Şimdi Ara

Üniversitede devam zorunluluğu saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hadi ortaokul ve lisedeki devam zorunluluğu neyse, üniversitede eşek kadar adamlar olmamıza rağmen hala çocuk gibi devamsızlıkla vb. uğraşmamız kimsenin garibine gitmiyor mu? üstüne bir de çoğu üniversitede sağlık raporu getirince bile devamsızlık yazılıyor, sanki hayat memat meselesiymiş gibi ne olursa olsun derse girmek zorundasın, mazeret kabul edilmediği için hasta ve yorgun bile olsan gidip tıklım tıklım toplu taşımada saatlerce yol çekiyorsun, ne için? evde de oturup çalışabileceğin dersler için. gitmek isteyen yine her türlü gider de devamsızlığın bu kadar katı olmasına anlam veremiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitelerde Devam Zorunluluğu Var Mı?

Üniversitelerde devam zorunluluğu, öğrencilerin derslere aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla uygulanan bir politikadır. Devam zorunluluğu uygulaması, kurumdan kuruma farklılık gösterebilir. Bazı üniversitelerde tüm dersler için devam zorunluluğu bulunurken, bazıları yalnızca belirli dersler için bu uygulamayı zorunlu kılar.

Devam zorunluluğu, öğrencilerin ders materyallerini düzenli olarak takip etmelerini ve konuları pekiştirmelerini sağlar. Ayrıca, öğrenciler ile eğitmenler arasındaki etkileşimi artırarak öğrenme sürecini iyileştirir. Ancak, devam zorunluluğu uygulaması bazı öğrenciler tarafından eleştirilmektedir.

Üniversite Devam Zorunluluğu Tartışmaları

Öğrenciler, devam zorunluluğunun öğrenme özgürlüklerini kısıtladığını ve zamanlarını verimsiz kullandığını ileri sürmektedir. Derslere aktif olarak katılmasalar bile materyalleri kendi başlarına çalışabileceklerini ve başarılı olabileceklerini savunurlar. Ayrıca, devam zorunluluğu nedeniyle kişisel nedenlerden dolayı dersleri kaçıran öğrencilerin dezavantajlı duruma düştüğünü belirtirler.

Öte yandan, eğitmenler ve idareciler, devam zorunluluğunun öğrenci başarısı için gerekli olduğunu savunmaktadır. Düzenli ders katılımının öğrenme kalitesini artırdığını, öğrencilerin konuları daha iyi anlamalarını ve daha yüksek notlar almalarını sağladığını ileri sürerler. Ayrıca, devam zorunluluğu uygulamasının, öğrencilerin çalışma alışkanlıklarını geliştirmelerine ve sorumluluk duygusu kazanmalarına yardımcı olduğunu belirtirler.

Üniversitelerde devam zorunluluğu uygulaması, hem öğrenciler hem de eğitmenler açısından tartışmalara konu olmaktadır. Devam zorunluluğunun faydaları ve dezavantajları göz önünde bulundurularak, her üniversite kendi koşullarına uygun bir uygulama belirlemektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Uzaktan eğitimin avantajlarından biri.  

Bizim bölümde böyle bir dert yok.

• Özellikle pandemi sonrası bizim derslerde yoklama azaldı diye biliyorum.
    Bir tek lab saatlerine %100 katılım dersi geçmek için şart.
    Onun dışında derslere katılım zorunlu değil.

Bunun avantajı istediğim section'a(ders saati/hoca) girebilmek. Öbür türlü section değiştirmek zor.

Ama yine de devam zorunluluğu olsa da benim için ok. Olmayınca bana problem olmuyor ama derse neredeyse hiç gelmeyip akademik olarak başarısız olan çok öğrenci oluyor.
    Geçen dönem derse 100 kişi kayıtlı ise derse(online da yüz yüze de vardı) 50 kişi falan gelmiş. Yarısı boş. (Belki yanlış biliyorumdur da gelmeyen sayısı yine çok)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla ya çok komik
    hayır anlattıkları antik konular her yerde var zaten sanki sadece o hoca biliyo anlatabiliyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantonişko -- 6 Ekim 2022; 10:13:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tıp fakülteleri bunu kaldırmaya başladı. Pratikler harici yoklama alınmıyor mesela çok mantıklı

• Bizde de sadece lab zorunlu

• 343code kullanıcısına yanıt

evet gerçekten çok mantıklı, keşke her yerde pratikler harici yoklama alınmasa.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

ben tamamen teorik bir bölüm okumama rağmen her dersten devam zorunluluğu var, uzaktan eğitim döneminde okul hibrit şekilde yapmıştı isteyen öğrenciler yüz yüze, isteyenler ise online katılıyordu, derslere bir kere bile yüz yüze katılmadan hepsinden aa ile geçtim, hal böyleyken hala teorik ders için okula gitmek zorundayım çözebilmiş değilim.

• dandik okullarda daha çok dikkat ediliyor galiba

• hocaya göre değişiyo ya

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ulan bizde %70 teorik %80 pratik zorunluluğu var

• Hangi üni/bölümdesin

• yurtdışı iyi universitelerde devam zorunlulugu yok sinavda gecemezsen usulune gore atılırsın. turkiyedede iyi bolum ve unilerfe devam zorunlulugu yok mesela istanbul hukuk fak yada lefke avrupa hukuk fak gibi yerlerde devam zorunlulugu yok ancak 2 yillik caciktan bolumlerde kimse okula gitmedigi icin devam zorunlulugu koyuyolarki hocalar işsiz kalmasın. aradaki fark şu iyi yerlerdeki ogrencilerin cogu devam zorunlulugu olmasada derslere geliyolar fakat vasat ogrencilerin gittigi okullarda kimse derse girmiyo

• kabakara61 kullanıcısına yanıt
    Amerikada full var diye biliyorum hatta profesorlere bahane uydurma videolarini herkes gormustur. Tabii orada ekstrem meblaglar odenerek egitim aliniyor, burayla kiyaslamak dogru olmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dersini sevdiren bir öğretim görevlisine zaten öğrenciler gelir.Sen sıkıcı ve monoton bir anlatım yapısına sahipsen.Kimse gelmez.Bu nedenlede zorunlu tutarsın.

Pratik ve uygulamalı dersler zaten zorunlu olmak durumunda ama teorik derslerde devam zorunluluğu tabiki saçma.Ders çakışması gibi sorunlar doğabiliyor.Odtü'de zamanında çok oluyordu.Hala oluyordur belki.Ders kontenjan saçmalığı filan.

Herşeyin çözümü var.Ama işte dinazor çağında kalmış bazı kimseler değişime yeniliğe işin kolaylığına set çekiyor.

• Bunun için açıköğretim ve uzaktan eğitim programları var.

Sağlık raporu olsa bile yok saymaları inanılmaz saçma evet.

Senin için demiyorum farklısındır belki ama buna kafayı takan çevremdeki herkes istisnasız evde yurtta sağda solda boş boş pinekleyip son hafta çalışsak geçeriz kafasında tiplerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 8 Ekim 2022; 23:4:50 >
  • Ee bu durumda kimse gitmez.

• üniye gidilmesin her isteyene istediği diploma verilsin

giderek bu noktaya gidiyoruz zaten boşverin okumakla bi halt olmuyor

• Boğaziçinde girdiğim derslerde yok şu an. ( econ101, mat101, ad131, soc 101, hist 105, psy101 )

Hist105'in 1 ders discussion sectionu var asistanla yapılan onda alınıyor yoklama ama o da notun %20'si katılım olduğu için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.