Şimdi Ara

Üçlü prizin kablosu yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
12.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Gece gece akıl almaz birşey oldu. 2 telefonumun ve elektrikli battaniyenin bağlı olduğu kablo erimiş. Uyuyordum, burnuma gelen ağır kokuyla uyandım, bu koku ne derken kablodan kıvılcımlar gördüm. Hemen fişini çektim.
    Ya evde olmasaydım, ya uyanmasam ölüp giderdim yada ev yanardı.
    Demek ki evden çıkarken prizler ve cihazlar kapatılmalıymış

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üçlü Prizin Kablosunun Yanması: Nedenleri ve Çözümleri

Üçlü prizlerin günlük yaşamda oldukça yaygın olarak kullanılması, bu cihazların kablolarının yanma riskini de beraberinde getiriyor. Üçlü prizlerin kablolarının yanmasına neden olan çeşitli faktörler bulunmaktadır.

• Aşırı Yüklenme: Üçlü prizlere birden fazla yüksek güçlü cihazın takılması, kabloların aşırı yüklenmesine ve ısınmasına neden olabilir.
    • Geçmişten Kalma veya Hasarlı Kablolar: Eski veya hasarlı kablolar, elektrik akımına karşı daha az direnç göstererek aşırı ısınmaya ve yanmaya yol açabilir.
    • Kısa Devre: Kabloların içindeki iletkenler birbirine temas ederse kısa devre oluşabilir ve bu da kabloların hızla ısınmasına ve yanmasına neden olabilir.
    • Kalitesiz Malzemeler: Kalitesiz malzemelerden üretilen kablolar, daha yüksek direnç göstererek aşırı ısınma ve yanma riskini artırır.

Üçlü Priz Kablosunun Yanmasının Sonuçları

Üçlü priz kablosunun yanması, aşağıdakiler gibi ciddi sonuçlara yol açabilir:

• Yangın: Aşırı ısınan kablolar yangına neden olabilir ve ciddi can ve mal kayıplarına yol açabilir.
    • Elektrik Çarpması: Yanmış kablolar, elektrik akımına karşı koruma sağlamayarak elektrik çarpması riskini artırır.

Önlemler

Üçlü priz kablosunun yanmasını önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsin:

• Üçlü prizlere aşırı yükleme yapma.
    • Hasarlı veya eski kabloları derhal değiştir.
    • Kısa devre oluşumunu önlemek için kabloları dikkatlice kullan.
    • Kaliteli malzemelerden üretilmiş kablolar kullan.

Üçlü priz kablosunun yanması ciddi bir sorundur. Yukarıdaki nedenleri ve önlemleri göz önünde bulundurarak, elektrik güvenliğini sağlayabilir ve olası riskleri en aza indirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • geçmiş olsun, kablonun yanma sebebi 2 telefon ve bir battaniyenin çekmiş oldugu güç değilde kontaklardaki kötü temas olabilir uzatma kablolarını kullanırken bu olasılıgı göz önüne alıp kaliteli ürün kullanmak ve miadını doldurmuş kontakları gevşemiş kabloları kullanmamak gerekir
  • + kullanacağın kablonun kesidini arttırsan iyi olur

Orijinalden alıntı: evren kılıç
    geçmiş olsun, kablonun yanma sebebi 2 telefon ve bir battaniyenin çekmiş oldugu güç değilde kontaklardaki kötü temas olabilir uzatma kablolarını kullanırken bu olasılıgı göz önüne alıp kaliteli ürün kullanmak ve miadını doldurmuş kontakları gevşemiş kabloları kullanmamak gerekir

Kesinlikle kaliteli malzeme kullanmak gerekiyor. Kablo halının üstündeydi. Biraz daha geç uyansam yada evde olmasam halı rahatlıkla tutuşabilirdi.
    Kablo çok kötü koku yaptığından uyandım.
    Önlem olarak yangın alarmı alacağım.
    Evden çıkarken ne kadar cihaz varsa prizden çekiyorum. Çalışan malzemeleri başı boş bırakmamak lazım.
  • Fişi prize takarken çok rahat takılıyorsa, prizin yuvalarını biraz daraltmak gerekiyor. Elektrikte gevşek geçişler ve bağlantılar ısınmaya sebep olur.
    2 telefon ile elektrikli battaniyenin çektiği akım kablo yanmasına neden olmaz. Gevşek bağlantıdan dolayı olur.

Orijinalden alıntı: evren kılıç

geçmiş olsun, kablonun yanma sebebi 2 telefon ve bir battaniyenin çekmiş oldugu güç değilde kontaklardaki kötü temas olabilir uzatma kablolarını kullanırken bu olasılıgı göz önüne alıp kaliteli ürün kullanmak ve miadını doldurmuş kontakları gevşemiş kabloları kullanmamak gerekir

öncelikle geçmiş olsun ,arkadaşımızın bu açıklamalarını kale almak gerek ,hayatiyet söz konusu.özellikle kötü ürün kullanılmamalı.kalitesiz ürünlerde kullanıma bağlı olarak meydana gelebilen gevşek temas durumlarında elektrik atlama yaparak (ARK) oluşturarak yoluna devam ederken meydana gelen ark ısı yaracaktır bu ısının sonucuda yanmadır muhtemelen,tekrar geçmiş olusun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 30 Ocak 2011; 13:32:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaw zaten allaha emanetiz hepimiz. ne evimizde toprak ve ne de birkaç tane kullandığımız çoklu prizlerde kablolar düzgün.

hele şu kablosuz üçlü prizler varya, şöyle prize takıyorlar, sonra adaptör falan bağlıyorlar böyle havada sallana sallana duruyorya, hayretler içinde kalıyorum.

allaha şükür anlıyoruz biraz kablosunu, soketini, yuvasını kendim alıp hazırlıyorum çoklu prizleri..

kilit cümle yukarıda kurulmuş: "SALLANAN FİŞ VE PRİZ KESİNLİKLE KULLANMAYIN".
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.