Şimdi Ara

Tuzun suda Çözünmesi Kimyasal mı Fiziksel mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
3
Favori
79.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güvender soru bankasında Fiziksel olarak Fem konu bankasında kimyasal olarak geciyo

• arkadaşlar size yabancı kaynaktan getirdim :

A chemical change is a change in which something new is formed (irreversible).Salt DOES dissolve in water. That doesn't mean that a chemical change has taken place however. A chemical change is where bonds are broken and NEW BONDS FORM causing a rearrangement of atoms into new molecules. Dissolving is a physical process where the substance retains its own physical characteristics but just changes state or shape etc. When salt is put in water, the sodium and chloride atoms are pulled apart by the water. They disappear. But if the water is taken away, the sodium and chloride atoms rejoin with each other.

özetle fiziksel
  • Fiziksellll

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiziksel.daha yeni zaman denemesinde de çıktı zaten.insanların kafası karışıyor ama şöyle anlatayım ben sana kimyasal değişmede cisim eski formuna asla geri dönemez ama tuzu suda çözüp kaynatırsan yine tuzu elde edersin bu da kimyasal değil fiziksel olduğuna kanıttır

• quote:

Orijinalden alıntı: huzurluksuz

fiziksel.daha yeni zaman denemesinde de çıktı zaten.insanların kafası karışıyor ama şöyle anlatayım ben sana kimyasal değişmede cisim eski formuna asla geri dönemez ama tuzu suda çözüp kaynatırsan yine tuzu elde edersin bu da kimyasal değil fiziksel olduğuna kanıttır

ama tuz iyonlarına ayrıldıgı için + ve - iyonlarına ayrıdıldıgı icin kimyasal oluyo diye okumusdum kitapta :D fem kitabı hatta alla alla :D neyse bende fiziksel dicem bundan sonra sorularda
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

quote:

Orijinalden alıntı: huzurluksuz

fiziksel.daha yeni zaman denemesinde de çıktı zaten.insanların kafası karışıyor ama şöyle anlatayım ben sana kimyasal değişmede cisim eski formuna asla geri dönemez ama tuzu suda çözüp kaynatırsan yine tuzu elde edersin bu da kimyasal değil fiziksel olduğuna kanıttır

ama tuz iyonlarına ayrıldıgı için + ve - iyonlarına ayrıdıldıgı icin kimyasal oluyo diye okumusdum kitapta :D fem kitabı hatta alla alla :D neyse bende fiziksel dicem bundan sonra sorularda

Tuzlu suyun elektriği iletmesi iyonlarına ayrıştığı için kimyasal oluyo çözünme fizikseldir

• Tuzun suda cozunmesi fizikseldir.Eminim

• quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

sen hangi güvenderi okudun. bende ygs kimya konu anlatımlı var. orada fiziksel diyor. yeni madde oluşmuyor. Cl- Na+ iyonları ve H2O molekülü var. yeni birşey yok yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İyot ve Tuz Hakkında
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fizikselll, elektrolize ugrarsa kimyasal

• 2 yıldır çalışıyorum sınava ilk defa kimyasal yazdığını duydum senden hocam femden çalıştım güvenderden çalıştım hep fiziksel diye okudum
  • O Değil de Film Önerisi Olan var mı Arkadaşlar Şöyle Korku Gerilim Gibisinden

Edit : Bu Arada Yukarda Bahsi Geçen Olay Fiziksel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKopru -- 9 Kasım 2012; 23:18:21 >
  • Çözünme tabisi fiziksel.
  • Konu bankasi mi?

• aslında bu benimde kafamı karıştırıyor nötr tuz ise iki kuvvetli baz kuvvetli asit ise fiziksel zayif asit kuvvetli baz veya zayıf baz kuvvetli asit ise kimyasal ama ygs düzeyinde kastedilen nötr tuzdur gönül rahatlığı ile fiziksel al özellikle belirtmiyorsa:)
  • Çelişkiye düştüm bende iyonlaştığı için direk kimyasal dedim ama sonra kaynatılınca tekrar tuz elde edebileceğimizi düşününce de fiziksel dedim. Mutlaka kesin bir cevabı vardır
  • arkadaşlar size yabancı kaynaktan getirdim :

A chemical change is a change in which something new is formed (irreversible).Salt DOES dissolve in water. That doesn't mean that a chemical change has taken place however. A chemical change is where bonds are broken and NEW BONDS FORM causing a rearrangement of atoms into new molecules. Dissolving is a physical process where the substance retains its own physical characteristics but just changes state or shape etc. When salt is put in water, the sodium and chloride atoms are pulled apart by the water. They disappear. But if the water is taken away, the sodium and chloride atoms rejoin with each other.

özetle fiziksel
  • İyi de beyler iyonlaşma dedigimiz olay geri donusumsuz degil ki,kafaniz karismasin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KKopru kullanıcısına yanıt
    The Game izle kardeş.

• Tuzlu suyun elektrigi iletmesi kimyasal, cozunmesi fizikseldir.
  • .

• tuzun suda elektriği iletmesi kimyasal iyonlaşması fiziksel diye biliyordum.Peki bakırın elektiği iletmesi fiziksel mi kimyasal mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.