Şimdi Ara

TVS APACHE 150 vs HONDA CBF 150

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
14.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar.bu konu ddefalarca tartışıldı okudum hepsini ama birde benim açımdan yorumlarsanız çok sevinriim.öğrenciyim ve aynı zamanda çalışıyorumda.haftada 2-3 kez istanbul-izmite gidip gelcem.hız tutkusu yok ortalama 100le gitsem yeterli.konfor açısından ve yakıt açısından hangisi daha uygun.birde günlük kullanacağım için tvs sanki daha spor gibi geldi.cbf kuryeci motoru imajı yaratmış gözümde.siz nası yorumlarsınız bunu.cbf 150 gri kasa ve tvs apache kırmızı yada siyah kasası arasında kaldım.şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

• Her konuda Honda diyeceğim.
    Tek sorum var,Cbf 150 2011 modelini kendiniz görüp,dokundunuz mu?
  • Aralarında çok bi fark yok. Performans olarak TVS biraz daha iyi. Zaten bu CC lerde yapabileceğin hız belli. CBF150 kendi motorum olduğu için kullanımı rahat uzun yolda kıç bölgesi rahatsız oluyor tabii. Yakıtı cep yakmaz. Servis işinde Honda önde. Yedek parçada da TVS den az biraz tuzludur. Ben olsam CBF den kullanırdım tercihimi ( ki öyle yaptım zaten YBR - Apache - CBF arasından )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Oze -- 26 Eylül 2011; 17:45:14 >
  • hiç birinin diğerinden farkı yok deneeck kadar az Tvs-Ybr-Cbf olsun hepsı ıyı motorlardır

TVS: Performans + (birçok kuryecı cbf ybr'den çok daha iyi kaçtıgını soylemektedir)
    Honda:Konfor +
    Yamaha: Yakıt +
  • Bende TVS Apache alıcağım fark yok aralarında çok herkes bunu söylüyor sorduğum küçük yerdeysen servisine dikkat et sorun çıkartmasınlar başın ağrımasın sonra.Özellikle sarısına modeline tasarımına hastayım motorun sırf seçimim bu yüzden tvs :D
  • evet sarısı guzel hakıkaten
  • cbf 150 her türlü her alanda alir bu motora binen ne apaciye nede ybr'ye binmek istemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam kucuk yerde servis sorununa dikkat et tabi de ankara da bile 1 tane gozukuyor servisi.Gerci ankarada motor kullanimi nekadar yaygin tartisilir.Gecen gun kuryeci birinin altinda gordum istanbuldan aldim dedi o derece vahim gozukuyor neyazikki.
  • Biraz önce bi başlıkta Yamaha'yı önerdim ama bu konuda sana tek diyeceğim ; yakıt ekonomisi,konfor,2.el rahat satış,yedek parça ve yeni görünürlük için tek geçeceğim Honda . Sağlam motordur TVS gibi 1-2 yıl sonra sana sorun çıkarmaz
  • Kullanım amaçlarına göre değişir hocam ben mesela şehir içi kullanıcam uzun yol kullanmıycam günde yani 20 km en fazla 30 km kullanırım .Yakıtıda iyi TVS apache'nin hondaya oranla söyliyim :) TVS apache ne gibi sorunlar çıkarıyor bilgim yok Janeiro bilgin varsa söylermisin bende alıcıyım :D
  • Chanser kardeşim en basitinden TVS Apache zamanında kuryelerin kullandığı motordu bazen görmüş denk gelmiş olabilirsin.Bizim emektar bws'yi her tamire götürdüğümde bi TVS ile mutlaka denk gelirdim.Şuan kuryelere sorduğumda CBF'nin kat kat iyi olduğunu fiyat ve yakıt olarakta çok iyi olduğunu söylüyorlar
    TVS'yide Honda'yıda kullandım fakat uzun süre değil.TVS'deki vibrasyon CBF'de yok.Ama bu testim ya 1 gün ya 2 gün sürdü.D
    aha fazla bilgi istersen PM at yardımcı olmaya çalışırım
  • bende izmitteyim honda kullanıcısıyım
    tvs performanslı falan dıyorlar zaten bu motorların uretım amacı performans degıl bu motorlar sıkıstırıldıgında 120 gıbı hızlara ulasılyorlar bu motorlar ıcın hıc uygun hızlar degıl en mantıklı hız 90 km/h tir bu motorlar için hem uzun ömürlü hemde yakıttan tasarruf edersin baştan söyliyim hangisini alırsan al.
    Honda servis olarak tvs den bir kaç adım önde bu gerçek.Mahalle aralarındaki mobilet tamircilerine servis verdiler tvsnin uğraşmak istersen alabilrsin ama honda servisine gittinmi aradaki farkı hissediyosun + işçilk ve usta kaliteside çok değişiyor tvs servislerinin tamir ettiği en pahalı motor sence nedir?Hondada 1000rr rın bakımını yapıp cbf150ye geçiyolar bu adamların tecrübesi ile mahalle aralarınaki bir olamaz.
    ikincisi izmit-ist bende gidip geliyorum tvs 100km gibi orta uzunluktakı bır yolda 90km/h ıle bıle gıtsen oturma yerlerın uyusuyor uysmaz dıyenler çin motorundan tvs ye geçenler honda da ise böyle bir vibrasyon sorunu yok.
    bu ıkı motor arasında Hondayı tercıh etmenı onerırım.Ama YBR mı CBF mı dersen ıkısıde kendını kanıtlamıs motorlar hangısını alırsan pısman olmazsın derdım

• CBF kız gibi motor benim beğenmedim özellikleri tipi ve sesi ,Apacheyi sırf tasarımı dolayısıyla tercih ediyorum üstelik benim motorda hız gibi birşey yapmıycağımda kesin çünkü uzun yolu bırak yakındaki 20km yere bile gidip gelmiycem motor ile.Sadece şehir içi kullanım en fazla 50 - 60km cıkarım acemiyim zaten.Honda ybr 2'side çok güzel ama tasarımlarını ve seslerini beğenmiyorum dediğim gibi sesi hallederizde tasarım kurtarmıyor.Hele hondanın ön göğüs kalas gibi kocaman yapmışlar bana güzel görünmedi motoru biraz öne çıkartmaya çalışmışlar ama tvs kadar tasarım spor durmamış.Zaten param olsa hiçbiri direk cbr veya yzf-r125 alırdım :D Fiyatları nasıl birde onu sormam lazım ama tvs sordum nakit 4bin tl diyor burdaki bayisi hondayada gitmem lazım bi.
  • nakit 4bin tl apache cbf de oyle sanırım. Benım 2008 ybr var memnunum motorumdan çok şukur tvs tecrubemde oldu tvs altına aldıgında daha bır farklı oluyor ne dıyeyım ybr braz ufak tefek kalıyor. Apache kaslı duruyor size görede tasarımı hoş değil mi öbürlerine göre?
  • Evet öyle diyorlar fiyatını .Tasarım çok güzel özellikle sarısını kıstırırsam burdaki bayi getirmiyor adamlar bir tek bende olucak o zaman o motor burda :D
  • öncelikler yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.çevreden sizlerden ve kendimin kararları sonucunda hangisini alsam sorumun cevabını yüzdeyle vermem gerekirse %55 cbr150 %45 tvs olarak çıkıyor.ancak büyük bir süpriz oldu ve kaynak buldum motorda level atladım resmen :D cbr 250 alcam
  • arkadasım bir apache kullanıcısı olarak honda ve yamahadan şaşma derim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_rtr_hy946

arkadasım bir apache kullanıcısı olarak honda ve yamahadan şaşma derim....

hadı ya , bende ybr var ama apache daha iyi nasıl olacak? Anlat bakalım
  • cinli tenekelerden sonra tvs apache kadar sorunlu bir motosiklet görmedim uzak dur ;)
  • yahu anlamıs degilim tvs ne gibi bir sorun cıkarıyormus kim görmüs kim demiş söylermişiniz hayatında kac bin km yol gittin tvsnin servisi cok kalitelidir (zaten pek servise gitmiyorsun)mahalle arasındaki tamirciler degildir honda gibi suzukinin servisidir tvsnin servisi ...cbf in en büyük sorunlarından biride yag yakmasıdır artı ben 7 senedir kuryeyim (toplam 4 sirkette calıstım bugune kadar cbf in tvsden daha iyi bir motor oldugunu söyleyen kurye olmadı)su anda sirketimizde 15 ybr 10 cbf 3de tvs var bir teslim olayı oldugu zaman millet kavga ediyor tvsyle teslim yapmak icin sirkette bende dahil 4kişinin tvssi var siz neden bahsediyonuz ya 2 motoru ne kadar kullandınızda atıp tutuyorsunuz sunu iyi bilin honda sadece popiler bir markadır zaten cinde üretirmektedir zaten hondanın ve ybrnin altın yılı olan 2006 yılında tvs bütün ödülleri toplayıp gitmişdir bundandamı haberiniz yok cbefci arkadaslar

burdan yeni motor alacak arkadaslara sesleniyorum lütfen motor alcagınız zaman 3 5 kurye sirketi gezin
    kurye arkadaslarda
    size tvs almanızı tavsiye edeceklerdir
    not bana pm den ulasıp calıstıgım sirkete gelip benimle ve diger kurye arkadaslarımdan yüz yüze tavsiyeler alabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akibeel -- 19 Kasım 2011; 2:16:16 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.