Binbaşı
21 Temmuz 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 85 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ile diğer AK Parti Kocaeli Milletvekillerinin imzasını taşıyan, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün mevcut fakülte ve enstitülerini de bünyesine alacak, TÜBİTAK ile yakın işbirliği yapacak Gebze Teknik Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak.




http://www.haberturk.com/gundem/haber/969922-yeni-bir-universite-kuruluyor
Dünyanın en prestijli okullarından Harvard Üniversitesi’nde 2014 yılı birincisi Türk genci Levent Alpöge (22) oldu. Alpöge, hem matematik ve fizik lisans bölümlerinden, hem de aynı anda fizik yüksek lisans derecesi elde etti.

Başarılı genç, 4 üzerinden 4 not ortalaması ile “Tüm Üniversite Birincisi” (Valedectorian) olarak dün mezun oldu.
Başarılarla dolu bir eğitim hayatına sahip olan Alpöge, 2010’da henüz lise son sınıfı öğrencisiyken ABD çapında adayların katılımı ile gerçekleşen Intel Bilim Yetenekleri Yarışması’nda ABD Başkanı Barack Obama ve senatörler tarafından kutlanan 40 genç finalist arasına girdi.
Bunun sonucunda, “Ivy League” olarak ve akademik mükemmelliği ile tanınmış ABD’nin 8 en iyi üniversitesi tarafından kabul edildi.

Sayısız ödülü var
Alpöge, Harvard’ın matematik bölümünü seçti. Sayısız prestijli ödülü ve bursu bulunan Alpöge; American Mathematical Monthly, Journal of Combinatorial Theory, Journal of Number Theory, International Mathematics Research Notices dergilerine yazılar yazıyor; Harvard College Mathematics Review dergisinin de editörluğünü üstleniyor.
Alpöge, çalışmalarını önümüzdeki yıl Winston Churchill bursu ile İngiltere’deki prestijli Cambridge Üniversitesi’nde sürdürecek. Daha sonraki yıl yine 8 Ivy League okullarından gelen doktora kabullerinin içinden Princeton’ı seçerek eğitimine devam edecek.Alpöge ailesi ile birlikte New York eyaletinin Long Island bölgesinde yaşıyor. Akademik başarılarının yanı sıra maratonlara katılan Alpöge koyu bir Beşiktaş hayranı.

http://www.milliyet.com.tr/harvard-universitesi-birincisi-gundem-1889957/
Hedefi bu şirketlerde çalışmak olan üniversite adaylarına bir fikir vereceğini umuyorum. Tablo her bir şirketin elemanlarını hangi üniversitelerden aldığını gösteriyor.
 Apple, Google, Facebook vs. çalışmak için üniversite adaylarına yol haritası
Forumda bir üye bu eski sınavlardan bahsetti. Bende mevcut olan bir örneğini tarihi belge olarak sizinle paylaşıyorum.

Edit: Çözümler eklenmiştir


Rize’de 18 yaşındaki lise öğrencisi Mehmet Akif Karali, YGS’de 463 puan aldığını gördüğünü, iki gün sonra puanlarının sıfırlandığını ileri sürdü. Büyük şok yaşayan, gözyaşlarına boğulan genç ÖSYM’ye başvurup sınav sonucuna itiraz etti.

Rize İMKB Lisesi İnşaat Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Mehmet Akif Karali, 3 yıldır dershaneye giderek üniversite sınavlarına hazırlandı. Bu yıl YGS’ye giren Karali, iddiaya göre YGS-5 türünde 463 puan aldı. Sınav sonuç belgesi çıktısı alan ve büyük sevinç yaşayan Karali, önceki gün gittiği okulda yeniden sınav sonucunu görmek istedi. Ancak şifre hatası nedeniyle giremediği sisteme yeniden şifre alarak giren Karali, daha önce 463 olan sınav sonucu ile birlikte diğer türlerdeki puanlarının sıfır olduğunu gördü.

Bu sonuçlara göre LYS’ye girme hakkını da kaybederek şok yaşayan, gözyaşı döken Mehmet Ali Karali, itiraz için ÖSYM il bürosuna başvurdu. Ancak aydınlatıcı bir bilgi alamayan genç, babasıyla birlikte Ankara’ya gidecek.

YGS'DE PUANINI SIFIRLADILAR / Foto Galeri

"HAYATIM MAHVOLDU"

3 yıldır üniversite sınavına hazırlandığını ve dershanedeki deneme sınavlarında sürekli 430 ila 480 arasında değişen puanlar aldığını anlatan Karali, şunları söyledi:

"Sınav sonuçları açıklandığında baktım, puanım 463’tü. Sonra okulda tekrar sisteme girmek istedik ancak şifre hatası verdi. Yeni şifre ile girdiğimizde ise puanlarım sıfır görünüyordu. İlk baktığımda cevap kağıdımda toplamda 3 boş vardı. Şimdiki cevap kağıdımda sadece matematikte 8 boş görünüyor. Bu sonucu görünce şok oldum. Hayatım mahvoldu. 3 yıllık emeğimin karşılığı bu değil. Yetkililerden yardım bekliyorum."

HÜRRİYET
Mühendislik hedefleyen arkadaşlara bugün rastladığım bu videoyu izlemelerini tavsiye ediyorum. Özellikle kız olup mühendisliğin erkek mesleği olduğunu düşünen arkadaşlarımıza. Gökçe Çetin Gürbüz İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makina Mühendisliği mezunu.



arkadaşlar şu ana kadar LYS mat konularını internet videolarından takip ettim. ama bir konu anlatımlı kitap almak istiyorum. hem de gereken tekrarları oradan yapmayı düşünüyorum. sorularının öğreticiliği en yüksek ve ösym tipine en yakın olan kitap hangisidir. cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar pek kimse bu beyaz kitaplardan bahsetmiyor. simetriyle arasındaki fark nedir? halbuki aynı yayınevi değil mi? herkes simetri serisini çok övüyor. bir de diğer sorum simetri hangi seviyedeki öğrencilerin işine yarar? cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.
Arkadaşlar bir kaç merak ettiğim soru var.
1-Diğer Fen derslerinde olmayan kimyadaki bu konu sayısı dengesizliğin sebebi nedir?
2-Kimya temeli olmayan birisinin LYS konularına YGS konuları bitmeden başlaması doğru olur mu?
3-LYS kimya konuları YGS konularından bağımsız anlaşılabilir mi?
4-YGS konu anlatımını ihmal edip LYS konu anlatımından sonra YGS soru bankalarıyla olay halledilebilir mi? Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

YGS KİMYA KONULARI

1-)Kimyanın Gelişimi
2-)Bileşikler
3-)Kimyasal Değişimler
4-)Karışımlar
5-)Hayatımızdaki Kimya
6-)Madde ve Özellikleri
7-)Atomun Yapısı
8-)Periyodik Cetvel
9-)Kimyanın Temel Kanunları


LYS KİMYA KONULARI


1-)Atomun Yapısı
2-)Mol Kavramı
3-)Periyodik Sistem
4-)Elementler Kimyası
5-)Oksitler
6-)Kimyasal Türler Arası Etkileşimler
7-)Amorf ve Kristal Katılar-Sıvıların Özellikleri
8-)Gazlar
9-)Hal Değişimleri ve Isı – Sıcaklık
10-)Çözeltiler
11-)Kimyasal Tepkimelerde Enerji
12-)Reaksiyon Hızı
13-)Kimyasal Denge
14-)Sulu Çözeltilerde Denge
15-)Asitler ve Bazlar
16-)Redoks Reaksiyonları ve İstemlilik
17-)Elektro Kimyasal piller
18-)Elektroliz
19-)Organik Kimyaya Giriş
20-)Alkanlar
21-)Alkenler
22-)Alkinler
23-)Alkoller ve Eterler
24-)Aldehitler ve Ketonlar
25-)Karboksilli asitler ve Esterler
26-)Alifatik Amonyak Türevleri
27-)Aromatik Bileşikler
28-)Organik Reaksiyonlar
29-)Çekirdek Kimyası
Acaba MF arkadaşlar gitiğiniz dershanenin haftalık programını paylaşabilir misiniz? dershaneye gitmediğim için ona yakın bir tempoda çalışmayı planlıyorum da. zahmet olacak ama pazartesi: mat biyoloji... salı: kimya vs vs şeklinde. Yardımcı olacak arkadaş olursa şimdiden teşekkürler.
Hakkında
Konum: İstanbul,Kadıköy
Forum İmzası:
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 9 yıl
Mesaj Sayısı: 1.418
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.777
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 35.000 (Bu ay: 147)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 142 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.