< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EngiN_ -- 18 Temmuz 2011; 11:57:13 > |
|

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EngiN_ -- 18 Temmuz 2011; 11:57:13 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xonar -- 18 Temmuz 2011; 22:53:40 > |
|
Nasihatım sana: Herzeyle iştigali bırak; Adamlığın yolu nerdense, bul da girmeye bak. Adam mısın: Ebediyyen cihanda hürsün, gez; Yular takıp seni bir kimsecikler sürükleyemez. Adam değil misin, oğlum: Gönüllüsün semere; Küfür savurma boyun kestiğim semercilere. M.Akif ERSOY |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nulkarp -- 22 Temmuz 2011; 5:59:15 > |
|
|
Öncelikle prizlere gelen kabloya bakman lazım. Cat5 veya Cat6 çekilmişse dediğini yapabilirsin. Ama her odaya 2'lik telefon kablosu geliyorsa olmaz. Çünkü evlerde genelde telefon kablosu bir kutuya gelir ve o kutudan gelen kablo örneğin salondan başlar ve paralel olarak bütün odaları gezer. Bunun dışında örneğin modemin olduğu yerden odana hem internet hem telefon vermek istiyorsun; Öncelikle odana gönderdiğin cat5 veya cat6 kablonun içinden kahvebeyaz ve kahveyi ayır yani kes al ondan telefon hattını gönder. Oda tarafında da kahvebeyaz ve kahvenin ucuna rj11 çak telefona tak çalışır. Sana geriye turuncubeyaz turuncu, yeşilbeyaz mavi mavibeyaz ve yeşil kalıyor. Bu sırayla çakıp son iki girişi boş bırakıp pc'ne bağlayabilirsin. |
|
Yeditepe Üniversitesi - iPhone 11 - Macbook Air - Sony Vaio SVE1712W1EB - Sony Alpha A37M 18:135mm
|
|
Telefon kablosundan interneti bizzat evimde uyguluyorum dikkat etmen gereken şey sıralama ve telefon hattıyla interneti ayırman. Eğer ayırmazsan cihazların hasar görebilir |
|
|
gösterdiğinız yerden degilde modemin kablololu olarak lan portlarından diğer odalara dagıtabilirsin yada malum wifi ile.. |
|
yani telefon kablosu ile saha dolabından/ apartmana gelen kablo mutlaka önce modeme bağlanmak zorunda.. |
|
Fiber bağlantısı için harici cam kablo getirdiler. Yani modeme giriş eternetten olmuyor. O yüzden eterneti dağıtıcı yapacağım. Kabloları kesip band ile elimle bağlayacağım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|