Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEDE 4 SENE NASIL GEÇECEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
9.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.senemdeyim fakat bir türlü geçmiyor. nasıl geçecek bu üniversite. öyle çok hareketli biri değilim. o yüzden bitsin istiyorum zaten küçük bir şehre geldim okumak için. arkadaş çevremde hep aynı. bir türlü tam mutlu olamadım.tavsiyelerinizi bekliyorum

• Hangi üniversite ? Kız mız yokmu :)
  • 4.senemin sonundayım 4 senedir bi güzel gün görmedim hep işler sarpa sardı son sene diye yada alıştığım için bu sene daha kolay geçiyor ama şu anda bile kafama sıkıp sonsuza kadar uyumak istiyorum. Geçiyor yani inan geçiyor...
  • afyon. var kız arkadaşım başka ilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobi2002

afyon. var kız arkadaşım başka ilde.

Ülkücüler bol mu?
  • quote:

KIz arkadaşını ne yapacan ben üniversitedeki hatunlardan bahsediyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]

quote:

Ülkücüler bol mu?

orta. sen yanaşmadığın sürece birşey olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneryilmazer

4.senemin sonundayım 4 senedir bi güzel gün görmedim hep işler sarpa sardı son sene diye yada alıştığım için bu sene daha kolay geçiyor ama şu anda bile kafama sıkıp sonsuza kadar uyumak istiyorum. Geçiyor yani inan geçiyor...

ne gibi zorluklarla karşılaştın nasıl başa çıktın. sıkılıyorum hep
  • afyonda üniversite mi okunur la cidden 4 sene geçmez vala
  • tokatta durum daha kötü.bu yıl tekrar girdim. sevgilimin yanına geldim ama işler yaş.bir de okul puanı düşecek
  • ya erzurumlda olan napsın.istanbulda gelmiş biri olarak burası beni delirtiyor.nerdeyse tüm şehir yürünerek gezilebilir. ne bana hitap eden adam akıllı mekan var nede adam gibi gezecek bi yer.zaten kışları cok soguk oluyo.hatun olaylarında da başarılı biri değilim.1 sene hazırlık 4 sene üni.gençligimi benden aldı
  • 4 sene sonra "iş yok, güç yok, memleketi ne hale getirdiler!" diye ağlamak istemiyorsan vaktini boşa harcama. Çok klişe olacak ama kendini geliştirmek adı altında türlü türlü aktiviteler var.

“İnsanların çoğunun kıymetini bilmediği iki nimet vardır:Bunlar;sıhhat ve boş zamandır”
    Muhammed(s.a.v)
  • kendimi geliştirecek birşeyde yok ki.
  • quote:

quote:

4.senemin sonundayım 4 senedir bi güzel gün görmedim hep işler sarpa sardı son sene diye yada alıştığım için bu sene daha kolay geçiyor ama şu anda bile kafama sıkıp sonsuza kadar uyumak istiyorum. Geçiyor yani inan geçiyor...

İstanbul gibi büyük bir şehirden küçük bir şehire okumaya gittim üstüne bi de soğuk bir şehirdi yurdum şehrin dışındaydı. Akşam olurdu heryer kapanırdı. Direk evden ilk defa ayrılmışım bi de gidecek hiç bir yer yok bi de mühendislik okuyorum zor bir bölüm gerçekten alt yapım eksik derslerde de başarısızdım.Hep farklı farklı şehirden insanlar anlaşamıyorum bi de hiç birşey yoktu bilgisayar felan mesela. Eğlence sıfır para zaten sıfır gibiydi. Bir de sesten uyuyamıyorum yemek yer yatar oldum 2.öğretimiz geç geliyorduk erken yatıyorduk kilo aldık duba olduk.Sınıfta hiç arkadaşım yoktu hepsiyle sorunluydum .İlk dönemin sonunda artık ağır depresyon geçiriyordum nefes almam bile uyurken zorlaşıyordu bırakıp gidecektim ama sonra işte tek dersten kaldım sadece devam edeyim dedim. 2.dönem biraz daha alışmıştım birde ilaç kullanıyordum bi kaç tane de arkadaş yaptım gene yurtta ama sıkıntıdan gene patlıyor kafayı yiyordum biraz fazla git gel yapmıştım farketmiyordu 3 gün için 15 saat yol çeker olmuştum bizimkilerde saolsun idare ettiler bi şekilde o dönemde bitti kafama koydum ama, eve çıkıcam dedim. Sonra yazın 2 başka mühendislikten elemanla temas kurdum ev arkadaşı arıyorlarmış neyse onlarla anlaştım yanlarına çıktım ama ev o kadar iyi değildi bi de ilkokula yakındı veledlerin sesiyle uyanır olmuştum ama genede yurttan rahatdım ev arkadaşları iyi insanlardı ama sorumsuzlardı bir şekilde o senede bitti ama resmen bütün dersler kaldı. 3 sene başladı evden çıkacaktım ama vazgeçtim keşke geçmez olaydım evin altında iki dükkan vardı ard arda tadilat başladı sonra spor salonu açıldı üstüne dersleri toplamaya uğraşıyordum bir de kızın biri girdi hayatıma arkadaş olarak ama ben olamadım. Kız derdi bir yandan ses gürültü bir yandan arkadaşların umursamazlığı bir yandan dersler bir yandan direk çöktüm artık uyku uyayamaz olmuştum kafayı yiyordum 3.senem bırakıp gidecektim başlarım böyle hayata böyle okula. Diploma alacaaz diye akıl hastanesinde sonumuz olacak diyordum. Sonra işte 3.senenin sonunda dersleri bir şekilde Allahın izni ile birazını hallettim ama ilk dönemden bi sürü dersim duruyordu ucu ucuna son sene derslerin hepsini alabiliyordum. Bu sene işte ilk dönem tek dersim kaldı o kadar dersten biraz şaşırttım insanları açıkcası. Bu dönem daha az ama daha zor derslerim var uğraşıyorum umrumda değil zaten o kadar çok şey çektim ki bir an önce gideyim artık diyorum bi kaç dersten okul uzasın çok umrumdamı diyorum elimden bu kadar geliyor diyorum. Yeni ev arkadaşım sınıfımdan şaşırıyor bana nasıl bu kadar stresle baş edebiliyorsun diye adam bilmiyor ki neler çektim ben o bi dersi takıyor kafayı benim 2 günde 6 sınavım oldu o kadar takmıyorum kafaya. Bu dönem verirsem bütün dersleri ki zor kaldığım ders için tek ders sınavına giricem o sınavıda geçersem biticek işte. Şimdi şaka gibi geliyor söylerken ilk yılımda 6 senede bitirsem şükrederim diyordum :).

Yazım yanlışları için kusura bakmayın.

• Bak güzel kardeşim. Bunu senin için öteki için diğerleri için söylüyorum. İçinde bi şeyler yapma hissi olduğu müddetçe istediğin gibi mutlu olursun. Belli ki bu girişimcilik pek gelişmemiş. Çaba değişik şeyler deneme isteği geliştir kendinde. Kız arkadaşına da takılıp kalma. Mutlu olmayı hiç beceremezsin.
  • quote:

quote:

quote:

İstanbul gibi büyük bir şehirden küçük bir şehire okumaya gittim üstüne bi de soğuk bir şehirdi yurdum şehrin dışındaydı. Akşam olurdu heryer kapanırdı. Direk evden ilk defa ayrılmışım bi de gidecek hiç bir yer yok bi de mühendislik okuyorum zor bir bölüm gerçekten alt yapım eksik derslerde de başarısızdım.Hep farklı farklı şehirden insanlar anlaşamıyorum bi de hiç birşey yoktu bilgisayar felan mesela. Eğlence sıfır para zaten sıfır gibiydi. Bir de sesten uyuyamıyorum yemek yer yatar oldum 2.öğretimiz geç geliyorduk erken yatıyorduk kilo aldık duba olduk.Sınıfta hiç arkadaşım yoktu hepsiyle sorunluydum .İlk dönemin sonunda artık ağır depresyon geçiriyordum nefes almam bile uyurken zorlaşıyordu bırakıp gidecektim ama sonra işte tek dersten kaldım sadece devam edeyim dedim. 2.dönem biraz daha alışmıştım birde ilaç kullanıyordum bi kaç tane de arkadaş yaptım gene yurtta ama sıkıntıdan gene patlıyor kafayı yiyordum biraz fazla git gel yapmıştım farketmiyordu 3 gün için 15 saat yol çeker olmuştum bizimkilerde saolsun idare ettiler bi şekilde o dönemde bitti kafama koydum ama, eve çıkıcam dedim. Sonra yazın 2 başka mühendislikten elemanla temas kurdum ev arkadaşı arıyorlarmış neyse onlarla anlaştım yanlarına çıktım ama ev o kadar iyi değildi bi de ilkokula yakındı veledlerin sesiyle uyanır olmuştum ama genede yurttan rahatdım ev arkadaşları iyi insanlardı ama sorumsuzlardı bir şekilde o senede bitti ama resmen bütün dersler kaldı. 3 sene başladı evden çıkacaktım ama vazgeçtim keşke geçmez olaydım evin altında iki dükkan vardı ard arda tadilat başladı sonra spor salonu açıldı üstüne dersleri toplamaya uğraşıyordum bir de kızın biri girdi hayatıma arkadaş olarak ama ben olamadım. Kız derdi bir yandan ses gürültü bir yandan arkadaşların umursamazlığı bir yandan dersler bir yandan direk çöktüm artık uyku uyayamaz olmuştum kafayı yiyordum 3.senem bırakıp gidecektim başlarım böyle hayata böyle okula. Diploma alacaaz diye akıl hastanesinde sonumuz olacak diyordum. Sonra işte 3.senenin sonunda dersleri bir şekilde Allahın izni ile birazını hallettim ama ilk dönemden bi sürü dersim duruyordu ucu ucuna son sene derslerin hepsini alabiliyordum. Bu sene işte ilk dönem tek dersim kaldı o kadar dersten biraz şaşırttım insanları açıkcası. Bu dönem daha az ama daha zor derslerim var uğraşıyorum umrumda değil zaten o kadar çok şey çektim ki bir an önce gideyim artık diyorum bi kaç dersten okul uzasın çok umrumdamı diyorum elimden bu kadar geliyor diyorum. Yeni ev arkadaşım sınıfımdan şaşırıyor bana nasıl bu kadar stresle baş edebiliyorsun diye adam bilmiyor ki neler çektim ben o bi dersi takıyor kafayı benim 2 günde 6 sınavım oldu o kadar takmıyorum kafaya. Bu dönem verirsem bütün dersleri ki zor kaldığım ders için tek ders sınavına giricem o sınavıda geçersem biticek işte. Şimdi şaka gibi geliyor söylerken ilk yılımda 6 senede bitirsem şükrederim diyordum :).

Yazım yanlışları için kusura bakmayın.

hocam ellerine sağlık valla. seni şu an anladım. gerçekten zor olmuş. hangi ildeydin? inşallah geçersin ve biter bu okulun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gelenekizm

Bak güzel kardeşim. Bunu senin için öteki için diğerleri için söylüyorum. İçinde bi şeyler yapma hissi olduğu müddetçe istediğin gibi mutlu olursun. Belli ki bu girişimcilik pek gelişmemiş. Çaba değişik şeyler deneme isteği geliştir kendinde. Kız arkadaşına da takılıp kalma. Mutlu olmayı hiç beceremezsin.

sen olsan neler yapardın hocam. fikir verin
  • kocaeli-umuttepe gibi bir dağda 3 sene geçebiliyorsa başka yerde daha da güzel geçer tek aktivite kafeye takılmak....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 23 Nisan 2012; 22:49:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

kocaeli-umuttepe gibi bir dağda 3 sene geçebiliyorsa başka yerde daha da güzel geçer tek aktivite kafeye takılmak....

Balıkesir de de durum öyle hocam malesef yapılabilcek şeyler çok kısıtlı merkezi ufacık zaten bende nasıl geçicek diye düşünüyorum doğrusu
  • yıl içerisinde elinden geldiğince bütün aktivitelere gitmeye çalış

ne biliyim konferanslara katıl yıl sonlarında bahar şenliklerine katıl bi hatun kestir gözüne tanış dışarı çıkalım de kabul eder zaten ordan çevre genişlet

oda olmazsa devlet yurduna git orda kal zaman çok çabuk geçer her gün makara kukara yapar batak atarsınız

eğer durumun iyiyse sakın cimrilik yapma bi daha bu zamanları bulamazsın bol bol para harca hergün kafeye git bilardo oyna maç yap falan filan

ha bide bol bol kitap oku iş hayatına atılınca boş zaman bulamazsın pişman olursun

ekleme yapıyorum:

ilgin var ise müzik - film işleriyle uğraş kısa film çek gitar çalmayı öğren ama apaçilik yapıp her yerde yapma

olimpik havuz var ise havalar ısınınca ayda bir git

iyi bir spor salonuyla sağlam bi pazarlık yap vucut yap (sabah erkenden git 10 - 11 gibi )

asla ve asla her gece bir tane film izlemeden yatma

evinden ailenden uzaksın diye kafana takma üniversite yılları koy g*tüne rahvan gitsin yıllarıdır okul çabucak bitsede gitsek deme bazı zamanların olacak keşke zaman dursa diyeceksin

ayda bir rakı içmeyide unutma

arada bi eve yurda giderken aç biranı aç müziğini ufak ufak eşlik et gecede rahat rahat uyursun

tavsiyelerdede bulunayım :

üniversitede sakın siyasete cemaate felan bulaşma düşüncen varsa bile kendine sakla

mezarcı dediğimiz bi dalın var mı 5 liran var mı sözleri ağzından düşmeyen insanlara sakın yüz verme

yeni tanıştığın insanlara mesafeli davran hiç olmayacak durumlarda bozulabilirsin

eğer internetin 3g felan varsa etiket yapma kendini sonra herkes şifreni ister benim gibi hayır diyemeyebilirsin

değerli eşyalarını sağa sola atıp gitme çalarlar dikkat

yurtta kalıyorsan tuvalet kağıdını sakın paylaşma ardı arkası kesilmez

amokaçi amokaçi elbiseler giyme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiLL -- 23 Nisan 2012; 23:08:30 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.