Şimdi Ara

Ucretli Yamalari Sikayet Basligi (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
6
Favori
17.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zeoce kullanıcısına yanıt
    Orhun Kayaalp Twitch üstünden görkem bey ile konuştu konuyu. Yayın tekrarını izleyip oradan durum hakkında bilgi alabilirsiniz. Dediğim gibi şikayet gittiği an kendilerine ait olamayan bir projeden bu kadar tantana çıkmalarına müsaade etmezler. Marka zarar görürüm düşüncesine girer maalesef böyle. Son dediğiniz de sizin fikriniz ben para konusuna katılmıyorum dedim sadece yapmasınlar demiyorum ki desem nolur benim dememle bir şeyler değişse ohooo.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SincapReyiz kullanıcısına yanıt
    Fikirlerimiz farklı olabilir bu konuda sizinkine de tabiki saygı duyarım iyi günler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zeoce kullanıcısına yanıt
    Bu işler böyle farklı fikirler de olup böyle tartıştığımız sürece gelişir ve büyürüz. Teşekkür ederim iyi günler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Hayır kardeşi direk o sözleşmede diyor ki benim dosya bütünlüğünü bozamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    APAYRI bir konuyu baska bir konuyla ozdeslestirmissin.

    Dedigin siteler sikayet edilebilir ama o sitelerle bu ucretli yamalarin olayi bambaska.

    O sitelerde sana korsan oyunu "parasini ver al indir" demiyor kimse. Girersin rahatsizlik duymazsan indirirsin ya da izlersin. Sana kalmis.



    Ucretli yamalarda ise bu icerige ulasman icin para vermen gerek.

    Iki konu da yasal degil. Ama yama konusu cok baska. Eger korsan film sitesine girdiginde para vermek zorunda kalirsan o zaman birebir ayni konular olur.

    Alıntıları Göster
    Gereksiz bir mesaj

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • akaGWYNBLEIDD123 A kullanıcısına yanıt
    Konudaki en saçma yorum budur muhtemelen. Elinden geleni ardına koyma.Takipteyiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ücretsiz yama yapmak ile ücretli yama yapma arasında yasal olarak bakarsak hiç bir fark yoktur. Yanlış bilgi vermekten ötürü bu konu kaldırılmalı , kitlenmeli ya da konu açan kişiye gereken yaptırımların uygulanması gerekiyor.

    Ücretli ya da ücretsiz şekilde bir frimanın dosyalarını açıp degiştiriyorsun suç olan budur. Ama frimaların yüzde 99'u bunu sorun olarak görmüyor modlamaya vs şeylere sıcak bakıyorlar. Birkaç frima hariç. Bilgi kirliligi bir konu açılmış ve insanlar boşu boşuna tartışıp zamanlarını harcıyorlar.
  • zamanında bir konuya bende uyarılarımı yazmıştım ama adamlar cahil oldukları için anlamamışlardı. şimdi tekrar gündeme geldi hem de benim başlattığımdan çok daha büyük. sevindirici haberler bunlar. dolandırıcılara fırsat vermemek lazım.
  • Cod mw3 Türkçe dublajından bile 0 lira 0 kuruş istendi ondan ben para vermem ücretli yamaya ama verene de bir şey demem yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden yama konuları açılırdı,şimdi şikayet konuları açılıyor vay be nerden nereye.Bence artık Türkçe yama şikayetleri bölümü'nün açılmasının zamanı gelmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ Ten -- 22 Temmuz 2020; 1:5:45 >
  • Dante kullanıcısına yanıt
    Eminim ki hayatının her bölümünde yasalara bu kadar uyuyorsundur. Bana daha çok biz bugüne kadar bu işi ücretsiz yaptık biz kazanmadıysak sizde kazanamazsınız tarzı bi çekememezlik var gibi geldi. Böyle hasetliklerle bu hayatta hiçbir yere gelemezsin. Birde şikayet başlığı açmış git iş güç edin kendine hahaha

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne boş yorumcu insanlar var. Diyecek birşey bulamıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güzel konu...

    film siteleri parayı reklamdan kazanıyor ve bağış isteyende var.
  • Sanane adam emek verir çevirir bunuda satar sen napican

    Adam evinde sabun yapıyor internette satıyor , birisi evinde kese , lif yapıyor netten satıyor bunlar içinde başlık açacan mı? Tiplere bak ne işsiz boş tipler bunlar

    Sanane sanane? Alan memnun satan memnun belki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maliyeye sikayet et vergisiz kazanc var de ebesinin örekesini görsünler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HighDamagE kullanıcısına yanıt
    Vergi veriyorlar. Bilgisiz bilgisiz konuşmayın lütfen. 3. Parti şirket üzerinde satılan her yamanın belli bir yüzdesi vergiye gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölücü tayfa kolay gelsin başınız göğe ersin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


  • Konu içinde sürekli Orhun Kayaalp'in yayını konuşuluyordu kendisi mevzuyu video içinde her yönüyle anlatmış. (Açıklamalar kısmında zaman damgası var.)

    Öncelikle öğrendiğimiz yeni hususlar var. Rockstar Games'in ülkemizde resmi olarak bir temsilciliği bulunmasa da Rockstar ve 2K'nın sahibi Take Two Interactive'in ülkemizde hukuki temsilciliği varmış. Orhun Kayaalp'in çeviri işinin başındaki Görkem Bey ile yaptığı konuşmada kendilerine direkt olarak Take Two tarafının hukuki temsilciliği tarafından ihtarname çekilip işin durdurulmasını, yapılan iş ile ilgili her türlü materyalin halka erişime kapatılması ve projenin durdurulduğunun duyrulması istenmiş. Burada kimse boşa atmadı hukuki bir müdahale ile karşı karşıya kalabilirsiniz diye. İşin üzücü tarafı şu anki süreçte lanet olsun diyip yamayı ücretsiz bir şekilde yayınlamak isterlerse bile yayınlayamayacaklar.

    Videonun devamında ise gözlerinin önündeki gerçeği görmeyi beceremeyip biraz saçmalamışlar, bu olay insanların şikayet mailleri ile mi oldu diye. Yahu işle Rockstar değil direkt olarak büyük patron T2 ilgilenmiş. Kendilerinin burada hukuki temsilciliği var. Bu firmalar hukuk firmalarına bütün gün bilgisayar karşısında tombala çeksinler diye mi para ödüyorlar? Herhalde kendilerinin işi ile ilgili olan biteni izleyecekler, raporlayacaklar ve müşterilerinin taleplerine göre de bir aksiyon alacaklar.

    Umarım ki bundan sonraki süreç çeviri ekibinin daha da fazla aleyhine olmaz hatta asıl temennim ihtarname yoluyla da olsa bir iletişim yolu açılmışken yaptıkları işi direkt olarak konunun muhattabına sunabilme, anlatabilme şansı yakalamaları. İlk mesajımda da söyledim, bu iş bu şekilde sadece işi yapanın başını ağrıtır, yasal yoldan para kazanmak istiyorsanız kurumsallaşmak zorundasınız.




  • Ücretli/Ücretsiz türkçe yama çıkaran arkadaşlarla uğraştığınız kadar,finceyi norveççeyi ekleyip türkçeyi eklemeyen oyun firmalarıyla uğraşsanız ne olurdu acaba? Yok biz milletçe ifah olmayız. Elimizdekini bile korumayı blmiyoruz.

    Ayrıca ETS2 olsun GTA v RDR2, PES olsun yizlerce binlerce mod var ve bunlardan ücretli olanlar da var. Sizin derdiniz meyve veren ağacı taşlamak. Adamlarda hata ki forumu adam yerine koyup paylaşım yapmışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 22 Temmuz 2020; 10:58:56 >
  • Bu tartışmalar yüzünden artık kesinlikle Türkçe yama çıkmaz. Adamlar ücretsiz Türkçe yama çıkarsa da şikayet eden olacak, ücretli yama çıkarsa da şikayet eden olacak.

    Keşke en başından hiç kimse kimseyi şikayet etmeseydi. Eğer bir oyun firması, dava açılması gerekiyorsa zaten bunu kendi başına da yapar, bu firmaların zaten avukatları vardır, dolayısıyla bu şikayet olayı sizin üstünüze vazife falan değil.

    İsteyen ücretli yapsın, isteyen ücretsiz yapsın, alan razı, satan razı, size ne oluyor ki? Neden kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz? Birbirinize girdiğiniz sürece Türkçe yamalar hiç çıkmaz.

    Bırakın kim nasıl yama yapmak istiyorsa öyle yapsın. İllegalse de suç, yamayı yapanındır, sizi ilgilendiren bir şey yok.

    Demem o ki her şeye muhalif olursanız bir arpa boyu yol alamayız.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.