Şimdi Ara

Üniversitede eve çıkmanın maliyeti nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru açık beyler. 2 arkadaşa eve çıkma spotçudan eve eşya alma vs. maliyeti ne olur? Tecrübelilerin cevaplarını bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockStar. -- 16 Şubat 2014; 3:12:06 >

• hangi şehir
  • emlakçı aracılıgıyla buldugunuzu düşünürsek emlakçıya bir kira bir kira depozito bir kira peşin desek 3x kira + bina aidatı
    su dogalgaz elektrik açtırma 500 falan internet 70 desek
    eşya işine hiç girmeyin eşyalı tutun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WISDOM -- 16 Şubat 2014; 2:48:38 >
  • Şehir önemli ayrıca öğrenci için eşyalı ev en iyisi
  • Zaten emlakçı 3x kira oluyor. Buzdolabı 200 çamaşır 200 kanepelerin teki 100-200 arası yatak da aynı fiyatlarda. Doğalgaz su ve elektriği üstüne alma parası. Mutfağa kap kaçak onada 100 desen daha küçük ayrıntılar çıkarıyor.
  • 500tl kira
    500tl depozito
    500tl emlakçı ( emlakçısız bulursanız çıkart bunu)
    100tl elektirik açtırma
    100tl su açtırma
    350tl doğalgaz açtırma

Eşya işine girerseniz

yatak+baza = 150tl
    buzdolabı: 200tl
    ocak: 50tl
    Halılar-perdeler- kelepir 50-100e bulursunuz
    elbise dolabı: 50tl
    çalışma masası: 50tl
    vs
    vs uzar gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpha Q

hangi şehir

Şehir karabük beyler. Evi emlakçıyla bulmayacağız ayrıca onu çıkarabiliriz

Edit: Doğalgaz elektrik su üzerine almak baya masraf yapıyormuş. ev sahibi almazsak kabul etmez herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockStar. -- 16 Şubat 2014; 2:48:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 kişi eşyalara toplam 1100 vermiştik herşeyimiz vardı. sağlam pazarlık yaparsan ucuza kapatırsın ciddiyim çok fena kar koyuyor bu spotçular pazarlık şart. 1650 demişti 1100 aldık sen hesapla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Görkem !

3 kişi eşyalara toplam 1100 vermiştik herşeyimiz vardı. sağlam pazarlık yaparsan ucuza kapatırsın ciddiyim çok fena kar koyuyor bu spotçular pazarlık şart. 1650 demişti 1100 aldık sen hesapla

Bakıcaz bir şekilde üstad. Seneye cıkacağız zaten bu sene geçti artık. Maliyeti çıkarıp ona göre para ayarlamak lazım
  • RockStar. kullanıcısına yanıt
    tavsiyem bu sene üniyi bitiren gençlerden toplayın çok çok ucuza olur. tüm evi 500e bile bulursunuz kurtulmak isteyip direk verirler
  • Fiyat olarak arkadaşların verdikleri fiyatlar aşağı yukarı aynı benim söyleyeceklerimle o yüzden benim tavsiyem full eşyalı dediklerinden olmasa da-çünkü çok yükseltiyorlar kirayı ve depozitoyu- en azından beyaz eşyaları olan bir ev bulmanız yararınıza olacaktır. Bir de girerken kombi bakımı, baca raporu falan oluyor 60-70 tl civarına yaptırmıştık biz.

Yine de en önemli nokta evde ne kadar kalacağınız ve ne kadar uyumlu olacağınız. Ben ev arkadaşımla eve çıkmadan önce iyiydi aramız, çıktıktan sonra içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şu an sırf yaptığım masrafların hatrına oturuyorum, yıl sonu bir daha görüşmemek üzere ayrılacağız. Hatta imkan olsaydı eylülden ayrılırdım. Bunu şundan söyledim, emlakçı parası, evden eve taşınma, eve eşya alımı falan bu tür maliyetlerle bir yıl kalacaksan parana yazık olacaktır. O nedenle ilişkinizi iyi tutmaya bakın. Her zaman her isteğiniz uyuşmayabilir. Biz iki farklı internet kullanıyoruz, arkadaş bana sınırlı yeter dedi ben kendime sınırsız aldım sadece ben ödüyorum. Bundan bahsediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Görkem !

tavsiyem bu sene üniyi bitiren gençlerden toplayın çok çok ucuza olur. tüm evi 500e bile bulursunuz kurtulmak isteyip direk verirler

dediğin mantıklı evet fakat yazın başında yapılabilir bu dediğin. yazın başında eşyaları alırsak nerede saklayacağız? ev kiralayıp yerleşsek bütün yaz kira ödemek durumundayız
  • 4+1 210 metrekare full eşyalı. 106 ekran tv, ses sistemi, home cinema vs vs, 2 banyo 1 jakuzisine kadar ağzına kadar dolu bir ev. Adam başı 300 tl veriyoruz. 3 kişiyiz.
    İnternet ve aidat kira ücreti içinde. Elektrik - su bizden. Isınma sorunumuz yok. Gayet memnunuz.

Eşyasız çıkarsan baya masraflı olur, çok uğraşırsınız. Ancak 1. sınıf yada hazırlıktaysanız değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insurrection -- 16 Şubat 2014; 2:55:32 >
  • Eşyalı ev tutun.En önemlisi arkadaşlarını iyi seç 2 gün sonra bırakıp gitmesinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimson Knight

Fiyat olarak arkadaşların verdikleri fiyatlar aşağı yukarı aynı benim söyleyeceklerimle o yüzden benim tavsiyem full eşyalı dediklerinden olmasa da-çünkü çok yükseltiyorlar kirayı ve depozitoyu- en azından beyaz eşyaları olan bir ev bulmanız yararınıza olacaktır. Bir de girerken kombi bakımı, baca raporu falan oluyor 60-70 tl civarına yaptırmıştık biz.

Yine de en önemli nokta evde ne kadar kalacağınız ve ne kadar uyumlu olacağınız. Ben ev arkadaşımla eve çıkmadan önce iyiydi aramız, çıktıktan sonra içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şu an sırf yaptığım masrafların hatrına oturuyorum, yıl sonu bir daha görüşmemek üzere ayrılacağız. Hatta imkan olsaydı eylülden ayrılırdım. Bunu şundan söyledim, emlakçı parası, evden eve taşınma, eve eşya alımı falan bu tür maliyetlerle bir yıl kalacaksan parana yazık olacaktır. O nedenle ilişkinizi iyi tutmaya bakın. Her zaman her isteğiniz uyuşmayabilir. Biz iki farklı internet kullanıyoruz, arkadaş bana sınırlı yeter dedi ben kendime sınırsız aldım sadece ben ödüyorum. Bundan bahsediyorum.

Arkadaşım üniversiteden değil. istanbuldan yakın bir arkadaşım. uyum sorunumuz olmaz bence gayet iyi anlaşırız baya düşündük kafada kurduk bunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockStar. -- 16 Şubat 2014; 2:55:33 >

• RockStar. kullanıcısına yanıt
    Ben Ankara'da doğalgaza 368 (bu civar bir şeydi), suya 33 lira vermiştim elektrikte eski kiracının üstüne Tabi şehirden şehre değişir ama artık bunları üstüne alman zorunlu diye biliyorum zaten senden önce çıkan kiracı üstüne aldıysa çıkarkende sildirmiştir faturada abone olmazsanız 10 gün içinde kesilecektir cümlesini okursun.
  • Bende sıfır alısan kaça gelir yazayım buzdolabı çamaşır mak 2 yatak dolap 2 masa 2 çekyat yemek masası kalan herşeyle 3500 e geldi koçtaştan aldık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Insurrection

4+1 210 metrekare full eşyalı. 106 ekran tv, ses sistemi, home cinema vs vs, 2 banyo 1 jakuzisine kadar ağzına kadar dolu bir ev. Adam başı 300 tl veriyoruz. 3 kişiyiz.
    İnternet ve aidat kira ücreti içinde. Elektrik - su bizden. Isınma sorunumuz yok. Gayet memnunuz.

Eşyasız çıkarsan baya masraflı olur, çok uğraşırsınız. Ancak 1. sınıf yada hazırlıktaysanız değer.

Güzel denk gelmiş size. biz 2 kişiyiz 2 sene kalacağız. İnternet aidat vs kiradaysa iyi fiyattan anlaşmışsınız. Bizim buradada bir yer var fitness havuz vs eşyalı daireler. 800 + kalacak ekstra kişi kadar 75 er tl ödeniyormuş yanlış anlamadıysam yani 2 kişi full eve 875 e falan geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Bunun İçin Üye Oldum

Ben Ankara'da doğalgaza 368 (bu civar bir şeydi), suya 33 lira vermiştim elektrikte eski kiracının üstüne Tabi şehirden şehre değişir ama artık bunları üstüne alman zorunlu diye biliyorum zaten senden önce çıkan kiracı üstüne aldıysa çıkarkende sildirmiştir faturada abone olmazsanız 10 gün içinde kesilecektir cümlesini okursun.

Ya o miktarlar girecek ondan kaçarımız yok sanırım :)

@Yaşlı Coni

Hocam sıfır bizi aşar zaten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockStar.

quote:

Orijinalden alıntı: Insurrection

4+1 210 metrekare full eşyalı. 106 ekran tv, ses sistemi, home cinema vs vs, 2 banyo 1 jakuzisine kadar ağzına kadar dolu bir ev. Adam başı 300 tl veriyoruz. 3 kişiyiz.

Güzel denk gelmiş size. biz 2 kişiyiz 2 sene kalacağız. İnternet aidat vs kiradaysa iyi fiyattan anlaşmışsınız. Bizim buradada bir yer var fitness havuz vs eşyalı daireler. 800 + kalacak ekstra kişi kadar 75 er tl ödeniyormuş yanlış anlamadıysam yani 2 kişi full eve 875 e falan geliyor

Rahatınıza düşkünseniz değer. Biz şu an şükür rahatız, evde eksik yok lüks bir ev zaten. Zaten okuduğum yerde evler ucuz, güneyde olduğumuz için ısınma problemimiz de yok. Yani bu eve çıkmamak aptallık olurdu fiyat çok iyi çünkü. Girerken adam başı 900 TL vermiştik ama. Kira + komisyon + depozito.
    Ev sahibimiz yabancı, site komple yabancı zaten tek Türk biz varız sanırım. Etliye sütlüye karışılmıyor pek.

Ancak Karabük gibi yerlerde evler gereksiz pahalı. Benimde yakın bir arkadaşım Karabük' te, şu an hazırlık okuyor. Kira pahalı zaten birde doğalgaz, su, elektrik binince baya zorlanıyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.