Şimdi Ara

Ukrayna'ya kışın gitmek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
5.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Şubat ayında 8 günlük Kiev tatiline çıkmak istiyorum. Kışın gitmek saçmalık dediler. Orada yaşamış kimseler yorum yaparsa sevinirim. Eğlenmeye ve gezmeye gidiyorum. Ne yapmalı, ne etmeli?
    Ayrıca gitmemi ve orada kalmamı en ucuz nasıl halledebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doguarslan -- 10 Aralık 2017; 17:52:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• her mevsimin bir güzelliği var neden gidilmesin ki??

benim bildiğim kışında eğlenceli bir yer..
    biraz sıkı giyin yeter.
  • Kıç titreten, b.k donduran gavur gibi üşütüen şiddetli soğuklara hazır ol..

Her mevsimin bir güzelliği vardır ama ilk defa o ülkeye yazın gitmişsen bu bi anlam ifade eder
  • Bence çok eğleneceksin kalacağın yerleri ayarladı isen vede seçici davrandıysan bu konuda soğuktan pek etkilenmezsin bile,
    geçen sene ocak sonunda 1 haftalık bir gezi yaptım (4 gün kiev 3 gün lviv), ülkeye girerken hava felaket kötüydü uçaktan iner inmez önce bir korktum açıkçası ama
    ilk kez gördüğüm yerlerin, yapıların, kültürel olayların şaşkınlığı ile korku bi anda ilgiye merağa dönüştü.
    Gündüzleri öyle çok fazla soğuk görmedik, kar yağdığında ise eğlence mekanlarına, restoranlara sığındık.
    Sürekli dışarıda gezen biri olarak kendimi şöyle korudum, Termal alt ve üst içlik ile gittim pantolon ve kazağın içinden onları hiç eksik etmedim. bide kaz tüğü mont ve kalık bi atkı çok işimi gördü.
    2 ay öncede bir hafta Lviv'de kaldım geldim. Sormak istediğin başka bir şey olursa sorabilirsin Ukrayna ile ilgili.

• dekareme kullanıcısına yanıt
    mesela Laponya'ya kışın gitsen anlamı ne olur? Yada Maldivlere yazın gitsen çok mu keyif alabilir misin?

Her yerin güzelliği o bölgenin iklim koşulu ve coğrafik konumu ile doğru orantılıdır.
  • ukraynaya kışın gitsende farketmez önemli olan senin eğlence anlayışın
    bazı insanlar vardır kışın depresife bağlar halbuki kışla alakası yok
    yazında kışında gidebilirsin yaz gelsin diye beklemene gerek yok derim
  • kışın da cok eglencelı...gecen sene bende subatta gıtmıstım lvive...cok eglendık...rafınad fashıon club...10 numara...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hava soğuk olur, ama ne yapmak istiyorsun, park ,bahçe,orman kışın gezmek zor, soğuk.. ama bahar ve yazın cıvıl cıvıl.

para durumu iyise,ukraynada değişik konsept kafeler,barlar var, kapalı alanlar sıcak olur.

Tabiki en iyi şehir, kiev.
  • mümkünse mayıs gibi git.
  • Ben geçen kış senin istediğin tarihlerde gitmiştim.Kışın gitmek saçma düşüncesine katılmıyorum sonuçta denize girmeye gitmiyosun..Şehrin sokaklarının karla kaplı olmasının güzelliği hiç bi yerde Yok tabi soğuk ama bi şekilde alışılıyor..Ben kharkıve arkadaşımın yanına gitmiştim onun evinde kaldım..Kiev'de ise Z hostel adında bi yerde kaldım fiyatı uygundu 2 kişilik oda da 20 tl ye kaldım gecelik daha sonraki günler için 4 kişilik odaya geçtim ve günlük 15 tl ye kaldım..Şehir merkezine 20 dk bi mesafede çok memnun kaldım..Gece hayatı zaten lafını etmeye bile gerek Yok carribbean club tavsiyemdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 yılbaşına Kiev'de girmiştim. En düşük gördüğümüz sıcaklık -2 idi. O dönem İstanbul'da hava daha soğuktu sanıyorum. Mayısta Lviv'e gittim gene İstanbul'a denk bir havayla karşılaştık. Ukrayna genel olarak Türkiye'den soğuk elbette ama abartılacak bir yanı yok Sibirya değil sonuçta. Ayrıca hiç ummadığınız küçük parkların koruların içinde bile sıcak içecek satan küçük karavan ya da kulübecikler bulabiliyorsunuz. Gene turistik alanlarda sokak yemekleri ve sıcak şarap satan dükkanlar oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.