Şimdi Ara

U8800 ROOT: B528 ve Gelecek Yeni ROM'lar İçin ROOT Rehberi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
9.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne yaptıysam win 7 64 bitte root olamadım. sürücülerin hepsi yüklü olmasına rağmen, cihaz bekleniyor diyor ve ilerisine gitmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

hi suite kurulu. recovery modda telefonu bağlayınca bulunamayan sürücü yok. kontrol ettim.

programı açıp bir tuşa bastığımda cihaz bulundu yeniden başlatılıyor diyor, telefon yeniden başlıyor ve huawei logosunda kalıyor, program da cihaz bekleniyor modunda kalıyor.

konu başındaki yazanlarıda arkadaşların farklı yöntemlerini de denedim ama ilerlemiyor hiç.

win 7 64 bit kullanıyorum.

yeniden başlatılıyor demeden önce herhangi bir işlem gözükmüyormu?
    normalde boot.img dosyasıyla ilgili işlemler yapar, sonra yeniden başlatır..

Bu aşamayı doğru geçiyor ise, sonraki adımda telefonun açık ve hata ayıklama modunda bağlanması gerek..

(Bende windows 7 kurulu pc'de tamamlayamadım, xp kurulu bir bilgisayar ile hallettim..)

• quote:

Orijinalden alıntı: C-AyaR

quote:

hi suite kurulu. recovery modda telefonu bağlayınca bulunamayan sürücü yok. kontrol ettim.

programı açıp bir tuşa bastığımda cihaz bulundu yeniden başlatılıyor diyor, telefon yeniden başlıyor ve huawei logosunda kalıyor, program da cihaz bekleniyor modunda kalıyor.

konu başındaki yazanlarıda arkadaşların farklı yöntemlerini de denedim ama ilerlemiyor hiç.

win 7 64 bit kullanıyorum.

yeniden başlatılıyor demeden önce herhangi bir işlem gözükmüyormu?
    normalde boot.img dosyasıyla ilgili işlemler yapar, sonra yeniden başlatır..

Bu aşamayı doğru geçiyor ise, sonraki adımda telefonun açık ve hata ayıklama modunda bağlanması gerek..

(Bende windows 7 kurulu pc'de tamamlayamadım, xp kurulu bir bilgisayar ile hallettim..)

şimdi tam hatırlayamadım ama telefon bulundu, bootloader flaslandı, cihaz yeniden başlatılıyor falan birşey yazıyor sonrasında ilerlemiyor.

çevrede de hiç xp yüklü makine yokki. hep 7.

• quote:

şimdi tam hatırlayamadım ama telefon bulundu, bootloader flaslandı, cihaz yeniden başlatılıyor falan birşey yazıyor sonrasında ilerlemiyor.

Sorun ikinci aşamada işte..
    Şu an telefonun açık ve Usb Hata Ayıklamanın seçili olması gerekiyor..
    Adb'nin telefonu Usb Hata Ayıklama modunda bulması görmesi lazım..
    Görmüyorsa, sürücü, ayar vs gibi önceden bahsettiğim sorunlardan biri vardır..
    Hata ayıklama işaretliyken Başka bir USB portuna bağlayarak denermisin, Bu modun sürücüleri farklıdır..

Bende de bir süre bu aşamada takılmıştı, Hata ayıklamayı kapatıp bağladım, sonra açıp bağladım, bağlıyken mod değiştirdim, Usb girişini değiştirdim felan derken birkaç denemede gördü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-AyaR -- 16 Mart 2012; 13:47:18 >

• quote:

quote:

Hata ayıklama işaretliyken Başka bir USB portuna bağlayarak denermisin, Bu modun sürücüleri farklıdır..

Bende de bir süre bu aşamada takılmıştı, Hata ayıklamayı kapatıp bağladım, sonra açıp bağladım, bağlıyken mod değiştirdim, Usb girişini değiştirdim felan derken birkaç denemede gördü..

usb girişini değiştirmedim ama 10 kere falan modları değiştirmişimdir, tık yok. birde portu değiştirip deneyeyim.

• quote:

quote:

quote:

usb girişini değiştirmedim ama 10 kere falan modları değiştirmişimdir, tık yok. birde portu değiştirip deneyeyim.

al bendende o kadar bi root olamadık ne yaptıysam olmadı. win 7 32 bit

• Ben windows 7 64 Bit le yaptım.

project menu den usb modları değiştirirken bir tanesinde çalıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyougur

Ben windows 7 64 Bit le yaptım.

Ben oraya hic dokunmadim. Verbose yapsam caisirmiki?
  • win7 kullaniyom 32 bit hi suit yüklü teli bagliyom bu hata ayiklama ve aahte konumlara izin ver diyom runme yi calistiriyom 3 islem yapiyo sonra waiting for device yaziyo tel redetleniyo fakat acilmiyo huwai yazisinda kaliyo bararyayi cikarip takmassam acilmiyo acilinca islem devam etmiyo
    bunlardan once su *#*# 284 le baslayan bir sey var confirm yazisi gelince teli resetliyo ilk asama bunu yapiyoz degilmi peki nasil root olucam ben help me ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyougur

Ben windows 7 64 Bit le yaptım.

bunları nerden değiştiriyoruz?
  • Yardım me olmuyo nasıl yapacaz bu b528 root denilenlerin hepsini yaptım farklı farklı seyler denedim ama tel reset atıp açılmıyo pili çıkarıp kendim çaıncada olay devam etmiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhankuzu

Yardım me olmuyo nasıl yapacaz bu b528 root denilenlerin hepsini yaptım farklı farklı seyler denedim ama tel reset atıp açılmıyo pili çıkarıp kendim çaıncada olay devam etmiyo

Yukardaki yazışmaları okursanız benzer sorunları ve çözüm önerilerini görebilirsiniz..
    Özetlersek:
    1-Reboot aşamasında telefon açılmayabiliyor, sizinde yaptığınız gibi manuel açmanız gerekiyor..
    2-Bu aşamada programın telefonu "Hata ayıklama" modunda görmesi gerekiyor.
    3-Telefon normal şekilde açıldıktan sonra "Hata ayıklama" modu aktif ve pasif şekilde birkaç kez Usb ile bağlayın
    4-Hata ayıklama modunda farklı sürücüler yüklenir, "aygıt yöneticisi"nden tanınmamış aygıt varmı kontrol edin.
    5-Gerekirse Usb girişini değiştirin ve telefonun algılandığından emin olun.
    6-Programı Win7'de Yönetici yetkisiyle ve Xp uyumluluk modunda çalıştırmayı deneyin.

Yazdıklarım ve diğer arkadaşların anlattığı yöntemlerin hiçbir işe yaramıyorsa başka bilgisayarda, mümkünse Xp yüklü bir bilgisayarda deneyin..

Bu yöntemle iki farklı bilgisayarda iki kez Root işlemi yaptım.. biraz sabır ve denemelerle başarılı oluyor..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gokhankuzu

Yardım me olmuyo nasıl yapacaz bu b528 root denilenlerin hepsini yaptım farklı farklı seyler denedim ama tel reset atıp açılmıyo pili çıkarıp kendim çaıncada olay devam etmiyo

Yukardaki yazışmaları okursanız benzer sorunları ve çözüm önerilerini görebilirsiniz..
    Özetlersek:
    1-Reboot aşamasında telefon açılmayabiliyor, sizinde yaptığınız gibi manuel açmanız gerekiyor..
    2-Bu aşamada programın telefonu "Hata ayıklama" modunda görmesi gerekiyor.
    3-Telefon normal şekilde açıldıktan sonra "Hata ayıklama" modu aktif ve pasif şekilde birkaç kez Usb ile bağlayın
    4-Hata ayıklama modunda farklı sürücüler yüklenir, "aygıt yöneticisi"nden tanınmamış aygıt varmı kontrol edin.
    5-Gerekirse Usb girişini değiştirin ve telefonun algılandığından emin olun.
    6-Programı Win7'de Yönetici yetkisiyle ve Xp uyumluluk modunda çalıştırmayı deneyin.

Yazdıklarım ve diğer arkadaşların anlattığı yöntemlerin hiçbir işe yaramıyorsa başka bilgisayarda, mümkünse Xp yüklü bir bilgisayarda deneyin..

Bu yöntemle iki farklı bilgisayarda iki kez Root işlemi yaptım.. biraz sabır ve denemelerle başarılı oluyor..

Aynen win7' de ve xp' de kaç kez denedim işe yaradı.Driverlar önemli onları kontrol edin,hatta olmadı hi suite yükleyin.Sahte konumlar seçiliyken usb hata ayıklama seçeneğini bir kaç kez aktif pasif tekrar aktif yapıp bekleyin.Sonunda olacaktır...

• Telefonu recovery moduna almadan önce UBS hata ayıklama ve sahte konumları açın.

Telefonu Recovery moda alın. Pc ye bağlayın. Bu sırada Hi suite yüklü ve açık olsun. Hi suite sayesinde 1-2 adet driver yüklenecek. Aygıt yöneticisinde sorun kalmamış olacak bu durumda.

runme.bat çalıştırın, WAITING FOR DEVICE dedikten sonra telefon kendiliğinden yeniden başlatılacak.

İşte bu sırada windows tekrar yeni donanım bulacak (Henüz telefon açılmadı, HUAWEI yazısı görünüyor).

Yeni donanımı kendisi tanıyabilirse tanıyacak, tanıyamassa ilk sayfada verilen pinkdriver klasörünü gösterin, bu sefer tanıyacaktır. ( Telefonun kendiliğinden açılmama sebebi budur, runme.bat işini bitiremez ise telefon açılmıyor, mecburen manuel pil çıkartıp takıyoruz. Bu kısımda sürücü işini hallettemiz gerekiyor bu yüzden)

Son sürücümüzü yüklediğimiz anda program kaldığı yerden, busybox kurulumuna ve root işlemlerine devam edecek. İşlemler bittiğinde (en son HUAWEI ekranındaydık) havai fişekler dönmeye başlayacak ve telefon açılacak. İşlem tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: gkngndcll

Telefonu recovery moduna almadan önce UBS hata ayıklama ve sahte konumları açın.

Telefonu Recovery moda alın. Pc ye bağlayın. Bu sırada Hi suite yüklü ve açık olsun. Hi suite sayesinde 1-2 adet driver yüklenecek. Aygıt yöneticisinde sorun kalmamış olacak bu durumda.

runme.bat çalıştırın, WAITING FOR DEVICE dedikten sonra telefon kendiliğinden yeniden başlatılacak.

İşte bu sırada windows tekrar yeni donanım bulacak (Henüz telefon açılmadı, HUAWEI yazısı görünüyor).

Yeni donanımı kendisi tanıyabilirse tanıyacak, tanıyamassa ilk sayfada verilen pinkdriver klasörünü gösterin, bu sefer tanıyacaktır. ( Telefonun kendiliğinden açılmama sebebi budur, runme.bat işini bitiremez ise telefon açılmıyor, mecburen manuel pil çıkartıp takıyoruz. Bu kısımda sürücü işini hallettemiz gerekiyor bu yüzden)

Son sürücümüzü yüklediğimiz anda program kaldığı yerden, busybox kurulumuna ve root işlemlerine devam edecek. İşlemler bittiğinde (en son HUAWEI ekranındaydık) havai fişekler dönmeye başlayacak ve telefon açılacak. İşlem tamam.

konuyu açan kusura bakmasın ama kem küm kem küm etmiş al bu arkadaş olayı özetlemiş ve oldu teşekkürler.
    ana başlığa ilk 2 maddeden sonra bunu eklesinler.

• quote:

Telefonu recovery moduna almadan önce UBS hata ayıklama ve sahte konumları açın.

huawei logosundayken bulunan donanımı yüklemeye çalıştığımda şu hatayla karşılaşıyorum.

U8800 ROOT: B528 ve Gelecek Yeni ROM'lar İçin ROOT Rehberi

• quote:

quote:

huawei logosundayken bulunan donanımı yüklemeye çalıştığımda şu hatayla karşılaşıyorum.

U8800 ROOT: B528 ve Gelecek Yeni ROM'lar İçin ROOT Rehberi

Muhtemelen Win7 ile ilgili sürücü hatası bu. Neden dersen HUAWEI logosunda bulunan donanımı hisuite yüklü olmasına rağmen windows tanıyamadı ve pinkdriver içerisindeki sürücü ile tanıyabildi. O sürücülerde Win7 uyumlu olmadığından sıkıntı yaratıyor bence.

• win 7 64 bitte root olanlar nasıl yaptı anlamadım gitti.
  • quote:

win 7 64 bitte root olanlar nasıl yaptı anlamadım gitti.

Bişi sorcam hi suite kurduktan sonra , usb ile bağlantı için bağlantı sihirbazı diyor hi suite de , bu işlemi hiç yaptın mı? Çünki bu sihirbazı açtığında da sahte konumlar ve hata ayıklamayı etkinleştirin diyor. Sihirbazın en sonunda ADB sürücü yükle gibi bir şey çıkıyor ve hi suite kendisi yüklüyor bu sürücüyü. Ben bu dediklerimi rootdan sonra yaptığım için o esnada yüklenen sürücünün işe yarayıp yaramadığını bilemiyor. Bir de o şekilde deneyip sonucu bildirebilir misin?
  • quote:

quote:

win 7 64 bitte root olanlar nasıl yaptı anlamadım gitti.

Bişi sorcam hi suite kurduktan sonra , usb ile bağlantı için bağlantı sihirbazı diyor hi suite de , bu işlemi hiç yaptın mı? Çünki bu sihirbazı açtığında da sahte konumlar ve hata ayıklamayı etkinleştirin diyor. Sihirbazın en sonunda ADB sürücü yükle gibi bir şey çıkıyor ve hi suite kendisi yüklüyor bu sürücüyü. Ben bu dediklerimi rootdan sonra yaptığım için o esnada yüklenen sürücünün işe yarayıp yaramadığını bilemiyor. Bir de o şekilde deneyip sonucu bildirebilir misin?

hi-suite açıken usb ile bağlandığımda direkt bağlanıyor, hiçbir yönerge yada yazı gelmiyor ki?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.