Şimdi Ara

Turksat 1c Uydum Çalışmıyor YARDIM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
28.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler benim altı yedi yıldır kullandığım turksat 1c frekanslı uydum çalışmıyor iki gündür kanallar birdenbire gitti hepsinde sinyal yok diyor bu uydu işlerinden de pek anlamam ne yapmam gerek bana bi yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler.

• Selamlar,

Öncelikle anten irtibatını sağlayan F konnektörü kontrol ediniz. Sağlam ise !

Sadece tek çanaklı bir sistem kulanıyorsanız, LNB yada cihazınızın tuner'i arızalanmış
    olabilir.

İki çanaklı sistem kullanıyorsanız, Diseqc siviç'te arızalanmış parçalar arasında olabilir.

Hangi parçaların arızalı olabileceğini kestirimde en kolay ve ilk atılacak adım, uydu cihazınızı
    komşunuzun anten tesisatında test etmektir.

Uydu cihazınız çalışıyorsa, ve tek çanaklı sistem kullanıyorsanız, LNB arızalanmış demektir.

Bu arada dairenize inen kablonun sağlam olduğundan emin olunuz.

Kolay gelsin.
  • Benim de bu cumartesine kadar çalışan türksat 1C artık çalışmıyor. Merkezi bir anten kullanıyoruz (çoklu digiturk-dsmart-uydu). Ama hotbird ve hispansat calışıyor görünüyor. Bu uydulara ait kanallar var ama hiçbir Türk kanalı çıkmıyor. Uydu cihazım eski bir cihaz humax f2-1002.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zanka -- 5 Nisan 2011; 12:52:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zanka

Benim de bu cumartesine kadar çalışan türksat 1C artık çalışmıyor. Merkezi bir anten kullanıyoruz (çoklu digiturk-dsmart-uydu). Ama hotbird ve hispansat calışıyor görünüyor. Bu uydulara ait kanallar var ama hiçbir Türk kanalı çıkmıyor. Uydu cihazım eski bir cihaz humax f2-1002.

Teşekkürler

Cihazınızda diseqc seçimlerini kontrol ediniz, seçimler doğru yerde ise ve Turksat'tan hala
    görüntü alamıyorsanız,

Cihazı komşunuzun tesisatında kontrol ediniz.

Komşunuzun tesisatında muhtemelen görüntü alacaksınız!

Bu durumda arıza, merkezi multsiviç santral'ın size ait olan çıkışında arıza var demektir.
    Santralda başka boş çıkış yok ise, santralın onarılması gerekmektedir.

Kolay gelsin.

• Arkadaşlar benimde buna benzer bir sorunum var.2-3 gündür Türksattaki Show,Star,Ntv kanalları,Skyturk Atv,Kanal d gibi belli başlı izlenen kanalları hiç biri çıkmıyor.Hotbird ve diğer Türksat kanallarında sorun yok ama bu kanalları bir türlü ayarlayamadım.
    Uydu alıcı markası Taplin 8100 Fta.Önceden kanallarda sinyal yok veya kötü diyordu.Ardından fabrika ayarlarına döndüm,artık frekansı girsem bile bulamıyor kanalı.Diseq ayarı da Turksat için 1,Hotbird için 2 diye ayarlı.
    Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
  • Bende de bütün kanallar gitti, 1 haftadır yok:(
  • belki bi yardım eden cıkar. benimde basıma böyle bi sorun geldi. kanallar teker teker gitmeye başladı bikaç saat önce olmustu ama trtleride ayarlıyayım derken gene gitti kanallar.Güncel frekans vs bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Digitürk Kanal Kurulumu (Yardım)
    14 yıl önce açıldı
    hotbird uydusu yardım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Frekans: 11844

Sr: 2222

Fec: Auto veya 3/4

Polarite: V (vertikal / dikey)

S2 modu: açık

Şebeke /network arama:açık

Tüm kanallar: evet

Kannalları toptan sil ve bu frekansı ekle tara......
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam bu sekilde hallettim turksat 1cyi silmeden yeni uydu ekleyerek yaptim butun kanallar ust uste bindi onuda yarin hallederim. Yalniz hocam show tv fox tv vs kanallar hala yok onlari nasil eklemeliyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı transponderler çıkmıyor.... normal yani... Çıkmayan kanalları hallederiz ama, sen benim dediğimi yapsan çok iyi olur... Türksattaki tüm kanalları / transponderleri sil cihaz rahatlasın...Kanallar / transponderler üst üste binince cihazlar sapıtıyor....Sonra yukarıdaki frekansı tekrar tara... Eğer çıkmayan kanallar varsa yaz buraya kontrol edelim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 16 Mart 2014; 12:29:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.