Şimdi Ara

Ucretli Yamalari Sikayet Basligi (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
6
Favori
17.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • roser137 R kullanıcısına yanıt
    Böyle düşünüyorsan hak veririm tabi. Konunu başlığı "Ücretli" olduğu için tepkim bu. Yoksa tamamen aynı düşünüyoruz. Herkesin emeğine saygı duymak gerek.
  • HardMuz kullanıcısına yanıt
    Hocam siz para aldığınız bir iş i severek yapmıyorsanız bu sizin sorununuz ortada maddi bir kaynak olduğu için sizi şutlayıp sizin işinizi daha iyi yapacak birini bulurlar ama gönüllü de böyle bir olay yok yama için ben beğenmedim desen defol git keyfim böyle istedi böyle yaptım diyebilir kimse de bir şey diyemez ama maddi gelir varsa bu işte bir yönetim tarafından o kişiye gereken yaptırım yapılır. “Gönülden yapılmayan yamalar ortada kalitesi” yazmışsın dediğin gibi olabilir belki para ile yapılıp kaliteli olmayan yamalar da vardır ama lütfen kaynak paylaşıp örnek verebilir misin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • roser137 R kullanıcısına yanıt
    Hocam olay da orada zaten bunlar yasal değil diye bir olay yok firma BU HAKLARI SAKLI TUTAR yani kalkıpta ben mod, yama yapılmasını istemiyorum derse yasadılı olur ama şu anki durumda yasadışı bir şey yok yama yapılması yapımcı firma bu hakkı kullanmadıkça yasaldır eğer firma biz engelliyoruz yapamazsınız dedikten sonra bunu yaparsan yasal bir iş olmaktan çıkar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben bağış konusunda aynı düşüncede değilim. Yama çıkar isteyen gönüllü yardımını yapar. Hem o arkadaşa da motivasyon ve az da olsa bir kaynak olur.

    Aylık abonelik ve yüksek fiyat talep edilmesine ise karşıyım, fakat işim gücüm yok bunları da gidip şikayet etmem. Almasınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TackleBarry kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çok haklısın biz gidelim buradan boş yapanlar olarak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlar ingilizce öğrensin amacıyla yapıyorsanız güzel, yok birileri aman para kazanmasın dijital her şeyi çalmaya kaçak göçek edinmeye alışığız para vermek bize küfür gibi o yüzden şikayet ediyoruz diyorsanız ayıp yapmayın, korsan oyun oyna ama bu adamlara hakkını ver bu adamların sana bana ihtiyacı var, rockstar senin orjinal alıp almadığını bile hissetmiyor pazar amerika ama bu adamların bize ihtiyacı var var olabilmeleri için
  • TackleBarry kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çok haklısın biz gidelim buradan boş yapanlar olarak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çevirmen değilim ama şu yazılanları başlıkları gördükten sonra yama yapanı da öpsünler der tüm yamalarımı silerim. RDR2 çeviri grubunun gelir etme isteğini yerinde bulmama rağmen uyguladıkları modeli yanlış buluyorum. Bence bağış yoluna gitselerdi bu kadar başları ağırmazdı. Gerçi ne kadar bağış olabilir orası da ayrı mevzu. Şimdi bağış içinde yok valilik izni yok şu izni diyecek herşeyi ile kurallara uygun doğrucu Davut arkadaşlar olacaktır onları da Allah’a havale ediyorum.

    Türk’ün türkten başka düşmanı yok zaten devam edin. Size Türkçe yama falan lazım değil. 3-5 tane şuursuz ülkesine hiç bir katma değeri olmayan adam Türkçe oynayacak bu kadar adama yama ile uğraşıyor. İnşallah tüm bu yama çalışmaları durdurulur kimse çeviri işi ile uğraşmaz. O zaman belki akıllanırsınız. Adamları şirkete şikayet etmek nedir ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanick -- 22 Temmuz 2020; 14:29:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zeoce kullanıcısına yanıt
    hocam ana mesele telif hakkı. firmanın mod ve yamaya izin vermesi alakalı bir durum değil bu.

    firma mod ve yamalara açıkça izin verse bile telif ihlali içeren bir mod yaparsanız mesela bu da yasa dışıdır. minecraft kaplamalarını gta v'te kullanamazsınız mesela. telif ihlaline girer. mod izni yama izni ile ilgisi yok bunun daha genel bir kanun. telif haklı materyeli izinsiz kullanamazsınız.

    bunun dışında firma ücretli yama ve moda alenen izin verse bile çeviri yapacaksanız yine ektra izin almanız gerekir çünkü yine firmaya ait telifli bir metni kullanıyorsunuz, telifli metni çevirip satmaya çalışıyorsunuz. izin almıyorsanız telif hakkı ihlali yapıyorsunuz demektir. firma bu suça karşı yaptırımda bulunur veya bulunmaz bu ayrı konu fakat firmadan izin almadıysanız bu satış yasa dışıdır. telif hakkı ihlalidir. telif hakkı açısından bunun bir kitabın çevirisini izinsizce yapıp satmaktan çok farklı bir yanı yok. ticari açıdan firmaya korsan çeviri kitap kadar zarar vermese de ikisi de telifli metnin izinsizce çevrilip satılmasıdır ve yasadışıdır.




  • roser137 R kullanıcısına yanıt
    Hocam kitap ile oyun çok farklı ama şu konuda haklısınız eğer oyunun hikayesini metinleri alıp birazcık değiştirip kitap olarka yayınlardanız veya bu karakterleri başka bir oyun olarak piyasaya çıkarırsanız dediğiniz gibi olur. Ancak bu insanlar telifli HAKLARI TAMAMEN ROCKSTAR TARAFINDAN SAKLI TUTULAN ve yapımcısının rockstar olduğu oyunun içinde bir şey yaparlarsa bu yasadışı değildir. Hocam bu kişiler oyunun hikayesini, metnini ve karakterlerini alıp başka bir oyunda devam oyunu diye çıkarmıyor metni alıp kitap yapmıyor yine rockstarın oyununda çeviri yapıyor, dediğiz şeyler bunun için geçerli değil ama tabiki de rockstar isterse oyunun tek bir dosyasına dokundurtmaz. Şu an için böyle bir durum yok bildiğim kadarıyla, ben zaten çeviri grubunun eğer böyle bir açıklama yaptılarsa yani rockstar bizimle iletişime geçti istemiyorlarmış gibi bir açıklamayı kastediyorum, ben buna inanmıyorum. Onlarca dolara satılan yamalar, modlar var eminim onlar içinde şikayet eden hemde sayıları çok daha fazla olan bir güruh vardır ve bunlar rockstar tarafından engellenmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • aynen aynen
    şu çeviri işi yapan kendini beğenmiş bi kaç tipin para sevdası yüzünden bu duruma geldi durum
    neymiş 30 liraya satıcaklarmış çeviriyi kfksdjs
    olm 3 ay sonra geliştirici şirket gelip 'benim ekmeğim üzerinden haksız ve onaysız para kazandılar' diye dava açarsa, o aldığın 30 liraları yanına baya bi sıfır ekleyerek geri ödersin
  • Ücretsiz emekle yapılan yamalara birşey diyecek olan kitlenin kafasının içinde beyin yerine ne taşıdıklarını merak ederim doğrusu... Uzun süredir sırf türkçe yaması için beklediğim oyunlar var. Ücretliler neyse de ücretsiz yamalara kimsenin karışma hakkı olduğunu düşünmüyorum Mevzular olmuş ondan diyorum...
  • zeoce kullanıcısına yanıt
    E hadi yapın satın da çeviriyi bu kadar andaval mı sizi korkutuyor yoksa? O kadar korkmuyorsun madem ne diye vakit kaybediyorsun?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demekki korkuyorlar da yamayı çıkarmadılar. Haksızsın diyebilseler yamayı da çıkartırlardı ama şu halde neden geri çektiler?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkenin havasından mıdır suyundan mıdır bilmiyorum ama insanlar kendilerinin işine geldiği sürece ne etik ne ahlak biliyorlar. Yakalanınca da işi milliyetçilik ve şirket karşıtlığıyla kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Yazılanları biraz okudum da gerçekten ne zaman bu kadar ahlaksız be etik yargıları olmayan bir toplum olmuşuz anlamadım. Bu insanlar yarın kopya da çeker, torpil de yapar, rüşvet de alır, yapar da yapar. Bir de alan memnun veren memnun diyen bir tayfa var ki akıllara zarar. Onlar herhalde uyuşturucu, insan ticareti vesaireyi de savunurlar. Alan memnun veren memnun sonuçta.

    5 yıldır falan Türkçe yama kullanmıyordum. Bu olayı da twitterda rastgele gördüm. Ben yama kullanırken bu iş gönüllülük esaslıydı. İnsanlar gerçekten sevdikleri oyunları diğer insanlar da anlayarak oynasınlar diye oturup çeviriyorlardı. İyisiyle kötüsüyle millet en azından anlayarak oynuyordu. Anladığım kadarıyla sonra bu çakallar gelip işi paraya dökmeye, yok aboneliktir şudur budur diye milleti yolmaya başlamışlar. Yakalanınca da kuyruklarını kıstırıp kaçıyorlar. Millet de canhıraş bunları savunuyor. Artık ne kadar yoldularsa milleti 4s kuralından millet de bunların müptelası olmuş. Neyse. Konu sahibini destekliyorum. Bu oluşumların her fırsatta başını ezmek şart. Türkçe yama topluluğunun eski günlerine dönmesi dileğiyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • unununium U kullanıcısına yanıt
    Mesajınız çok agresif, ben cevap verdiğim arkadaşla gayet güzel tartışıyordum zaten bu konuda. Ben taraf tutmuyorum ve kimseye andaval demiyorum bir tarafından uydurup iftira atma. Ben burada mantıklı bir şekilde kendi fikirlerimi paylaşıyorum o kadar, ne çeviri grubunun bir üyesiyim ne de çeviriyi bekleyenlerdenim veya şikayet edenlerdenim. sadece mantıklı bir şekilde yorum yapıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam gerçekten merak ediyorum yani neden böyle düşünüyorsunuz? Bende game pass e karşı çıktım ama 30 tl ye alınanilrcek bir yama 2 milyon kelimeyi anlamlı yerine uygun bir şekilde çevirmek öyle haftasonları upraşılacak bir hobi değil ki. Amerika da avrupa da yapılan bir çok paralı mod var kimse bu kafada düşünmüyor yani gönüllü yapıyorsan yap yapmıyorsan sen şerefsizsin paramızı çalmaya çalışıyorsun demiyor adamlar 30-40 kişi bir araya gelip bir proje çıkartıyorlar tabiki de biz ücretli yaptık diyebilirler ne var bunda gerçekten anlamıyorum. Son bir örnek olarak ahlaksızlık demişsinizde çok saçma bir düşünce adamlar çalmıyor çıromıyor zaten Rockstar böyle şeylere itiraz etmiyor oara ile satılan bir çok mod var patreonda orada burada rockstar isterse ben izin vermiyorum diyebilir ve o zaman buna devam edenler ahlaksızlık yapmış olur ama ortada böyle bir durum yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MytHnfr

    "Firma sorun çıkartmıyorsa" derken "haberi yoksa" manasında demiyorum zaten. Çevirmenlerin yaptığı büyük bir acemilik ya da uyanıklık orasını bilemem ben kendileri yanıtlar. Ticari olmasaydı da izin almaları gerekirdi. Burada çevirmenler sonuna kadar haklı da demiyorum ben. Siz yaptığınızı hangi kılıfa koyuyorsunuz onu soruyorum. Ücretsiz yama olsaydı aynı tepkiyi verecek miydiniz? Niye sadece "Ücretli" yamaları şikayet ediyorsunuz? Firmanın "Ücretsiz" yamalarda da aynı hakka sahip olduğunu bilmiyor musunuz?
    Ücretlide ücretsizde suç. Ben ücretsiz olursa yasal olur demedim bunu nerden çıkarttınız garip




  • Bu saatten sonra sevdiğiniz bir oyun çıkar Türkçe oynamak istersiniz yamasını paralı dahi bulamazsınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.