Şimdi Ara

Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
624
Cevap
18
Favori
41.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam benim hat 126mpbs ye kadar destekliyor. Abonelik hızım 76 mpbs ye kadar bana verilen hız 13ile 25mpbs arası. Santralden direk kablo geliyor. Santrale 2 metre uzaktayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mega_north kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeşim maalesef sol veya uydunet yok
  • Bu sorunu sürekli gündemde tutmamız ve ısrar etmemiz lazım, yoksa maalesef düzeltecekleri yok. 5-10 Mbit için uğraşmaya değmez demeyin. PowerPC'nin de dediği gibi o hızlar için 50-60 TL ödeyenler var. Ben 2-3 ay önce çok ısrar edip üzerine düştüm ama bir sonuç alamadım. Daha çok kişi şikayet ederse belki önemseyip dikkate alırlar. Ayrıca Vodafone ya da Superonline VDSL2 kullananlarda da bu tip bir sorun var mı acaba? Yoksa sadece TürkNet'te mi böyle bir sorun var?
  • Sen gene iyisin ben 1aydır internetimin bağlanmasını bekliyorum.
    Yazık gerçekten ilgisiz ekipleri var ben adama diyorum iç tesisat kablosunu çektim telefon kutusuna bağlanacak adamlar bir gelip takıp kontrol etmiyorlar.
    Tek yapacakları iş telefonun çevir sesini almak bu kadar ve dsl ışığının yandığını görmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FLaMMiS

Bende aynı başlıktan anlatıyım.
    2 Ağustos : Belgeler gönderildi.
    3 Ağustos : Belgeler ulaştı.
    4 Ağustos : e-posta ve şifre yollandı ve TT gelip port açtı ve ismimi kabloya asıp gitti.
    5 Ağustos : Adsl ad ve şifre yollandı ama binada telefon tesisatı yokmuş elektrikçi bugün bağlayacak sonuçları yazarım.
    6 Ağustos 00.02 :elektrikçi halletti. İnternet var şuan.

Port actirmak icin nasil baavurdunuz.ben telekom merkez binasina gittim ttnet almak istedim acik port yok dedi basvurursaniz 10 ay sonra yeni kutu baglanir dedi.nasil is anlamadim.evde telefon hatti var

• Forumda Vodafone VDSL2 kullanan birinden hat değerlerini ve hız testi sonucunu aldım. Aradaki farkı kendi değerlerinizle karşılaştırıp, sorunun TürkNet'ten kaynaklandığını görebilirsiniz. TürkNet'e şikayet ederken bu resimleri de göstermenizi öneririm.

Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

• iss turknet

1 kanıt da benden

paketim 76 ya kadar
    fakat bana verilen ilk günler de 3-13 mbs gibi hızlardı.
    şimdi 25 civarında hız çıkıyor.santrale 2 metre uzaktayım.

EDİT HIZ TEKRAR 11-15 ARASINDA

edit 2: konu hakkında destekten kayıt oluşturmuştum. kaydı sanki sorun çözülmüş gibi kapatmışlar. tesadüfen gördüm.
    tekrar tüketici şikayetinde bulundum
    rize turktelekomu da altyapı hız engelinden dolayı araştırılsın diye konuyu bimer ve btk ya iletildi
    böyle devam ederse farklı iss ye geçilecek

• en son bir yetkili aradı hız testi istedi aynı çıktı demek ki devam ediyor dedi sorunla ilgilenmeye devam ediyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 16 Ağustos 2016; 13:07:01 >
  • adsl hattım için vdsl geçişi talep ettim ısrarla yok diyorlar şimdi biz kime inanalım. 300metre uzağımda yeni dslam kabin mevcut.

vodafone ve fixnet testleri

adsl den vdsl e geçen var mı turknette sorunsuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 16 Ağustos 2016; 17:32:40 >

• 17 ağustos bugün arandım sorunum çözüldü en azından download için. upload içinde aynı işlemin yapıldığı belirtildi limitleri biraz yükselttim dedi yetkili.
    upload için 2.8-2.9 görseydim iyi olurdu ama şimdilik bu da yeter.

sorun ehil kişilere bildirildiği veya iletildiği zaman çok kolay bir şekilde çözülmekte.
    ancak klasik ç.m anlayışında bu olay hem zor hemde zaman almakta

toplamda 100dk telefon görüşmesi yapmışımdır çağrı merkeziyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 17 Ağustos 2016; 18:57:40 >

• upload sınırında şüphelenmiştim hız yükseltmesi talep ettim yapıldı 51200/4mbit bu seferde upload 2.5 i geçmiyor.
    3mbit de aynı 4 mbit de aynı buyur buradan yak tek tek söylemeliyiz sanırım.
    şimdi işin yoksa bir 100dakika daha konuşma yap.

Bakalım yarın düzelecek mi? Ben birde adsl den vdsl geçişi istedim yani varya yemin ediyorum sıkıldım düzeltene kadar akla kara sonra işim olmaz bir daha çağrı merkezi ile.

zaten download limitimi kaldıran yetkili dedi limitleri azcık artırdım dedi.
    yani sen kalk hatta tanımlı hızı limitle. o zaman ne diye satıyorsun
    50mbit 100mbit diye. 10mbit düşür hepsinden öyle paket sat.
    uploadlardanda düşür öyle sat.

zaten hatta tanımlı hızda bir limitleme var paket hızın.

indirme ve gönderme hızları anlam veremediğim bir saçmalık neticesinde sınırlanmış
    btk ya şikayet etmedim ama edeceğim ve hem mbite kadar olayı dslam cihazına uzaklıkla alakalı bir durum
    yoksa routerlardan hız sınırlamasını veya yanlış hız profillerini kapsamaz. modeme ulaşan hatta tanımlı değerden sonra ki dalgalanma
    2-3mbiti geçemez tonla örnek var diğer isslerden indirme için yükleme upload için ise bu dalgalanma çok daha azdır 0.1-0.2mbit aralığında değişir
    bu yüzden uploadlara modemde tanımlanan değere çok daha yakındır. (bakınız vodafone hız testi yukarıdaki umutun mesajı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 30 Mart 2017; 23:1:5 >

• PowerPC kullanıcısına yanıt
    Siz dua edin VDSL bağladılar.Ben 2 gündür VDSL bağlatmak için canımı dişime taktım :)
  • dslamdan zaten sınırlanan modemde görünen hat hızına ekstra neden bir sınırlama gelir anlamak mümkün değil.
    hızınızı kontrol edin ve müşteri hizmetlerini arayın düzeltme talep edin.
    şu ana kadar bir dönüş yapılmadı bende durum devam ediyor upload da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 11 Mayıs 2017; 23:52:27 >
  • drvimu kullanıcısına yanıt
    limitin babası var sende. nedir durum bayadır yazmamışsın.
  • Bende yazayım bari, türknete geçmek isteyenler için fikir olur . Gelişme oldukça editlerim.

15 ağustos sabah saat 10.30 da ptt aps ile evraklar postalandı.

18 ağustos akşam saat 20.00 da türknet evraklar bize ulaştı bildirimi yolladı.

19 ağustos doominsert arkadaşla konuşuldu, numara başvurusu yapıldığı; adsl basvurusunun yapılacağını tüm bunların 48 saat içinde olacağını söyledi.

20 ağustos saat 12 civarı türk telekom görevlisi geld telefon ve internet kablolarını bağladı.

20 ağustos saat 13.15. civarı adsl şifrem mail ile geldi.

20 ağustos saat 16 civarı internet bağlantım geldi ancak aşırı yavaş 0.70 üstüne çıkmadı.

25 ağustos gecesi btk şikayeti oluşturdum, ondan önceki günlerde her gün telefonla türknet teknik destekle görüşme yaptım sürekli oyaladılar. Forumda doominsert adlı türknet yetkilisine yazdım, okuyup cevap vermedi...

26 ağustos sabahı btk şikayeti işe yaradı ve internetim açıldı. Ancak maksimum 13 mbps hızı görmekteyim. Bu hız şuanlık işimi görsede , bana vaadedilen ve paramın karşılığı olan 75 mbps , hiç değilse ona yakın bir hızı istiyorum. Bu yüzden teknik desteği arayıp tekrar arıza kaydı oluşturdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puzzles -- 26 Ağustos 2016; 16:53:23 >

• Türknetle ilgili çok olumlu düşünmeye zorlaya zorlaya olumlu oldu sonunda ancak sizin yazılardan sonra bende aynısını yaşadığım için tekrar düşündüm ve hiçbir sorunum türknet müşteri hizmetleri tarafından çözülmedi. Ya gittim türk telekom santralinden birinden numara buldum düzelttirdim. Ya 3-4 kayıt açtım on kere falan aradım da dönüş yapan "daha yetkili arkadaş " çözüm buldu yada hiç çözüm olmadı. Doominsert mh'nin "bilerek" yapmadığı adsl'den vdsl'e geçmeme yardımcı oldu . Oysa ben telefonda yüzlerce kez hattımın desteklediğini söylemiştim vdsl'i .

vdsl'e doominsert ile geçtim ancak hızım hala ADSL'de kaldı
    1-2 gün sonra paketimi de vdsl paketine doominsert aracılığı ile geçirdiler.
    Şimdi ise olay şu
    AKŞAM EN YAKIN SUNUCUYA PİNG VE DOWNLOAD DEĞERLERİM
    BU SABAH ALINMIŞ DEĞERLER

HAT DEĞERLERİM
    ataniable net data rate 88mbit upload 40mbit
    sabitlenmiş hız değeri 51mbit ve 4mbit
    gerçekte aldığım hızlar yukarıda resim olarak koydum.

2. sorun mh hiçbir şeyi çözmüyor sanki türk telekom kopyası aynı standart cevaplar. geçen gün yalvarmıştım bak vdsl var beni ya biriyle görüştür yada not al kendin götür diye otomatik cevap vermişti.
    3. sorun yeni abonelik bekleme süresi "yok" teknik sorun bekleme süresi 20dk abonelik sorunları bekleme süresi 15dk. Hak mıdır bu? daha yeni firmasın az kaliteli olmaya çalış....

bu hız değerlerini yarın 70 küsüre aldırırm ben onda da 50mbit görürüz sanırım

EK:Türk telekom denen adi karaktersiz firmaya gelirksek oda bölgede 24mbite kadar hipernet var demişti daha fazlası değil oda ayrı bir mevzu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucra -- 21 Ağustos 2016; 22:49:00 >

• bugün saat 12:10 gibi arandım barış isimli bir kişi aradı modem başında mısınız bir kontrol edin tekrar dedi bir işlem yapılmış baktım aynı halbuki birşey yaptıkları yok ya da haberi yok.

sonra ben haklı gerekçelerimi sebepleriyle tekrar anlattım, bekleticem dedi hattınızı test edicem diye müziğe döndü. vs. bekledim birileriyle konuştu geldi downloadda da uploadda sorun yok her zaman ki saçmalıklar.

bakın konuşmaya nasıl başlıyor sonra nasıl seyir izliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 9 Şubat 2017; 12:35:4 >
  • Anlaşılan Turk.net uzak durulması gereken firmalarda başı çekiyor. Vodafone'da bunlardan farksız değil ama bir kere taahhüt verince 2 yıl elini kolunu bağlıyorlar. Hız konusunda iyi olabilir ama herhangi bir hatla alakalı sorununuzda muhattap bulamıyorsunuz.
  • btk sikayetvar ne kadar şikayet kanalı varsa hepsinden şikayet yapıldı bugün bir sms geldi.

sorunun düzeldiği yok halen 2.4 e çakılı upload.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 11 Nisan 2017; 14:5:46 >
  • Bende 76mbit tanımlı hattan 60 mbit aldığımı ve bunun düzeltilmesini istiyorum diye şikayet kaydı oluşturdum.Dün teknik bölümden Emre bey aradı bu hızın normal olduğunu söyledi.Bende kendimin de network ve internet tarafında uzman olduğumu ilettim.Bu kaybın normal olmadığını söyledim.Fiber dolap ile mesafem 7-8 metreyi geçmez.Evim zemin katta. Ankastre ile modem arasındaki rj11 telefon hattı'da 7-8 metre.Sabit telefonu kullanmadığımdan Spiltterda yok.Yani kayıp yok denecek kadar az.Modem arayüzünde de bu gözüküyor zaten. 16 mbitlik kayıp hiç mantıklı değil.Emre beye sordum siz mi routerdan kısıtlıyorsunuz diye.Hayır dedi.O zaman Turk telekom kısıtlama yapıyor dedim.Yorum yapmam doğru olmaz dedi.Peki dedim aynı hatta Turk telekom 100 mbit verirse o zaman ne yapacaksınız dedim.Bunu bize ispatlarsanız kayıt oluşturup şikayetinizi alırız dedi.

İşin özeti şu; kesinlikle bir kısıtlama var. 138 mbit hat değeri gördüğüm bir lokasyonda bana 76 mbit hat tanımlanıyor.Onuda 60 mbit olarak veriyor.Turknet müşterisini Turk telekoma karşı koruyamıyor ve hesap sormuyor. Müşteri hizmetlerine 100mbit hat tanımlayın diyorum.Sizin lokasyonunuz 76 mbit alablir diyor. Vodafone hat kontrolnde 98 mbit çıkıyor. Modem xdsl arayüzünde 138 mbit gözüküyor. Turknetin 100 mbitlik VDSL2 paketi gerçekci değil.Ben alamıyorsam başkasının alabilceğini zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaltun -- 23 Ağustos 2016; 15:01:47 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.