Şimdi Ara

Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
18
Favori
41.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10.05.2017 ÇÖZÜLDÜ
    Ne yazık ki uzun bir sürecin ardından, sanırım Genel Müdürün olaydan haberdar olması ve talimatıyla sorun çözüldü.

    Bu uzun süreçte desteklerini esirgemeyen donanımhaber yetkilileri ve @Umut @Zaltun ve tüm arkadaşlara teşekkürler. Ülke olarak bilinçli farkında tüketicilere ihtiyacımız var. Kimse lütuf beklemiyor, olması gereken ne ise o bekleniyor. Yapıcı eleştiriler her zaman gelişime katkı sağlar.

    Sürece dair gelişmeleri tüm iss aboneleri için faydalı olacağı düşüncesiyle bırakıyorum. En azından ortaya çıkabilecek benzer problemler ve ülkemizde dsl teknolojisinin nasıl işlediğine dair, altyapı, isslerin yaklaşımı, müşteri hizmetleri vs. konularında bilgi sahibi olunur.

    Ayrıca forumda maaşlı çalışanları mevcut en ufak bir eleştiriye olumsuz yoruma saldırıyorlar. Bunların amacı reklam pazarlama, size faydalı bilgi sağlamadıkları gibi negatif bir etkileri oluyor firma adına. Yaptıkları değerlendirmeleri ve tavsiyeleri dikkate almayın.

    Turknet Deneyimim



    Santral çalışması sms`inden sonra İnternet Hızında Kalıcı ve Aşırı Bir Düşüş! Yüksek pingler. Adsl hızlarına geri döndük 4-8-16mbit hızlar sözde VDSL2.

    50mbit paketindeyim. Modeme gelen 50mbit hız yani iç tesisat ve modemde bir sıkıntı yok, olsaydı data rate kısmında 50mbps altı hız görünür çok fazla crc olurdu bunu modemden anlamak çok kolay, buna hatta tanımlı hızın modemle buluşması diyorlar, gerçekte hızım testlerde 16mbit civarı, bazen 20mbite çıkıyor. Akşam 10mbit yüksek pingler.

    Şikayetvar sitesine bakarsanız herkese aynı şeyi söylüyorlar iç tesisat, modem ve pc ye atıyorlar. O da olmadı topu telekoma at. Turknet abonesi olacaksın ve gidip telekomla muhatap olacaksın olayın telekomla alakası olmadığı halde.

    Sosyal medya hesaplarına yazdığınız şikayetleri silip hesabınızı engelliyorlar.

    Hız Profilleri
    Turknet kullanıcı adına tanımlı ayrı bir hız tanımlaması yapıyor yani modeminizde gördüğünüz bakır kablo uzunluğuna santral uzaklığına bağlı hız değerleri ve limitleri haricinde hız profili uygulanıyor bu uygulama ekstra işlem gecikme ve sayısız soruna neden oluyor.

    Müşteri hizmetleri hız sorunlarında hız profilini kontrol etmek diye bir tabir kullanıyor. Eğer hızınız çok düşükse Müşteri hizmetlerini arayıp hız profilinizin güncellenmesini talep edin modem kablo pc gibi geri dönüşleri kabul etmeyin ısrarcı olun.

    Hız profili Turknetin kullanıcı adına tanımladığı upload ve download hızı oluyor.

    Mesela tanıdığınız 16Mbps adsl2 kullanan bir kullanıcının modem bilgilerini kendi modeminize girseniz alacağınız hız 13Mbps Down 0.60Mbps Upload olacaktır yani ona tanımlanmış profil hızları siz vdsl2 kullansanız bile. Kullanıcı adı bazında belirlenen hız profillerini buradan anlayabilirsiniz.

    Modemde görünen değerler port hızı -> Turknetin hız profilleri -> Turknet megabyte/sn değeri
    16Mbps paketi -> 13Mbps -> 1.6 MB/sn
    35Mbps paketi -> 28.5Mbps -> 3.5 MB/sn
    50Mbps paketi -> 40Mbps -> 5 MB/sn
    75Mbps paketi -> 60Mbps -> 7.5 MB/sn
    100Mbps paketi -> 80Mbps -> 10 MB/sn
    upload 2Mbps -> 1.6Mbps -> 0.2 MB/sn
    akk 3Mbps -> 2.4Mbps -> 0.3 MB/sn

    akk de aynı turknet 3Mbps yerine 2.40Mbps tanımlamış görünüyor.

    yani 75Mbps yerine 60Mbps tanımlanmış profillere. veya 7.5 Megabyte/sn

    hattına 100Mbps hız verilen birisi testlerde 80Mbps yi geçemez.
    çünkü tersten hesaplanmış Megabyte/sn olarak. 80 Mbps = 10 MB/sn (Megabyte/sn)

    Mbps ile Megabyte/sn aynı şey değil. isslerde hız Mbps olarak belirlenir. Hesabı bu adresten yapabilirsiniz.https://www.gbmb.org/mbps-to-mbs

    Hız profilleri Mbps yerine megabyte/sn girilirse bütün hızlar düşük çıkar. Ayrıca profil hızları, kullandığınız hatta tanımlı port hızına (modemde gördüğünüz hız- data rate - line rate - dsl hızı) güncellenmezse hızınız yine eski hız profilinde kalır. 50mbps vdsl2 tanımlı bir abonenin 12-13mbps vb. düşük hızlar alması gibi. Bunun haricinde kapasite yetersizliği yurt içi ve dışı trafik darboğazı da belirli saatlerde bu tarz hız düşüklüğüne neden olabilir. Yapılması gereken uyanık olup aldığınız hizmetin kalitesini sürekli test etmek.

    YAPA, Fast Path - Interleaved Hat Modu
    Yapa yerel ağın paylaşıma açılmasıdır. Dikkat edilmesi gereken nokta sokağınızdaki veya mahallenizdeki saha dolaplarına değil şehir veya ilçe merkezindeki ana santrale iss nin kendi portunu cihazını yerleştirmesi demektir. Ana santralde olduğu için kopmalar ve hat zayıflaması en aza insin diye yapa olabilecekleri uzaklığa bakılmadan toptan santral çalışması sonrası interleaved hat moduna alıyorlar. Çünkü şehir merkezine yani ana santrale uzak olduğunuzda sinyal gücü düşecek mahalledeki yakın saha dolabında alınan hızları ve iyi SNR Margin hat zayıflaması gibi sinyal değerlerini alamayacaksınız. Yapaya geçerseniz sokağınızdaki veya yakınınızdaki portu kaybedeceksiniz. İss değişikliğinde taşıma yerine sıfırdan hat açılması gerekecek, şanslıysanız size yakın olan saha dolabında boş port bulursunuz.

    Fast path modemden sonraki ilk hopta (komut satırı tracert google.com) hem düşük ping hemde düşük latency (gecikme) sağlar online oyunlarda vs. düşük ping süreleri için iyidir.

    Interleaved ise uzak mesafelerde yaşanan kopmaları en aza indirmede sözde fayda sağlıyor fakat latency (gecikme), paket kaybı
    gibi bazı olumsuzlukları var online oyunlarda gecikme yaşarsınız. 20ms ile 25ms ye kadar fazladan ping süreleri alırsınız.
    Hat modunu değiştirebilmekte hiç kolay değil. Eğer Turknet kendi panelinden bunu değiştirebilirse ya da uzaktan değiştirilebilir moda izin verilirse
    abone modeme gireceği komut satırıyla bunu değiştirebilir. Örnek asus vdsl destekli modemlerde telnet ile bağlanıp şu komutlarla;

    (0=fast path, 1=interleaved, 2=free path)

    vdsl destekli modeller için;
    wan dmt2 set path 0

    adsl destekli modeller için;
    wan dmt set path 0

    sonra adsl modemler için;
    wan adsl close
    wan adsl open
    wan adsl reset


    vdsl destekli modeller için;
    w ad r

    komutlarıyla dsl bağlantısına reset atıp tekrar yeni hat modunda bağlanması sağlanabiliyor.

    CGN NAT Uygulaması
    Her bölgede olmamakla birlikte, Online oyunlar için, güvenlik kameraları vb. için Port açmayı unutun internete çıkışınız CGN - carrier-grade nat uygulamasıyla 100 lü havuzdan verilir. Ne bir port açma, ne de güvenlik kameralarına erişim yapamazsınız. Pingleriniz de yüksek çıkar. Güvenlik zaafiyetide cabası. Aylık 12tl ye statik ip almak zorundasınız.https://forum.donanimhaber.com/ttnet-yeni-kurnazligi-cgn-carrier-grade-nat-ping-sorunu-olanlar-buraya--123021521

    Müşteri Hizmetlerinin Durumu
    Yetersiz, sinir bozucu, ezbere bildikleri lafları tekrar ediyorlar. Tek yaptıkları ticket açıp numara vermek. Daha sonra sorun bulunamamıştır cevabıyla dönüyorlar. Abone olmak isteyen herkes bilsin oturdukları yerden ya modem arızalı ya da kablonuzda sorun var diye cevap veriyorlar. Nedense TurkNet'in hiç kendinden kaynaklanan sorunu olmuyor hep kullanıcının donanımında ya da tesisatında sorun oluyor ne hikmetse.
    Çağrı merkezi hatları hakkındaki tebliğe göre bir kişi müşteri hizmetlerini aradığında en fazla 1 dakika 5 saniye sonra
    Müşteri temsilcisiyle görüşmesi gerekiyor uzun beklemelerde telin hoparlörünü açın kafanızdan uzak tutun sağlığınızdan olmayın.

    Hat Kalitesi, Ping Durumu
    Online oyuncuysanız uzak durun. Akşamları hız düşmesi ve ping artışı yaşanıyor. Yurtdışı çıkışı ve geri dönüşlerde bazen İzmir üzerinden gerçekleşebiliyor. Fazladan dolaşım fazladan kayıp ihtimali ve gecikme demektir. Yurtdışı peering anlaşmaları yetersiz bu yüzden avrupada kaliteli bir veri trafiği beklemeyin. İnternet içeriğinin büyük bölümü yurt dışında barındırılmakta özellikle Frankfurt çok önemli bir nokta neredeyse tüm oyunların ve büyük internet hizmetlerinin frankfurt'ta sunucuları var. Yurt içinde de saçma sapan bir trafik yönlendirmesine sahip tüm trafik istanbuldaki bir merkezde toplanıp oradan dönüyor buna bir de yetersiz pop noktalarıyla yoğun saatlerde artan pingler ve ağırlaşan interneti ekleyin. Şehir merkezinde değilseniz YAPA dan uzak durmanız sizin yararınıza olacaktır. Bu sayede en azından mahallenizdeki portu kaybetmemiş olursunuz. Ancak Turknet bunu size sormadan onayınızı almadan yaptığı için sadece santral çalışması sms'i yolluyor. Hemen iptal için geri dönüş yapıp yapa sistemini istemediğinizi bildirin. Ayrıca standart dışı MTU kullanıyorlar normalde ülkeye gelen bütün modemler 1492 MTU ile default gelir ve VDSL2 teknolojisinde 1500 MTU bile kullanılabilir. Ama turknet nedense mtu değerini 1480 yaptığını söylüyor bu da ülkede ki çoğu modemle uyumsuz bir ayar. Turknetin tüm cihazlarında standart bir mtu değeri olması gerekiyor eğer arada 1480 den veya 1492 den daha düşük mtu kabul eden cihaz varsa tcp paketleri büyük geldiği için parçalanıyor bu da tabii dns sorunları, yavaşlık upload problemleri online oyunlarda hit reg kayıpları (mermi isabet kaydı) gibi sorunlara yol açıyor. AWS Cloud ping testihttps://www.cloudping.info/ Ayrıntılı Peering bilgilerihttps://www.peeringdb.com/net/9277

    Kredi Kartı
    Kredi kartınızı vermeyin. 14 günlük cayma bedelinden önce fatura kesilenler olmuş memnun kalmazsanız sonra paranızı almak için uğraşırsınız. Abonelik iptalinden sonra fatura çıkarılan ve kartlarından para çekilen insanlar var. Şikayetvar ve forumda yazılmış.

    Firma Yetkilisi
    Siz abone olana kadar ortalarda dolanır birşey yapıyor gibi görünür sonra kaybolur, hiçbir sorun çözmüşlüğü yok. Ana amaç pazarlama satış.
    Zaten kendi konularında reklam olsun diye destek veriyor görünüyorlar şikayet konularına uğramıyorlar bile.

    Faturalandırma
    1 gün fatura son ödeme tarihi geçsin hattınızı kapatıyorlar sonra 24TL aç/kapa ücretini yansıtıyorlar.
    Sanki fiziksel olarak hattı kapatıp açıyor. Bunu sözleşmeye eklediklerini de övüne övüne anlatıyorlar.
    İçinde bulunduğunuz ayın faturasını ödüyorsunuz yani ön-ödeme. Ay bitmeden iptal ettiğiniz takdirde kullanmadığınız günlerin ücretinin tarafınıza iade edilmesi zorunlu. BTK kanalıyla şikayet açıp iade talep edin.https://sikayet.btk.gov.tr/giris/

    Abonelik İptalihttps://turk.net/iptal/ Abonelik iptalinin zorlu bir süreç olduğuna dair şikayetler mevcut. İptal talebinizle birlikte eşzamanlı hemen btkya şikayet gönderin. İptal talebini yazılı ve ıslak imzalı olarak önlü arkalı kimlik fotokopisiyle 212-2165560 nolu faks numarasına göndermeniz gerekiyor. iptalden önce telefonla iptal talebi yapmanız gerektiği şart koşuluyor diye şikayetler mevcut. Faksın ne hikmetse bir türlü gitmediği yani fatura çıkarmadan bırakmadıklarıyla ilgili çokça şikayet mevcut. İptal dilekçesi örneği.https://www.docdroid.net/3Z1rmcQ/adsl-hizmet-iptal-yeni.pdf
    Yapada değilseniz farklı bir iss ye Bireysel İşletmeci Değişiklik Formu ile başvuru yaptığınızda dilekçeye gerek kalmadan telefonunuzla birlikte iptal oluyor. Yapada (aktif altyapı) iseniz önce Turkneti dilekçe ile iptal edeceksiniz sonra istediğiniz bir iss ye yeni abonelik başvurusu yapmalısınız işletmeci değişikliği yapada mümkün değil.

    1 Eylül 2016 Can isimli yetkili bana daha fazla upload hızı sağlayamayacaklarını söyledi sebebini sordum bize böyle bilgi geldi dedi.

    Turknet Geçiş Sürecim

    3 ağustos kargoyla abonelik evraklarını doldurup gönderdim bugün 4 ağustos saat 11 de evraklar teslim alınmış.
    işlemleri başlatmak için aranmayı ve onay vermeyi ve birde ufak bir adres onayı için bekliyorum.

    birde pdf kafasına göre dolduruyor bazı kısımları. adres bilgilerini kontrol edin eksik var mı vb.

    Numaram Telefon Rehberinde Yer Alsına tık atmış
    Güvenli internet kısmına tık atmış

    online işlemlerde sadece güvenli internet var
    rehberden numarayı kaldırma müşteri hizmetlerine bildirildi.

    2-3 iş günü içinde kalktı rehberden numara.

    4 ağustos sms geldi evraklarınız turknete ulaştı.
    herhangi bir eksiklik yoksa kısa bir süre sonra hizmetiniz başlatmış olacağız.

    5 ağustos farklı bir numara 212 703..... abonelik onayı için arandı.
    yalın için olanı ben hatırlattım onun için arayacaklar vs dedi.
    ben tek kimlik fotokopisi göndermiştim bir tane daha istediler.
    evrak@turk.net adresine mail ile gönderdim

    14:00 civarları doominsert (firma yetkilisi) ile görüşüldü. doğrulama yapıldı vs. bilgi alındı.

    17:00 ilk kullanıcı adı ve şifre bilgisi geldi sanırım vdsl için. online işlemler giriş ve modem dsl şifreniz ayrı ayrı.

    ilk tespit edilen sorun hız sınırlaması
    testler kablo üzerinden yapıldı wifi değil.
    18:00 vdsl taşıma işlemi tamam fakat hız sınırlaması var speedtest 28mbit down 1.98 up üzerine çıkmıyor tanımlı hız 35mbit/3mbit olduğu halde.
    eski iss de speedtest değeri 33-34mbit down ve 1.98 up görüyorum 35mbit/2mbit tanımlıydı modemde.
    aynı sorunu farkeden diğer aboneler
    //forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=118123906
    //forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=118119557

    6 Ağustos sorun devam ediyor hız limiti var down 28mbitin upload 2 mbitin üzerine çıkmıyor.
    Modemde görülen tanımlı hız 35mbit/3mbit

    Turknet
    Aynı ilde pop noktası olmasına rağmen 14ms pingde enteresan
    aynı ilde pop noktasında 9ms 8ms civarında çıkıyor normalde.
    Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)
    Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

    Eski iss pop noktası yok ama ping aynı hem hız daha yüksek.
    Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

    8 Ağustos Telekomdan ekip aradı yalın hat için evde kimse varmı
    telefon sinyali için kabloyu tespit etmek için eve gelmemiz lazım dedi bende xdsl numarasını verdim
    kabloyu eve gelerek sinyal kontrolü yapmadan buldular. bu hat için turknetten ayrıca aranma onay vs olmadı.

    8 ağustos 13:30 yalından taşınan hattım için kullanıcı bilgileri geldi.
    iki hattımda taşındı ve hızlı bir süreç oldu biraz çaba ile tabii.

    turknetin altyapısı ile ilgili ping ve yurt içi yurt dışı dolaşım testlerini kısa zamanda yapacağım.
    online hizmetler ile ilgili yorumlar yapacağım müşteri hizmetleri vb.

    modemde tanımlanan hızlara olması gerekenden fazla uzak.
    modem değerleri normal ama hızlar sanki yazılımsal olarak sınırlanmış gibi. türknete bildirildi beklemedeyim.

    8 ağustos 17:00 Hız sınırlamasına gelen cevap performans düşüklüğü tespit edilememiştir.
    Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

    buyrun 1dk arayla yapılmış iki test aynı hat, aynı bakır kablo, aynı port, aynı modem diğer iss 3mbit kayıp turknet 6-7mbit kayıp.
    portumun değiştiğini hiç sanmıyorum çünkü hiç sinyalim kesilmedi.

    TURKNET aynı il pingi 13-14 ms
    Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

    Eski ISS aynı il pingi 9ms
    Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

    Modem değerleri
    Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

    uploadlardaki düşüşte turknette daha fazla bende. mesela 3 mbit upload hızında 2.9-2.8mbitleri göremiyorsunuz.

    yani modeminize 51200 de ulaşsa maks. indirme hızınız 43mbiti aşmaz bu hesapla. hız güncellemesi istedim 51200 paketine çıkarılırsa bakalım ne sonuç alacağım.

    24576 Mbps download -3072 Mbps Upload
    32768 Mbps download -3072 Mbps Upload
    35840 Mbps download -3072 Mbps Upload
    51200 Mbps download-4096 Mbps Upload
    76800 Mbps download-4096 Mbps Upload
    102400 Mbps download-4096 Mbps Upload

    paket hızlarınıza göre düşüş miktarınız kaç mbit lütfen kabloyla yapın testleri.

    11 ağustos konu hakkında tarafıma dönüş yapıldı daha olan bitenden haberdar bir kişi tarafından
    telekomun eski portlarına vs kadar değinildi ayrıntılı konuşuldu.
    mühendis ekip inceleyecek bakalım son durumu sonucu yazacağım.

    12 ağustos tekrar hız testi yapmam istendi sonuç aynı dönüşü yapıldı ilgilendiklerini söylüyorlar beklemedeyiz.

    17 ağustos bugün arandım sorunum çözüldü en azından download için. upload içinde aynı işlemin yapıldığı belirtildi biraz daha 2.8-2.9 görseydim iyi olurdu ama şimdilik bu da yeter.
    Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

    Son bilgi upload 2.5 geçmiyor bu seferde.
    paket yükselttim 51200/4mbit upload tanımlı.


    hız sınırlandırma ispat videosu
    http://www.mediafire.com/file/w0vaic6m03ig6ut/h%C4%B1z+s%C4%B1n%C4%B1rlamas%C4%B1n%C4%B1n+ispat%C4%B1.mp4

    akk sonrası hız testi videosu
    http://www.mediafire.com/file/16w54pn4adbv5a9/akk+sonras%C4%B1+h%C4%B1z+testi.mp4

    santral çalışması sonrası kalıcı hız düşüşü videosu 2017
    http://www.mediafire.com/file/7ag5nlb3ql58z57/50Mbit+VDSL+H%C4%B1z+Testi+2017.mp4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 29 Kasım 2018; 12:53:27 >







  • Arkadaşlar merhaba,
    Ben aranıza yeni katıldım.
    Hatlarda bir sınırlama var mı? Bilemiyorum. Pek zannetmiyorum. Ağ yapısı ile ilgili durumlar bunlar. Yoğunluktan kaynaklı hız düşmesi olarak düşünüyorum. Sınırlama yapma iddiası daha derin araştırma gerektirir diye düşünüyorum.
    Günün farklı saatlerinde ölçüm alacaksınız vs...

    Güncel durumda bir hız problemi yok değil tabiiki!
    TürkNet her ne kadar 35Mbit (yada paketinize göre 50/100...) İnternet hızı verdiğini iddia etse de aslında verdiği hız VDSL/PORT hızıdır.
    Yani VDSL modeminizin modülasyon hızı. Bunu internete açılmış bir tünel olarak görebiliriz.
    Benzetme yapmak gerekirse, malesef TürkNet hızı bu tünelin dışından ölçüyor. İç kısmından geçen internetin hızını değil.
    Yani malı DARASI ile tüketiciye iteliyor.

    Sözleşmeye de çakallık yaparak "35Mbit (VDSL) download hızı" yazmışlar ama tabiiki bir anlamı yok. Zira Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'a göre hızın tüketicinin anlayacağı şekilde, açık olarak yazılması lazım. Sıradan bir Tüketici VDSL hızını ile internet hızı arasındaki farkı bilmesi beklenemeyeceğinden bu madde anlamsızdır ve haksız şartır. Ayrıca alınan hizmet İnternet olduğu için net olarak alınan internetin hızının yazılması gereklidir.
    Hattınız temiz olduğu durumda (modemde gözüken, alınabilecek maksimum hız değeri aldığınız internet paket hızından yüksek ise) Tüketici hakem heyetlerine hızım düşük veriliyor diye şikayet ederseniz, bilirkişi tayin edilir, hattınız incelenir ve alamadığınız hızın oranında ücret indirimine hak kazanırsınız. Bu işlemler için de tek kuruş ödemezsiniz. Tüketici hakem heyetinde haksız çıksanız dahi...

    Peki neden modemde gördüğünüz hız internet hızı değildir.
    VDSL de PTM modülasyonu kullanıldığında(n) en temiz hatlarda dahi yaklaşık %4.5 luk bir kayıp olmaktadır.
    Benim hızım niye tam çıkmıyor diye düşünüyorsanız ahanda bu yüzden. ADSL deki ATM modülasyonlarda ise kayıp %9.5 lere kadar çıkmaktadır.

    VDSL hatları çalışmak için verileri paketlere böler. Bu bölünen her parçaya, VDSL ağında gidecekleri yerin adresi iliştirilir. Bu adres bilgisi tamamiyle altyapıya dahildir. Bu olmadan modeminizden çıkan veri TürkNet'in yolunu bulamaz. Ayrıca belirtmek isterim ki bu adres internete ait değildir. Modem ile TürkNet arasında iletişim için gönderim sırasında cihazınızın ürettiği (yada Türknet yollarken sunucularında üretilen) bir bilgi parçasıdır. İşte TürkNet ve onun gibi çalışan diğerleri bu maliyetsiz olarak üretilen veriyi bize internet hizmetiymiş gibi kitlemeye çalışıyor. Ben de bu duruma itiraz ediyorum.

    Arıza kaydı bıraktım konuya ilişkin olarak ama sonucu tahmin ediyorsunuzdur.

    Ben Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Karar çıkınca yayımlarım. Arzu edenler de kendi hakkını talep edebilirler benim kararımı emsal olarak gösterip.
    Konu hakkında zaten daha önceden Türk Telekom'a açtığım ve 4 senede anca çıkartmayı başardığım bir emsal karar var. O yüzden alehte sonuç çıkmasını beklemiyorum.
    Bu sefer süreç hızlı işleyecektir zannımca. :)

    Zorunlu CGNat içinde iki kelime edeyim bari. Arkadaşlar "CGNat, Tüketicinin internet hizmetinden beklediği faydayı düşürdüğü için hizmeti ayıplı hizmet kapsamına sokmaktadır". TürkNet'in zorlaması ile Sabit IP almak zorunda değilsiniz anlayacağınız. Bir şikayete bakar o da. Evet onu için de şikayet ettim :D

    Birde kurulum hizmeti için ilk faturaya 30TL kitlemişler AMA eve kuruluma gelen giden yok tabiiki. Kafalarına göre yazıyorlar. Hattı bizzat kendim bağladım, kurulumunu da kendim yaptım. Yine de 30TL'mi iç etmenin heyecanı ile yazmışlar etmişler faturaya. İkaz ettim düzeltmediler. Onu da şikayet ettim.

    Ben hakkımı kolay kolay yedürtmem, yedürtmem, kolay kolay yedürtmem. :)
  • Bende aynı başlıktan anlatıyım.
    2 Ağustos : Belgeler gönderildi.
    3 Ağustos : Belgeler ulaştı.
    4 Ağustos : e-posta ve şifre yollandı ve TT gelip port açtı ve ismimi kabloya asıp gitti.
    5 Ağustos : Adsl ad ve şifre yollandı ama binada telefon tesisatı yokmuş elektrikçi bugün bağlayacak sonuçları yazarım.
    6 Ağustos 00.02 :elektrikçi halletti. İnternet var şuan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FLaMMiS -- 6 Ağustos 2016; 13:56:11 >
  • geçmiş olsun şimdiden.
    ben mağdur kesimdenim konusuna yazdım.
    senin başına gelmez inşallah.
  • 29 agustos cumartesi başvurdum taahhütsüz internet için
    Anca 4 agustosta gönderdim evrakları
    5 agustosta evraklar ulaştı
    6 agustos saat 09:00 abonelik evraklarınız bize ulaştı.Kontrol sonrası herhangi bir eksiklik yoksa hizmetinizi başlatmış olacagız diye mesaj geldi beklemedeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 Ağustos saat 13:04 şu saate kadar arayan soran olmadı bir müşteri hizmetlerini arasammı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ara gecikmeden. doğrula ellerine ulaşan birşey var mı veya @doominsert ile iletişime geç yardımcı oluyor ama foruma bu aralar sıkça yazamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 8 Ağustos 2016; 16:57:18 >
  • iki hattımda taşındı ve hızlı bir süreç oldu biraz çaba ile tabii.

    turknetin altyapısı ile ilgili ping ve yurt içi yurt dışı dolaşım testlerini kısa zamanda yapacağım.
    online hizmetler ile ilgili yorumlar yapacağım müşteri hizmetleri vb.

    ancak ulaşılabilir hızlarım hep azaldı ve modemde tanımlanan hızlara vdsl de ulaşmıyor. yani olması gerekenden daha fazla bir kayıp var.
    modem değerleri normal ama hızlar sanki yazılımsal olarak sınırlanmış gibi.
    vdsl için arıza kaydı açmışlardı bakalım beklemedeyim.

    ayrıca rehberde telefon numaram halen kalkacak.

    Edit: NİHAYET REHBERDEN kalktı 2-3 iş günü sürdü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 10 Ağustos 2016; 12:00:51 >
  • Hız sınırlaması olayı doğru. Yazılımsal sorunları var ama müşteri hizmetlerine kaç defa anlatmama rağmen ya anlamadılar ya da anlamak istemediler.

    TTNet ile 16384 Mbit tanımlı hatla 14 Mbit civarı hız alırken, TürkNet'te bu hız 12.5-13 Mbit arası. Hız yükseldikçe kayıp artıyor. İşin ilginç tarafı ise, hattımı 12 Mbite sabitleyip hız testi yaptığımda sonuç 10.5 Mbit civarı çıkıyor, yani normal değerlerde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umut U kullanıcısına yanıt
    ne kadardır sorununu çözmüyorlar. ben arıza kaydı açtırdım dün, bugün aradım ulaşmanın imkanı yok sürekli müzik dinledim.
  • Ellerine evrakların geldiğine dair mesaj attılar dönerler herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün veya yarın 11 gibi ararlar kolay kolay şaşmıyor 11 hep. :D doğrulama için. sonra sms geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 8 Ağustos 2016; 16:59:13 >
  • hız düşüklüğü arıza kaydına gelen cevap 1 ay kullanır sonra taşınırız yine ne yapalım.

    doominsert bana bir telden ulaşırsan elimdeki hız testi sonuçları ekiplerin eline ulaşsın.
    bu yapılan kullanıcıya hakarettir. ben keyfimden ticket açtırmıyorum.

    Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

    buyrun 1dk arayla yapılmış iki test aynı hat aynı bakır kablo diğer iss 3mbit kayıp turknet 6-7mbit kayıp

    TURKNET
    Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

    Eski ISS
    Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

    Modemde tanımlı değer
    Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

    performans kaybı tespit edilememiş var mı kanıtınız benim var.

    30 dakikadır teknik servis uzmanlarına bağlanmak için uğraşıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 11 Ağustos 2016; 17:26:02 >




  • Hocam şurda 5 megabit için sinir krizine girme nasıl ne yapmak istersen o 5 megabit hızın olmaması senin yapacagın işe engel olmaz üzme tatlı canını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5mbite 50 tl veren var bu memlekette.

    valla 50 dakika çetin isimli bir arkadaşla konuştum ilk kaydı alan bayan zaten adam akıllı anlamamış birde oda teknik servisten. oraya yazdıklarıyla ekipler birşey anlamaya çalışıyor.

    bu işten muzdarip çok adam var 70mbit modeme tanımlı hızı var adam 50-60mbiti geçemiyor.

    turknet ilk sınavı hiç iyi olmadı gözümde. anlamak için çaba sarfetmiyorlar tüm aboneleri aynı kefeye koyuyorlar. splitter modem şu bu yani söylenen şeyleri duysanız bi tarafınızla gülersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 26 Ağustos 2016; 12:16:08 >
  • Dikkat çeksin diye o bayanı koymuşlarda telefona en bilgili ve işe hakim olan kimse onu koymaları gerekirdi ilk hatayı orda yapıyor baştan ofsayt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PowerPC

    5mbite 50 tl veren var bu memlekette.

    valla 50 dakika çetin isimli bir arkadaşla konuştum ilk kaydı alan bayan zaten adam akıllı anlamamış birde oda teknik servisten. oraya yazdıklarıyla ekipler birşey anlamaya çalışıyor.

    bu işten müzdarip çok adam var 70mbit modeme tanımlı hızı var adam 50mbiti geçemiyor. 64mbit ulaşılabilir hızım vardı düştü 51 mbite. sinyal gücünü düşürüyor birileri.

    turknet ilk sınavı hiç iyi olmadı gözümde. anlamak için çaba sarfetmiyorlar tüm aboneleri aynı kefe koyuyorlar. splitter modem şu bu yani yayınlasam söylenen şeyleri duysanız bi tarafınızla gülersiniz.

    modem hat değerlerini koyabilir misin .
    airties lerde sol taraftaki menuden internet yazısının üzerine basınca çıkıyor

    hız testlerinde upload neden 2mbit çıkıyor acaba .
    speedtest.netten test edebilir misin.




  • Dediğiniz gibi 11.30 şaşmadı türktelekom servis aracı gelmiş aradılar sizin evin girişinde merdivenin altına kutuyu koyduk adınızı yazdık bir elektirikçi veya Türknetten birini arayın isminizin yazılı oldugu kabloyu sizin daireye giden kabloya baglıcak dedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam allah başka zeval vermesin 3-4 mbit hesabını yapıyorsunuz benim interneti 3 ay oldu açamadılar.
  • diğer isslerde vodafone gibi mesela 3 mbit-4mbit bir düşüş dalgalanma oluyor vodafone kullanıcılarının hız sonuçlarına baktığınızda.
    ama turknette 7 mbite yakın bende.

    yani modeminize 51200 de tanımlansa bile maks. indirme hızınız 43mbiti aşmaz bu hesapla. hız güncellemesi istedim
    51200 paketine çıkarılırsa bakalım ne sonuç alacağım.

    24576 Mbps download -3072 Mbps Upload

    32768 Mbps download -3072 Mbps Upload

    35840 Mbps download -3072 Mbps Upload

    51200 Mbps download-4096 Mbps Upload

    76800 Mbps download-4096 Mbps Upload

    102400 Mbps download-4096 Mbps Upload

    paket hızlarınıza göre düşüş miktarınız kaç mbit lütfen kabloyla yapın testleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 11 Ağustos 2016; 17:37:24 >
  • hey maşallah, savaş çıksa düşmanın ümüğüne çöker yemin ediyorum.
    Allah kolaylık versin kardeşim.

    uydunet yok mu?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.