Şimdi Ara

Ucretli Yamalari Sikayet Basligi (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
6
Favori
17.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sırf siz oynayın diye ücretsiz 2m kelimeyi çevirecek sayısız ekibi şimdiden görebiliyorum. Dahiyane bir konu olmuş. Mükemmel. Olağanüstü. İnanılmaz.
  • Dante kullanıcısına yanıt
    Oyunla felan alakam yok ama Pm at bizde şikayet edelim paralı yama satanları.
    Dh ölücülüğüne çok ters bir durum. Bir çeviri yap (isterse 1sene sürsün) sonra her ay yüzlerce kişiden para aksın sana pehhh. Netfiliks satıyor sanki adam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    APAYRI bir konuyu baska bir konuyla ozdeslestirmissin.

    Dedigin siteler sikayet edilebilir ama o sitelerle bu ucretli yamalarin olayi bambaska.

    O sitelerde sana korsan oyunu "parasini ver al indir" demiyor kimse. Girersin rahatsizlik duymazsan indirirsin ya da izlersin. Sana kalmis.



    Ucretli yamalarda ise bu icerige ulasman icin para vermen gerek.

    Iki konu da yasal degil. Ama yama konusu cok baska. Eger korsan film sitesine girdiginde para vermek zorunda kalirsan o zaman birebir ayni konular olur.

    Alıntıları Göster
    Dostum, "rahatsızlık duymazsan izlersin" lafı ne kadar tehlikeli biliyor musun? Bu mantıktan hareketle rahatsızlık duymayan herkes her türlü illegal işi yapabilir. Rahatsızlık duymayan biri uyuşturucu satar, rahatsızlık duymayan biri başkasının yazdığı makaleyi izinsiz kendi tezinde kullanır, rahatsızlık duymayan biri gider başkasının malını çalar vs vs vs bin tane örnek verilebilir. Bir şeyi demeden bir durun düşünün.

    Ayrıca o girip korsan oyun indirilen, film izlenilen vs yerler babasının hayrına mı koyuyor? Reklamlardan vs kırıyor parayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 21 Temmuz 2020; 2:10:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapımcı firma modlamaya izin vermiyorsa ücretli de olsa ücretsiz de olsa korsana girer bu durum neden sadece ücretli olarak belirtme ihtiyacı duydunuz ki? Ücretsiz olunca korsan olmuyor mu ne kafalar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu işler şakaya gelmez hakikaten. Uğraşmazlar falan demeyin, adamlar uğraşmıyor ama dağıtımcının vs kaç tane avukatı vardır, bahane arıyorlar dava açmak için.

    Çeviri yapan insanları tanımıyorum ancak tahminim çoğunun öğrenci vs olduğu. Başlarına gelse hayatları kayabilir. Boşverin gitsin şu çeviri meselesi çok uzadı. Şu oyun firmalarına artık tepkimizi ortaya koyalım ama, toplanıp reddite taşıyalım olmadı. Redditte görmeme, duymama imkanları yok. Oyunlar artık Türkçe çıkmalı.
  • Sevgili çevirmen arkadaşlar anlıyoruz bir projede belki de gerçekten çok uzun uğraşlar vererek ortaya bir şey koymak istiyorsunuz. Lakin, Kullanıcı sözleşmesi maddesinde her şey gayet çok açık. Yaptığınız yasal bir suç. Sizlerde, bizlerde herkes gibi kurallara uymak zorundayız. Uymadığınız için önünüze engel çıkarıyorlarsa bunda pekte mızmızlanacak bir şeyimiz yok demektir.

    Yerelleştirme yapan arkadaşlara saygım çok büyüktür lakin bunun üstünden para kazanmayı hukukî boyutunu geçtim etik bulmuyorum. Zaten orjinal oyunlara bir ton para döküyoruz. Neden birde gönüllü olarak yapılan bir şeye para vereyim.? İnsanlar eleştirince de açılan başlıkları ve gereksiz duyar kasmalarınızı gördük. İnanın yapmayın yakışmıyor.

    Ek olarak milyon dolarlık firmalar bizi bir tarafına takmayıp dilimizi eklemiyor o zaman eklesinler diyen arkadaşlar. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Yani senin ülkende orijinal oyun kültürü gelişmedikçe ve satmadıkca çok beklersin. Burada firmayı değil ülke ekonomisini ve alım gücünü değiştirerek işe başlamalısın. Bugün Sony Türkiye babasının hayrına ülkede durmuyor...

    Son olarak kişisel olarak size naçizane bir tavsiye. İlla bunu bir " Ticari İş " olarak yapacaksanız lütfen kendi siteniz ve DC kanallarınız üstünden bir sistem kurarak paranızı kazanmanız. Hem kitleniz sabit ve belli olur, hem DH gibi forumlar daha fazla kirlenmemiş olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SincapReyiz -- 21 Temmuz 2020; 6:38:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Takumi_Fujiwara kullanıcısına yanıt
    Hakkınız var yiğidi öldür hakkını yeme aslında bunun oluru resmi bir ekip olana kadar en azından bağış yöntemi ile yapılması belli bir bağıştan sonra yama halka açılacak bu zaman zarfında da yapımcılardan iş kovalanacak ama daha önce de oyunçeviri grubu vardı onlar başaramadı sanırım bunu kolay değil ama birilerinin yapması lzm bunu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim milletten cacık olmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TackleBarry

    Amacınızı belli ettiğiniz için teşekkür ederim. Evet korsan siteler benden para talep etmiyor ama yapılan içeriğin yapımcısının para kazanmasını engelliyor. Burdan yola çıkarsak dediğiniz lafa istinaden amacınızın ölücülük olduğunu nerde beleş oraya yerleş olduğunu aslında telif haklarının veya yapımcının emeğinin umrunda olmadığınızı ve tek amacın beleşçilik olduğunu kanıtladığınız için elinize sağlık. Allah size akıl sonrada fikir versin.

    Alıntıları Göster
    Al işte, korsan muhabbetini açan sensin açıklama yapınca da beni ölücülükle suçluyorsun.. Yaklaşık 10 yıldır korsan dizi, film dışında herhangi bir içerik kullanmadım, kullanmamaya gayret ediyorum. Dizi film siteleri genellikle ya internetten hazır alır çeviriyi ya da kendi ekibi vardır çıktığı gibi onlara çeviri yaptırır, zaten bu şekilde aylık yüz binlerce liralık ciro yapıyorlar..

    Yaptığınız hukuku açıdan kesinlikle bir suç ve katı kuralları var. Bunu ısrarla öyle değilmiş gibi göstermeye çalışmanız saçma. Ahlak ve etik sahibi olmanız dileğiyle..




  • YildirimBuyucusu kullanıcısına yanıt
    Kardeşim senin ne isteyip istemediğin bir şey değiştirmiyor. Telif hakları ile korunan bir ürün üzerinden hak sahibinin izni olmadan ticari hiç bir işlem yapamazsın, kanun bu senin isteklerinin bir önemi yok. Yurtdışında da bir sürü mod ekibi var bunlar bunun farkında ve bağış usulü olarak bu işleri yapıyorlar, yani ister ödeme yaparsın istersen yapmazsın. Kanunlar kişilerin ne istediklerine göre esnetilemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arman09 kullanıcısına yanıt
    Direkt bağış toplama olayı da sıkıntılı valilik izni gerekçesiyle fakat haftalık veya haftada iki kere yapılabilecek twitch yayınları vesilesiyle herhangi bir sıkıntı yaşamadan bağış toplayabilirler, buna ek olarak da periyodik olarak insanlara durum güncellemesi verebilme imkanına sahip olabilecekleri için destekçi sayılarını artırmaları işten bile değil. Buna ek olarak biz oyuncuların yapılan işi somut bir şekilde görmesiyle beraber oyun yapımcılarını da baskı altına alma imkanı doğuyor.

    İlk yazımda da söylediğim gibi, şu anda ticari anlamda ülkede bu alanda iş yapan kimse yok ve bu boşluğu dolduran ardından rekabet oluşuncaya kadar tekel olarak kalacak. Benim düşüncem bu insanlara yaptığı işin sıkıntılarından ötürü tekmeyi vurmaya çalışmaktansa bu işi hakkıyla yapabileceği ortama geçmeleri için teşvik etmek ve desteği bu yönde vermek. Çünkü adım kadar iyi biliyorum ki kendilerinin yılmaz savunuculuğunu yapanlar, insanlara konu içinden ve özel mesajlardan hakaret eden gaz verici kitle bu insanlar hukuki anlamda bir sıkıntıya düştükleri anda konu başlıklarına gelmeyecekler bile.




  • Lisanslardan haberi olmayanlar aboneliklerle milleti tokatlama peşinde. Sen yapımcıyla anlaştın mı ki yamadan para talep ediyorsun ? Tebrik ederim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takumi_Fujiwara kullanıcısına yanıt
    Twitch mantıklı yapılabilir kota dolunca yama yayınlanır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yama oyundan daha pahalı olabiliyor ve bunu savunuyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkes yapımcı firmanın izni üzerinden gidiyor bilmiyorlar ki firmanın aslında üstü kapalı bir izni var. Yoksa bu firmaların avukatlarının eli armut toplamıyor heralde. Son olayda çeşitli sebeplerle ücretli hazmedemeyenlerin yoğun şikayeti yüzünden şu an bu çeviri ortada yok o kadar.
  • Dante kullanıcısına yanıt
    İşte bu yüzden türkçe yanaların dğzenli ve kaliteli olması için, bunu yapan insanların sorumluluk alması için gelir elde etmeleri lazım makul ücretlere çekilirse türkçe yama işi süreklilik kazanır ve kaliteli olur. Hocam yanlış anlamayın ama tatilde yaptığınız için bu işe karşı gerçek bir sorumluluk hissetmediğiniz ekmeğinizi buradan kazanmadığınız için bir çok arkadaş yaptığınız yamadan memnun kalmadı belki bu iş size gelir sağlasa ve bir mekanizma için olsaydı çok daha kaliteli bir iş ortaya çıkaracaktınız ama biri size kötü dese şuan siz kötüyse kötü sanane canım istedi çevirdim diyebilirsiniz ama bunu bu işten geliri olan bir söyleyemez ve sorumluluğunu alır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Para kazanmak isteyen varsa gider okulunu oku öğretmen olur, yasal çeviri firmalara işe girer parasının hakkını alır.Bunun dışında milyar dolarlıkta olsa olsa bir firma sen bu firma hakkında "adamlar zaten milyardolarlık şuradaki 50 lira mı gözünüze battı" diyemezsin.Yaptığın suç çünkü.Suçu ajitasyon ile aklamakta olmaz.Zararın neresinden dönülse kardır, bence netteki tüm ücretli yamaların kaldırılması lazım yarın bir gün çevirmenlik yapanların başına hukuksal açıdan çok ciddi şeyler gelebilir.
  • Neresinden dönersen dön dönek derler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalniz bahsettiginiz suc yama ucretli olsa da olmasa da isleniyor. O kisim sacma olmus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teliften kim korkar. Zamanında her şeyi korsan kullanmışız. Kişi bir emek verdiysede para istemek en doğal hakkı. Tabi bunu ilerde başı ağrımayacak şekilde yapmalı.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.