Şimdi Ara

Üniversite kaydım varken başka üniversiteye kayıt olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sizlere birşey sormak ıstıyorum ben 2 yıllık başka bir şehirde üniversite okuyordum alttan dersım kaldıgı için 3.seneye uzadı 3.sene yarım dönem gittim bölümü bitiremiyecegimi anlayıp ne dondurup ne sildirmeden eşyalarımı toplayıp geri döndüm ve bıraktım 2.dönem ise ders kaydı yenilemedim pasif öğrenci olarak gözüküyorum bu sene ise nasip olursa sınava yeniden gireceğim ve istedigim bir bölümde kendi şehrimde okumayı düşünüyorum sizlere sormak istedigim ben sınava girdim diyelim istedigim üniversitede bir bölüm kazandım oraya kayıt yaptırmam için diger şehirdeki üniversiteye bir daha gidip ordan kayıt sildirme iişlemi falan yapmam gerekıyormu pasif ögrenci olarak gözüküyorum zaten yoksa direk yeni üniversiteye kayıt olabiliyormuyum zaten pasif ögrenciye alındıgım için sigortam bile düşmüş geçen gün para ödemek zorunda kaldım özele ögrenci olarak görunmuyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Kaydı Varken Başka Bir Üniversiteye Kayıt Yaptırılabilir mi?

Kayıtlı olduğunuz bir üniversite varken, başka bir üniversiteye kayıt yaptırıp eğitim almak mümkün müdür? Bu soru, özellikle pasif öğrenci statüsündeki kişiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır.

Pasif Öğrenciler Başka Üniversiteye Kayıt Yaptırabilir mi?

Türkiye'de pasif öğrenci statüsündeki kişilerin, kayıtlı oldukları üniversiteye kayıtlarını sildirmeden başka bir üniversiteye kayıt yaptırmalarına izin verilmemektedir. Pasif öğrencilik, öğrencinin belirli bir süre üniversiteye devam etmeyerek öğrenim hakkını dondurduğu bir durumdur.

Kayıt Sildirmeden Başka Üniversiteye Kayıt Yaptırılabilir mi?

Kayıt sildirmeden başka bir üniversiteye kayıt yaptırmak yasal değildir. Öğrencilerin, farklı bir üniversitede eğitim almak istiyorlarsa kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir. Ardından, yeni üniversiteye kayıt için başvuru yapıp gerekli işlemleri tamamlamaları gerekir.

Pasif Öğrenciler YKS'ye Girebilir mi?

Pasif öğrenci statüsünde olan kişiler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girebilirler. Ancak, kayıtlı oldukları üniversitede aktif öğrenci statüsüne dönmeleri gerekmektedir.

Pasif Öğrenciler Açıköğretim Okuyabilir mi?

Pasif öğrenciler, farklı bir üniversiteye kayıt yaptırmadan, Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırarak eğitim alabilirler. Açıköğretim Fakültesi, öğrencilere uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır.

Sonuç

Özetle, kayıtlı olduğunuz bir üniversite varken, başka bir üniversiteye kayıt yaptırıp eğitim almak mümkün değildir. Pasif öğrenciler, farklı bir üniversitede eğitim almak istiyorlarsa kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir. YKS'ye girmek veya Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırmak gibi alternatif seçenekler mevcuttur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kayıt sildirmen gerekiyor. aynı şekilde arkadaşlarım 2.dönem gitmeyip sınava girdiler. yeni üniversiteye kayıttan hemen önce eski üniversitene gidip kaydını sildirebilirsin. çok zor bir işlem değil.
  • aynı anda iki örgün öğretime (açıköğretim olmayan) kayıt olamassınız diye biliyorum ben de.
    benim arkadaşım bi bölüme kaydolup sonra dondurmuştu sonra başka bi yere yerleşti kayıt olurken sıkıntı çıktı. eski okuluna gidip kaydını sildirdi öyle kayıt oldu yeni okuluna.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.