|
Üniversite Kaydı Varken Başka Bir Üniversiteye Kayıt Yaptırılabilir mi?
Kayıtlı olduğunuz bir üniversite varken, başka bir üniversiteye kayıt yaptırıp eğitim almak mümkün müdür? Bu soru, özellikle pasif öğrenci statüsündeki kişiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır.
Pasif Öğrenciler Başka Üniversiteye Kayıt Yaptırabilir mi?
Türkiye'de pasif öğrenci statüsündeki kişilerin, kayıtlı oldukları üniversiteye kayıtlarını sildirmeden başka bir üniversiteye kayıt yaptırmalarına izin verilmemektedir. Pasif öğrencilik, öğrencinin belirli bir süre üniversiteye devam etmeyerek öğrenim hakkını dondurduğu bir durumdur.
Kayıt Sildirmeden Başka Üniversiteye Kayıt Yaptırılabilir mi?
Kayıt sildirmeden başka bir üniversiteye kayıt yaptırmak yasal değildir. Öğrencilerin, farklı bir üniversitede eğitim almak istiyorlarsa kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir. Ardından, yeni üniversiteye kayıt için başvuru yapıp gerekli işlemleri tamamlamaları gerekir.
Pasif Öğrenciler YKS'ye Girebilir mi?
Pasif öğrenci statüsünde olan kişiler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girebilirler. Ancak, kayıtlı oldukları üniversitede aktif öğrenci statüsüne dönmeleri gerekmektedir.
Pasif Öğrenciler Açıköğretim Okuyabilir mi?
Pasif öğrenciler, farklı bir üniversiteye kayıt yaptırmadan, Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırarak eğitim alabilirler. Açıköğretim Fakültesi, öğrencilere uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır.
Sonuç
Özetle, kayıtlı olduğunuz bir üniversite varken, başka bir üniversiteye kayıt yaptırıp eğitim almak mümkün değildir. Pasif öğrenciler, farklı bir üniversitede eğitim almak istiyorlarsa kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir. YKS'ye girmek veya Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırmak gibi alternatif seçenekler mevcuttur.