Şimdi Ara

U8800 ROOT: B528 ve Gelecek Yeni ROM'lar İçin ROOT Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
9.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar B528 yükleyip Root yapmak için epeyce uğraştıktan sonra, benzer durumda olanlar için tecrübelerimi paylaşmak istedim.

B528 versiyonunda diğer Root yöntemleri işe yaramamaktadır, ancak bu yöntem B5XX serisinin tamamında çalışır.

Kişilerin "Windows" sürümlerine ve Hisuite kurup kurmadıklarına göre yaşadıkları sorunlar farklı olduğundan, olabildiğince kapsamlı anlatılmaya çalışıldı. (Bazı zeki arkadaşlar "sadece kendisine uyan aşamaları" alıp kalan kısımlar için "kem küm" buyurmuşlar. Siz yinede dikkatlice açıklamaları okuyun)

Root işlemini deneyen arkadaşlarımızın verdiği bilgiler doğrultusunda içerik kısmen değiştirilmiştir. Tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler..

Başlamadan önce bilmeniz gerekenler.

# İşlemlerin sorunsuz tamamlanması için "Usb Hata Ayıklama" ve "Bootloader(pembe ekran)" modundaki sürücülerin yüklü olması gereklidir. İşlemlere başlamadan önce Telefonu "Hata Ayıklama", "Recovery" ve "Pembe ekran" modlarında bağlayarak bulunan tüm aygıt sürücülerini yüklerseniz problem yaşamazsınız..
    # Kullanıcıların windows sürümleri, kullanım alışkanlıkları farklı olduğundan bu sürücüler zaten yüklü olabilir yada hepsini tanıtmanız gerekebilir.
    # Deneyen arkadaşlarımızın tecrübeleri, sorunların çoğunun sürücülerin doğru kurulmamasından kaynaklandığını göstermektedir.
    # Linkte verilen sürücü dosyaları 32 bit Windows içindir, 64 Bit sürümlerle uyumlu değildir. 64 Bit kullanıyorsanız Hisuite'in güncel sürümünü kurun
    # Yöntem Linux exploitleri kullanmıyor, adb kullanarak erişim engelini kaldırıyor, ardından Root yüklüyor.

Aşağıdaki driver ve Root dosyalarını indirin..

Driver Dosyası(32 Bit windows için....):
    http://www.mediafire.com/?54iw4jb84ga4k4c

Root.....:
    http://www.mediafire.com/?zkogld9acj991mr

*İndirdiğiniz dosyaları bilgisayarınızda uygun bir klasöre çıkartın..
    *Telefonda Ayarlar -> Uygulamalar -> Geliştirici sayfasından Usb Hata ayıklamayı ve Sahte konumları aktifleştirin.
    *Usb kablo ile bilgisayara bağlayın
    *Hisuite kurulu ise bulunan donanımların yüklenmesini bekleyin. (64 bit kullanıyorsanız versiyonu kontrol edin, en yeni sürümünü kurun)
    *Hisuite yok ise bulunan donanımları indirdiğiniz driver klasörünü göstererek tanıtın, Aygıt yöneticisine girerek bulunan aygıtların yüklendiğinden emin olun. Yüklenmeyen var ise manuel olarak sürücüleri yükleyin.
    *Sorun yaşamamak için Usb takılı halde telefonu kapatıp açın, sonrasında "recovery" ve "pembe ekran" modlarına alın, Bu modlarda bulunan "tüm aygıtların yüklendiğinden emin olun.
    *İndirdiğiniz Root dosyalarının bulunduğu klasörü açın ve "runme.bat" dosyasını çalıştırın
    *(DEVICE FOUND) yazısı çıktıysa bu aşamaya kadar herşey doğru demektir.
    *(wait for adb connect) yazısı çıktığında, telefonun açılmasını bekleyin. (pin kodu vs girerek normal şekilde açın).
    *Telefon "Huawei" logosunda takılı kaldıysa "Bootloader" modundadır ve sürücülerin yüklenmesi gereklidir. Aygıt yöneticisini kontrol edin, eksik sürücü varsa yükleyin.
    *Sürücüler yüklendiği halde telefon açılmıyorsa, Usb kablosunu ve bataryayı çıkartıp takarak kendiniz başlatın..
    *Telefon açıldıktan sonra Ayarlara girip "Usb Hata Ayıklamayı" kapatın birkaç saniye sonra yeniden açın ve bekleyin (kabloyu çıkarmanıza gerek yok)
    *Bağlantı başarılı olursa Komutlar bu aşamada telefonunuza busybox ve superuser yükleyecek..
    *Herşey tamamlandıysa artık Root keyfini sürebilir, Recovery dosyasını değiştirerek CWM yükleyebilirsiniz.

Alttaki dosyayı CWM ile yükleyerek Pembe ekranda dosyalara erişimi açabilirsiniz..

http://www.mediafire.com/?2czrhxt7lckcka0

Bol ROM'lu günler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-AyaR -- 14 Mayıs 2012; 9:19:46 >

• Cok tesekkurler.
    Yirmisekizinci beta cikana kadar root olayi cozulmus oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Teknik

Cok tesekkurler.
    Yirmisekizinci beta cikana kadar root olayi cozulmus oldu.
    ben win7 de root oldum.
    telefona b528 kurduk.
    telefon açılınca *#*#2846579#*#* olayını ve hata ayıklama yı açtım. sonra yeniden başlattım.
    hi suite ile telefonu bağladım. ve hi suite yi kapatmadım. bu önemli kapatınca root olmuyor.
    iki zipli dosyayı tek sayfaya açtım. telefon bağlı ve açıktı.runme yi tıkladım. biraz hiçbişey olmamış gibi durdu. yani 1 dakika kadar sonra menüler geldi. kendini kapattı açtı şifreyi girdim gene kapattı ve açtı. ve root oldu. hepsi bu kadar. aslında eski root yöntemine yakın . farkı iki zipli dosyanın tek ekrana açılması (ikisinide buraya çıkart diyerek aynı ekrana açtım) ve hi suite nin diğerlerinin tersine kapatılmaması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-AyaR

Arkadaşlar B528 yükleyip Root yapmak için epeyce uğraştıktan sonra, benzer durumda olanlar için tecrübelerimi paylaşmak istedim.
    Xda ve anzhi'de verilen dosyalar yardımıyla başardım, ancak detay açıklama olmadığı için işlem aşamalarını kendim çözmek zorunda kaldım.

Eğer Huawei bu açığı kapatmazsa Gelecek yeni ROM'larda da işe yarayacaktır. Olmadı konu başlığını değiştiririz :)

# Verilen sürücü dosyaları 32 bit Windows içindir, 64 bit'te çalışmamaktadır.
    # Windows 7 32 bit'te sürücü ve komutlar çalışmasına rağmen Root işlemi tamamlanmadı.. (Benim hatam olabilir, denemekte sakınca yok).
    # Problemsiz çalışma için Windows XP gereklidir.
    # Yöntem Linux exploitleri kullanmıyor, adb kullanarak erişim engelini kaldırıyor, ardından Root yüklüyor.

Driver Dosyası....:

Root.....:

*Telefonu kapatın ve pilini çıkartın, birkaç saniye bekleyip takın. (fast boot ihtimalini ortadan kaldırmak için)
    *Volume+ ve Power butonlarına basılı tutarak Recovery modunda açılmasını bekleyin.
    *Bulunan donanımları indirdiğiniz driver klasörünü göstererek tanıtın, Aygıt yöneticisine girerek bulunan aygıtların yüklendiğinden emin olun. Yüklenmeyen var ise manuel olarak sürücüleri yükleyin.
    *İndirdiğiniz Root dosyalarının bulunduğu klasörü açın ve "runme.bat" dosyasını çalıştırın
    *(wait for adb connect) yazısı çıktığında, telefonun açılmasını bekleyin. (pin kodu vs girerek normal şekilde açın)
    *Uygulamalar -> Geliştirici -> Usb Hata ayıklamayı ve Sahte konumları aktifleştirin.
    *İşlem devam etmiyor ise Usb Hata Ayıklamayı kapatıp yeniden açın, yada Usb kablosunu çıkartıp yeniden takın. Bazen birkaç kez Mod değiştirmeden yada kablo söküp takmadan tanımıyor. Sabırla deneyin..
    *Bağlantı başarılı olursa Komutlar bu aşamada telefonunuza busybox ve superuser yükleyecek..
    *Herşey tamamlandıysa artık Root keyfini sürebilir, Recovery dosyasını değiştirerek CWM yükleyebilirsiniz.

Alttaki dosyayı CWM ile yükleyerek Pembe ekranda dosyalara erişimi açabilirsiniz..

Bol ROM'lu günler....

hocam pembe ekranda bağlıyorum usb ye runme yi çalıştırıyorum enter lıyorum ama orda kalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa1300

quote:

Arkadaşlar B528 yükleyip Root yapmak için epeyce uğraştıktan sonra, benzer durumda olanlar için tecrübelerimi paylaşmak istedim.
    Xda ve anzhi'de verilen dosyalar yardımıyla başardım, ancak detay açıklama olmadığı için işlem aşamalarını kendim çözmek zorunda kaldım.

Eğer Huawei bu açığı kapatmazsa Gelecek yeni ROM'larda da işe yarayacaktır. Olmadı konu başlığını değiştiririz :)

# Verilen sürücü dosyaları 32 bit Windows içindir, 64 bit'te çalışmamaktadır.
    # Windows 7 32 bit'te sürücü ve komutlar çalışmasına rağmen Root işlemi tamamlanmadı.. (Benim hatam olabilir, denemekte sakınca yok).
    # Problemsiz çalışma için Windows XP gereklidir.

Driver Dosyası....:

Root.....:

*Telefonu kapatın ve pilini çıkartın, birkaç saniye bekleyip takın. (fast boot ihtimalini ortadan kaldırmak için)
    *Volume+ ve Power butonlarına basılı tutarak Recovery modunda açılmasını bekleyin.
    *Bulunan donanımları indirdiğiniz driver klasörünü göstererek tanıtın, Aygıt yöneticisine girerek bulunan aygıtların yüklendiğinden emin olun. Yüklenmeyen var ise manuel olarak sürücüleri yükleyin.
    *(wait for adb connect) yazısı çıktığında, telefonun açılmasını bekleyin. (pin kodu vs girerek normal şekilde açın)
    *Uygulamalar -> Geliştirici -> Usb Hata ayıklamayı ve Sahte konumları aktifleştirin.
    *İşlem devam etmiyor ise Usb Hata Ayıklamayı kapatıp yeniden açın, yada Usb kablosunu çıkartıp yeniden takın. Bazen birkaç kez Mod değiştirmeden yada kablo söküp takmadan tanımıyor. Sabırla deneyin..

Bol ROM'lu günler....

hocam pembe ekranda bağlıyorum usb ye runme yi çalıştırıyorum enter lıyorum ama orda kalıyor
    ben telefon açıkken root oldum.

• quote:

Muhtemelen xda'daki konu sizi yanıltıyor.. Pink screen driver denince işlemin pembe ekranda yapıldığı sanılıyor..
    Açıklamaları iyi okuduysan "recovery" ekranında başlaman gerekiyor..

quote:

Orijinalden alıntı: tauncer

ben win7 de root oldum.
    telefona b528 kurduk.
    telefon açılınca *#*#2846579#*#* olayını ve hata ayıklama yı açtım. sonra yeniden başlattım.
    hi suite ile telefonu bağladım. ve hi suite yi kapatmadım. bu önemli kapatınca root olmuyor.
    iki zipli dosyayı tek sayfaya açtım. telefon bağlı ve açıktı.runme yi tıkladım. biraz hiçbişey olmamış gibi durdu. yani 1 dakika kadar sonra menüler geldi. kendini kapattı açtı şifreyi girdim gene kapattı ve açtı. ve root oldu. hepsi bu kadar. aslında eski root yöntemine yakın . farkı iki zipli dosyanın tek ekrana açılması (ikisinide buraya çıkart diyerek aynı ekrana açtım) ve hi suite nin diğerlerinin tersine kapatılmaması.

Başarılı yöntemin iyisi kötüsü olmaz, bu daha kolay bir yöntem olmuş.. paylaştığın için teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-AyaR -- 10 Mart 2012; 8:29:53 >

• Guzel konu cok sagol paylasim icin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • guzel konu 2.3 e gecersem dedigin yontemi yapacam
  • telefon root oldu recorvy dosyasini degistirdim fakat cmw ekrani gelmiyor neden olablr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: numb83

telefon root oldu recorvy dosyasini degistirdim fakat cmw ekrani gelmiyor neden olablr

Hatalı versiyon yada bozuk dosya yüklemiş olabilirsin.. cwm 5.5.0.4'ü dene
  • quote:

quote:

telefon root oldu recorvy dosyasini degistirdim fakat cmw ekrani gelmiyor neden olablr

link verirmisin hocam

• quote:

quote:

quote:

link verirmisin hocam

http://www.mediafire.com/?od4iym44ladqhng

• quote:

quote:

quote:

quote:

link verirmisin hocam

http://www.mediafire.com/?od4iym44ladqhng

hocam notfound diyor

• quote:

hocam notfound diyor

notfound derken ??
    link çalışıyor, deneyip ekledim kastın oysa...
    Cepten girdiğin için olabilir.. adres kısmındaki fazlalıkları silip öyle dene...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-AyaR -- 10 Mart 2012; 13:04:37 >
  • quote:

quote:

hocam notfound diyor

notfound derken ??
    link çalışıyor, deneyip ekledim kastın oysa...
    Cepten girdiğin için olabilir.. adres kısmındaki fazlalıkları silip öyle dene...

tmm hocam indirdim sorun kalmadı ics de yükledim ohh bee.. çok teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Muhtemelen xda'daki konu sizi yanıltıyor.. Pink screen driver denince işlemin pembe ekranda yapıldığı sanılıyor..
    Açıklamaları iyi okuduysan "recovery" ekranında başlaman gerekiyor..

hocam on numarasın açıklama için çok teşekkürler başarabildim sayende :)
  • Beyler ben b528 romu ve atmel fixi yukledim. Telefonumda sorun kalmadı. Ayrca b528 romunda google app yok deniyordu ama var. Herkese tavsiye ederim. Dokunmatik saptmyor artık...
  • Root oldum. Hemen asamalarni vereyim. Telefondan gizli menuye gir log on yap. Yeniden baslat telefonu. Gelistirme seceneginden usb hata ayklama aktif et. Pc ye hi suite kur ve cihazna usb kablo ile balanti sagla. Hi suit prog Kapatma oyle kalsn. Yukardaki linkten B528root dosyasni indir ve rar dan ckar. İcindwki run me. Bat dosysni calistir. Bir pencere aclr enter yap. Sonra kahveni yudumla. Root islemi bitene kadar bekle. Hepsi bu.
    Ben herkese bu versiona gecmelerini oneriyorum. Benim tel artk sorunsuz....
    Ayrica win7 64 bit te calsmaz bilgisi yanlstr. Ben win7 64 bit ile yaptm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertce -- 10 Mart 2012; 23:26:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertce

Root oldum. Hemen asamalarni vereyim. Telefondan gizli menuye gir log on yap. Yeniden baslat telefonu. Gelistirme seceneginden usb hata ayklama aktif et. Pc ye hi suite kur ve cihazna usb kablo ile balanti sagla. Hi suit prog Kapatma oyle kalsn. Yukardaki linkten B528root dosyasni indir ve rar dan ckar. İcindwki run me. Bat dosysni calistir. Bir pencere aclr enter yap. Sonra kahveni yudumla. Root islemi bitene kadar bekle. Hepsi bu.
    Ben herkese bu versiona gecmelerini oneriyorum. Benim tel artk sorunsuz....
    Ayrica win7 64 bit te calsmaz bilgisi yanlstr. Ben win7 64 bit ile yaptm...
    güzel anlatım olmuş teşekkürler.

@mertce B526dayım ben 528 çin romu dediler diye geçmedim.aslında banada lazım atmel fix.napsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

güzel anlatım olmuş teşekkürler.

@mertce B526dayım ben 528 çin romu dediler diye geçmedim.aslında banada lazım atmel fix.napsam.

Cin romu ama b526 dan farki yok. Atmel fix sadece bu versiyon icin gecerli...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.