Şimdi Ara

İyi üniversitede iktisat mı kötü üniversitede mühendislik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben tm öğrencisi olarak geçen sene 47K sıralama yaptım. Hukuk kazanma amacıyla mezuna kaldım ancak işler istediğim gibi gitmedi vs bu sene büyük bir mallıkla sıralamamı 76K ya gerilettim. Bu sıralamayla maramara, İstanbul üni, belki bir ihtimal de hacettepe iktisat geliyor. Sayısalda 200kdayım Atatürk İnönü gibi doğudaki ünilerde makina mühendisliği geliyor. Sizce hangisini tercih etmek daha iyi olur? Ailem mühendislik için çok baskı yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarıların_sulo -- 4 Ağustos 2018; 17:39:2 >

• up
  • Muhendislik bas gec
  • Mühendislik
  • Oralarda alacağım mühendislik eğitimden memnun kalacağımı pek sanmıyorum yalnız. Eğitim dili de ingilizce değil. Mezun olduğumda iyi üni mezunları işleri kaparken ben asgari ücret için kendimi yırtmak zorunda kalacam. Bana hiç mantıklı gelmiyor.
  • Mühendislik.
  • Makine fizik ağırlıklı bitirmesi bile dert. Tmciysen hiç bulaşma.
  • Açıkçası 200k civarında öğrenci alan bir üniversitede alacağınız mühendislik eğitimi ne dil yeterliliği ne de mesleki yeterlilik anlamında size bir katkı sağlar kanaatindeyim.

Köklü, belli bir seviyenin üstündeki okullarda alacağınız iktisat eğitimi ise ufkunuzu genişletmekle kalmaz, özelde de kamuda da az önce belirttiğim alternatifinize göre çok daha fazla iş imkanı sağlar.

Aynı klasmanda mühendislik ve iktisatı karşılaştırsanız orada tercih ilginiz ve kabiliyetlerinize bakardı.

Başlıkta belirttiğiniz durumda ise iki seçenekte alacağınız eğitimler arasında devasa bir uçurum var. Bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotor -- 4 Ağustos 2018; 19:31:28 >
  • bekotor B kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Ailem ise mühendislik için baskı yapıyor, iş imkanlarından falan bahsediyolar. Kaç gündür anlatamıyorum. Sayenizde verdiğim karardan biraz daha emin oldum.
  • Matematiğe ilginiz ve yeteneğiniz var ise iktisat. Mühendislikte ise Bilgisayar mühendisi olursanız yazılım bilgisi edinip programcı olabilirsiniz ama pek güzel koşullarda çalışamazsınız. Bence de iktisat
  • sarıların_sulo S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sizin verdiğiniz kararın arkasında durduğunuzu gördükçe ailenizin bakış açısı da zaman içinde değişir diye tahmin ediyorum. Başarılar diliyorum.
  • İktisat
  • Hocam fikrimce tm nin hukuk harici pek bir esprisi kalmadim . Hukukta da ilk 10k kayda deger. Isletme iktisat gibi bolumler icinse bilkent bogazici vs. olursa olur. Bu yuzden benimde tavsiyem muhendisliktir. Universite kotude olsa sen iyi olursan farkini illaki ortaya koyarsin.
    Not: bu arada tabi senin istegin en onemlisi. Ben ikisi arasinda degerlendirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasabateam60 -- 5 Ağustos 2018; 14:39:45 >
  • yurt dışı düşünüyorrsan türk @Lman üni iibf bass geç
  • Taü siyasal bilimler ve Uluslararası İlişkiler geçen yıl 55 binle kapatmış bu sene 80lere gerilemesi muhtemel, ytü siyaset de aynı şekil hattta 51bin ile alan istanbul üni siyaseti bile düşün dostum
  • Kötü ünv. mühendislikten asla fayda gelmez.Adı sanı bilinen köklü üniversitelerde iktisat çok daha avantajlı olur
  • iktisat derim. ben 32klık sıralamamla 56kdaki hacettepeyi istiyorum. sıralamaların düşük olmasının sebebi son yıllarda iktisata olan ilginin azalması. yoksa iktisatın önemi hukuk, pdr gibi bölümlerden çok daha fazla. insanlar iktisatta neye yöneleceğini bilmedikleri için işsiz kalıyor.

zamanında istanbul iktisatın sıralaması 20k civarıydı. o 20k olduğu zamandaki kalitesi ile şimdiki kalitesi aynı. istanbul iktisat türkiyenin en kaliteli okullarından biri. eğer bana inanmıyorsan internetten mezun olanların hangi işlerde çalıştığına bak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.