Şimdi Ara

TurkNet'te internet kesintisi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
5.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Boragungoren

Sen yazacağın şeyleri 1 ay önceden düşünüp öyle yaz seni şikayet etmiyorum zaman veriyorum anlaman biraz sıkıntılı çünkü vereceğin cevapları dahi yazıp yazıp silip tekrar düşünüp öyle yazıyorsun :D

Alıntıları Göster
    Ben hep buyuk firmalarda calisan bir yazilim muhendisiyim, anlamamda problem olsa senin kullandigin yazilimlari ve servisleri yazan takimlarda olmazdim. Emin ol kullandigin bircok seyde benim bir imzam vardir. Sana nasil bir cevap verecegime karar veremiyorum cunku senin gibi kuduz hayvanlara benzer davranislar gosteren kisilerle pek karsilasmiyorum cevremde. Sikayet edebilirsin, moderatorler yada adminler illa ki senin yazdiklarini da okuyacaklardir. Benim diger yazdiklarimi da okuyacaklardir. Ben insanlara kuduz hayvanlar gibi saldirmiyorum ama sen saldiriyorsun. Once insan olmak diyorum, baska birsey demiyorum.

• rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    İnanın biz de zamn yapmak hiç istemedik. Ama ülkede yaşayanan tüm ekonomik gelişmelere ve döviz kurundaki artışa rağmen tam bir yıldır hiç fiyatımızı artırmamıştık. Ve son ana kadar fiyat artırmamak için elimizden geleni yaptık. Size karar vermeniz için yeterli bir süre yine veriyoruz.

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

İnanın biz de zamn yapmak hiç istemedik. Ama ülkede yaşayanan tüm ekonomik gelişmelere ve döviz kurundaki artışa rağmen tam bir yıldır hiç fiyatımızı artırmamıştık. Ve son ana kadar fiyat artırmamak için elimizden geleni yaptık. Size karar vermeniz için yeterli bir süre yine veriyoruz.
    Zam konusunda ben size hak veriyorum. Herseye zam geliyor da neden Internete zam gelince insanlar yakiniyor? Zamlarin sorumlusu TurkNet mi yani?
    Benim sikayetci oldugum nokta altyapi yatirimlari olmamasi. Keske ISS'ler altyapilarina da onem verselerdi bugun halen ADSL kullaniyor olmazdik. Hepsi olu sinegin yagini cikarma pesindeler malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 23 Mayıs 2019; 16:2:56 >
    Çünkü bütçe hesaplaması yapıyoruz. Aldığımız belli. Mecbur giderleride hesaplamamız lazım. Tek seferlik bir zam değil bu her ay için geçerli bir zam. Şuan kriz var her şeye dediğin gibi maaş dışında zam geliyor. Bizde mecbur giderlerin hesabını yapıyoruz.

Orijinalden alıntı: rockandemir84

Çünkü bütçe hesaplaması yapıyoruz. Aldığımız belli. Mecbur giderleride hesaplamamız lazım. Tek seferlik bir zam değil bu her ay için geçerli bir zam. Şuan kriz var her şeye dediğin gibi maaş dışında zam geliyor. Bizde mecbur giderlerin hesabını yapıyoruz.
    Size de hak veriyorum ama hesap sorulacak kurum TurkNet degil bence. igneden iplige herseye zam geldi zaten. Ben de gelecekte TurkNet kullanmaya devam etmeyi dusunuyorum fakat ulkemizdeki duruma bakinca uzulerek de olsa zamlari hakli buluyorum.
    Petrole gelen zam ISS'yi etkiler mi? Etkilememesi lazim, degil mi? Ama isyerindekiler evden ise servisle gidip eve servisle geri geliyorlar, yada en kotu ihtimal otobusle gidip geliyorlarsa bile otobuse zam geliyor petrolden dolayi. Petrole zam gelince elektrige zam geliyor, elektrige zam gelince isyerinin tuketim giderleri artiyor, bu da ISS'leri etkiliyor. Calisanlara da zam yapmalari gerekiyor, az da olsa. Bunlarin hepsi gider ve giderler ulkemizdeki meyve-sebze zamlarindan tutun doviz fiyatlarina, benzin fiyatlarindan tutun igne-iplik fiyatlarina kadar herseyden etkileniyor, dolayisiyla ISS'lerin Internet hizmetine zam yapmasi bence yadirganmayacak bir durum. Zamlari tetikleyen nedenleri sorgulamanizi oneririm, lutfen elestirel algilamayin, genel olarak soyluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

sözleşme yapınca 2 yıl boyunca zam yapamıyor. tamam sözleşme yapmamak iyi gibi duruyor ama yapmayınca da böyle bir ay sonra zam yapılıyor. Ben aylarca araştırma yaptım en ucuzunu bulmak için ama oda daha ayı dolmadan zam yaptı. Bi daha zam yapacak mı endişesiyle mi yaşayacaz.
    Ya sozlesmeden sonrasi? Magdur olan gene vatandas, gene vatandas. Hizmeti sonlandirmak isteyince alinan paralar? Ya daha da sonrasi? Sozlesme bitince gelen zamlar gene de gecerli olmayacak mi? Bence bir-iki yili dusunmektense geneli dusunmek gerekir. Dedigim gibi, "neden ISS'ler Internete zam yapiyor"u degil, "neden herseye zam geliyor"u sorgulamak gerekir. Bir de ISS'lere bunu sormak degil, "neden altyapiyi gelistirmedikleri, neden yeni yatirimlar yapmayip bizleri halen 2019 yilinda ADSL'e mahkum ettikleri, neden olu sinegin yagini cikarmaya calitiklari"ni sorgulamak gerekir. Zamlar olur, arz-talep dengesi kurulur ama olu sinegin yagini cikarmaya calisan ISS'ler (hepsi bu durumda) sayesinde olan gene vatandasa oluyor, gene vatandasa oluyor. 3 kurusluk eski pusku hizmet icin dunya paralar aliniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

Vodafone; kafadan her hafta gider. Bazen 5-10 dakika, bazen 20 dakika gelmez. Diğer bütün ISP'leri kullanan arkadaşlarım da var; onlarınki de sürekli gider gelir. Beraber oyun oynarken, oyundan koparlar; Discord üzerinden konuşurken patır patır düşer, geri gelirler.

Türkiye'nin olsa olsa en fazla %5'i stabil internete sahiptir, geri kalanların interneti güne ve saate bağlı olarak hep gider gelir. Benim internetim gitmiyor diyen yalan söyler; interneti 7/24 kullanmadıkları için farkına varmazlar. Modemler log tutar ama kullanmayı ve okumayı bilmiyorsanız internet kesildiğinde saat tarihi not düşen program varsa bulup yükleyin; bilgisayarı da 1 hafta açık tutun (elektrikleriniz kesilmezse tabi, dün gene bir saat kesildi, o da her hafta gider gelir) bakın bakalım 1 haftada kaç defa internetiniz kesiliyor.

Adamlar bilgi vermeyince "sorun benden heralde" diyorsun. Zaten ne zaman arasan ya "bizde bir sorun görünmüyor, modem ve kablonuzu kontrol edin" derler ya da "(15 yıldır hiç bitmeyen) altyapı çalışması yapıyoruz" derler. O kadar baksanız altyapıya internet ve altyapı böyle osuruktan olmazdı. Yalancıyı öpmüyorlar ya, sallayıp duruyorlar. Hepsi aynı bunların, babadan oğula nesil. TürkNet adam gibi çıkıp bilgi vermiş en azından, takdir ediyorum ama aynı yalancılar onların içinde de var.

Kuzenin yeni evine internet bağlatırken "YAPA mapa var kendi altyapımız 100 Mbit'e kadar" diye sattılar, 8 Mbit zor alıyor.

Vodefone da bana 3 yıl önce "sizin bölgeye 90 mbit gelir" dedi, 64 Mbit sözleşme yaptım, 18-20'yi görürsem ne âlâ, 130 lira da para veriyoruz, kesilip duruyor. Hatta bana sorarsanız bilerek yapıyorlar çünkü sürekli arayıp sözleşmemi yenilememi istiyorlar. 3 yıldır kesilse de etse de 20 Mbit internet aldığım yere "en fazla 8 verebiliriz" diyorlar. Şapka yapıp kafama mı takacağım 8 Mbit interneti? Ben yer miyim onu?

Etrafımdaki her sokaktan, kapımın önünden dahi fiber geçiyor ama bize gelince bakır kablodan 8 Mbit verelim diyorlar.

Kısacası bu işler böyle. Türk Telekom araplara peşkeş çekilip yandaş şirket ortaklığıyla yönetilmeye başladığında iletişimde 20 yıl geriledik. Artık Google mı önce gelir, Elon Musk mı bilinmez; şu uydudan internet olayını çözsünler de kurtulalım bu dertten.
    Bu gece internetim kesildi, aklıma üç gün önce attığım bu mesaj geldi. Gördüğünüz üzere 38 dakika boyunca internetim yoktu.

quote:

2019-05-24 03:53:10 PPP Error ppp0 LCP down
    2019-05-24 04:30:57 PPP Information ppp0 rcvd [CHAP Success id=0x1 ""]

İnternet geldiğinde merak ettim ve arama yaptım. Vodafone'dan ne bir twit, ne bir bilgi, hiçbir şey yok. Bir site kurmuşlar bakım çalışması sorguladığımız; oradan da sorguladım, bölgede planlı bakım çalışması falan yok.

TürkNet bu konuda dürüst davranıp twit attığı için haber olmuş; yoksa bu memlektte internet kesintileri pek haber değeri taşımıyor.

Yine dönüp dolaşıp söylediğime geldik. PC başında olmasam fark etmeyecektim internetin kesildiğini; sonuçta her bilgisayarı açtığımda modem log'larını kontrol edecek değilim. İnternet kesintileri Türkiye'nin bir gerçeği; bu hep böyle olmuştur ve bu kafayla gidersek hep öyle olmaya devam edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 24 Mayıs 2019; 5:17:47 >
    Eru vardı, Tek Olan; Ilúvatar derlerdi adına Arda'da. Ve o önce Ainur'u yaptı, Kutsal Olanları, bunlar zihninin evlatları idiler, ve sair hiçbir şey yaratılmadan evvel onunla birlikteydiler. Ve konuştu onlarla, ezgiler sundu; ve onlar önünde şarkılar söylediler, ve o memnun oldu. Lakin uzunca bir müddet her biri bir başına söyledi şarkısını, ya da birkaçı birlikte belki, kulak verip dinlerken diğerleri; her biri sadece Ilúvatar'ın zihninin geldikleri parçasına vakıf oldular, ve kardeşlerini anlarken olgunlaştılar, lakin yavaşça. Her halükarda, dinledikçe derinleşti kavilleri ve yükseldiler uyum ve ahenkte.

• türk telekom iyiydi aslında ama fiyatı pahalıydı türknet de iyi ara sıra takılmalar olsada fiyatına göre çok iyi bi internet tavsiye ederim referans Koray Bedir deyin beleş internet kullanak beraber :)

• Turknet 2 gundur internet yok yer Istanbul Bakırköy musteri hizmetlerinide de ulasilmiyor.

yine yalan söyleyecekler. Yok hizmet kalitesini yükseltmek için çalışmada .... oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam haklısınız insanın zaten normal yaşantısında ve işinde yeterince siniri bozuluyor. Bir de sizi bezdirmek için eğitilmiş bir grup insanla muhatap olmak istemiyorsunuz. İşte ben bu yönden üzülüyorum. Halkımız zaten gün içinde birçok problemle karşı karşıya kalarak emeğiyle kazandığı parayı kolayca insanımızdan alıyorlar. Benim operatörlerle ve servis sağlayıcılarla uğraşmamın asıl nedeni budur. O paraya 10 gün inşaatlarda taş taşıyan insanlar varken bu kadar kolay şekilde bu insanlardan bu paraların alınması içimi acıtıyor. Ben de kendim yoğun olmadığım zamanlara denk getirerek bunlarla uğraşıyorum. Bu işlerin tabi tam olarak çözümü yasa koyucuların ve idari makamların kararlılığıyla olacaktır. Ancak tüketici haklarının gerektiği kadar önemsendiğini düşünmüyorum.

2 büyük kesinti yaşandı. ilkinde ''kapasite artırım çalışması sırasında'' diye yedirmeye çalıştılar.
    ikincide hiç açıklama yok. Sanki kendi kendine oldu. Kapı duvar.

geçen gün bölgemde 3.5 saat kesinti oldu, ''planlı bir çalışma sırasında olmuş olabilir'' diyor.
    Haberleri yok, bakıyım neden olmuş? yok.

Kesinti anında sayfalarında bilgi yok. 2 büyük ve geçenki kesintide anlık kesintilere bakıyorum kendilerince şeffaflık
    raporundan. ''Arıza bulunmamaktadır'' yazıyor.

Sanki biz deliyiz, sorun uyduruyoruz gibi davranıyorlar.
    Burayı okuyanlar bunların farkında, vakti olmayan, uğraşmak istemeyen kaç bin kişi var kim bilir?

Siz düzgün yapın, şeffaf olun, süreçleri iyi yönetin bak bakalım ben ne methiyeler düzüyorum.

• Bu yorumumu genel olarak bütün servis sağlayıcılar için söylüyorum. Türknet bunların ne kadarıyla alakalıdır bilemiyorum. Muhtemelen siz daha iyi bilirsiniz en azından bir süre kullanabildiğiniz için.

İnternet kesiliyor ki zaten siz aramasanız kimsenin bir şey yapacağı yok. Arıyorsunuz, internetinizin olup olmadığını gayet kolayca kontrol edebilecekken çerezleri sil* gibi saçma sapan şeylerle sizi uğraştırıyorlar. Sonra da arıza kaydı almaya ikna oluyorlar ki çoğu zaman sizinle ilgili gibi bir sonuç çıkarıyorlar. Genelde sorunu çözdük deyip sonucu göremeden hemen kaçıyorlar ki bence sorunların %99'u kendi altyapılarıyla alakalı olarak gerçekleşiyor. Böyle tavır takınan ticari bir şirkete karşı sorunlu olan bence müşteri falan değildir. Şunu anlamaları gerekiyor adam parasını tıkır tıkır ödüyorsa o adamın uğraşması gereken tek şey adres çubuğuna web sitesi ismini yazıp enter'a basmaktır. Tarayıcıda web sitesini göremiyorsanız ve bu sizin bilgisayarınızdan kaynaklı bir sorun değilse bunu uğraştırmadan çözmeleri gerekir. Arızaları belirlemek ve bildirmek dahi sizin sorumluluğunuzda değil bence. "Planlı bir çalışma olmuş olabilir" de çok komikmiş bu arada :)

* Haberleşme mühendisiyim, bilgisayar mühendisliğinde yüksek lisansım yakında bitecek inşallah. Çerezlerin internet erişimine etkisinin olabileceği bir senaryo düşünemiyorum. Servis sağlayıcıları bunu düşünmeye iten ne bilmiyorum ancak, benim düşünceme göre bir şeyler yapıyor imajı vermek için yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6C5BF58D4 -- 13 Haziran 2019; 16:54:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6C5BF58D4

Bu yorumumu genel olarak bütün servis sağlayıcılar için söylüyorum. Türknet bunların ne kadarıyla alakalıdır bilemiyorum. Muhtemelen siz daha iyi bilirsiniz en azından bir süre kullanabildiğiniz için.

İnternet kesiliyor ki zaten siz aramasanız kimsenin bir şey yapacağı yok. Arıyorsunuz, internetinizin olup olmadığını gayet kolayca kontrol edebilecekken çerezleri sil* gibi saçma sapan şeylerle sizi uğraştırıyorlar. Sonra da arıza kaydı almaya ikna oluyorlar ki çoğu zaman sizinle ilgili gibi bir sonuç çıkarıyorlar. Genelde sorunu çözdük deyip sonucu göremeden hemen kaçıyorlar ki bence sorunların %99'u kendi altyapılarıyla alakalı olarak gerçekleşiyor. Böyle tavır takınan ticari bir şirkete karşı sorunlu olan bence müşteri falan değildir. Şunu anlamaları gerekiyor adam parasını tıkır tıkır ödüyorsa o adamın uğraşması gereken tek şey adres çubuğuna web sitesi ismini yazıp enter'a basmaktır. Tarayıcıda web sitesini göremiyorsanız ve bu sizin bilgisayarınızdan kaynaklı bir sorun değilse bunu uğraştırmadan çözmeleri gerekir. Arızaları belirlemek ve bildirmek dahi sizin sorumluluğunuzda değil bence. "Planlı bir çalışma olmuş olabilir" de çok komikmiş bu arada :)

* Haberleşme mühendisiyim, bilgisayar mühendisliğinde yüksek lisansım yakında bitecek inşallah. Çerezlerin internet erişimine etkisinin olabileceği bir senaryo düşünemiyorum. Servis sağlayıcıları bunu düşünmeye iten ne bilmiyorum ancak, benim düşünceme göre bir şeyler yapıyor imajı vermek için yapılıyor.
    Daha güzel anlatılamazdı.

Öğrenciliğim zamanında süperonline kullandım. Sorun varsa sms atarlardı. Şunu söylerlerdi: şu saate kadar çözeceğiz diye. 4 gb tanımladık internetsiz kalmayın diye.

TTNET büyük bir sorun olacağı zaman sms atar. Vodafone tamamen kötü. Bu kadar kötüsü olamaz.

Türknet farklı bir hikaye. Adam diyor ki benim hedef kitlem bu işten anlayanlar. Tracert testlerinin screenshotlarını istiyor mesela. Atamazsan sanki sorunun kaynağını bulamıyorlar. Network ekipleri bunları anlık görüntüleyebiliyor.

Sorunun çözümünü uzatalım da nasıl olursa olsun. Bir genel müdür yardımcıları var konu zam vs olunca boş boş video çekiyor.
    Kesinti olunca yok öyle bir şey. Bu hafife alınacak bir şey değil. Dediğim gibi, bunun farkında olamayan, olup da uğraşmak

istemeyen binerce insan var. ''amaan uğraşana da iptal et beğenmiyorsan deriz'' mantığı tamamen yakışıksız.

Buradaki yetkili arkadaş iyi niyetli ama onun da erişimi sınırlı sanırım. Bizleri dinlemeleri gerekiyor. Benim vaktim bol, her şeyiyle yazıyorum belki bir düzelme olur diye. Çünkü ben para kazanamıyorum ve faturamı zor ödüyorum. Bunun karşılığını da almak istiyorum.

Superonline'da 2 gün internetsiz kalsan, hemen müdahele ediyorlar faturana. binbir özür. genel müdürlükten telefonlar.

Şimdi beğenmiyorsan superonline'a geç diyenler de olabilir. Beğenip beğenmemek, bu tercihi yapmak benim sorumluluğumda.
    Yönetimi beğenmiyorsun diye ülkeyi terk et demek gibi bu.

Beğenmek istiyorum, önermek istiyorum. Bunu anladıkları, daha özenli oldukları gün ülkenin en iyi iss'i olacaklardır.

• Yazdiklariniza tamamen hak veriyorum fakat yil olmus 2019, ADSL nedir ya?? 10 mbps "broadband" Internet baglantisi mi olur ya?? Eskiden Internet yeni bir teknolojiydi, telefon hatti uzerinden yada kablo tv sebekesi uzerinden verilirdi fakat artik hersey Internet uzerinden, bu nedenle Internetin kendine ait bir hatti olmasi, yani fiber olmasi gerekmiyor mu? Halen ulkemizin cogu yerinde fiber baglanti seceneginin olmamasi cok sacma geliyor.

Ayrica taahut olayi da cok sacma geliyor. Taahutsuz fiyatlara bir bakin. Zaten taahutlu fiyatlar son derece pahali ve haksiz fiyatlarken taahutsuz fiyatlarin boyle astronomik olmasi sacma degil mi? Ben Internet hizmeti almak istiyorsam neden taahut vermek zorunda kaliyorum?

Taahhüt bozulunca indirim yapılan ayların farkını alıyorlar ya, onun bile cinliğini buldular.
    Vizyonlarını seveyim ben onların :)

Tüketici Kanunu'na göre 12 Ay'ın üzerine taahhüt yapılamaz zaten, yapılsa bile Tüketici Haket Heyeti'ne başvurunuz halinde o sözleşme iptal edilir. Bunu isterseniz okuyabilir, ya da internette örneklerine bakabilirsiniz.

Fiber konusunda haklısınız bu tamamen yatırım ile alakalı. Yeni binaları buna göre yapıyorlar zaten, eski binalarda sorun iç tesisatlar. Tekel olduğu sürece bu zaten imkansıza yakın. Çünkü yapmıyorum diyor ve bizim yapacak bir şeyimiz kalmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.