Şimdi Ara

Twitch kara para aklama iddiaları Meclise taşındı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
10.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
78 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam avukat ve bu ise bulaşmış avukatlarda böyle işlere bulasmişsa ülkeden pek bir şey beklememek gerek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

valla hocam dünden beri bu yayıncı tayfaların yandaşları , cop cop cuları tarafından linçleniyorum.vay efendim sende yap sende kazan, vay efendim adamın hakkı, daha bir sürü bla bla bla.

bu bağış atan para gönderen tayfa ayda 1 kez boğazından et giriyor mu ? yada direk söylüyorum bu malum ünlü twitch cilerin yaşadığı hayatın 10 da birini yaşıya biliyorlar mi?

adamlar rezidanslar da otururlar, adamlar bmw lere binerler, 4 5 bin tl lik ayakkablılar 500 600 tl lik tişörtler şekil şukul ekipmanlar aletler cihazlar. hesaplarında paralar gırlaaa.su gibi para akıyor cünkü. ama yayını acan adama bakıyorsun yemin ederim ticaret le uğraşıyorum iş yerimi 5 dk bile bırakamıyacagım vasıfsız insanlar.durum bu

yav arkadaş. benim doktorum , benim mühendisim ,benim mimarım öğretmenim calışan ayakda duran çalısanlar aksama kadar ayak da dursunlar eve kendilerini zor atsınlar.yorulsunlar ve kazandıkları para bir avuç ici kadar.

aranızda yokmu arkadaşlar muhendis dir mimar dır doktor dur. yeni başlıyan bi muhendis kaç para alıyor allah rızası icin yazsın arkadaşlar?

bu yayıncı kesimde aksam 2 saat yayın acsın. cok afedersiniz öküz gibi hahaha kiki ki ,ana bacı sövmeler, sigara alkol muhabbetleri ve kazandıkları para bir günde 8 10 bin tl bu adalet mi şimdi? böyle kolay para kazanmak var mi ya?

birisi bana ana bacı küfür edicek de ben o kişi yi duvara askı diye takmıycam oylemi?

hele hele bilgisayar firmaları. allah onlarında allah belasını versin.vatandaşa gelice kandırmaca dan yalandan dolandan indirimler . ama sponsorları oldugu 5 para etmez tayfaya 20 bin 30 tl lik ekran kartları pc ler bedava havada uçuşsun. ulan vatandaşa indirim yapın indirim bunlara bedava vericeğinize.

arkadaşlar bana lutfen 2000 ve üstü doğumlu akıl vermek veya cevap vermek icin yazmasın.sizden öğreniceğim hiç bişey yok. cok aklınız varsa kendinize saklayın.siz başka yayıncıları degil kendinizi kurtarmaya bakın kendinizi. bu adamlara attıgınız paraları mumla arıycaksınız. bu Z kuşağı filan da bana göre kendi fikrimdir bi halta yaramaz bir kuşak. hiççççç bir cacık olmaz bu kuşak dan.

• Bunların en temel sebebi de eğitim. Maalesef dibe vurmuş bir sistem var, çocuklara hayat bilgisini öğretmekten acizler. Çocuklarda da okuma hevesi kalmamış, ebeveyne saygı kalmamış. Afedersiniz ama başıboş sokak hayvanları gibi geziniyorlar ortalıkta. Bahsettiğiniz bağışları anne babasının kredi kartından gizli saklı ödeyenler var. Bunlara karşı önlem alınması gerekiyordu ama iş işten geçti. Öğrenciler dokunulmaz oldu. Öğretmen bunlara 2 laf etse suçlu oluyor. Benim eşim, sınıfta küfür eden öğrencisini azarladı diye öğrencinin ailesi tarafından şikayet edildi ve okul disiplini tarafından işlem gördü. Bu olay da İstanbul'un göbeğinde yaşandı, onu da belirteyim. Bizim zamanımızda hak ettiğimiz dayağı öğretmenden yediğimizde bir dayak da anne babamızdan yerdik. Öyle ya da böyle yaşam gayemizi, çalışıp bir yere gelmeden adam olamayacağımızı öğrendik ama şimdiki nesil adam olmadan para kazanmanın derdine düştüğü için sosyal medyadan ordan burdan para kazanmanın derdine düşüyor. Baba mesleği olanların o mesleği devam ettirme gibi bir amacı yok. Hepsi "Günümün yarısı boşa geçsin ama para kazanayım." kafasında. Hiçbirinde ahlak kalmamış, büyüklere saygısı yok. Yayıncı dediklerimiz anne babasının yanında küfür edecek kadar düşmüş insanlar ama bu durum o kadar komik geliyor ki bu insanlara. Bunlara iki söz söyleyemezsin, kafaları basmıyor çünkü, idrak edemiyorlar.

Bahsettiğiniz yeni kuşaklarla polemiğe girmiyorum bu yüzden. Beyin tarafından terk edildikleri için çoğu, maymun gibi yaşamaya mahkum.

Bu yaştan sonra sistemi değiştirme veya yeni nesle parlak bir gelecek sunma gibi bir gücüm yok. Yapabileceğim en güzel şey kendi çocuğumun geleceğini parlak kılmak.

Atatürk "Bütün ümidim gençliktedir." demiş, ne güzel demiş ama benim gram umudum yok.

CPU AMD Ryzen 7 5700x3D CPU Cooler Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB GPU PowerColor Red Devil Radeon RX 7800 XT ANAKART Gigabyte B550 Aorus Elite V2 RAM Kingston 32GB (4x8GB) Fury 3600Mhz CL17 DDR4 DISK 1 WD_BLACK SN850 500GB NVMe PCIe 4.0 DISK 2 Samsung 870 EVO 1TB 2.5" DISK 3 WD 3.5" 1 TB SATA III KASA Corsair 3000D Airflow White PSU FSP Hydro GT PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 850W MONITOR Acer ‎Nitro XV272UVbmiiprzx KLAVYE MCHOSE G98 Pro MOUSE MCHOSE L7 Ultra SES SISTEMI Samsung HW-B400F KULAKLIK MCHOSE V9 Pro

• domenicowaco denilen herif yargılansın ilk

lavugun yapmadığı illegal iş kalmadı ve hala başına buyruk gezebiliyor

yayından gelen abuk subuk bitler, sub hediyeleri falan demek kara para yoluyla oluyomuş

ben de diyodum ki hangi keriz bu herife bu kadar bit atar ya da sub hediye eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Twitchi sıkı takip eden izleyiciyim sadece. Bir kere yayın açmışlığım bile yok. Sen benden daha yakınsın twitche düşün yani. Yazılımcıyım, daha 1 araba alabildim. Genciz alırız. Daha 2 senedir çalışıyorum.

Sana haram para kazanıyorsun diyen mi oldu? Konuyu saptırıyorsun. Twitch yayıncılarına vasıfsız, kabiliyetsiz yazıp; yayın açman asıl konumuzdu. Gerçi kendini de kattıysan bu ithamlara, o zaman bir şey diyemem.

Yayıncılıktan kazanılan para illegal değildir. Kolay para kazanıyor olmak suç değildir. Bit hırsızlığından bahsetmiyorum, bunun yayıncılık ile alakası yok. Para aklamak için bakkal üzerinden bile yöntem bulsalar onu kullanırlar.

Yayıncılık yeni meslektir. Beyazıt Öztürk nasıl talk show yapıyorsa, yayıncılar da aynıdır. Yaptıkları şey insanları eğlendirmektir. Kimseyi kandırmıyorlar, dolandırmıyorlar. Bağış atan kendi atıyor, abone olan kendi oluyor. Hiçbir şey yapmasan bile ücretsiz izleyebiliyorsun.

Sizden yaşlı olanlar internetten bir şey mi alınır, gidip görüp alacaksın diyorlardı 5 sene önce. Şimdi de oyun oynayarak para mı kazanılır diyorsunuz. Böyle devam geriden gelmeye.

• zQrba kullanıcısına yanıt

lütfen oku,okuyunuz

bak arkadaş ben dobra bir insanım. kızgınlıkla yazdım. yanlış oldugunu düşündüğüm icin de geri sildim. gerekirse özür dilemesinide biliirm. ama kızdım. cünkü başka bir sitedeki profilimi burada paylaşamazsın. yasal bile değildir. kimsenin bilgilerini başka bir sitede müsadesi olmadan öyle kopyala yapıştır yapamazsın. yazılımcısın bunu en iyi senin bilmen gerekir!

twitch olayına gelince evet twitch kanalım var. ama senden ricam ac bakalım bak profilime ne yazıyor. ben orayı lay lay lom niyetine aksam evimde tek başıma oyun oynamayım insanlarla sohbet etmek amacıyla açılmış bir kanal. arkadaşlarımlar oyun oynuyorum veya yayınıma gelip bişeyler sormak isteyen arkadaşlara donanim olsun ekipman olsun yardımcı olmak icin yayın acıyorum. ve bir zamanlar özentiydi yayın acmam ama o ozenti geçti. ben aksam evime gelip yemek yerken bile elim titriyor gündüz aksama kadar calısıyorum yoruluyorum. bir bardak çayı zor iciyorum ve yatıyorum sabah 7 de ertesi gün yine aynı. durumum bu.

yukarda yayıncılar icin söylediğin yazıları okudum. bunlar senin görüşün ve saygı duymak zorundayım. kabul ederim etmem bunlar da bana kalmış bişey. bi cok insan benim gibi düşünüyor bi cok insan da senin düşüncelerin gibi düşünüyor.

yanlız söyle bişey var. bu bit olayından beri twitch ön plan da . lütfen burayı dikkatli oku. ülkenin durumunu bir cok insan takip ediyor. kültürlüsü de takip ediyor cahili de takip ediyor. gazetecisi de yazarı da. bu bit hırsızlık olayı gündem oldugundan beri bircok kültürlü gercek ten emek sahibi , gerçek ten işinde gücünde olan kısımlar twitch i bilmiyorlar.bak bunu bircok insan fark etti. twitch dekiler ne yapıyorlar diyorlar?televizyoncular bilmiyor. gazeteciler bilmiyor. haber kanalları bilmiyor. kimse bilmiyor twitch in olayı ne.

niye bilinmiyor ? cünkü twitch insanlara hiç birsey katmıyor.izlenmesi gereken bişey olsaydı lütfen ama lütfen sağ duyulu davran başkaları önerirdi. doktor onerirdi profosör önerirdi öğretmen önerirdi. ama önerilcek hiç bir icerik yok.twitch bundan oncede bir lay lay lom sitesiydi bundan sonrası icinde öyle.

benim derdim yukardaki yazdıgım anlatmak istediğim şeyler kesinlikle kendim icin degil. ülkedeki adaletsiz gelir dağılımı. ben okumadım okuyamadım. okurken gece 12 de (ikinci ögretim ) uniden cıkıp evime giderken izmirde gaspcıların saldırısına ugradım şah damarımdan bıcaklandım ölümden döndüm.ailemde aldı geldi beni. iş yeri actık esnafım. o mevzu ayrı

benim amacım bu ülkedeki doktor un muhendisin veya uni bitirmiş her kimse nin hatta cöpcünün bile refah icinde yaşayamamış kazanamamış paraları bu 2 saatlik bana göre vasıfsız tayfanın milleti elektirikli süpürgeyle cekiyormuş gibi paraları sömürüp yayın sırasında milletin anasına bacısına sövüp hahaha kikiki sonra hoooopp yayını kapat paraları say. bumudur? ne emek var? ne caba var. ne alın teri var? sen yazılımcıyım diyorsun ? belki gün boyu kod yazıyorsun. uğrasıyorsun? ne kazaniyorsun?bu paraları kazanıyormusun? rezidans damı yaşıyorsun? genc adamsın bmw m5 araca binmek istersin dimi? kim istemez ki. veya c serisi bir mercedes e. ici uzay mekigi gibi. ama binemiyorsun. ve muhtemelen de binemiyceksin. aracların fiyatları 1.5 milyon . okadar paran varmı bilmiyorum. adamlar bu paraları cok rahat topluyorr. nasıl topluyor? anasının babasının kredi kartı nı alıyor 10 tl cikden bişey olmaz 50 tl cikden bişey olmaz diye diye bircok gencin gondermiş oldugu paralar bi havuzda birikiyor. hooopppp al sana muthiş bir hayat. benim de tıp bölümünü birincilikle bitirmiş doktorumda aksama kadar ayakda duruyor. aksam eve gelince belini doğrultamıyor. kütür kütür ses geliyor belinden ama kazandıgı para bunlarınkinin 100 de 10 u kadar bile değil.

gençler bişeyler üreticegine yada ders calıscagına aksam acıyor herkes evinde onunde telefon tablet veya pc . bu zamazingoları seyrediyorlar. para kazandırıyorlar. ya ülkeninin durumunu goruyorsun degilmi? bırakın bu yayıncılarıda ben ne olucam diye düsünen varmı? iş bulabilcemmi evlene bilcem mi? iyi bir hayat sürücem mi diye düsünen varmı hic.? ama adamlar malı götürüyor.

bana gore bu hırsızlık olayı cok büyüycek. ve daha bircok kişiye sıcrıycak.kimsenin masum olmadıgını düşünüyorum hele hele bu temiztiwtch diye kampanya başlatanların bile.onlarında derdi nedir biliyormusun? paralar başkasına gitmesin biz zenginligimize zenginlik katalım diye. bırakın bu temiz memiz ayağını. bugun en namuslu yayıncı benim diyen adama. milyarlar vericez trilyonlar vericez dese hayır demez. bu hırsızlık yapanların evlerin öününde audi arabalar var suan. en fazla 3 5 ay yayın acmaz sonra hooop ben geldimmmmm der cıkar meydana tekrar.

bunlarda benim fikirlerim katılırsın katılmazsın sana kalmış. ama emin ol tekrar söylüyorum. kültürlü medeni gercekten ulkeye vatana millete bişeyler katan insanlar ın twitch den haberi bile yok. sence neden? lütfen otur düsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 2 Kasım 2021; 10:46:58 >

• oyuncu11790 kullanıcısına yanıt

hocam dolandırıcıdan gelen bitin %50sini tekrar dolandırıcıya göndermeyip dolandırıcıyı dolandıran var,

milleti dolandırıp gelen paraları şehit ailelerine gönderiyordum diyen var,

twitch üzerinden gelen gelirleri shop yapıp bize yutturmaya çalıp rezil olanlar var,

her şeyi itiraf edip pişmanım diyenler var,

inkar edip kanalın moderatorunun ifşalaması var,

kist ameliyatı olacam deyip meme estetik ameliyatı olan var,

ben bunların beter olmasını istiyorum ekonominin bu kadar zor günlerinde milleti daha da fakirliğe sürükleyen bu şerefsizlerin sürünmesini istiyorum. En çok da üzüldüğüm şey bu cahil izleyici kitlesi..adamın oyun oynayacak pcsi yok ama buna üzülmek yerine 3080ti ile oynayan lüx arabalara binenlere varını yoğunu donate atması.. Ya kardeşim bunlar zaten zengin, oyunları da hobi olarak yayınlasınlar. Tek gelir kazancım diye yayın açmak nedir?

aynen işte. yayıncının yaşadığı hayatın yüzde 1 ini yaşıyamıyor. boğazından et geçmemiş adam anasının babasının kartını araklıyor. 10 tl yide anne baba fark etmiyor bile. adam ismi yayında gozukdugu icin mutlu oluyor. ama berbat bir hayatı var. yayıncı da yayını kapatınca 5000 tl ye jordan ayakkabı alıyor geciyor.

Hocam söylediklerinize net katılıyorum, paralel düşünüyoruz zaten...

Benim burada sinirlendiğim diğer bir konu şu; bu para aklama saçmalığı twitch camiasında bilinen ve yayıncılar arasında birbirlerine teklif ettiği bir durummuş. Bunu da itiraf edenlerin konuşmasından anlıyorum, arkadaş aranızda bir tane mi dürüst insan yok ya, olay patlayınca bazıları güya dürüstlük taslayıp kendini olaydan sıyırmaya çalışıyor.

Twitch camiası ve işleyişi hakkında şöyle de bir durum var, ben 90 doğumluyum çocukluğumda sokakta her yerde arkadaşım vardı, sokak oyunlarını ve zamanla hayatımıza giren bilgisayar oyunlarını kalabalık gruplarla oynar konuşurduk, ekstra online bir çevreye ihtiyaç yoktu. Günümüz neslinin bu konuda ciddi bir dezavantajı var, kendileri istemeden bazıları asosyal olmak durumunda kalıyor, haliyle bu tarz yayıncılara sarılıyorlar, kızıyorum fakat ucundan anlıyorum. Fakat yayıncılarını bu durumu kullanıp aç gözlülük etmelerini asla anlayamıyorum. Bazı yayıncılar var, yaşı benden büyük fakat 12 13 yaşında insan kafasında konuşmalar hareketler peşinde, hayat dersi veriyor fakat 10 yaşındaki adamın cebindeki parayla geçiniyor. Garip bir dünya...

Ülkemizde gerekirse okullarda bu konular üzerine dersler verilmeli, bilinçlendirilmeli ve daha mantıklı kullanmaları sağlanmalı, bazı çocuklar oraya attığı parayı cebinde tutsa çok iyi bilgisayar ve konsola sahip olabilecekken gidiyor adama parayı atıyor aklım almıyor ya...

• Hakkında hakaret davası açtım bilgin olsun.

Edit: Mesajını silmişsin ama kurtarmaz seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BBF65CCC -- 3 Kasım 2021; 2:44:25 >

• İyi hoş diyorsun, ekonomi kötü, maaşlar az, geçim zor. Doğru haklısın ama yayıncıların kazandığı paralar doktorun maaşından kesilmiyor. Devletin kasasından çıkmıyor. Hatta yurtdışından geliyor. Vergisi ödeniyor üstüne. Bugün esnaflar fiş/fatura kesmeden vergi kaçırıyorken, yayıncıların paraları her kuruşunu kadar banka hesabına geldiği için vergisini mecbur ödüyor.

Sadece ülkemizde değil, yurtdışındaki yayıncılarda zengin hayatı yaşıyor aslında. Biz bunu engellememeliyiz, kabul edip nasıl faydalanabiliriz diye düşünmeliyiz. Gençlerin yayıncılığa yönelmesi kötü bir şey değil. Bugün ben yazılımcıysam en büyük amacım para kazanmak. Yok ülkeme faydam olsun, insanlığa faydam olsun falan polyannacılık oynamanın alemi yok.

Neden ben geçinemiyorum, neden az kazanıyorum demek yerine. Yayıncılar çok kazanıyor, engelleyin diyorsun. Sence mantıklı mı?

Bit olayının yaşanmaması lazımdı, çünkü devletin bu platformları kontrol altına alması lazımdı. 10 yıldır olan platform için daha yeni yasa çıkarıyor. Dolandırıcı dediğin açıkları kullanır. Devlet bu platformlara "vergi ver, devam" diye bakıyor. O yüzden istenildiği gibi at koşturuyor insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 2 Kasım 2021; 18:49:25 >

• Listeye baktıkça şok oldum. Tanıdığım bir sürü yayıncı var. Bazıları ciddi hayal kırıklığına uğrattı. Bir tek en ünlülerinde (Kemal, Ferit, Tuğkan vs.) yok herhalde diğerleri komple suça bulaşmış. Hatta bazı forumlarda ve ICQ gruplarında açık açık kredi hesapları paylasılıyor. Benzer iddialar Tiktok ve Youtube tarafında da var. Daha önce rap camiasında da Spotify ile kara para aklandığı iddia ediliyordu. İnternetin nasıl bir b. çukuru olduğunu hatırlattı.

Sonuçta aklı çalışmayıp ismi okunsun diye çok para atalar var.

Birde şu tiktoktaki dilencilere el atın. Sayıları gittikçe artıyor. Bildiğin adamlar dilenci fenomeni olmuş.

-----Ey bir aileye bile hükmedemeyen ilerici. Üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici? Necip Fazıl Kısakürek-----

• Bence tiktok kapatılmalı ve twitch de bir sürü tutuklama çıkmalı

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.