Şimdi Ara

U8800 ROOT: B528 ve Gelecek Yeni ROM'lar İçin ROOT Rehberi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
9.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: gkngndcll

quote:

win 7 64 bitte root olanlar nasıl yaptı anlamadım gitti.

Bişi sorcam hi suite kurduktan sonra , usb ile bağlantı için bağlantı sihirbazı diyor hi suite de , bu işlemi hiç yaptın mı? Çünki bu sihirbazı açtığında da sahte konumlar ve hata ayıklamayı etkinleştirin diyor. Sihirbazın en sonunda ADB sürücü yükle gibi bir şey çıkıyor ve hi suite kendisi yüklüyor bu sürücüyü. Ben bu dediklerimi rootdan sonra yaptığım için o esnada yüklenen sürücünün işe yarayıp yaramadığını bilemiyor. Bir de o şekilde deneyip sonucu bildirebilir misin?

hi-suite açıken usb ile bağlandığımda direkt bağlanıyor, hiçbir yönerge yada yazı gelmiyor ki?

Telefondan hata ayıklama ve sahte konumları KAPATTIĞIN halde hi suite direk olarak telefonu tanıyor mu ? Tanımaması lazım çünki.

Eğer tanımıyorsa o sırada usb bağlantı kısmında bağlantı sihirbazı çıkması lazım. O sihirbazın son adımı da ADB driverlerını yüklemek.

Eğer tanıyorsa belki hi suiteyi kaldırıp tekrar kursan küçük bir ihtimal de olsa düzelebilir. ( bilgisayarcı mantığı )

• Sonunda 7 64 bitte root olabildim arkadaşlar. Telefon yeniden başlatılınca huawei logosunda kalıyor ve sürücüyü yükleyemiyordu.

bende sürücüyü windows update'de araştır dedim, kısa bir aramadan sonra 1.9 mb fastboot interface adında sürücü yükledi ve telefon açıldı, root işlemi devam etti, sonuç başarılı.

Eğer huawei logosundayken sürücü yüklenemezse, sürücüyü elle yüklemek yerine windows update'de arayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 17 Mart 2012; 16:54:05 >
  • quote:

Sonunda 7 64 bitte root olabildim arkadaşlar. Telefon yeniden başlatılınca huawei logosunda kalıyor ve sürücüyü yükleyemiyordu.

bende sürücüyü windows update'de araştır dedim, kısa bir aramadan sonra 1.9 mb fastboot interface adında sürücü yükledi ve telefon açıldı, root işlemi devam etti, sonuç başarılı.

Eğer huawei logosundayken sürücü yüklenemezse, sürücüyü elle yüklemek yerine windows update'de arayın.

Al sana bir tecrübe daha. İlk sayfa tüm bu tecrübelere göre yenilenmeli.

Bu arada iyi güzel uğraştık root olduk da, şimdi ne yüklicez;

dzo nun ICS simi?
    Terranın X1 i mi?
    sybasil miui portu mu ?
    veya diğer alternatifler ??

• quote:

quote:

Sonunda 7 64 bitte root olabildim arkadaşlar. Telefon yeniden başlatılınca huawei logosunda kalıyor ve sürücüyü yükleyemiyordu.

Al sana bir tecrübe daha. İlk sayfa tüm bu tecrübelere göre yenilenmeli.

Bu arada iyi güzel uğraştık root olduk da, şimdi ne yüklicez;

dzo nun ICS simi?
    Terranın X1 i mi?
    sybasil miui portu mu ?
    veya diğer alternatifler ??

rom yüklemekten bıktım artık. nazar değmezse orjinal romda kalacağım

• quote:

rom yüklemekten bıktım artık. nazar değmezse orjinal romda kalacağım

Bende o fikirle Root işine kafayı taktım, hallettim ama ummadığım bir sorun çıktı ve gene custom rom'lara döndüm..
    Herşeyi sıfırdan kurmama rağmen, data açıkken telefon reset atmaya başladı.. ne yaptımsa çözemedim...
    wifi'de sorun yok ama Edge yada 3G açıkken telefon reset atıyordu..

Tecrübeler paylaşıldıkça root aşamalarını güncelliyorum..
  • tmmda root olduk google maps kayboldu hay ben bole isin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

tmmda root olduk google maps kayboldu hay ben bole isin...

hakkaten bende de gitti. nedenki?
  • quote:

Telefonu recovery moduna almadan önce UBS hata ayıklama ve sahte konumları açın.

Telefonu Recovery moda alın. Pc ye bağlayın. Bu sırada Hi suite yüklü ve açık olsun. Hi suite sayesinde 1-2 adet driver yüklenecek. Aygıt yöneticisinde sorun kalmamış olacak bu durumda.

runme.bat çalıştırın, WAITING FOR DEVICE dedikten sonra telefon kendiliğinden yeniden başlatılacak.

İşte bu sırada windows tekrar yeni donanım bulacak (Henüz telefon açılmadı, HUAWEI yazısı görünüyor).

Yeni donanımı kendisi tanıyabilirse tanıyacak, tanıyamassa ilk sayfada verilen pinkdriver klasörünü gösterin, bu sefer tanıyacaktır. ( Telefonun kendiliğinden açılmama sebebi budur, runme.bat işini bitiremez ise telefon açılmıyor, mecburen manuel pil çıkartıp takıyoruz. Bu kısımda sürücü işini hallettemiz gerekiyor bu yüzden)

Son sürücümüzü yüklediğimiz anda program kaldığı yerden, busybox kurulumuna ve root işlemlerine devam edecek. İşlemler bittiğinde (en son HUAWEI ekranındaydık) havai fişekler dönmeye başlayacak ve telefon açılacak. İşlem tamam.

eline sağlık sayende basarabildik root olduk

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhankuzu

quote:

Telefonu recovery moduna almadan önce UBS hata ayıklama ve sahte konumları açın.

Telefonu Recovery moda alın. Pc ye bağlayın. Bu sırada Hi suite yüklü ve açık olsun. Hi suite sayesinde 1-2 adet driver yüklenecek. Aygıt yöneticisinde sorun kalmamış olacak bu durumda.

runme.bat çalıştırın, WAITING FOR DEVICE dedikten sonra telefon kendiliğinden yeniden başlatılacak.

İşte bu sırada windows tekrar yeni donanım bulacak (Henüz telefon açılmadı, HUAWEI yazısı görünüyor).

Yeni donanımı kendisi tanıyabilirse tanıyacak, tanıyamassa ilk sayfada verilen pinkdriver klasörünü gösterin, bu sefer tanıyacaktır. ( Telefonun kendiliğinden açılmama sebebi budur, runme.bat işini bitiremez ise telefon açılmıyor, mecburen manuel pil çıkartıp takıyoruz. Bu kısımda sürücü işini hallettemiz gerekiyor bu yüzden)

Son sürücümüzü yüklediğimiz anda program kaldığı yerden, busybox kurulumuna ve root işlemlerine devam edecek. İşlemler bittiğinde (en son HUAWEI ekranındaydık) havai fişekler dönmeye başlayacak ve telefon açılacak. İşlem tamam.

eline sağlık sayende basarabildik root olduk

Rica ederim işinize yaradıysa ne mutlu.

• B528 Root olan arkadaşlardan biri buraya boot.img dosyasını koyabilir mi acaba?
  • quote:

hi suite kurulu. recovery modda telefonu bağlayınca bulunamayan sürücü yok. kontrol ettim.

programı açıp bir tuşa bastığımda cihaz bulundu yeniden başlatılıyor diyor, telefon yeniden başlıyor ve huawei logosunda kalıyor, program da cihaz bekleniyor modunda kalıyor.

konu başındaki yazanlarıda arkadaşların farklı yöntemlerini de denedim ama ilerlemiyor hiç.

win 7 64 bit kullanıyorum.

aynı durum bende de söz konusu çözümü varsa iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcheveslisi

quote:

hi suite kurulu. recovery modda telefonu bağlayınca bulunamayan sürücü yok. kontrol ettim.

programı açıp bir tuşa bastığımda cihaz bulundu yeniden başlatılıyor diyor, telefon yeniden başlıyor ve huawei logosunda kalıyor, program da cihaz bekleniyor modunda kalıyor.

konu başındaki yazanlarıda arkadaşların farklı yöntemlerini de denedim ama ilerlemiyor hiç.

mesajların tamamını okursanız, biraz üstte kalın puntolarla yazdığım çözümü görürsünüz.

• quote:

quote:

quote:

mesajların tamamını okursanız, biraz üstte kalın puntolarla yazdığım çözümü görürsünüz.

bende bulamıyor :S

• Win 7 Ultimate x64 root oldum ve sonra unroot oldum çalışıyor ikiside.

Yazan işlemleri yaptım sadece device found yazısı yazdıktan sonra telefon yeniden başladı pin girdim tel açıldı ve usb hata ayıklama ve sahte konumları açtım ilk sefer olmadı usb hata ayıklama kapatıp tekrar açtım ve oldu.
  • Windows 7 64bit kullananlar HUAWEI yazısında takılmama çözümünü buldum.
    huawei yazısında takılı iken aygıt yöneticisini açın ve ! işareti olan aygıta sağ tıklayıp "sürücü yazılımını güncelleştir1 tıklayıp "sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara" seçin "bilgisayarımdaki aygıt sürücüsünden seçmeme izinver" tıklayın listeden "Android Phone" seçin çıkan seçeneklerden ABP olanı seçin ve uyarıya EVET dedikten sonra telefon açılmaya devam edip Root işlemini tamamlayacak.
  • quote:

Windows 7 64bit kullananlar HUAWEI yazısında takılmama çözümünü buldum.
    huawei yazısında takılı iken aygıt yöneticisini açın ve ! işareti olan aygıta sağ tıklayıp "sürücü yazılımını güncelleştir1 tıklayıp "sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara" seçin "bilgisayarımdaki aygıt sürücüsünden seçmeme izinver" tıklayın listeden "Android Phone" seçin çıkan seçeneklerden ABP olanı seçin ve uyarıya EVET dedikten sonra telefon açılmaya devam edip Root işlemini tamamlayacak.

bu yöntem bende çalışmamıştı. nasıl birşeyse herkekste farklı tepki veriyor.
  • quote:

quote:

Windows 7 64bit kullananlar HUAWEI yazısında takılmama çözümünü buldum.

bu yöntem bende çalışmamıştı. nasıl birşeyse herkekste farklı tepki veriyor.

bende de çalışmamıştı şimdi şans eseri yapabildim ve root oldum ve elite rom kuruyorum şu an v11 bi kaçkez deneyin olacaktır muhtemelen

• Root işleminde takılma yaşanmaması için şöyle bir önerim var, bunu root rehberine de yazdım..

* Telefonu önce "Usb Hata Ayıklama" modunda bağlayın, bulunan aygıt sürücülerini yükleyin.
    * Telefonu Kapatın, aygıt bulunduysa yine sürücüleri yükleyin..
    * En önemlisi: Bootloader yani "Pembe ekran" moduna alın, bulunan aygıtları yükleyin ve eksik varmı kontrol edin..

Bunları tamamladıktan sonra root işlemine başlarsanız sürücü kaynaklı bir takılma olmayacaktır..

Telefon açıldıktan sonra Root devam etmezse "Usb Hata Ayıklama"yı kapatıp-açarsanız devam edecetir..
  • Windows 7 64bit kullananlar için Android Driverları.
    Benim Bilgisayarımda yüklü driverlardır.
    Amd64.

http://www.mediafire.com/?ishao713lza24i1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyougur -- 20 Mart 2012; 1:08:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tauncer

ben win7 de root oldum.
    telefona b528 kurduk.
    telefon açılınca *#*#2846579#*#* olayını ve hata ayıklama yı açtım. sonra yeniden başlattım.
    hi suite ile telefonu bağladım. ve hi suite yi kapatmadım. bu önemli kapatınca root olmuyor.
    iki zipli dosyayı tek sayfaya açtım. telefon bağlı ve açıktı.runme yi tıkladım. biraz hiçbişey olmamış gibi durdu. yani 1 dakika kadar sonra menüler geldi. kendini kapattı açtı şifreyi girdim gene kapattı ve açtı. ve root oldu. hepsi bu kadar. aslında eski root yöntemine yakın . farkı iki zipli dosyanın tek ekrana açılması (ikisinide buraya çıkart diyerek aynı ekrana açtım) ve hi suite nin diğerlerinin tersine kapatılmaması.

Teşekkürler üste yazılanlar biraz karışık olmuş kısa ve öz dediğin olayla 1,5 dk da yaptım teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.