Şimdi Ara

TURKNET SAHTEKARLIĞI!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar

    1. Resimde görüldüğü gibi hattım 136 mbit hat değerine sahip. Ve abonesi olduğum 35 mbiti tamamen alabiliyorum.

    Bugün ise hızım düştü ve sorunlar yaşamaya başladım. Tekrar kontrol ettiğimde hat snr değerinin çok iyi olmasına rağmen hızımın kasıtlı olarak 26 mbite düşürüldüğünü gördüm. Anladığım kadarıyla Telekom portum üzerinden başka abonelere paylaşım yapılmış ve hızım bilerek düşürülmüştü. Ben 100 mbite abone olmayı düşünürken 35 mbit olan paketimin hızı da port paylaşımı nedeniyle bilerek düşürülüyor.

    TURKNET SAHTEKARLIĞI!...


    Bu resimde 1 ay sonra hızı 35 mbit'e çektiklerinde gönderdikleri mesaj mevcut ve internet bağlantısı detayları mevcut.

    TURKNET SAHTEKARLIĞI!...


    Gördüğünüz gibi modem değerleri ile onların değerleri uyuşuyor. Biz tarifeyi 100 mbit olarak değiştirmeyi düşünüyorduk fakat hızı 1 gün geçmeden 16 mbit'e çektiler ve değerler artık aşağıdaki resimdeki gibi çıkmaya başladı modemde. Benim iznim onayım olmadan Port paylaşımı yapıp hızımı düşürmüşler. Bu düpedüz dolandırıcılık ve sahtekarlıktır. Bu işten anlamasak bize yedirecekler bunu ve paralarını da her ay alacaklar...

    TURKNET SAHTEKARLIĞI!...


    Bu resim ise hızım düşürüldükten sonraki arıza kaydı geri dönüşü ve değerleri

    TURKNET SAHTEKARLIĞI!...


    Port paylaşımını iptal edip hızımızı tekrar yükseltmelerini istiyoruz ve bu şekilde kim bilir daha kaç kişinin hakkını yiyorlar. Birileri görecektir diye düşünüyorum bunu turknet'ten ve diğer kullanıcılarında bilgisi olmasını istedim burada anlattım her şeyi.

    Saygılar herkese...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaatılRhymer -- 31 Temmuz 2019; 4:4:2 >







  • Up.
    Kesinlikle port paylaşımı görünüyor. Çünkü hat kalitesi 22 dB olan bir vdsl 26 mbit olmaz hiçbir zaman. Bu snr ile rahat silme 100 mbit almanız gerekir. Turknet tarafından hızınız bilerek düşürülmüş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letmax -- 30 Temmuz 2019; 22:55:17 >
  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 17:26:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

    bu mesaj silindi
    Adsl Max hızı 24 mbps dir. Bunun üzerine teknolojik olarak çıkmaları mümkün değil. Buradaki hat Max hızı 26 mbps. Yani hattın adsl olması mümkün değil. Benim hat değerlerin ilk başta 145 mbit iken birden 70 mbite düştü. Ben de bundan şüphelendim binadaki diğer türknet abonesine modemi kapattırdım alabileceğim hız 145 mbit, internet hızım direk 75 mbite çıktı. Adam modemi açınca yine 70 e düştü. 70 e de modemde ince ayar Yapa Yapa çıktım. Yoksa 65 mbitten yukarıya çıkamıyordum 70 e düştüğünde. Hattandır diye 1000 liranın üzerinde masraf yapıp hattı SSTP kablo ile tek parça halinde değiştiririm, elektrikçi çağırıp özel kayıpsız ek yaptırdım. Meğerse diğer kullanıcıya bağlıymış benim hızım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letmax -- 31 Temmuz 2019; 4:3:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

    bu mesaj silindi
    Dediğiniz gibi olsada kime sordular neye gore değiştirdiler. Ben onlarla 35mbit vdsl olarak anlastim bunu adsl çekip 16 hiz vermek ne demektir. Yani bilmesek anlamasak 35 diyip her ay 75 tlmizi alacaklar. Bu dolandırıcılık değilde nedir. Yok oyle hata olmus vs vs olmuş. Olmayacak isini duzgun yapacaksın. Parayi kolay kazanmiyorum onlarında bu kadar kolay kazanmasina musade etmem. Hizimi tekrar anlastigim gibi 35mbit e sabitleyecekler ve ben sonrasında 100mbitlik tarifeye geçeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaatılRhymer -- 31 Temmuz 2019; 4:7:37 >
  • letmax kullanıcısına yanıt
    Modem erişilebilir olarak 26 görebilir adsl de bu sana dolabına yakın olduğu, kabloların çok iyi durumda olduğunu gösterir. Ha modeme adsl de 24 den fazla tanım almaz çünkü teknoloji desteklemiyor o doğru. 24 luk adsl de yine Max 24 olsa kopma olurdu mesela. Benim de vdsl 17a da 140 görünüyor. VDSL 17a da da 100 den yukarısı mümkün değil. Öyle ise benim port ne ? Arkadaşı vae adsl e almışlar ki upload 0.8 e kilitli kalmış. Vdsl olsa upload daha fazla olurdu ( port paylaşımı oldu 2 ye bölünse yine 1.5 mbit) 16/0.8 TT nin vae adsl tanımı tam olarak
  • Port paylaşımı değildir o. Senin port tanımı adsl olarak değişmiş. Bence senin port VDSL ancak adsl e indirilmiş. Bir kaç tık ile düzeltebileceğini düşünüyorum. (Bilen bir MH yapacaktır, VDSL portlar hem adsl hem VDSL dir bu yüzden adsl de de hat değerlerin çok iyi) tahminimce T11 var sizin oralarda
  • O halde duzeltip gereğini yapmalilar. Bekliyorum geri dönüşlerini turknetin.
  • adsle indirmisler. Geri donus zor yaparlar bence btk yaz anca oyle hızlanır islemler.
  • Merhabalar, bu durumu ben detaylı olarak kontrol edip size yardımcı olmaya çalışacağım. Rica etsem yaşadığınız bu sorunu bana PM üzerinden detaylı bir şekilde müşteri numaranız veya sistem üzerinde kayıtlı olan GSM numaranızla birlikte iletir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.