlalidir, eğitim hakkı, tekrar söylüyorum anayasa ile güvence altına alınmıştır.

10 dakika derse gec girince sinifin huzurunu bozmus olmuyo musun bide hukukçu gibi mesaj atmis liseli avukat seni

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.