Şimdi Ara

UHT süt doğru bir protein kaynağı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum gerek hijyen kaygısı ve çabuk bozulması,gerekse istenilen her zaman ulaşılabilir olmaması köy sütü yerine insanı her an tüketime hazır UHT süte yönlendiriyor ister istemez.UHT süt ani ısıyla pastörize edildiği için içindeki birçok faydalı enzim etkisiz hale geliyor diye biliyorum.gerçi köy sütüde kaynatılıyor.peki UHT sütün protein ihtiyacı için tüketilmesi gereken besinler içinde yer almasında bir sakınca var mı?
    1 litre UHT sütte yaklaşık 30 gr protein,50 gr carb,markadan markaya değişmekle birlikte protein miktarına yakın yağ var.ben şahsen UHT sütü çok rahat içebiliyorum.köy sütü hem kokuyor,hemde ağır geliyor.
    Burada sorulması gereken UHT sütün üretim tekniği itibariyle protein kalitesinde bir değişiklik oluyor mu? Ve neredeyse alınan proteinin iki katı carb almak mantıklı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uht alacagina gunluk sut almani oneririm. Ozellikle bulabilirsen ataturk orman ciftliginin gunluk sutu inanilmaz lezzetli. Daha onceleri sut icmiyormusum megerse. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 litre UHT sütte yaklaşık 30 gr protein

Böyle süt varsa bizde alalım ne uğraşıyoruz ya wheyle lorla etle falan
  • Sut protein kaynağı değilde calcium kaynağıdır. Ben üht sütü protein tozu için shaker a koyarım hem daha lezzetli olur hemde daha faydalı.

Uht süt kesinlikle günlük sutten daha az faydalı orası bir gerçek. Kullanım amacınıza göre değişir.

• StoryBro kullanıcısına yanıt
    Neden şaşırdınız ki bu kadar?1000 ml sütten bahsediyoruz.süt kutularının dışında yazan yaklaşık değer bu.100 ml de 2.8-3 civarı.yalan yazmıyorlarsa tabii.5 tam yumurtayla 1 litre sütte ki protein miktarı yaklaşık aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Neden şaşırdınız ki bu kadar?1000 ml sütten bahsediyoruz.süt kutularının dışında yazan yaklaşık değer bu.100 ml de 2.8-3 civarı.yalan yazmıyorlarsa tabii.5 tam yumurtayla 1 litre sütte ki protein miktarı yaklaşık aynı.

Hocam resimdeki sütte toplam kaç gr protein var sizce ?

5 tam yumurta yemektense süt içebilirim hepsini ama kaç kalori bütün bir paket ?

( Resim temsilidir genelde hepsi o boy civarında )

UHT süt doğru bir protein kaynağı mı?

• StoryBro kullanıcısına yanıt
    Arkasında besin değerleri yazıyor ona baksana...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilim, sütün yetişkin insanlar için faydalı olmadıgını tartışırken
    uht sütten alacagın proteinden tartışılr.
    hele hele laktoz gibi bir handikap varken hiç bulaşmam daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

1 litre UHT sütte yaklaşık 30 gr protein

Böyle süt varsa bizde alalım ne uğraşıyoruz ya wheyle lorla etle falan

100 ml'de 3 gr var aşağı yukarı. Normal yani. Tabi 1 litre süt içmekte mide ister. Ben içsem ses bombası olarak dolaşırım bütün gün.
  • Gunde yarim litre iciyorum ben. Spor yaptigim gunlerde ise antrenman sonrasi + 200ml cikolatali sut.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.